8 yaş sendromu var galiba

Cekirdek Aile27

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2016
50
17
18
35
8 yaşında oğlum insanların içinde çok farklı benimle dik dik konuşuyor onu bu konuda hep uyariyorum bir değil iki değil enson dayanamadım herkesin içinde dovdum onu suan uyudu ve biz barisamadik:KK14: icim bu fena :KK43:

8 yaşında oğlum insanların içinde çok farklı benimle dik dik konuşuyor onu bu konuda hep uyariyorum bir değil iki değil enson dayanamadım herkesin içinde dovdum onu suan uyudu ve biz barisamadik:KK14: icim bu fena :KK43:
Yani dayak tabi ki başvurulması gereken son şey hatta hiç yapılmamalı.Ama yaşamayanda bilemez çocuk psikiyatrisi ne götürür.

sizin öfke kontrolünüz hep bu şekilde ise çocuğun tutumu normal geldi bana..
yalnızken bile yapmamanız gereken birşeyi yapmışsınız ..
hem öfke kontrolü konusunda hemde çocukla nasıl iletişim kurmanız gerektiği konusunda destek alın..

bence sizde de 26 yas sendromu var. cocuk evde gordugunu yapar. sen esine dik cvp verdin ya da esin sana dik cvp verdi. ogrendi once kendini duzelt cocuga sira gelir. cocugu dovmek nedir ya???
Biraz sert bir eleştiri belki de çocuğun yapısı böyledir. Dövmek konusunda haklısın tabi ki ama artık hangi duruma geldiğini bilemeyiz

Biraz sert bir eleştiri belki de çocuğun yapısı böyledir. Dövmek konusunda haklısın tabi ki ama artık hangi duruma geldiğini bilemeyiz
elestirimin sonuna kadar arkasundayim. herkesin icinde cocuk dovmek nedir acaba. o cocugun ozguveni nasil sarsildi psikolojisi ne oldu acaba??? sonra da esini doven adamlar cikiyor ortaya. dik dik cevap vermis nereden ogrendi dik cevap vermeyi??? bi dusunun. cocugunuz sizin aynanizdir. en cok kullandigi kelime sizlerin kullandigi kelimedir. kufredersen kufreder duzgun konusursan duzgun konusur. o cocuk annesine boyle davraniyorsa boyle davranmayi ogrenmistir onun icin normaldir. bir dusunun bence cocugun psikoliga ihtiyaci yok ailesi kendini duzeltsin. su anda psikolojik problem yasayan insanlarin cogunun cocuklugunda ailevi sorunlari oldugu goruluyor...

elestirimin sonuna kadar arkasundayim. sabrin yoksa anneligi babaligi oturup dusuneceksin. herkesin icinde cocuk dovmek nedir acaba. o cocugun ozguveni nasil sarsildi psikolojisi ne oldu acaba??? sonra da esini doven adamlar cikiyor ortaya. dik dik cevap vermis nereden ogrendi dik cevap vermeyi??? bi dusunun. cocugunuz sizin aynanizdir. en cok kullandigi kelime sizlerin kullandigi kelimedir. kufredersen kufreder duzgun konusursan duzgun konusur. o cocuk annesine boyle davraniyorsa boyle davranmayi ogrenmistir onun icin normaldir. bir dusunun bence cocugun psikoliga ihtiyaci yok ailesi kendini duzeltsin. su anda psikolojik problem yasayan insanlarin cogunun cocuklugunda ailevi sorunlari oldugu goruluyor...
Tabiki genel açıdan aile ortamı örnek alınır.Ama emin ol ailede hiç bir şey olmamasına rağmen bu tarz davranışlar sergileyen çocuklar da bulunmakta.

Çocuktan özür dileyin. Bir daha da dövmeyin. Başkaların yanında inatlaşıyorsa ortamdan ayrılın ve sebebini kendisine söyleyin. Evdeyseniz odasına gönderin. Benimle böyle konuşma deyin. Konuşursa yine duymayın. Cevap vermeyin. Sabırlı olun.

Sabrı öyle bir bitmiştir ki başka insanların gözü önünde öyle yapmak zorunda kalmıştır istemeden. Mesela şimdi arkasından dayakçı anne diye atıp tutacaklar, buna rağmen gözü dönmüş demek kadının.
Pişman olmasa yazmazdı.
Ayrıca çocuğunuza el kaldırmayınca iyi eğitiyor olmuyorsunuz. Dayak yanlış ama, bazı durumlarda şarttır. Hırsızlık yapmışsa yapma çocuğum deyip geçmeyeceksiniz her halde, totosuna elbette vuracaksınız.

Sabrı öyle bir bitmiştir ki başka insanların gözü önünde öyle yapmak zorunda kalmıştır istemeden. Mesela şimdi arkasından dayakçı anne diye atıp tutacaklar, buna rağmen gözü dönmüş demek kadının.
Pişman olmasa yazmazdı.
Ayrıca çocuğunuza el kaldırmayınca iyi eğitiyor olmuyorsunuz. Dayak yanlış ama, bazı durumlarda şarttır. Hırsızlık yapmışsa yapma çocuğum deyip geçmeyeceksiniz her halde, totosuna elbette vuracaksınız.

yahu daha akıl gelişimini tamamlamamış bir çocuğu dövmenin neresinin elle tutulur yanı var? sebep de dik dik konuşmasıymış. O yetişkin bir akla sahip değil ki akıllıca hareket etmesini bekliyorsun. o yaşta çocuğa ne verirsen ondanda onu alırsın karşılık olarak. Şimdi yatmadan önce kimbilir aklından ne düşenceler geçerek yattı. bu ilk dayağıysa da ömrü boyunca unutmaz.

Dövmenizi mi eleştireyim, yoksa herkesin içinde dövmenizi mi bilemedim. 8 yaşında çocuk herkesin içinde dövülür mü Allah aşkına ya?? Ne kadar rencide edici! Kişiliğini mi bitirmeye çalışıyorsunuz çocuğun?? Ne kadar gururunu kırdığınızın farkında mısınız??
Demek ki çocuğunuza karşı yolunda gitmeyen bi şeyler var ki çocuğunuz size böyle konuşuyor. Ebeveynler kendi eksiklerinin faturasını çocuğa kesmiyor mu deli oluyorum.

Çocuğunuzun yaptığı hareketin sebebi zaten sizin aile içi tutumunuz veya yetiştirme tarzınızdır..
Çocuğu dövmek yerine kendinizi eleştirmeyi deneseydiniz keşke .
Oğlunuz ilgi eksikliğinden veya özgüvensizlikten bu tür davranışlar sergiliyor ,dikkat çekmeye çalışıyor muhtemelen ve sizde daha da beter olması için uğraşıyor gibisiniz .
Tipik hatalı ebeveynler gibi " biz yaptık ama çocuk olmadı":işsiz: tavırlarındasınız..
Çocuğun davranışları ailesi ve çevresine göre gelişir unutmayın, bir dahaki sefer kendinizi cezalandırmayı deneyin.

Back
X