8 yaş sendromu var galiba

Hay ben bu sendromlarin ... iki yaşında ayrı ergenligin e ayrı... Çocuklar çok zor evet bazen benim de çıldırasim geliyor. Ki benim kız doğduğundan beri sendrom yaşıyor.AMA çocuğunuzu dövmeyin yine ençok siz üzülürsunuz bu yaşta aradaki bağı koparırsaniz bir daha kuramazsiniz

8 yaşında oğlum insanların içinde çok farklı benimle dik dik konuşuyor onu bu konuda hep uyariyorum bir değil iki değil enson dayanamadım herkesin içinde dovdum onu suan uyudu ve biz barisamadik:KK14: icim bu fena :KK43:
Okuduklarım bana sunu oğrettı
Cocuklar baskalarının yanında terbıye edılmemelı
Bu durum onun ıcın daha agır oldu ve travmatık bı durkm sankı daha kotu bı sekılde karsınıza cıkacak durumların temelı olabılır
Arayı duzeltın hemen, konusun
Bu hırcınlıgının altında yatan bı sebep olabılır
Okulda yasanan bı sorun
Baba ılgısızlıgı
Anne ılgısızlıgı
Kardes kıskanclıgı vs

Cocuk yetıstırmek zor iş ve bızım asagı yukarı yetıstırılıs tarzımı geregı ofke kontrolumuz yok
Cogumuzun boyle, oyle bır kulturel yapıdan gelıyoruz, terlıklerın havalarda ucustugu cocukluk ve ergenlık donemı gecırmemız bızı kontrolsuz yapıyor

Her cocugun bır sekılde sıkıntılı durumları oluyor, sabırlı olmamız lazım

Ben sakınlesmenın yolunu adem gunesı dınleyerek ve okuyarak buldum,

Bıda bıda okuyrm

Mesela pozitif ıletısım dıye bır kıtabı var, esıme olan tutumum bıle degısıyor onu okudugumda

Sakın, sabırlı ve anlayıslı olmak ıcın okuyun derım
NacıZane tavsıyem

8 yaşında oğlum insanların içinde çok farklı benimle dik dik konuşuyor onu bu konuda hep uyariyorum bir değil iki değil enson dayanamadım herkesin içinde dovdum onu suan uyudu ve biz barisamadik:KK14: icim bu fena :KK43:
Dövmek nedir Allah aşkına

Erkek ergenlige giriyor olabilir aşırı sınırlıyor. Davranışlarını kontrol edin.

Siz de hangi sendrom var hiç kendinizi bir tarttınız mı, anne olunca birden mükemmel insan olunur, anneler herşeyi bilir, vurduğu yerde gül biter yanılgısına düşenlerdensiniz.
Siz kendinizi çocuk yetiştirmek üzerine hiç eğittiniz mi, hiç bir iki kitap aldınız mı elinize? Yoksa analık doğuştan gelir, babalık sonradan öğrenilir diye diye döverek çocuk yetiştirenlerden misiniz?
Çocuğunuz bir günde böyle olmadı sanırım, 8 yıldır siz yetiştiriyorsunuz, dönüp kendinizi bir eleştirin önce, artık eskisi gibi değil, her yer bu konuda kaynaklarla dolu, alın çeşit çeşit kitap okuyun. internette videolar var.
Herkesin içinde dayak yeseniz, sizi dövenle barışır mıydınız? Hayatı boyunca bu yaptığınızı hatırlayacak, umarım şiddeti normal varsayarak büyümez. Ben o yaşlarıma ait herşey hatırlıyorum iyi ve kötü. Herkesin içinde bunu yapmaya çekinmediğiniz için daha önce de evde aynı şeyi yaptığınızı düşünüyorum. Çocuk bakmak gerçekten sabır ve özveri gerektiriyor, eğer bu özellikler yoksa çocuk yapmayın. Özellikle çocuklara savunmasız oldukları için 'terbiye veriyorum' 'ben annesiyim, babasıyım' diye istediğiniz gibi davranamazsınız.

Çocuk yetiştirmek zor zanaat.
Benim gözlemlediğim kadarıyla okulda da arkadaş çevreleri etkiliyor. Artık çocuklara şaşırıp kalıyorum. Okul çıkışlarına denk geliyorum, minik minik boylarıyla,8-9 yaşlarıyla bir ağız dolusu küfür ediyorlar. Ne olursa olsun, dövmemek el kaldırmamak gerekiyor.

Çocuğun karakteri şekillenip otururken, hafızasında böyle görüntüler kalmamalı. Ne kadar dik başlı olursa olsun, "canımın içi oğlum, neden böyle yapıyorsun anlatabilir misin" diye sorabilirsin. O belki yine sert cevaplar verir veya hiç vermez. Ama usanmayın,sorun. eminim ki düzelecektir.

herkesin içinde çocuğumu dövdünüz.yalnızken bile dövemezsiniz.Allah sorsun

Çocuğa yaklaşımınız çok ama çok yanlış,
dayanamadım son raddeye geldim dövdüm dediğiniz = son raddeye gelindiğinde dayak haktır ????

Öfke kontrolü için mutlaka uzman desteği
alın,çocuğunuza kendinizi affettirmek için çabalayın.sevgiyle yaklaşın,sağlıklı iletişim kurun,sabırlı olun.bunlar basit gibi gelebilir ama o kadar önemli ki,birçok şeyin çözümü bunlarda aslında. Ha çoçuğunuzun hırçın davranışları devam ederse pedagoga gidersiniz bu durumda.ama yapmayın dayak diyorsunuz ya hırçın davrandı,size dik cevap verdi diye.ya çocuk o allah aşkına.

Basit bi durum değil bu,ben de çok dayak yedim.taş gibi filan da değilim.21 yaşındayım hala aklımda,bi an geliyo hüngür hüngür ağlıyorum.

Çocuğunuz istemediği bi davranışta bulundu,siz onu dövdünüz = o Zaman annem istemediğim şeyler yaparsa ben de dik cevap veririm = hoşuma gitmeyen her durumda hırçınlaşırım ben de. Çocuğun mantığı bu olacaktır.

Ya üzgünsünüzdür siye kötü bi şey yazmak istemiyorum ama o kadar üzüldüm ki çocuğa.o psikolojiyi,anneden sevgi,anlayış beklerken gelen o tokatı,acımasızlığı;insanların yanında ki utancı,kendini değersiz hissetmeyi çok iyi biliyorum ben.

Bir daha sakın yapmayın,hiçbir şeyin çözümü değil bu

Her zaman döver misiniz?

Bir arkadaşım çocuğumun da arkadaşı olan kızını yanımızda önce sürekli azarladi, hakaret etti sonra da dövdü. Cocuklar arasındaki anlasmazlik yuzunden. Bir daha kendi çocuğum varken evine gitmeyi düşünmüyorum. Tek giderim. Yüreğim sizladi. Yapma dedim ama yine yapacak. Şiddet bir başladı mı sıradanlasiyor çünkü.

eski konularina baktim oglun hastalikla bogusuyor. surekli ilac kullaniyor esinle de sorunun var ve sen acaba neden boyle bu cocuk diyorsun. yapma allah askina yapma. Allahim kimseyi evladiyla evlat hastaligi ile sinamasin ama bebegin o senin caninin yarisi hala anlamiyorum nasil dovebildin? halen daha da yok totosuna vurulur yok sabir tasar. neyin kafasindasiniz siz acaba??? dinimizde bile dayak yokken avrupada cocugunuz gostereceginiz en ufak siddette elinizden alinma ihtimali varken totosuna vurun diyorsunuz. bir de hirsizlik ornegi vermis birileri. ne hirsizligi bacim evladina inun yanlis oldugunu izinsiz birsey alinmayacagini dayakla mi ogretiyorsun??? hirsizlik yapana kadar sen nerdeydin evlenme programi mi izliyordun???
konu sahibi yasadigin hayat kolay degil bence cok profesyonel yardim almalisin. artik yukunu kaldiramiyorsun sanirim. Ama ne olur bebegine evladina dokunma. onun senden baska guvenecek dali yok...

bence sizde de 26 yas sendromu var. cocuk evde gordugunu yapar. sen esine dik cvp verdin ya da esin sana dik cvp verdi. ogrendi once kendini duzelt cocuga sira gelir. cocugu dovmek nedir ya???
Evde böyle bu durum yok o yuzden çok sinirlendim zaten hep arkadaşlarının kelimeleriyle hareketleriyle davranıyor bize gorusturmemeyi denedik bu sefer hep ağladı gitmek istedi

Back
X