8 yaş sendromu var galiba

Cocuk yetıstırmek zor iş ve bızım asagı yukarı yetıstırılıs tarzımı geregı ofke kontrolumuz yok
Cogumuzun boyle, oyle bır kulturel yapıdan gelıyoruz, terlıklerın havalarda ucustugu cocukluk ve ergenlık donemı gecırmemız bızı kontrolsuz yapıyor

Her cocugun bır sekılde sıkıntılı durumları oluyor, sabırlı olmamız lazım

Ben sakınlesmenın yolunu adem gunesı dınleyerek ve okuyarak buldum,

Bıda bıda okuyrm

Mesela pozitif ıletısım dıye bır kıtabı var, esıme olan tutumum bıle degısıyor onu okudugumda

Sakın, sabırlı ve anlayıslı olmak ıcın okuyun derım
NacıZane tavsıyem
Okuyacağım tavsiyemiz için teşekkür ederim

Sorunlarinizi evin icinde cozun. Bagiracaksaniz kendi evinizde, 3.kisiler olmadan bagirin. Disarida rencide etmeyin. Cocuk disarida utandikca size tepkisi daha buyuk olur.

Bence oğlunuzdan uyanınca özür dileyin. Büyüklerin de hata yapabileceğini söyleyin ki dayağı kanıksamasın çocuk. Bir hata yapınca çözüm yolu olarak dayağı görmesin. Çocuk evde dayağı öğrensin ondan sonra bu çocuk niye arkadaşlarına şiddet uyguluyor veya yetişkin biri olunca karısına dayak atıyor. Dayak çözüm değil çözümsüzlüktür.
Çocuğunuzdaki uyardığınız halde istemediğiniz davranışı yapma sorunu için de size Robert Mackenzie "Çocuğunuza sınır koyma" kitabını okumanızı öneririm.

yahu daha akıl gelişimini tamamlamamış bir çocuğu dövmenin neresinin elle tutulur yanı var? sebep de dik dik konuşmasıymış. O yetişkin bir akla sahip değil ki akıllıca hareket etmesini bekliyorsun. o yaşta çocuğa ne verirsen ondanda onu alırsın karşılık olarak. Şimdi yatmadan önce kimbilir aklından ne düşenceler geçerek yattı. bu ilk dayağıysa da ömrü boyunca unutmaz.
Smdi siz bilinclisiniz siz çocuğunuzu dovmezsiniz siz çok iyi bi annesnz yada olcaksiniz herneyse... yolda annesiyle kavga ede ede bağıra bağıra giden 8 9 yaşlarında bi cocuk kadın sabırlı yoluna devam ediyor çocuk deli gibi bağırıp kadının üstünü başını cekistiriyo tisortunu kaldirio küfür edio ama kadn çok sabırlı bu durumda yapma oğlum desede çocuk cigrindan çıkmış peki size soruyorum bu durumda neyapardiniz

Smdi siz bilinclisiniz siz çocuğunuzu dovmezsiniz siz çok iyi bi annesnz yada olcaksiniz herneyse... yolda annesiyle kavga ede ede bağıra bağıra giden 8 9 yaşlarında bi cocuk kadın sabırlı yoluna devam ediyor çocuk deli gibi bağırıp kadının üstünü başını cekistiriyo tisortunu kaldirio küfür edio ama kadn çok sabırlı bu durumda yapma oğlum desede çocuk cigrindan çıkmış peki size soruyorum bu durumda neyapardiniz
Zaten önemli olan o yaşlardaki çocuğu daha önceden bu şekilde konuşacak duruma getirmemek. Çocuk eğitimi bunun için var. Tabi çocuk bu şekilde davranacak duruma geldiyse de çözüm asla dayak değil. Dediğiniz durum için o anda yapılacak şey annenin onu dövmesi değil biraz zor belki ama ağladığı için istediğini vermek değil bu onu ödüllendirmek olur. Ağlamasına aldırmadan dışarıdaki işini en kısa zamanda bitirip eve dönmek. Bundan sonra da çocuğun eğitiminde yaptığı yanlışları gözden geçirmek.

Benim oğlumda 7 yaşında.. evdeyken ufak tefek dövüyorum ama dışarda dövme yada bağırmaya kesinlikle karşıyım. Gururu kırılıyor çocuğumun.. onun yerine dışarda terbiyesizlik mi yapıyor diğer odaya götürüyorum bak ben sana böyle mi öğrettim beni herkesin önünde rezil ediyorsun diye uyarıyorum yada sakinleştiriyorum benim oğluma yakışmıyor diye..

Olmamis ...Yazik ya o yasta kizim var ,onu dusundum biran .
Baskalarinin icinde dovmek!!!bu kelime cok sukur hic cocuklarimla ayni cumlede gecmez .
Ben baskalarinin yaninda kizmam bile.
Eger bir hata yaptiysada evime gelince konusurum cocugumla
Onu cocuk yerine koymadan ,tipki bir buyuk bireymis gibi konusurum.
Ama siz dovmussunuz,inanin yazarken zorlaniyorum,birini dovmek helede baskalarinin yaninda cok alcaltici
Bence ozur dileyip konusun ,gonlunu alin .

Asla nasil bu konuyla karı koca ilişkisini bagdastirdiniz

Empati hanımefendi. Gücü yeten gücü yetene mantığıyla yola çıktım.

Diyelim ki kocanız sizi dövdü herkesin içinde. Çünkü gücü size yetiyor. Bu durumda kırılan gururunuz, yaralanan onurunuz ve bireyin kendine duyduğu saygı sonucu eğer yeterli güce sahipseniz ben sahipsiz miyim düşüncesiyle anne babanızında desteğiyle boşanıyorum bu adamdan diyerek evi terk edersiniz.

Peki siz çocuğunuzu dövdüğünüzde herkesin içinde onun onuru, gururu kırılmıyor mu. özgüveni bitmiyor mu. Peki o ne yapabiliyor, ben güçlüyüm deyip evi terk edebiliyor mu? Çünkü yaşamını sürdürebilmek adına size muhtaç. Onu döven annesi olduğu için sahiplenip destek çıkacak kimsesi de olmuyor. Kendini değersiz hissediyor. Ne yaparsanız yapın katlanmak zorunda.

E bu çocuk dayak yediği zaman, öğrenmeyecek mi gücü yetenin dövebildiğini? ileride de ya özgüvensiz birisi olarak ya da şiddete eğilimli bir birey olarak hayatını idame ettirecek.

Ki bundan 25-30 sene sonrasında siz İnşallah kimse muhtaç olmaz ama örnek olarak yaşlıyken, hastayken (Belki Alzheimer) yani ona muhtaçken (tıpkı onun size şuan olduğu gibi )o da sizi dövebilir. Hani gücü yeten yetene.

Mesele o çocuğu o hale getirmemek değil mi zaten? Bir daha dışarı çıkarmam böyle yaparsan diye korkuturum. Devam ediyorsa mecburen eve dönerim. Böyle davrandığı için küçük ceza veririm, davranışlarını düzelttikçe de ödül veririm. Ama dediğim gibi mesele o çocuğu o hale getirmemek.

Zaten önemli olan o yaşlardaki çocuğu daha önceden bu şekilde konuşacak duruma getirmemek. Çocuk eğitimi bunun için var. Tabi çocuk bu şekilde davranacak duruma geldiyse de çözüm asla dayak değil. Dediğiniz durum için o anda yapılacak şey annenin onu dövmesi değil biraz zor belki ama ağladığı için istediğini vermek değil bu onu ödüllendirmek olur. Ağlamasına aldırmadan dışarıdaki işini en kısa zamanda bitirip eve dönmek. Bundan sonra da çocuğun eğitiminde yaptığı yanlışları gözden geçirmek.
Peki çocuk ailede iyi egitlmisse ama okul ortamnda degismisse her çocuk okul arkadaş ortamına girince değişir değişmeyecek çocuk tanımıyorum bazen cidden ailesini çaresiz bırakan çocuklar oluyor malesef

İyi halt ettin. 8 yasında cocuk sana diklendi diye otoriten mi sarsıldı? Egona mi zeval geldi? Millete anneliğini, gücünü ispatlamak icin bak istersem mum gibi ediyorum cocugu demek icin mi dovdun? Allah size neden evlat veriyor hic bilmiyorum ya. Hic haketmiyorsunuz. Ulan cocuk bu, annene sovse yine cocuk. Dayakla mı terbiye olur? Bravo çocuğunuz yaptığının yanlış olduğunu kesin anlamıştır, bi daha asla size diklenmez.

Uyuyorda olsa, git uyandir ve mutlaka baris derim. Bu gibi durumlar cocuklarda travmatik durumlar yaratiyor, ve acisi da hayat boyu devam ediyor. Siz de hareketlerinize dikkat edin. Siz nasil konusuyorsunuz onun yaninda? babasi nasil konusuyor? Ne gibi ortamlara girip, hangi tv programlarini izliyor bu cocuk? Mutlaka biseylerden, birilerinden etkilenip, yapiyor ne yapacaksa..

İyi halt ettin. 8 yasında cocuk sana diklendi diye otoriten mi sarsıldı? Egona mi zeval geldi? Millete anneliğini, gücünü ispatlamak icin bak istersem mum gibi ediyorum cocugu demek icin mi dovdun? Allah size neden evlat veriyor hic bilmiyorum ya. Hic haketmiyorsunuz. Ulan cocuk bu, annene sovse yine cocuk. Dayakla mı terbiye olur? Bravo çocuğunuz yaptığının yanlış olduğunu kesin anlamıştır, bi daha asla size diklenmez.
Gereksiz bu konuşma ne demek annene dovse bile çocuk nerde durması gerektiğini öğretmeliyiz sanırım sizin çocuğunuz yok

Dövmek hem de herkesin içinde ? Siz ne yapıyorsunuz allah aşkına ? Neden onunla konuşmadınız mutlaka bir derdi vardır.Bu dayağı ömür boyu unutmayabilir,travma olabilir.Bu mudur annelik ?

Çocuk ne kadar bunaltırsa bunaltsın bir annenin çocuğunun vücudu yahut psikolojisi üzerinde böyle bir şiddet hakkı yok, olamaz.... Çocuğunuzla iletişim sorunu yaşıyorsanız profesyonel destek alacaksınız, tek çözüm bu... Uygulamış olduğunuz şiddetin çocuk üzerindeki etkisinin asla geçmeyeceğini de vicdanınıza hatırlatmak isterim...

Gereksiz bu konuşma ne demek annene dovse bile çocuk nerde durması gerektiğini öğretmeliyiz sanırım sizin çocuğunuz yok
Bu cocuk 8 yasında bir anda ailenize dahil olmadı. Yaptığı butun hatalardan mesulsunuz. Tamamen sizin eseriniz. Nerde duracağını da insan gibi, açıklayarak, anlatarak öğreteceksiniz. Milletin içinde doverek degil. Simdi anladı mı çocuğunuz ne yapmaması gerektiğini? Yooo. Yedi dayagını, canı acıdı, gururu kırıldı bitti gitti.

Back
X