Çocuk Hastalıkları 8 yaşında çocuğumun bayılması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhaba, psikolojik rahatsızlıklar kendini fiziksel rahatsızlıklar olarak olarak gösterebiliyor sanırım psikosomatik olarak geçiyor. Yani hiçbir bulgu hastalık bulgusu yokken hastalık belirtilerini yaşamak anlamında.
Tahliller temiz çıkınca akla bu geliyor ama iki yıl uzun süre. İyi bir doktorla tahlilleri yenileyin. Çok geçmiş olsun.

Fmf olsa daha sık atak geçirmesi gerekmez mi?

Doktoruna onu da sordum hiç üstünde durmadı. Hiç kabız olmaz tuvalet alışkanlığı düzenlidir.eklem ağrısı da yok. Ateş hiç yok. Sanırım bulgulara bakarak akdeniz ateşinden şüphe etmiyor. Benimse aynı zamanda alerjik astımı da olduğu için aklıma geldi ama diğer belirtiler yok.

Evet tam da böyle oluyor içtiği suyu dahi kusuyor. İshal ile başlıyor. Kusma da eklendiğinde hemen acile gidiyoruz bu arada yolda baygınlık geçiriyor zaten.
İshal de değişik olabiliyor. Kusma da. Saat başı gibi sık kusma oluyorsa 5. kusmada gidin. Bazen kusma önce başlar ishal sonradan başlar. İki belirtiyi beklemeyin. Zayıf bir çocuk mu?

Ev yoğurdu mayalıyorum fakat uzun zamandır düzenli tüketmiyor. Bunun haricinde beslenmesine dikkat ederim açıkçası.
Haricen probiyotik hiç almadık.

Doktorunuz enteresan geldi bana...
bence iyi bir doktor diyip tamamen teslim olmayın. Ve gittiğiniz doktora eski doktorunuzun ismini falan vermeyin. Tanındık bir doktorsa onun görüşüne güvenip atlayabilirler bazı şeyleri.

Ben çok ilaç kullanan biri değilim. Çocuklarıma da sayılı verdim desem yalan olmaz.
Çocuk doktorumuzla frekansımız iyi. Benim panik yapmayan, ilaçsız idare edebilen biri olduğumu biliyor.
Ona rağmen 2 ayda 3. Kez ishal olunca probiyotik kullansan iyi olur dedi, ve ben yoğurdu probiyotikle mayalamaya başladım.
Şimdi de özellikle mevsim geçişlerinde probiyotik yada kombiyotik maya ara ara kullanıyorum...
sindirim sistemini düzenlemede, bagırsalta faydalı bakterilerin artmasında etkili.

Ama öncesinde bir uzmana gidin.
Hasta olmayı beklemeyin gitmek için.
O zaman anlık hastalığa yoğunlaşıp o iyileştiği için işleri bitti gibi oluyor..
bir de hastalık anında aileyi biraz evhamlı bulabiliyorlar.
Geçmiş olsun..

İshal de değişik olabiliyor. Kusma da. Saat başı gibi sık kusma oluyorsa 5. kusmada gidin. Bazen kusma önce başlar ishal sonradan başlar. İki belirtiyi beklemeyin. Zayıf bir çocuk mu?
Zayıf bir çocuk değil aksine yaşıtlarına göre iri sayılır. Herşey çok ani gelişiyor. Önce şiddetli ağrı sonra ishal ama ishali (afedersiniz) sadece su, hemen peşinden kusma başlarsa zaten hemen acile gidiyoruz

Haklısınız, teşekkür ederim bilgilendirme için. Bir gastroentorologdan randevu alacağım. Doktorumuz teşhis koymada son derece iyidir aslında şimdiye kadar hiç yanılmadı. Sadece yan takviyelere karşı tepkili örneğin hiçbir zaman vitamin önermez, bitkisel tedavi önermez ben doktorum şifacı değilim diye tepki verir. Biz alıştık sormuyoruz hiç öyle sorular verdiği ilaçları ve tedavi planını uyguluyoruz.

kücükken tansiyonum benim de duserdi surekli birkaç kez bayıldıgım oldu, son 2 senedir 5-6 ayda bir ise senede 2 kere yani son iki senede 4 kere olmus. anormal bir durum yok bence ama neden yası bu kadar kucuk bır cocugun tansiyonu duser onu arastırmaları lazım :/

Alerjik astım dediniz.. Gıda alerjisi var mı? Ya da intoleransi?
Evet inek sütü alerjisi var uzak duruyoruz. Düzenli tükettiğimiz dönemlerde her sabah karın ağrısı şikayeti oluyordu tuvaletten sonra geçiyordu. Süt içmeyi kesince karın ağrısı şikayetimiz bitti.
Birde tarçına hassasiyetini keşfettim yediğinde ağzının etrafı kızarıyor. Gıda intokerans testi yaptırmadık. Süt ve tarçından uzak durduğu sürece sorun yok

Bitkisel tedavi ve gereksiz takviyeye ben de çok sıcak bakmıyorum açıkcası ama ateşi yükseldiğinde çocuğa ateş düşürücü vermeden idare edebiliyorsam, saat başı ılık duşla dengelemeye çalışıp, bağışıklık sisteminin işini yapmasını bekleyebiliyorum.
Probiyotik genelde doktorlar tarafından kabul görüyor, şifacıların işi değil yani :)

Doktorunuz gerçekten her şeyi doğru da yapıyor olabilir. Siz içinizi rahatlatmaya bakın...

Farkli bir doktora daha danışın birsey kaybetmezsiniz.
Biz bu yil o ishal kusmalardan cok cektik hastanede cocuklara yer kalmadi salgin varmis. Senedw bir olur boyle salginlar demisti doktor da bana. Neden oldu sebep ne dedim hicbisey de cikmadi. Belki oglununki de oyledir. Umarim onemsiz birseydir

Sizin gibi kadınlar var mıymış bu dunyada? Yıllarım annelere bunu anlatmakla geçti. Daha çocuk iki öksürünce ateş düşürücüye başlayan tuhaf insanların dünyası burası. Harikasınız. En doğru yaklaşım budur ateşte.

İnşallah. Çok teşekkür ederim. Okullarda ishal kusma salgınları çok oluyor. Son 3 yıldır mide gribi diye tabir ettikleri bir hastalık var o bile olsa baygınlık sebebini çözmek istiyorum. Yarın ilk iş gastrodan randevu alacağım.

:) ben de bunu destekleyen sağlıkçı bulmakta zorlanıyorum desem?
Çocuk doktorumuz açısından şanslıyız.
Sakin ve soğukkanlı aileler ile daha kolay ilerlediğini, çocuğa doğru çalışan bir bağışıklık sistemi inşa etmenin hayati olduğunu gayet güzel açıkladı her seferinde...
3.5 yaşında büyüğü, şimdiye kadar sayılı ilaç kullandı.
Ama tıbbi olarak aykırı da yaşamadık...
üzerini çıkarmak, ılık duş aldırmak, grip-nezle olduğunda burnunu temiz tutup odanın Nemini ayarlamak gibi basit önlemler epey bir şeyi engelliyor.

Doktorlara güvenmekten yabayım genelde, buna rağmen konu sahibini fazla sabırlı buldum...
çoçuğu acil anında degil de, normal zamanında götürse en azından içi rahat ederdi...

Bana hic normal gelmedi..1 kere olmasi bile kotkutucu ki bi devai olmasi var. Acil baska doktora goturun

Yok öyle birşey değil, psikolojik değil fiziksel olarak şiddetli karın ağrısı, ishal kusma sonrasında yaşanıyor baygınlık hali
Psikolojik sıkıntılar da kusma karın agrısı ishal kabızlık yapabilir hatta sanırım Froyd du psikolojik rahatsızlıkları bagırsakları inceleyerek de anlayabiliriz demiş.Seratonin emilimi bagırsakta oldugundan sanırım. Her neyse yani psikolojik de olabilir. Geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…