- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.457
- 298
- Konu Sahibi Laktozsuzsut
-
:) ben de bunu destekleyen sağlıkçı bulmakta zorlanıyorum desem?
Çocuk doktorumuz açısından şanslıyız.
Sakin ve soğukkanlı aileler ile daha kolay ilerlediğini, çocuğa doğru çalışan bir bağışıklık sistemi inşa etmenin hayati olduğunu gayet güzel açıkladı her seferinde...
3.5 yaşında büyüğü, şimdiye kadar sayılı ilaç kullandı.
Ama tıbbi olarak aykırı da yaşamadık...
üzerini çıkarmak, ılık duş aldırmak, grip-nezle olduğunda burnunu temiz tutup odanın Nemini ayarlamak gibi basit önlemler epey bir şeyi engelliyor.
Doktorlara güvenmekten yabayım genelde, buna rağmen konu sahibini fazla sabırlı buldum...
çoçuğu acil anında degil de, normal zamanında götürse en azından içi rahat ederdi...
aslında fazla sabırlı değilim sürekli bu konu kafamı kurcalıyor. Yapılması gereken testleri daha ilk olayda 2 yaşında yaptırdık.
Şimdi yılların tecrübeli doktoru su kaybı diyorsa da hayır hocam bir daha düşün diyemiyorum doğrusu:) işin içinden çıkamadığım için buraya konu açtım.
Ayrıca çocuk sağlığına yaklaşımınızı gerçekten çok takdir ettim. Bilgilendime ve yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim.
Ben doktora diretmekten yana değilim zaten, bu konudaki tavrınız çok doğru.
Hocam antibiyotik yazmıyor musun? Bizim çocuğa iki gün rapor mu versen? İştahı çok kapalı balık yağı mı versek? Rengi soldu, bir kan tahlili mi yapsak gibi ısmarlamaları da haddi aşmak olarak görüyorum :)
Ana yüreği işte akla takılınca peşini bırakamıyorsun. Her hasta olduğunda acabalarla geçirmesindense alana daha yakın bir uzman danışmak en güzeli.
Yoksa söylediğim gibi doktorunuz her şeyi doğru yapmıştır buyuk ihtimalle.
Siz de emin olur, çocuğunuzu bilir hastalık anlarında ona göre önlem alırsınız. İçiniz rahat eder. Çok geçmiş olsun, sağlıkla büyüsün yavrunuz
Ben de varım. Ama inanır misiniz söylemeye çekiniyorum. Çünkü çocuğuma işkence yapıyorum gibi muamele görüyorum. Ateşe müdahale etmeyince bir gün sürer genelde çocuklarımın ki. Tabi ortamı serin tutarım. Bazen ılık duş ve hafif giyindirme. Küçük oldukları için genelde viral hastalık geçiriyorlar. Viral ve bakteriyel arasındaki farkı da az çok anlayabiliyorum artık. Böylesi bir durumda da doktorum dan tam kan sayımı istiyorum. Tabi bizim gibi dusunen doktor bulabilmek de çok zor.Sizin gibi kadınlar var mıymış bu dunyada? Yıllarım annelere bunu anlatmakla geçti. Daha çocuk iki öksürünce ateş düşürücüye başlayan tuhaf insanların dünyası burası. Harikasınız. En doğru yaklaşım budur ateşte.
Laktoz int. bu yasa kadar surer mı sanmıyorum acıkcası. Ilk defa duyuyorum maxımum 2 yasına kadar surdugunu dusunuyordum nıyeyse.Ben de varım. Ama inanır misiniz söylemeye çekiniyorum. Çünkü çocuğuma işkence yapıyorum gibi muamele görüyorum. Ateşe müdahale etmeyince bir gün sürer genelde çocuklarımın ki. Tabi ortamı serin tutarım. Bazen ılık duş ve hafif giyindirme. Küçük oldukları için genelde viral hastalık geçiriyorlar. Viral ve bakteriyel arasındaki farkı da az çok anlayabiliyorum artık. Böylesi bir durumda da doktorum dan tam kan sayımı istiyorum. Tabi bizim gibi dusunen doktor bulabilmek de çok zor.
Neyse konu sahibi laktoz intolaransi araştırıldı mi? Sadece süt değil tüm süt ürünlerinde bu durum oluşabilir. Bir yakınım benzer şeyleri yaşıyordu. Baygınlık ağrı eşiği düşük olduğu için de olabilir vücut aşırı sıvı tükettiği için de. Ben de çok bayılırım kan tutar çocuğumun biri de öyle. Aşırı agrida baygınlık geçirir bazen. Ama sizin durumunuzda böyle birşey olmayabilir de. Size tek diyebileceğim bir üniversite hastanesine gitmeniz. Doktorunuzun atladığı birşeyler olabilir.
Tanidigimin anlaşılması yirmili yaşları buldu. O sebepten. Normalde şikayeti olmuyordu. Arada ishal durumları dışında. Sonra hastaneye yattı mecburen arastirilmak için. Aşırı zayıf ve kansız kalmıştı. Orda yapılan testle anlaşıldı. Test dediğim sanırım laktoz yüklemesi yapıldı tam emin değilim. Yuklemeden sonra aşırı kusma, ishal, karın ağrısı ve fenalik halı olunca kesin teşhis konuldu.Laktoz int. bu yasa kadar surer mı sanmıyorum acıkcası. Ilk defa duyuyorum maxımum 2 yasına kadar surdugunu dusunuyordum nıyeyse.
Konu sahıbı cocugunuzu arastırma hastanesıne goturmelısınız kesınlıkle, bu ates grıp gıbı bısey degıl
Hadı ya ne kadar ılgınc. Zorunlu vegan olacak mecbur napsın.Tanidigimin anlaşılması yirmili yaşları buldu. O sebepten. Normalde şikayeti olmuyordu. Arada ishal durumları dışında. Sonra hastaneye yattı mecburen arastirilmak için. Aşırı zayıf ve kansız kalmıştı. Orda yapılan testle anlaşıldı. Test dediğim sanırım laktoz yüklemesi yapıldı tam emin değilim. Yuklemeden sonra aşırı kusma, ishal, karın ağrısı ve fenalik halı olunca kesin teşhis konuldu.
Evet bebekliğini hep çok huysuz olarak söylerlerdi. Yas olarak da ev olarak da yakindik. Sık görüştüğümüz için biliyorum arada karnı agrirdi. Doktora giderdi sürekli parazit tedavisi görürdü. Anlamamislar. Karın ağrısı olunca sanırım yemek yemeyi de sürekli reddettiği için kabız da olurdu devamlı. Mesela anne babası uzun kız kardeşi de kendisinden on beş cm kadar uzun. Çünkü belli yaştan sonra kendisi süt içerken midesi bulandigi için hiç içmemiş. O sebepten yeterli kalsiyum da alamadığı için olması gereken boydan kısa. Laktozsuz süt tüketiyor suan. Tabi çocukluğumuzda, gencligimizde nerde laktozsuz vs. yeni çıktı sayılır böyle şeyler. Bana geldiğinde ona özel içerisinde sut, peynir, tereyağı vs. olmayan şeyler hazırlıyorum. Mesela arada çok canım istiyor peynir yiyorum diyor ama hemen akabinde karın ağrısı ve ishal. Vegan olmayı da istemek lazım tabi. :)Hadı ya ne kadar ılgınc. Zorunlu vegan olacak mecbur napsın.
Mukuslu kaka , huysuzluk saglıklı uyuyamama da bu laktoz ınt. belırletılerınden ama ben konu sahıbınde sanmıyorum yanı cok nadırdır bu yaslarda olması.
Aksam yatarken aç mi yatiyor cocuk. Zaafiyet geciriyor belliki. Aksa. Doyurucu ve besleyici seyler yedirin bol bol su icirin.Teşekkür ederim ilginiz için. Sabah uyandığında başlıyor herşey. Gün içinde sıkıntı yok.
Şikayetler çok sık olmamakla birlikte devam ediyor maleaef. Doktorumuz endoskopi yapacak. Bununla ilgili de bir konu açtım endişelerim var hayırlısı bakalımmerhaba;
Ne yaptınız çocuğunuza teşhis kondu mu biz aynı şeyleri yaşadık bir yıl kadar önce endoskopi bile yaptılar oğluma hiçbir şey bulamadılar sonra durumunda değişiklik olmayınca ve şikayetler artınca doktorumuzu değiştirdik ve karın epilepsi si olduğunu öğrendik ve 1 yıl kadar geç kalmış olduk ama buna da şükür şimdi oğlum epilepsi tedavisi görüyor lütfen ihmal etmeyin ve iyi bir çocuk nöroloğuna götürün hala şikayetleriniz devam ediyor ise
Nörolog görrdü mü canım görmediyse ihmal etme lütfenŞikayetler çok sık olmamakla birlikte devam ediyor maleaef. Doktorumuz endoskopi yapacak. Bununla ilgili de bir konu açtım endişelerim var hayırlısı bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?