Merhaba arkadaşlar,
Başlıkta da yazdığım gibi 8 yaşında ki kız yeğenimin ergenlik çağına girdiğinden şüphe ediyoruz. Ben ve ablamlarda böyle erken olmadı.
Ablam göğüslerinin belirginleşmesinden anlamış doktora götürmüş. Hormon testi yapmışlar ama net birşey yok. 3 ay sonra tekrar getirmesini söylemiş takip etmek için. Başka bir doktora daha götürmek istiyor.
Sabahtan beri bir dolu şey okudum. Bazı makalelerde ergenliğe girip 2 sene içinde regl olursa boy uzaması durur yazıyor, bazı doktorlar da alakası yok diyor.
Ben bu aşamada en çok yeğenimin psikolojik durumunu merak ediyorum aslında. Bir hatırlasanıza vücudumuz değişirken ne kadar zorlandık saklamaya çalıştık. Kendini arkadaşlarından farklı görürse, onlar ona o farklılığı hissettirirse psikoljisine özgüvenine yansır.
Aranızda bu durumu yaşayan bilgisi olan biri var mı? Gelişimi durdurmak mı durdurmamak mı? ne kadar sağlıklı? Ve sonucu nasıl oldu?
Ablama da okutacağım o yüzden kulaktan dolma değil gerçek bilgi rica ediyorum.
bu konuda benim çok bir bilgim yok ama ben ergenliğe 16 yaşında girdim yani adetimi 16 da oldum göğüslerim 15 yaşında çıktı 24 e kadar büyümeye devam etti şuan 75 beden ve boyum 1.72. Kız kardeşim 11 yaşında ergenliğe girdi onunda boyu 168 ve şuan yaşı 19. yani boya etki etmedi erken adet olmak yada geç adet olmak. kızlarda boy 24 e kadar uzuyor. ben üniye gittikten sonra 5 cm uzadm boy birazda genetik çok fazla canınızı sıkmayın ailede erken adet olmuş birisine çekmiş olabilir yeğeniniz tabiki bi kaç doktora daha danışmakta fayda var