8 yasindaki kizima dedesinin soyledigi cumle.. Sizce abarttim mi?

misskokulumm

2 kızım 1 oğlum 🧿🧿🧿
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
7.242
17.391
773
41
Iyi geceler arkadaslar.Esimin memleketine tatil icin geldik 3 gun oldu geleli.Esimin ailesiyle sorunlarimiz oldu ama cocuklarimin hatrina gelip yilda 10 gun kalip gidiyorum.Dedeleriyle konusmuyorum 5 yildir.Ancak cocuklarima yansitmiyorum,yanlarinda onlar hakkinda konusmuyorum.kp.patavatsiz ve nerede ne konustugunu pek bilmeyen bi adamdir.
Bu aksam 8 yasindaki kizim odaya cekilmis agliyordu.cok hassas bir cocuktur zaten.noldugunu sordugumda dedesinin" babanin tarafindan birileriyle evlen kizim " dedigini soyledi.ben evlenecek miyim anne gelinlik kiz olmusum falan dedi.
Eskisehirli esimin ailesi yani oyle erken evlenme falan yok kendi kizi 30 yasinda evlendi bu adamin.
Kizimi sakinlestirip k.v.ye anlattim.o da guldu saka yapmistir iste takilmistir cart curt dedi.tepem atti.
Benim kizim zaten hassas bir cocuk niye psikolojisini bozuyor durup dururken nerden cikti 8 yasindaki cocuga evlenme muhabbeti dedim.kizim ben dedemi sevmiyorum anne dedi aglarken.onu da soyledim.kendinden sogutur cocugu ben kimse hakkinda kotu konusmuyorum sonra suclu ben olurum dedim.halen kimle isterse onunla evlenir diyo kadin.yaa mevzu istedigiyle evlenmesi degil 3.sinifa gidecek kizima evlilik muhabbeti acilmasi..
Kayinvalideme biraz sert ciktim dogrusu azarladim gibi oldu.konusurum onunla bi daha demez oyle sey dedi.
Vicdan yaptim.sakadir kizim diyip gecistirse miydim mevzuyu zaten yilda 10 - 15 gun goruyoruz.huzursuzluk cikmadan evime gitmek istiyorum her yaz.

Söyleyen kayınpeder ama siz kayınvalideye patlamışsınız.Açıkcası bana şaka yapmış gibi geldi.Bir de çocuk ağladı diye hemen psikolojısı bozulmaz yani.Olmazsa dedesi ile konuşursunuz ya da eşinizin konuşmasını isteyebilirsiniz.

konuşmadığınız adamın evine niye gidiyorsunuz ben oraya takıldım..
kızınıza şaka yapmış deden diyin ama çocuk etkilenmiş ve korkmuş.. dedenin söylemesi daha doğru olur şaka yaptım ben sana diye..[/Q
Adamla konusmuyorum evet ama baya uzak bir mesafede oturuyoruz 10 saat falan suruyor.gelmesem cocuklar dede babanne bilmeyecekler.cok dusunup tarttik.esim de gel ama konusma yine icinden gelmiyorsa dedi yani boyle bir orta yol bulduk diyelim
Yorumunuz icin tesekkuler

8 yaşında bu çocuk 8 !!!

Söylenecek laf mı ?

Bir daha gitme, görüştürme.. Psikolojisi açısından.. Böyle birşeyin yasal olmadığı ve sadece ileride büyüdüğünde yetişkin olduğunda kendi kararı ile ne isterse onu yapabileceği ve kararın onda olacağını kızınıza söyleyin.. yavrum korkmuş resmen..

Söyleyen kayınpeder ama siz kayınvalideye patlamışsınız.Açıkcası bana şaka yapmış gibi geldi.Bir de çocuk ağladı diye hemen psikolojısı bozulmaz yani.Olmazsa dedesi ile konuşursunuz ya da eşinizin konuşmasını isteyebilirsiniz.
Kv.ye patladim gibi oldu evet ondan vicdanim sizladi. Benim kizimi tanimaniz lazim gercekten cok ince dusunceli ve hassas bir kiz maalesef.calisan anne oldugumdan midir bilmiyorum bana asiri duskun ve surekli kaybetme duygusu yasiyor:(

8 yaşında bu çocuk 8 !!!

Söylenecek laf mı ?

Bir daha gitme, görüştürme.. Psikolojisi açısından.. Böyle birşeyin yasal olmadığı ve sadece ileride büyüdüğünde yetişkin olduğunda kendi kararı ile ne isterse onu yapabileceği ve kararın onda olacağını kızınıza söyleyin.. yavrum korkmuş resmen..
Ben kendi ailelerinden degilim farkli illerdeniz .kizlarima annem bakiyor.benim aileme daha yakinlar diye sanirim ozellikle soylemis babanin sulalesinden evlen kizim diye.
Uygun bir zamanda oturup tekrar konusacam kizimla.zaten sirasi gelince soyluyorum onun da bir evi isi vs.olacagini o da sorular soruyor merakla:)

Haketmisler ben olsam.gitmem
Siz aile ortamj olsun bozulmasin diye katlaniyorsaniz onlarda ağızlarını tutmayi bilsinler bi zahmet
Himm valla kayinpederimle niye konusmadigimi soylesem direk valizleri topla dersiniz. ozur falan diledi ama mumkun degil affetmem.pek odadan cikmiyorum.cocuklarla vakit geciriyorlar iste.
Esim biraz cik.suratin gulsun falan diyecek oldu gecen yil.buraya geldigime sukretsin herkes kizlarim ve senin icin geliyorum.bana karismayin kimseye zararim yok .disimi sikip oturuyorum dedim .sustu bi sey diyemedi.

Bu çocuk evlilikten neden bu kadar korkuyor ki aglamış ben buna şaşırdım.

Genelde küçük çocuklar gelinliğe gelin olmaya meraklidir bile.

Tamam muhabbet çok gereksiz ama çocuğu ağlatacak sizi kV ye patlayacak kadar da değil. .

Ben biraz abartı buldum tepkiyi. Deden şaka yapıyor kızım diye sakinlestirebilirdiniz çocuğu. Sevmiyorsunuz diye fazla gıcık olmussunuz onu da anlıyorum gerçi. .

dusununce iyi yapmissiniz uyarmakla. Hani gelin olacak damat olacak benim kızım gibi şeyler biraz daha idare edilebilir ama bizim taraftan evlen gibi sözler gayet ciddi laflar aslında.

Benim eşimin akrabaları da arada söylerdi, ogluna kızımi vericem filan diye. Şakasına sözde ama verdigim tepkilerle onlerini kestim. Daha da demiyorlar. Bunlar şimdiden çocuğun aklına karpuz kabuğu sokmak, yani 7 yaşında çocuk bunları saka diye anlamaz. Abuk subuk laflar işte.

Bu çocuk evlilikten neden bu kadar korkuyor ki aglamış ben buna şaşırdım.

Genelde küçük çocuklar gelinliğe gelin olmaya meraklidir bile.

Tamam muhabbet çok gereksiz ama çocuğu ağlatacak sizi kV ye patlayacak kadar da değil. .

Ben biraz abartı buldum tepkiyi. Deden şaka yapıyor kızım diye sakinlestirebilirdiniz çocuğu. Sevmiyorsunuz diye fazla gıcık olmussunuz onu da anlıyorum gerçi. .
Sanirim sevmiyorum diye batiyor her kelimesi adamin dogru soyluyorsunuz
Gelinlik falan seviyorlar canim bol bol dugunlerde de konu evlenmeye gelince ciddiye almis cocuk.biz hep okul ve meslek odakli gelecek hayalleri kuruyoruz sanirim

kızınız zaten dedeyi sevmediğini belirtmiş
bence bir daha gitmezseniz bir şey kaybetmezsiniz
dede babaanne tanımayan çocuklarda da öyle psikoloji falan bozulmuyor
asıl bu tarz bir dedesi olursa bozulur işte bu da örneği

Sanirim sevmiyorum diye batiyor her kelimesi adamin dogru soyluyorsunuz
Gelinlik falan seviyorlar canim bol bol dugunlerde de konu evlenmeye gelince ciddiye almis cocuk.biz hep okul ve meslek odakli gelecek hayalleri kuruyoruz sanirim

birde şu var kızınız büyük artık etrafında olup biteni siz direk söylememiş olsanızda anlayacak yaşta..
sanırım zaten dedeye karşı önyargılı siz aleyhinde bir laf etmemiş olsanız bile o konuşmadığınızın farkında sizin onu sevmediğinizinde ..
bana kalırsa bu yüzden çok fazla korkmuş ve etkilenmiş..

Herşeyden önce Saçma sapan bir muhabbet olmuş sonuna kadar Haklısınız.yaptıklarınızın hiç biride abartı değil ama direk dedeye söyleyin zaten konuşmuyorsunuz bişey kaybetmezsiniz.yıllar önceki konu neydi merak ettim gerçekten

Back
X