8 yıl sonra gelen mınık sey :)

Nasip kismet isi :ecrin_bebek: Allahim kimseyi evlat hasretiyle sinamasin olmayan herkese vakti zamaninda nasip etsin:Saruboceq:

Kizlar bebegim 25+0 haftalik iken 806gr dediler.

26+6 ikende 1kg gecmis dediler.

Internete bakiyorum kilosu uyumlu gidiyor simdi galiba 1200-1300gr arasi olmustur.
Acaba biraz tombulmu tam cikaramadim ama büyüdügünü, tekmelerin, ellerinin daha kuvvetli oldugunu hissediyorum. Bazen canimi yakacak kadar olmasada rahatsiz edecek kadar elleriyle ayaklariyla itiyor. Bide yavrumun yeride daraliyor bunuda hissediyorum buna ragmen heryerde geziyor hala aranis icinde kaydirigubbakcemile2

ay maşallah cnm ya...bizde sözde çok bekletti bizi diyoruz...ALLAH SABRINI VERİYO DEMEK...maşallah hamileliğin nasıl geçiyo...ayaktamısın..sağlıklımı...rabbim bizede 29. 30. hftları doğum sancılarını göstersin :)

Sorma canim bu bidik bizi cok bekletti. Cok ugrastik tedaviler falan nerdeyse yapilmadik denenmedik ne kür biraktik, ne ameliyat vs. vs. Hic biri hamile kalana kadar fayda etmedi sadece ugrastigimizla yiprandigimizla kaldik, simdi bakiyorumda yillar ne cabuk gecmis ama hicte bos durmadik en az 2-3 ay ara veriyorduk yoksa son gaz devamdi care aramayi asla birakmadik. Masallah bu yavrum kendiliginden geldi hepsindende güclü cikti vereliniortak
Rabbimde verecekse veriyor iste sen ne kadar ugrasirsan ugras olmayinca olmuyor.

Ilk 12 hafta hastalik yaptim bebegim iyice yerlessin biraz daha garantiye alayim diye. Sonra tekrar ise basladim 4 hafta dayanabildim bel agrilarim basladi. Ve 17.haftadan beri evdeyim ayaklarim masada hamileligimi geciriyorum cok sükur bu haftalara kadar geldim bundan sonrada dogurmayi bekliyecem :kedi:

maşallah ya...bende yatıyorum sürekli.. iyiyim derken lekem geldi..rahmin içinde kanama bölgesi göründü...bu gidişle bi annemde bi kayınvalidede yemek yapmadan yatıp bebeğimi büyütücem sanırım...böle olsun istemedim ama olsun..RABBİM GÖNDERDİ YA BİZE BİRİCİK YAVRULARIMIZI..İNŞ DOĞURALIMDA İP ATLICAM KIRDA BAYIRDA...

Sen kafana göre takil kendini nasil rahat hissediyorsan öyle davran. Hayatta bazi seyleri malesef biz yonetmiyoruz nasibimizde ne varsa onu yasiyoruz. Madem düsuk riskin var kesinlik ve kesinlik is, yemek, temizlik vs gibi seylere girisme. Bebeginden baska hic birsey önemli sey yok suan. Yemege gelince esin disardanmi getirir, kayinvalidenlere gidip oradanmi getirir bilemem ama bunlar cok kolay seyler halledersiniz takma bunu kafaya.
Benim 3 aya kadar hic belirtim yoktu sonrada bi tiksinti basladi, ne mutfaga girebiliyorum, ne buzdolabini acabiliyorum, masaya ne gelse görüntü olarak hersey tiksinti veriyor migdemi bulandiriyordu.
Valla hamile kaldim kalali ne ev hanimligim kaldi nede asciligim sempatiksalakcinni Zor bulduk bebegimizi sorumlulugu bize gerisi allaha kalmis.

cnm anneme gidiyorum bi 15 gün orda kalıyorum... tam beslenme maşallah herşey iyiyorum...sabah 8 de açlıktan midem ağrıyo bi gözüm açık bi gözüm kapalı salatalık iyiyorum...şükür o konuda sorunum yok..böle yemem rağmen şükür 1 kilo aldım..şaşılcak bişi herkes korkmuştu benden :) şimdide kayınvalidemdeyim..odamız var burda yatıyorum..kahvaltım geliyo..meyvem geliyo..dışardan hiç birşey iyemiyorum ama hiç bişey...ALLAH RAZI OLSUN ONLARDAN.... evede kadın alıyorum..sağolsun tertemiz yapıp bırakıyolar...kuluçkaya yattım resmen ya...

Oh valla masallah ne guzel seni hic kimse sIkmadan yatip dinleniyorsun. Bak bu konuda 2 annede cok anlayisli ve destekci. Allahin izniyle bu zor gunlerinde gececek. Ben hayatta kalsa kaynanamgilde yatamam ne bilim rahat edemem illaki kalkar birseyler yapmaya baslarim bide gelen giden olur torunlar var haftasonlari yatili geliyor. Rahatima cok düskünumdur en ufak seyden sIkIlir daralirim kimseye muhtac olmayida sevmiyorum. Keske senin gibi genis ve rahat olsam bu konuda sana imrendim bak ne guzel hersyei yaptiriyorsun.

Bizim evde herseyi kocis yapiyor temizlikten tut yemege kadar. Süpürgeyi eline alir almaz ben pesinden geziyorum surayida al, vitrini kaldir alti toz olmustur olumunekankayizsmile Allah razi olsun bulasik makinesini, camasir makinesini bosaltir yerlestirir. Allahtan severek yapiyor sonucta bebegi ben tasiyorum cok ugrastik bana ve bebegimize cok muhtac allahin izniyle hayirlisiyla bi dunyaya gelse. Iste bir tek nazimi kocama gecirtiyorum sagolsun oda hic kirmaz :icecream:

Peki doktor ne zamana kadar riskin oldugunu söyledi? Kanamaya ne yapabilirler?

Son düzenleme:
ayy çok sevindim sizin için Allah duarlarınızı kabul etmiş..Allah sağlıklı sıhhatli kucağınızada almayı nasip etsin inşallah..

kaydirigubbakcemile3 cnm bizimki daha alışacak inş..hiç bişey bilmiyo..sempatiksalakcinni cnm üzüntüden lekem geldi kanama bölgem vardı inş geçmiştir..perşembe randevum var... valla bilmiyorum doğsun sağ salimde yatarım hiç kalkmam yatakdan ne olcak..sizler varsınız burda bissürü arkadaş ve bizi en iyi anlaya kişiler...bende 15 gün önce ev taşıdım..aile binası bizim kayınvalidem taşında onun yerine geçtik sıfır daire die...hiç bişey yapmadım..annem yaptı..şimdide kayınvalidemle bi kadını alcak..temizletcek çarşafa kadar serecek..sağolsunlar çok yardımcılar..şimdi kayınvalidemin evindeyim..odamız var burdada öle yatıyorum.meyvame kadar geliyo..şansımız var..bize destek olan..olumunekankayizsmile

Eger daha yeni evliyseniz alisir canim ama egitimde sart kaydirigubbakcemile
Biz nisan ayinda 9.yilimiza girecegiz inan benimkini bu gunlere getirmekte zaman aldi ama cok sükür sonunda hayatin müsterek oldugunu ögrettim alkisalkisalkis

Sende kaynana anne konusunda sanslisin cünku ikiside yaninda. Yan gel yat keyfim ohhh iyice bol bol dinlen bu gunleri degerlendir.
Doktordan gelince mutlaka haber ver merakta birakma. Hayirlisi olur senin icin insallah.

Benim bebegimin kilosu ve gelisimi geriden geliyormus. Cok kusuyorum deyince beni acile gönderdiler orada ultrasona aldilar ve olcumler oglumun normalinden daha kücük oldugunu gösterdi. Ama cok sukur sagligi suan yerinde pek etkilenmis gibi görunmuyor cunkü masallah cok haraketli kuzum. Bundan sonra haftada 2 defa hastanede oglumu iyice takibe alacaklar eger aniden kalp ritminde nabzinda degisiklik olursa veya 2 hafta sonra kilo ölcümünde bir degisiklik olmazsa zamanindan önce dunyaya gelecek yavrum.

SIkIntili ve stresli gunler bizi bekliyor bundan sonra tek istegim saglikli olsunda kilosu bile umrumda degil. Allahim herkesin yavrusunu korusun.

merhaba bu konuyu baya önce okumuştum laubali, bebişin sağlıklı dünyaya gelsin inşallah. sabrettin Allah karşılığını versin inş. bebişini kucağına alınca tüm elemlerin geride kalcak hele bide annesine gülücükler versin tadına doyum olmaz:))
bu arada ben de hamileyim biliyormusunuz :) 5 haftalık kadar bebişim henüz:)

Cok sabrettik insallah bundan sonrada yuzümüzun akiyla yavrumuzu saglikli bir sekilde kucagimiza aliriz. Bu günlere geldik rabbim dogdugunu ve gulucüklerinide göstersin inss.

Seninkide daha cok yeni insallah hayirli, saglikli bir evlat olur. Cocuk olmaz bir dert, hamile olursun baska bir dert, dünyaya gelir daha ayri bir dert ama olsun allahim onlarin eksikligini göstermesin bosuna anneler fedakar dememisler.

CNM KUSURA BAKMA EN SON RAHİM İÇİ KANAMA VARDI OZAMAN YAZMIŞIM..şükür şimdi iyiyiz oğluşum olcakmış..ama şuan sadece otura biliyorum ve 30 dak fazla yürümeye izin yok ama onada az kaldı bayramdan sonra özgür olucam inş...sen nasılsın...ay maşallah az kaldı senin doğumada inş zamanında sağlıklı tombiş bi bebiş gelir son aylarda alırlarmış...

cnm bu arada bizim 2.yıl ağustos 8 de bitti ve ben hamiş olduğumu 21inde öğrendim... çok şükür

umarım bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza almayı nasip eder rabbim sizlere...:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…