• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

8 yıl sonra nişanlandık ve gücüm olsa nişanı atardım....

Annede veya babada varsa bu 10 % ama arkadasin nisanlisinin annesinde veya babasinda sizofren hastaligi yok,
amcasinda varmis. Ama yani amcasinin cocuklari var sayalim, sirf babalarinda o hastalik var diye cocuklari hastalikli olabilir diye damgalamak yanlis bence.

Şizofreni tamamen genetik değildir doğru.
Sadece genetiği suçlayamayız.
İşin psikolojik boyutları da var.
Yani şöyle ki dünyada şizofreni görülme oranı %1 iken ailesinde olan ve aynı hayatı paylaşan bireylerde %3 gibi bir oran olur.
Tamamen genetikten olduğunu zaten doktorlar da söyleyemiyor.
Ama bir bireyin ailesinde değil akrabasında dahi olması, şizofreniye yatkınlığı arttırıyormuş.
tamamen bu kişi hastadır demek yanlış, sadece oranlar farklılık gösterir.

en önemli şey de şu.....
nişanlımın dayısında şizofreni hastalığı var ve ben sonradan genetik olabilir mi diye korkumdan bütün aileyi mercek altına aldım ne yapsalar düşünüyorum şüpheleniyorum. inanın korkudan mahvoldum....

diğer konularda yorum yapmayacağım ancak şizofren kesinlikle genetik bir hastalık ama anne tarafından mı geçer baba tarafından mı bilmem,öle her zaman belirtileri falan da olmuyor eniştem 3 gün içinde tabiri yerindeyse kafayı yedi,doktorun bize söylediği 7 nesil ötesinde bile olabilir kimse farketmeyebilir kimsede ortaya çıkmayabilir ama böle bir anda da çıkabilir,kesinlikle yaşaması çok zor bir durum senelerce biz bile uyayamadık farklı şehirlerde yeğenlerime ablama bişey olacak mı diye,şahsım adına ben ihtimalle bile bu tehlikeyi göze alamam ha yarın biz ne olacağız belli mi değil ama ben bile bile lades diyemem çünkü yaşadım gördüm...inanılmaz zor

canım sorun sende allah nişanlına yardım etsin neden bukadar soguk bir insansın belkide düşündügün gibi onu sevmiyormusun acaba sen evlenincede soguk kadın olursan bu adamı elinde tutamazsın.daha nişanlısın evlenincede birlikte olmaktan sıkılıcaksınız ozaman ne yapıcaksın daha cicim yıllarındasınız şimdiden problem yaşarsanız bu evlilik saglam olmaz kararını iyi sorgula derim.ama dedigim gibi sorunlu sensin adamda sorun görmedim.erkekler cıvıl cıvıl kadın ister.ama bazı sözleride yüregi söyletir insanın belki sevmiyorsundur yeterince olamazmı

Ya ben senin burcunu merak ettim.
Belki canimli cicimli sevmemen onunlada alakalidir.
Mesela kova kadini biraz daha soguktur, pek canimli cicimli olmazlar.
Yada ben kendimi senelerdiiir boyle kandiriyorum:27:

Kandırmıyorsun Kovalar böyledir kendimden bilirim :50:

Arkaşın konusuna gelirsek
Ben okuduğumda karşı tarafa ait bir problem göremedim.
Sadece ailenin bazı sözleri seni etkiliyor
Sen onlardan etkilenerek aslında takmayacağın olaylara takıyor bu seferde neden böyle neden şöyle değil diyerek soğuyorsun.
Herkes bir şeyler söyler doğruyu sen biliyorsun.
Bu ara diğer canımlı cicimli mevzularda yazdıkların birebir bize uyuyor,aynı şeyler ben demem o der,kızar bazen,bazen dalga geçeriz erkeği ben kızı sen vs..

Şimdi yavaş yavaş çözüyoruz bu mevzuyu benim dar ve soğuk kalıplarım kırlıyor.
Çabalaman lazım bu konuda yavaştan başla onu çok özlediğinimi söyleyeceksin seni özledim den başla
Yada sevdiğinimi belli edeceksin seviyorum de.
Hayatım aşkımlardan önce günlük dilimize yapışan kolay bi kelime olan canım ı kullan.
Bugun 3 kullan yarın 5 ama herşey senin elinde

o kadar da zor değil cümlelerin sonuna bir "aşkım" ileve et sende.açıkçası bana da eşim böyle ciddi konuşsa ben de sıkılırım ondan.bu kadarcık kendinden ödün ver yani.zaten dedikçe dilin alışır.

Ya benim bir arkadasım vardı kova burcu yerinde duramazdı acayip sıcak kanlıydı, hic cekingen degildi.
Kafasına tokadan baska birsey takmazdı..:))
Boyu cok kısaydı kardesleri baya uzundu ondan herkes bu kücük kaldı, cocuk gibi falan derdi ama onun verdigi tepki, ammaaan banane ya ne derlerse desinler..!
Ne yalan söyleyim ona cok özenirdim .. :34:

Ya benim bir arkadasım vardı kova burcu yerinde duramazdı acayip sıcak kanlıydı, hic cekingen degildi.
Kafasına tokadan baska birsey takmazdı..:))
Boyu cok kısaydı kardesleri baya uzundu ondan herkes bu kücük kaldı, cocuk gibi falan derdi ama onun verdigi tepki, ammaaan banane ya ne derlerse desinler..!
Ne yalan söyleyim ona cok özenirdim .. :34:

Hayır bende çok sıcak kanlıyım neşeliyim haraketliyim ve kafama hiç birşey takmam
Yalnız ikili ilişkilerdeki bu sıcaklığıma güzel sözleri ekleyemem.
Konuşur hoş sohbet gider ama seni özledim,seni seviyorum,sen birtanesin aşkım canım cicim hayatım bunları kullanamıyordum.
Şimdi ise kendimi düzeltme çabasındayım.
Beni tanıdığım bir çok kovada benim gibi bu dertten muzdarip.
Tabii onca şeyide burca bağlamak olmaz
:1:

^ kovalar normal insanlardan biraz daha az dert ederler,
Ayni seyi benim hakkimdada bir cok kisi soyluyor :1: Ama yeri gelince bizde uzuluruz tabi.

Ya ben senin burcunu merak ettim.
Belki canimli cicimli sevmemen onunlada alakalidir.
Mesela kova kadini biraz daha soguktur, pek canimli cicimli olmazlar.
Yada ben kendimi senelerdiiir boyle kandiriyorum:27:
Canım ben de kovayım ama arkadaşlarım bana sen ne cilveli kızsın derler:9::9::9: hatta onlar diyene kadar fark etmemiştim bile,ama erkek arkadaşım da der hiç soğuk değilimdir hep balım,böcüğüm,kuzucuğum modundayım :9::9::9::9:
^ kovalar normal insanlardan biraz daha az dert ederler,
Ayni seyi benim hakkimdada bir cok kisi soyluyor :1: Ama yeri gelince bizde uzuluruz tabi.

buna katılıyorum kesinlikle kova bayanı olarak hiçbir şeyi takmam,en basiti evimize zamanında icra gelmişti eşyalarımız gidiyordu annem orda ağlıyor ben babamla gülüyordum espri yapıyoduk :33::33:

Ay şimdi konu sahibine dönmem lazım:1::1: Canım ben de erkek arkadaşımla 7.senemizin içine girdim,benim uzaktan akrabam olur üstelik.Bizim ailede de şizofren hastası bir tanıdığımız var ama acaba bizde de çıkar mı diye hiç düşünmedim.Onu geçtim benim erkek arkadaşım hepatit b hastası,ben küçücük bir kan aldırmaya korkan insanım,onunla evlenebilmem için 3 kere aşı olmam lazım ama hiç bu yüzden ayrılmayı düşünmedim.Sadece korkumdan aşı olmayı erteliyorum biraz :1::1: Biz ilk çıktığımız zaman daha 16 yaşındaydım ben ve liseye gidiyordum,o liseden terkti.Herkes bana sen üniversiteye gideceksin,sana layık mı hiç o filan diyordu,tınnnnn dedim geçtim.Sonra baktım millet çok laf söylüyor (annem de bazen söylüyordu)erkek arkadaşımla karşılıklı konuştuk,kimsenin senin üzerine böyle gelmesini,üzülmeni istemiyorum dedim.Benim için okuma yazma bilmesen yine önemli değil ama laflar canımızı sıkmasın dedim tatlı dille,o da zaten hak veriyordu bana ve liseyi dışardan bitirdi,açıköğretime girdi.Ama yani her sene düzenli okuduğu onun da söylenemez.Şimdi 3.sınıfta olması gerekiyordu ama hala 1de.Yani erkekler böyle şeylerde ihmalkar olabiliyorlar bazen,ben de onu teşvik ediyorum.Bazen şakayla karışık kızıyorum niye okumuyorsun diye ama sevgimin bu yüzden bitmesi,ona bu yüzden kızmam kırılmam söz konusu bile değil.Çünkü benim için bir diploma parçasından çok daha fazlası demek erkek arkadaşım.Onun karakterini,kişiliğini,sevecenliğini,bana olan sevgisini hangi diploma ölçebilir ki.Sen de böyle düşün canım.Benim bir kız arkadaşım var çok soğuk erkeklere karşı,o da aynen senin gibi canımlı cicimli konuşamam ben der,elini tutmayı beceremez erkek arkadaşının,öyle öpmek istemez filan (yani yanlış anlaşılmasın bu öyle şapur şupur Yarabbi şükür değil ama normal bir yanaktan öpmeyi bile istemez) ama sonunda da hep terk edilir.Bence sen içindeki sevgini,nasıl bir ilişki istiyorsun filan onları bir düşün önce.

başlıkta da dediğim gibi 8 yıl sevdik birbirimizi. en sonunda nişanlandık fakat mutlu değilim.yanlış mı yapıyorum bilmiyorm...onca sene fark etmedin mi diyeceksiniz haklısınız... bazen fark ediyordum ama bu kadar gözüme batmıyordu ve ayrılmamamız için sineye çekiyordum.. aslında seviyorum onu yani seviyordum. şimdi ne oldu bilmiyorum hiç tahammülüm kalmadı. son bir aydır çok problem yaşadık kendimizle ilgili ondan dolayı mı böyle hissediyorum acaba. sanki sevgimin üzeri örtülmüş gibi... çok korkuyorum çok üzgünüm. en mutlu olmam gereken günlerde bu halim nedir :([/ ahhh ne güzel açıklamışsın ^ sanki sevgimin üzeri örtülmüş gibi^ aynen bende öyleyim bizde son bi aydır çok fazla sorun yaşadık aynı durumdayım senle veee bende artık katlanamıyorum seviyorum ama olmuyo galiba:43: üzülmekden kendimi parçaladım

ahhh ne güzel açıklamışsın ^ sanki sevgimin üzeri örtülmüş gibi^ aynen bende öyleyim bizde son bi aydır çok fazla sorun yaşadık aynı durumdayım senle veee bende artık katlanamıyorum seviyorum ama olmuyo galiba üzülmekden kendimi parçaladım

gücm olsa nişanı atardım cümlesi zaten püf nokta gücünü topla ve at o zaman ikinizede yazık etme, içinden bi ses bunca yıl emek verdim başka birine nasıl alışıcam nasıl olucak ailelerde söylenicek şimdi hiç uğraşamam falan diyo ama içinden gelmiyosa girme bu yola,o çocuğada günah

Back
X