8 yıl sonra nişanlandık ve gücüm olsa nişanı atardım....

Canim sizofren hastaligi genetik degilki.
Ayrica sizin ailede hicmi hastalik yok, seker, tansiyon, kolestorol, kalp, malp gibi..
Benim dedemle anneannemdede seker hastaligi vardi,
ve bu hastalik genetik, ne yani babam bu yuzden annemi istemesemiymis.
Simdide annem seker hastasi, mecburen kendisine iyi bakmak zorunda,
elinde olan birsey degilki, ilerde biri benim annemde seker var diye red ederse
gidip kendimi koprudenmi atim.
Bence bosuna takiyorsun bunu kafana..

Canim sizofren hastaligi genetik degilki.
Ayrica sizin ailede hicmi hastalik yok, seker, tansiyon, kolestorol, kalp, malp gibi..
Benim dedemle anneannemdede seker hastaligi vardi,
ve bu hastalik genetik, ne yani babam bu yuzden annemi istemesemiymis.
Simdide annem seker hastasi, mecburen kendisine iyi bakmak zorunda,
elinde olan birsey degilki, ilerde biri benim annemde seker var diye red ederse
gidip kendimi koprudenmi atim.
Bence bosuna takiyorsun bunu kafana..
arkadaşım haddim olmadan konunuza yorum yazıyorum ama bildiğim bişeyi sizinlle paylaşayım dedim bildiğim kadarıyla şizofreni kalıtsal bi hastalık genlerle birlikte ailede bireyden bireye aktarılabiliyor.........lütfen yanlış anlamayın paylaşmak istedim:34::54:

bilmiyorum çok fazla krkuyorum ve galiba bu korkumdan dolayı kendimi geri çekiyorum bi kaç aydır...

babamın dedikleri de birleşince acaba diyorum ben babamı kırdım da benim başıma öyle problemler mi gelecek.

inanın sürekli gözlem halinde olmaktan yoruldum. her hareketi izlemek, herşeyden korkmak, nasıl bir duygu yoğunluğu Allahım yoruldum :(

arkadaşım haddim olmadan konunuza yorum yazıyorum ama bildiğim bişeyi sizinlle paylaşayım dedim bildiğim kadarıyla şizofreni kalıtsal bi hastalık genlerle birlikte ailede bireyden bireye aktarılabiliyor.........lütfen yanlış anlamayın paylaşmak istedim:34::54:

Annede veya babada varsa bu 10 % ama arkadasin nisanlisinin annesinde veya babasinda sizofren hastaligi yok,
amcasinda varmis. Ama yani amcasinin cocuklari var sayalim, sirf babalarinda o hastalik var diye cocuklari hastalikli olabilir diye damgalamak yanlis bence.

sorun çözücü değil de,pürüz çıksa da ben bu işten kaçsam kurtulsam der gibi görüyorum seni..
burada neler okuyoruz eşler nişanlılar veya aileler neler yapıyor
yine de kızlar, sorunları çözme mücadele etme yoluna gidiyorlar..

etki altında kalan ve ufak şeyleri büyüten bir yapın var sanki..
eleştiri olarak algılama lütfen, tabii bu da bir karakter hali..ama böyle hayatı zor yaşanır edersin kendine

ayrıca yanıt alamıyorum ama ,yazıyorum nedense..:15:

Evet ama bu sadece bir ihtimal. DÜşük bir ihtimal. Peki insan böyle bir sebepten hayat arkadaşından vazgeçer mi?
Dayısı şizofren diye insan sevdiği adamı bir kalemde siler mi? Küçücük bir ihtimal için... Kaldı ki, Allah korusun öyle birşey bile olsa insan sevdiğinin yanında olur, vazgeçmez falan ne biliyim ben mi çok romantiğim?? Ya da sen mi çok makul ve mesafelisin??
Ben vazgeçmezdim böyle basit sebeplerden, sebep bile sayılmazlar. Ama görüyorum ki sen bu çocuğu kafanda bayağı bir bitirmişsin. Herşeyi batar olmuş, hepimizin anası babası laf etti ama aklımıza girmelerine izin vermedik, hepimizin eşinde ailesinde falan hastalık ve kalıtımsal şeyler var ama bırak korkmayı aklımıza bile getirmemişiz yani, sen kendini bunlara kaptırmışsın çünkü zaten aslında sen de içten içe onu kendine layık görmüyorsun artık gibi geldi bana. Bundan dolayı da sevgin, samimiyetin azalmış ve artık sanki ayrılmak istiyorsun da kendi kendine sonradan üzülmemek için sağlam bir bahane arıyorsun gibi.. Ayrılamak korkuyorsun, üzülürüm diye, ama devam etmek de sana çekici gelmiyor. Soğumuşsun yani tek kelimeyler "soğumuşsun". Nolur alınma, yanlışım olursa affola. Bunlar sadece benim çıkarımlarım, hissettiklerimi söylüyorum. Dediğim gibi hayat senin hayatın, onu en iyi sen şekillendirebilirsin.

sorun çözücü değil de,pürüz çıksa da ben bu işten kaçsam kurtulsam der gibi görüyorum seni..
burada neler okuyoruz eşler nişanlılar veya aileler neler yapıyor
yine de kızlar, sorunları çözme mücadele etme yoluna gidiyorlar..

etki altında kalan ve ufak şeyleri büyüten bir yapın var sanki..
eleştiri olarak algılama lütfen, tabii bu da bir karakter hali..ama böyle hayatı zor yaşanır edersin kendine

ayrıca yanıt alamıyorum ama ,yazıyorum nedense..:15:

arkadaşım kusuruma bakma yazıklarınız ilgiyle okuyorum ama üzgünlükten doğru düzgn cevap yazamadım size özel..

evet belki de yapım böyle değişmem lazım haklısınız.. dua istiyorum herkesten :(

bilmiyorum çok fazla krkuyorum ve galiba bu korkumdan dolayı kendimi geri çekiyorum bi kaç aydır...

babamın dedikleri de birleşince acaba diyorum ben babamı kırdım da benim başıma öyle problemler mi gelecek.

inanın sürekli gözlem halinde olmaktan yoruldum. her hareketi izlemek, herşeyden korkmak, nasıl bir duygu yoğunluğu Allahım yoruldum :(

Biraz pimpirikli bir yapın var galiba, bu kadar kuruntu yapma kendine zarar verirsin, yazık değil mi sana, ilişkinize? Belli ki babanın sözlerinin etkisinde fazla kalmışsın, annen ne diyor peki, o da babanla aynı fikirde mi?

Evet ama bu sadece bir ihtimal. DÜşük bir ihtimal. Peki insan böyle bir sebepten hayat arkadaşından vazgeçer mi?
Dayısı şizofren diye insan sevdiği adamı bir kalemde siler mi? Küçücük bir ihtimal için... Kaldı ki, Allah korusun öyle birşey bile olsa insan sevdiğinin yanında olur, vazgeçmez falan ne biliyim ben mi çok romantiğim?? Ya da sen mi çok makul ve mesafelisin??
Ben vazgeçmezdim böyle basit sebeplerden, sebep bile sayılmazlar. Ama görüyorum ki sen bu çocuğu kafanda bayağı bir bitirmişsin. Herşeyi batar olmuş, hepimizin anası babası laf etti ama aklımıza girmelerine izin vermedik, hepimizin eşinde ailesinde falan hastalık ve kalıtımsal şeyler var ama bırak korkmayı aklımıza bile getirmemişiz yani, sen kendini bunlara kaptırmışsın çünkü zaten aslında sen de içten içe onu kendine layık görmüyorsun artık gibi geldi bana. Bundan dolayı da sevgin, samimiyetin azalmış ve artık sanki ayrılmak istiyorsun da kendi kendine sonradan üzülmemek için sağlam bir bahane arıyorsun gibi.. Ayrılamak korkuyorsun, üzülürüm diye, ama devam etmek de sana çekici gelmiyor. Soğumuşsun yani tek kelimeyler "soğumuşsun". Nolur alınma, yanlışım olursa affola. Bunlar sadece benim çıkarımlarım, hissettiklerimi söylüyorum. Dediğim gibi hayat senin hayatın, onu en iyi sen şekillendirebilirsin.

kırılmadım sadece üzerinde düşüneceğim...

Biraz pimpirikli bir yapın var galiba, bu kadar kuruntu yapma kendine zarar verirsin, yazık değil mi sana, ilişkinize? Belli ki babanın sözlerinin etkisinde fazla kalmışsın, annen ne diyor peki, o da babanla aynı fikirde mi?

evet biraz pimpirikliyim. bide bu sorunu kimseye itiraf edemiyorum ilk kez burda söyledim içim taşacakti artık.

annem damadını çok seviyor.

bak burada kaç kişi yazdı ortada sorun,kötü bir durum yok..senin korkuların var..
nişanlının aşağılayıcı küçümseyici bir tavrı mı oldu sana, ailene karşı..

nişanlının ailesinin eğitimi sözkonusu olmuş..
ne köylü insanlarımız ne fab.işçileri çocuk okutuyor.öğr.müh.dr. oluyor çocukları..
şimdi bu çocuklar ailelleri köylü ,çiftçi diye evlenmesin mi? ya da ille de çiftçinin kızı veya oğluyla mı evlensin..

bence kendin çaba göster aş bunları,nişanlınla da yavaştan aranı sıcak samimi tutmaya çalış..
dua edelim canım ama, inan senin işin dualık değil, aksine tam senlik...

heee için soğumuşsa o başka..

Aslında UykusuzPrenses'in hissettiğini ben de aklımdan geçirmedim değil ama dediğim gibi uzun süreli ilişkilerde sıkça yaşanan bir durum zaman zaman soğuma. Annenle konuşsan, babanın olumsuz konuşmasına engel olsa. Kimsenin söylediklerini değil, sadece kalbinin sesini dinle, çünkü bu hayatı sen yaşayacaksın. Eğer sevmeseydin 8 yıl devam edemezdin, nişanlın da aynı şekilde. Sadece biraz rahatlamaya çalış. Çünkü bu hisleri yaşayan ilk kişi değilsin, emin ol son da olmayacaksın :31:

bak burada kaç kişi yazdı ortada sorun,kötü bir durum yok..senin korkuların var..
nişanlının aşağılayıcı küçümseyici bir tavrı mı oldu sana, ailene karşı..

nişanlının ailesinin eğitimi sözkonusu olmuş..
ne köylü insanlarımız ne fab.işçileri çocuk okutuyor.öğr.müh.dr. oluyor çocukları..
şimdi bu çocuklar ailelleri köylü ,çiftçi diye evlenmesin mi? ya da ille de çiftçinin kızı veya oğluyla mı evlensin..

bence kendin çaba göster aş bunları,nişanlınla da yavaştan aranı sıcak samimi tutmaya çalış..
dua edelim canım ama, inan senin işin dualık değil, aksine tam senlik...

heee için soğumuşsa o başka..

tabiki onun da oluyor beni çok kıran sözleri. etkisi bunların da çok.

sözlerinize dikkat edeceğim.

Allah hepimizi fiziksel ruhsal hastalıklardan korusun, hepimize huzur mutluluk versin inşallah:(

amin canım..

hassas, kırılgan, naif bir yapın var sanırım..bunlar kötü şeyler değil tabiki de..
fakat yıpranırsın hayat karşısında, biraz bu yanlarını törpüle..
bi parça geniş,bir parça vurdumduymaz olacaksın...çok kafana takmayacaksın,etki altında fazla kalmayacaksın

inşallah hayırlısı olsun..

Kaç yaşındasın ? Yanlış anlama küçümsemek için sormuyorum. Hani ayrılsan yeni bir şeylere başlamak için ne kadar zamanın var onu hesaplamaya çalışıcam. Ama sanırım seni korku sardı. Evlilik öncesi ...

en önemli şey de şu.....
nişanlımın dayısında şizofreni hastalığı var ve ben sonradan genetik olabilir mi diye korkumdan bütün aileyi mercek altına aldım ne yapsalar düşünüyorum şüpheleniyorum. inanın korkudan mahvoldum....

Valla çok saçma bir düşünce buraya kadar yorum yapmayacaktım ama hastalıktan dolayı bu kadar düşüncelere dalmanız nişanlınız açısından çok düşündürücü aslında belki bu düşündüklerinizi söyleseniz kendisi sizden soğuyup ayrılacak..Tam manası ile bir sevgi yok sanırım yoksa seven insanın gözü kara olurdu ..

Benim kardeşim ve annem aynı hastalığa yakalandı basit bir hastalıkta değil sözlüyüm nişanlımın bir an bile bu duyguya kapıldığını bilsem ayrılırdım sanırım sinmezdi içime ..

kızımızın sevgisi kalmamış,kendini rahatlatacak bahane arıyor.damadın suçu olabilecek hiç bir şey anlatmamış.babasının söylediği sözü erkek tarafından biri söylese kk hanımları ortalığı ayağa kaldırırdı eminim.onlara ne oluyormuş,seven insanların arasına girilirmiymiş vs.vs.....:50:

Birinci derecedeki akrabalar içinde şizofreni vakası olması, normalde varolan riski 10-20 kat arttırır. Bu durumda konu sahibinin endişe duymasını eleştirenleri anlayamadım açıkçası :19: Bu riski göze alabilmek kadar alamamak da son derece doğal. Nezle grip gibi bir hastalık değil sözkonusu olan, ilerde doğacak çocuklarını düşünerek korkması son derece normal.

nişanlınızın size sunduğu bahane; birbirini bunca yıldır seven isteyen insanlar için çok basit geldi bana..sizi olduğunuz gibi kabullenmiş,
o şeklinizle sevmiş olmalıydı; 8 sene zarfında..canım cicimli konuşamamak bu kadar da dert edilecek bir problem değil..bunu sizin önünüze bir sorun olarak sunuyorsa nişanlınızın size olan sevgi, sadakatini yeniden tahlil etmenizi öneririm..hakkınızda hayırlısı olmasını diliyorum...

nisanlinda hatali evet, madem 8 senedir canimli cicimli konusmuyorsun ozaman bunu ya ilk bastan diyecekti
yada suan hic demiyecekti.. ancak gözüme carpan bisey oldu ve burda seni hatali buluyorum

adam seni seviyorum dediginde insan nasil tesekür ederim der:53: sok icinde kaldim
bende seni demende hos degil bence :19: hic degilse bende seni seviyorum der insan..

nisanlima bende seni diyip gecistirdigimde bende seni ne ? der hep bana.. kaldiki tesekür ederim desem adam neye ugradigini sasirir
...

Back
X