Evrelcim yine büyük bir keyifle bir solukta okudum yazdıklarını..şu yeni keşfettiğim şişman manifestonun kahramanı demet de aynı şeyi söylüyor..zihinsel aktivite fiziksel aktiviteden daha önemli buna da vakit ayırmak gerekiyor diyor ki kesinlikle katılıyorum..ben de bir süredir bu yöntemi uygulamaya çalışıyorum..pozitif düşünce çok önemli aralarda abartmadan kendimizi şımartmamız gerekiyor sanırım ama sil baştan yapmadan elbette..Merhabalar Herkese..!
Geçmişi okudum, cevap vermek için de baya alıntı yaptım. Tam cevap yazacağım sırada gelin görün ki, sayfa hata verdi. mafoldumben
Şimdi tekrar 3 sayfa geriye gidip mesajları okumaya üşeniyorum.
Mesajları da hatırlamıyorum ki, okumadan bir şekilde bir şeyler yazayım... Poff! :1no2:
Hatırlamaya çalışayım, hmm..
Adaercim, söylediğin o gelinlik sitesine baktım. Harika modeller var. Ben bayıldımmmm...!Ayrıca eminim ki senin üstünde çok daha güzel duracaklardır. İnşallah istediğin kiloya ulaşır ve "gün geldiğinde" güzelliğine güzellik katmış olursun. Vaaay, ben bile heyecanlandım böyle söyleyince. Umarım herşey gönlünce olur.yerimseniben
Bir de şu, "kucakta taşınma" olayı vardı. Çok güldüm yazılanları okuyunca, ayrıca benden başka da böyle düşünenler varmış ona da memnun oldum.:kedi:
Ben de ne zaman önümde düşüp bayılan bir kızı kaldırmaya çalışan insanlar görsem, "ya" derim. "Allah korusun başıma böyle birşey gelse, Allah bilir karga tulumba çekiştirileceğim, yada tam taşınırken yerlere yuvarlanacağım..."
:roflol:
Allahıııım, düşünmesi bile korkunç!!!!:1shok:
Son olarak da "diyetiniz nasıl gidiyor" sorusunu cevaplamak istiyorum izninizle. Şimdi iyi gidiyor diyeceğim ama, bugün koc-ca bir tabak İskender yedim. Bunu duyunca "neresi iyi gidiyor?" diye sorabilirsiniz.
Aslında niye yediğimi bile bilmiyorum. Sorun şu ki ben normalde İskender sevmem, sosu, pidesi falan ağır gelir çok. Bugün yine dışarı da yemek zorunda kaldım.
Gittim restaurantın birine, aldım elime menüyü, başladım incelemeye. O an beynimde bir anafor halinde dönen düşünceleri yazıyorum:
Çorbalar ----> Şimdi çorba içsem karnım doymayacak, artı biliyorum yanında ekmek yiyeceğim. Yine doymayacağım, akşam birşeyler daha yiyeceğim.
Tüm diyet mahvolacak.
Tavuk ----> Cık! Tavuğu evde 10dk.da pişiriyorum zaten, şimdi burada yemenin anlamı ne.
Hem öyle çok dışarı çıktığım da söylenemez, bari dışarıda yediğime değsin...
Köfte ---> İçim dışım kıyma oldu, bir de burada yemeye dayanamayacağım!!!akannehir
Salatalar ---> Bir marul salatasına bu kadar parayı hayatta vermem. Hem güzel yapacaklar mı bakalım? Böyle resimdekiler gibi gelecek mi? Sonra paramla rezil olacağım, hayır onu da geçtim yine doymayacağım...
Döner ---> Hmmm, aslında döner de bir kırmızı et sonuçta değil mi?
Ee yani, öyle tabii...
Kaç gündür şöyle güzel bir et yemeği yemedim. Et yemeyince bazı vitaminlerden de mahrum kalıyorum hem...
Evet evet, benim et yemem lazım da; bu da yağlıdır şimdi ya.
(Dönerin kesildiği tarafa bakılır...)
Baksana, şıp şıp yağ damlıyor üzerinden.
Ay yok, ben bunu yersem sonradan vicdan azabı duyarım. Geçen hafta da kilo veremedim. Bu cuma kesin birşeyler vermiş olmam lazım.
Ben en iyisi çorba içeyim, yanına da ayran içerim. Hatta yavaş yavaş içerim iyice doyururum kendimi .
(Tekrar "çorbalara" bakılır.)
Ne çorbası içsem acaba? Mercimek? Cıkcık... Bari tavuk suyuna çorba içeyim, ısınırım biraz... Ya aslında, bir daha yemek kısmına mı baksam? Yok, olmayacak böyle bir tek çorbayla. Resmen karnım gurulduyor.
(Yemeklere bir daha göz gezdirirken:)
Pide, Geç! Ondaki hamuru 2 hafta ekmek yemesem anca telafi ederim olmaz.
Ekmek Arası; O da hiç "diyet yapan" bir insana göre değil
İskender; Tereyağı havuzunda yüzmüyor muydu, orada dönerler? O da olmaz ki....
Ya ufff, nasıl da güzel görünüyor. Aslında sevmem iskenderi ama, şuna bir baksana. Sosu, yoğurtu nasıl da yerinde koymuşlar. Hiç de öyle ağır görünmüyor. Hem pidelerini yemem, ekmek de yemem, sosunu da bırakırım, kalorisi bir hayli azalmış olur bu şekilde. Ayrıca onu yeme, bunu yeme nereye kadar? Hani, nerede kaldı "diyet yapıyorum ama keyifliyim" lafı?
Hiç!
Evet evet ben en iyisi İskender sipariş edeyim. Şimdi gözüm kaldı, bugün yemezsem, 2 gün sonra içimde kaldı, gidip de yiyeyim diyeceğim.
İyi de ben İskender sevmem ki, yaaa ne güzel buraya "masum" amaçlarım için gelmiştim. Çorbamı içip gidicektim. Nereden gözüme çarptı şunun insanı acıktıran resmi?
Aman ya, amma da düşündün, bugün başka birşey yeme, 1 saat de Leslie yap tamam işte.
Hmmm....evet ya, çok mantıklı!
"Ben 1 İskender alabilir miyim?"cokacimcoook
:roflol:
Bir güzel yedim İskenderi arkadaşlar. Kendime söz verdiğim gibi ekmek yemedim, pidelerini de bıraktım ama hayli yağlıydı yediğim şey ve sonradan rahatsızlık hissettim. Hem vicdanen, hem de fiziksel olarak. Menüye bakarken kendimle savaş verdim resmen.
Ye! Yeme! Ye! Yeme!
Ve o kadar "kesin yargılarla" hareket ettim ki..
"Çorbayla asla doymam!"
İnsanlarla ilişkilerimiz de sarfettiğimiz "sözlerin" bu ilişkiler üstünde ne kadar etkisi varsa, kendimize sarfettiklerimizin de bizim ve hareketlerimiz üzerinde o kadar etkisi var. Bir ip üzerinde yürüyemeyeceğine inanan bir insanın, cambaz olmasını bekler misiniz? O zaman çorba ile doymayacağına inanan birinin de çorba içmesi ya da içip doyması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır.
İskenderi yemek belki değil ama, işte bu noktada yaptığım şey büyük hata.
Olması gereken, kendimi bir anda "o çorbaya" göre programlayıp, "tamam şimdi çorba içip biraz doyarım sonra evde bir meyve yerim, akşama da yemeği ısıtıp yanına iki göbek doğradım mı harika olur" demekti.
Diğer yandan, aynı hatayı İskender için yapmadığım için de bir nebze "başarılı" hissediyorum kendimi. Eğer yedikten sonra;
"İnanmıyorum EvreL sana, tam 1 tabak İskender yedin, hah gitti diyet oh olsun sana! Dün yaptığın Leslie'ler, onca aç kalmalar ziyan oldu. Şimdi işin yoksa sil baştan yine iradenin yerine gelmesini bekle, aç insan n'olucak...!"
deseydim, eminim bugün İskenderle kalmaz, amaaaan madem yarın sil-baştan yapacağım, tatlı da söyleyeyim der, bir güzel kazandibi yerdim üstüne. Hatta o da yetmezdi, markete uğrar çikolata alırdım, yada eve gelip dolaptaki aburcuburu süpürürdüm. Halbuki işe biraz "pozitif" taraftan yaklaşınca, biraz vicdan sızlamasından başka bir şey kalmıyor. Bugün eskisinden farklı olarak kendime şunları söyledim:
"İskender de güzelmiş. Ne kadar zamandır yemedim özlemişim. Şimdi... Altta tereyağına bulanmış olan pidelere saldırmadığım ve ekstradan ekmek tüketmediğim için bir aferini hakettim bir kere. Buradaki et miktarı çok fazla ama normal de hem öğle hem de akşam et tükettiğim günler oluyor. Saat daha erken, bu da yediklerimi daha kolay eritebileceğim anlamına gelir. Akşama bir meyve, bol su beni fazlasıyla tok tutacaktır. Dengesiz bir gün oldu belki ama, sonuçta diyetim "sonlanmadı" ya da "duraksamadı". İrademin de bir yere gittiği yok. Sonuçta iskender yemeye karar veren de "aynı" irade değil mi?" O halde sorun yok demektir."
Böyle tek tek yazınca ortaya destan gibi birşey çıkıyor, halbuki tüm bunlar bir anda aklımdan gelip geçen düşüncelerdi.
2002'den beri kilo vermeye çalışıyorum. 2007'den bu zamana kadar olan hayatım da kilo verip geri almakla geçti. Sanırım yapmam gereken, kilo vermeyi değil ilk önce düşünmeyi öğrenmekmiş...
canım ben dün akşam eve geç gelince bakamadım..işten de göremiyorum fotoları ama mutlaka bu akşam bakıp oyluycam söz..Slmmmmm
ay kızlar valla koca bir maşallahhhh size eller güzel çalışmış bugün..oku oku zor bitti sayfalar!
bize oy veren herkese tsk ederis teyzeleri umarım beğenip de vermişsinizdir torpil geçmemişsinizdir :)) ama sanırım 2.olcassss!
evrelcim çokkk tatlısın yaaaa..
msjların gerçekten çok keyifli uzun falan demeden sonuna kadar okuyor insan.. insanın beynini doyurması lazım önce,sen şimdi iskenderi yemeseydin aklında kalacaktı boşver en karlı yoldan yemişsin ne güzel afiyet olsun ama yaramasın mümkünse :)) veee tabi öyle bi anlatmışsın ki okurken gözümün önünde iskenderler geldi,gitti kokusunu bile duydum..alacağın olsun gece gece bu yapılırmı ama..
ne kadar mantıklı aslında..bir de yediklerimize dikkat ettik miydik oldu bu iş de benim gibi sabah 6 da kalkcam diyip totoyu yerindne kaldırmamakla olmuyor bu işler..böyle zamanlarda keşke bir süre çalışmama hakkım olsa iş kanununda zayıflama izni gibi bişi olsa ben de 3 ay kendimi zayıflamaya spora versem ne güzel olurdu diye düşünüyorum...bir zamanlar çalışmadığımda çok gzüel spor yapmıştım 3 ay boyunca haftada 5 gün 1.5 saat spor yapıyordum çok da mutluydum..6 kg vermiştim ama en az 10 kg vermiş gibi görünüyordum. Yıllardır incelmeyen bacaklarım bile ne güzel olmuştu hasret kaldığım eteği giyebiliyordum..6 ay da o kilolları vermedim..ahh spor ahhhhhkızlar önümde dergi var ve 10 dakika aktiviteyle harcanan kalori miktarları yazıyor
hızlı bir şekilde 30 dakika yürünürse 180 kalori harcanıyormuş..eee bu da demek oluyor ki hiç bişey yapmadan yani yediklerimizi kısmadan sadecehergün yarımsaat hızlı şekilde yürüsek haftada 1250,ayda 5000gr...süper dimi!!!
3 ayda 15 kilo sadece yarım saat ayırıp yürüyerek..
böyle düşününce insan acayip gaza geliyor valla..
ve ben malesef bu hafat hiçççç spor yapmadım..
dünkü listem
sabah: light sütüm her zamanki gibi
ara :2 kaysı
öğle :n.kahve - 3 light bskvi
ara : 4 ceviz
akşam : biraz fasulye yaprağı sarması -6 çatal makarna-turşu
ara : 1 elma- 1 portakal- 1 avuç kabak çekirdeği
2.5 litre su 1 aydan sonra ilk defa bu kadar içtm - 40 dk yürüyüş
tatlım çok az dğeil mi ya yediklerin??bu arada fasulye yaprağı sarması malatyaya özel bir yemek sanırım..biz gittiğimizde eşim çok seviyor diye annesi yapmıştı ama akşam çıkardı ben de toktum o sırada dışardan gelmiştik..ben yiyemedim ama çok da merak etmiştim..ertesi gün de önüme kimse koymayınca da utanıp isteyemedim..aklımda kaldı..sizde de öyle mi kızlar ya benim annem mesela kardeşimin eşiyle benim eşime daha çok özenir hep onların sevdikleri yemekleri yapar ne yapcağını şaşırır..benim kayınvalidem de oğlu ne severse onu yapıyor benle ilgilenmiyor..guclubacismilebana çok garip geliyor da normali mi bu bilemedim..kendi annem gelin damat ve de oğlan manyağı,kayınvalidem oğlan manyağı bense bir kesişen küme olamadım ayol..hep dışardayım..hep dışardayım..herkes bana asal sayı muamelesi yapıyor:1ninca:
slm kızlarrr nasılsınız
ben geldim tatlımm ne var ne yok muhabbetleri okumuşsundur sanırım katılıyormusun bize sende kocişlerimizin tv karşısında uyuyakalınca bizi yatağımıza kucaklarında götürücekler kaydirigubbakcemile3
yaa ben göremiyorummmmmmm çok merak ettim sevgi..
merhaba hoşgeldin canım ekmek yemen gerekir beyaz ekmek harici ( kepekli,tam bugday,çavdar,tahıllı ) ekmeklerden yiyebilirsin birde sabahları aç karnına kuru kayısı veya incir ye üzerine oda sıcaklığında su iç umarım faydası olurolumunekankayizsmilegünaydın herkese nasılsınnız bakalımmm
ben kahvaltımı yaptımmmm çocukalrı uyutcam birazdan arkadaşlar benim kabızlık problemimm var ekmek yemiyorum bol sıvı alıyorum zaten nedne olabilir acaba ve nasıl çözrim sirkeli suda içiyorum ama yokkk kabızlıgı mı bi atabilsem haftada 1.5 bile verebilirim belkim
slm şeker özlettin kendinislm kızlarrr nasılsınız
okudum canım
valla benim çok ümidim yok bu konuda 3.5 yıl önce 55 kiloydum bir de yeni evliyiz televizyon karşısında uyumuşum kucağına alıp yatağa götürme şöyle dursun üzerine bir battaniye atmayı bile akıl edememiş sonuç sabah müthiş bir boğaz ağrısıyla uyandım
kızlar bu akşam bizim arkadaşlarla günümüz var ordanda erken kalkıp kardeşimim eşinin yani gelinimizin dogum günü var oraya gidecegim.akşama resmen büyük bir imtihandan geçeceğim eyvahedigeldismile
bilmiyorumki tatlım resmen üzerimden kamyon geçmiş gibiydi sabaha kadar deliksiz uyudum ama hala çok bitkinim
günaydın herkese nasılsınnız bakalımmm
ben kahvaltımı yaptımmmm çocukalrı uyutcam birazdan arkadaşlar benim kabızlık problemimm var ekmek yemiyorum bol sıvı alıyorum zaten nedne olabilir acaba ve nasıl çözrim sirkeli suda içiyorum ama yokkk kabızlıgı mı bi atabilsem haftada 1.5 bile verebilirim belkim
slm kızlarrr nasılsınız
okudum canım
valla benim çok ümidim yok bu konuda 3.5 yıl önce 55 kiloydum bir de yeni evliyiz televizyon karşısında uyumuşum kucağına alıp yatağa götürme şöyle dursun üzerine bir battaniye atmayı bile akıl edememiş sonuç sabah müthiş bir boğaz ağrısıyla uyandım
Evrelcim yine büyük bir keyifle bir solukta okudum yazdıklarını..şu yeni keşfettiğim şişman manifestonun kahramanı demet de aynı şeyi söylüyor..zihinsel aktivite fiziksel aktiviteden daha önemli buna da vakit ayırmak gerekiyor diyor ki kesinlikle katılıyorum..ben de bir süredir bu yöntemi uygulamaya çalışıyorum..pozitif düşünce çok önemli aralarda abartmadan kendimizi şımartmamız gerekiyor sanırım ama sil baştan yapmadan elbette..
canım ben dün akşam eve geç gelince bakamadım..işten de göremiyorum fotoları ama mutlaka bu akşam bakıp oyluycam söz..
ne kadar mantıklı aslında..bir de yediklerimize dikkat ettik miydik oldu bu iş de benim gibi sabah 6 da kalkcam diyip totoyu yerindne kaldırmamakla olmuyor bu işler..böyle zamanlarda keşke bir süre çalışmama hakkım olsa iş kanununda zayıflama izni gibi bişi olsa ben de 3 ay kendimi zayıflamaya spora versem ne güzel olurdu diye düşünüyorum...bir zamanlar çalışmadığımda çok gzüel spor yapmıştım 3 ay boyunca haftada 5 gün 1.5 saat spor yapıyordum çok da mutluydum..6 kg vermiştim ama en az 10 kg vermiş gibi görünüyordum. Yıllardır incelmeyen bacaklarım bile ne güzel olmuştu hasret kaldığım eteği giyebiliyordum..6 ay da o kilolları vermedim..ahh spor ahhhhh
tatlım çok az dğeil mi ya yediklerin??bu arada fasulye yaprağı sarması malatyaya özel bir yemek sanırım..biz gittiğimizde eşim çok seviyor diye annesi yapmıştı ama akşam çıkardı ben de toktum o sırada dışardan gelmiştik..ben yiyemedim ama çok da merak etmiştim..ertesi gün de önüme kimse koymayınca da utanıp isteyemedim..aklımda kaldı..sizde de öyle mi kızlar ya benim annem mesela kardeşimin eşiyle benim eşime daha çok özenir hep onların sevdikleri yemekleri yapar ne yapcağını şaşırır..benim kayınvalidem de oğlu ne severse onu yapıyor benle ilgilenmiyor..guclubacismilebana çok garip geliyor da normali mi bu bilemedim..kendi annem gelin damat ve de oğlan manyağı,kayınvalidem oğlan manyağı bense bir kesişen küme olamadım ayol..hep dışardayım..hep dışardayım..herkes bana asal sayı muamelesi yapıyor:1ninca:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?