80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

nilgün callanetics ide kilo verdikten sonra yapmak gerekmiyormu? yani platesle aynı tarz da gibi biliyorum. benimde aklımda call var kilo verdikten sonra. ben bi kere deneme amaclı yapmıştım. ve cok cok etkilendim. sıkılaşma içinde etkisinin olacagından eminim. ama daha verilecek kilo varkenden baslanabiliyorsa bende baslıyayım hemen. kilodan sonra yapcam diye bekliyorum

evet canım yaa bana tatil hiç yaramıyor köy havası açık ve temiz olduqundanmıdır nedir yedikçe yiyesim geliyor..tokken bile bişeyler yiyorum..ne zaman köye gitsem artılarla dönüyorum...şimdi okadar emek vericem aldıqım kiloyu tam verdim derken bayram gelicek ve biz yine köye gidicez :44: 10 günlük tatil ve yine bir sürü artı...neyse can saqlıqı olsun napalım...aldıqımız gibi vericez..başsaqlıqı için teşekkür ederim cnm..aqır bir hastamız daha var..acısı çok fazla...Rabbim en iyisi bilendir..nasıl hayırlıysa öyle olsun..
teşekkür ederim cnm...
kızlar okuyorum ama yazmak içimden gelmiyor.herkese tek tek teşekkür ediyorum geçmiş olsun dilekleri ve evlilik yıldönümümü kutladığınız için.sizlere ii sohbetler....
filizcim geçmiş olsun cnm rahatsızmısın...bu aralar topiqi çok iyi takip edemiyorum..evlilik yıldönümünde kutlu olsun...

Merhaba

Ben 14 yaşımdayken kilo almaya başladığımı anlayınca ergenlik çağımda olduğum için saçma sapan diyetler yaparak,hatta işi önce Blumia sonra, Anorexia'ya kadar götürerek metabolizmamın ve gelişimimin içine ettim.Şimdi çok zor kilo veriyorum ve cesaretim hemen kırılıyor eğer bir hafta diyet yapıp hiç kilo veremediysem ya da zorla 1 kg. verdiysem hemen demotive olup eski düzenime dönüyorum.

Fakat hızlı kilo veriym die sağlıksız diyetler yapmak da sitemiyorum vücudma yeniden zarar verip kas kaybetmekten çok korkuyorum. O zamanlar ne internetim,bilgisayarım vardı ne de televizyonlarda çıkıp anlatan diyetisyenler,doktorlar,aktarcılar v.s.. dolayısıyla bilinçsiz diyetlerimin cezasını hala çekiyorum.

Buradaki mesajlarınızı incelerken biraz gaza geliyorum biraz da meraktan çatlıyorum 100lü kilolardayken 80 lere inenler var,70li kiloları görenler var onlar ne kadar sürede ve nasıl başarmış merak ediyorum.İnceliyorum ama herkes başka birşeyler uygulamış ; kimisi önce motive olmak için pirinç lapası diyetini uygulamış,kimisi 5 günde 4 kilo diyetini ( tek tip beslenme) ve öyle öyle baya bkilo vermiş.

İyi ama bu diyetler motive derken acaba kastan mı götürüyor,yağdan mı ben bundan emin olamadığım için cesaret edemiyorum.Haftada 1 kilo verdiren diyetlerden de çbuk sıkılıyorum 6 haftada 10 kilo falan vermek istiyorum.www................. die bir siteye girdim orada bu şok diyetleri çğu kişi tasvip etmiyordu.

Acaba bu sitede dolaşan mesleği beslenme uzmanlığı ya da diyetisyen olan kimse yok mu bize haftada 1.5-2 kilo verdiren ama kas değil yağ yaktıran bir diyet önersin....Ayrıca benim vücudumda hala atamadığım ödem var TUZU ( yani yemeklerime extra tuz eklemeyi ) bırakalı 1 hafta oldu.

Yemeklerime tuz atmamak için tuzsuz ayran yapmak yerine marketlerde satılan tuzlu ayranlardan kullanıyorum.Sabah kahvaltısında tuzsuz peynir yerine tuzlu peynir yiyorum yoksa aç hissederim kendimi hepten vazgeçerim diyet yapmaktan ama böyle bir yere varabilir miyim bilmiyorum.

Sizler nelerden vazgeçtiniz? Nasıl başardınız?

Ramazan'da nelere dikkat etmelisiniz?
Ramazan ayında, oruç tutan kişilerin mide ve sindirim sistemi farklı çalışmaya başlar, bu nedenle yemek yerken birçok şeye dikkat etmek gerekir.

* Yaklaşık 12 saat dinlenmeye çekilen mideye aniden yüklenmek, sindirim sorunlarına neden olabilir. Orucu hafif yiyeceklerle açın.

* Ramazan ayı süresince yapılan başlıca beslenme hatalarından biri de az meyve yemektir. Günde en az 2 porsiyon meyveyi çiğ ya da komposto olarak tüketin.

* Ramazan ayında kişinin tatlı ihtiyacı artabilir. Bu gereksinim kalorisi azaltılmış tatlılarla giderilmeli. Yağlı ve ağdalı tatlılar yerine hoşaf, komposto veya sütlü tatlılar yiyin.

* İftar sırasında yemekle birlikte çay ve kahve içmek yemeklerden alınan vitaminleri öldüreceğinden bu içecekleri yemekten bir süre sonra içmenizde yarar var.

* Ramazan'da kilo vermek istiyorsanız günlük almanız gereken kaloriyi iftar ve sahur öğünlerine paylaştırın. Sebze ve meyve gibi düşük kalorili besinlere ağırlık verin. Hareketsiz kalmayın. İftardan sonra mutlaka yürüyüş yapın.

* Mutlaka sahura kalkın. Bu şekilde hem aç kaldığınız süre azalır hem de metabolizmanız daha az yavaşlar.

* Kolesterolünüz yüksekse ve oruç tutuyorsanız kırmızı et ve tereyağı tüketimini sınırlamanız, haftada en az 1-2 kez balık ve kuru baklagil yemeniz gerekiyor.

* Oruç tutarken vücut uzun süre susuz kalacağı için, iftar ve sahur arasında bol su içmeye özen gösterin.

* Su içmek bağırsak ve böbreklerin çalışmasını hızlandırır. Ancak yemek esnasında su içmek, sindirim sistemini bozabilir.

* Ramazan'da sigara tiryakilerinin çoğu, iftar yemeğine başlamadan hemen bir sigara içer. Aç karnına içilen sigaranın zararları çok daha fazla olduğu için, yemekten önce sigara içmeyin.

Ramazan için diyet önerileri

Türk Kalp Vakfı Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Sumru Özbay'ın Ramazan özel diyeti

Sahur önerileri
* 3 kibrit kutusu kadar peynir, 5-6 zeytin, bol salata, 4 dilim ekmek, bol salata. Veya:
* 1 kibrit kutusu kadar peynir, 1 yumurta, 5-6 zeytin, söğüş salata, 4 dilim ekmek.
Veya:
* 7-8 çorba kaşığı makarna, 1 porsiyon beyaz veya kırmızı et, komposto. Veya:
* 3 yumurtalı menemen, 4 dilim ekmek, çay ya da kahve.

İftar önerileri
* 1 kâse çorba, 1 porsiyon et (tavuk ya da balık), 1 porsiyon sebze yemeği, yarım su bardağı yoğurt, salata, 2-3 dilim ekmek.
Veya:
* 1 kâse çorba, 1 porsiyon et, 1 porsiyon sebze yemeği, salata, yarım su bardağı yoğurt, 5-6 çorba kaşığı pilav veya makarna, 1 kâse komposto.

Diyetisyen Aşkın Yüksel'in Ramazan özel diyeti

Sahur önerileri
* 2 yumurtalı menemen, çay, 2 dilim kepek ekmeği, 1 meyve.
* 1-2 kibrit kutusu kadar beyazpeynir, 5-6 zeytin, 2 dilim kepek ekmeği, 1-2 mevsim meyvesi.
Veya:
* 1 kâse yoğurt, 2 dilim tepsi böreği (4-5 kibrit kutusu kadar), 1-2 mevsim meyvesi. Tatlandırıcı ile hazırlanmış kuru kayısı veya erik kompostosu.

Sahur önerileri
Çalışanlar için:
* Hurma, zeytin veya su ile orucu açın. 1 kâse sebze veya mercimek çorbası, 1-2 dilim kepek ekmeği, 1-2 kibrit kutusu kadar beyazpeynir.
* Yağsız peynirli tost, söğüş salata, 1 elma veya mandalina.
Evde oruç açanlar için:
* 1 porsiyon ızgara balık, 4-5 çorba kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği , 2 dilim kepek ekmeği
Saat 21:00'de: 2-3 meyve, Komposto, Hafif sütlü bir tatlı

kızlar bi çok listede sahurda pilav yanında komposto var. pirinç cabuk acıktıran bi besin diye biliyorum anlayamadım. acaba özel bi sebebi varmıki:26:

ya bu ne sakinlik kimseler yok :84: canım sıkılıyor yine benim. sıcaktanmı nedir bi halsizlik. uyku basıyor durmadan.

kızlar bu ara cok sıklaştı. oturdugum yerden kalkınca. veya birden hareket edince. gözüm kararıyor basım dönüyor. sıcaklardanmıki acaba. aranızda bunu yasayan varmı. bi çok insandan duyardım bu şikayeti

selam kızlar
ben yeni üye oldum. 24 yaşındayım 2 kızım var 89 kiloyum ve gizli şeker hastasıyım
ömrüm boyunca diyet yapmak zorundayım
hedefim şu anda 70 şimdilik

benide bu uzuuuun yolculuğumuzda kabul ederseniz çok sevinirim

hoşgeldin canım umarım bizlerle birlikte zayıflar ve sağlıklı beslenirsin......

benim o dediğin durum yaklaşık 1 ay kadar devam etti ama bu ara geçti bence hem sıcaklar hem diyet derken olabilir....

kızlar çok mutluyummmm tartım geldi en sonunda hemn açtım şimdi tartıldım üzerimde kıyafetler ve karnım tok 79.9 geldi galiba hiç almamışım yarın sabah belli olur vermesemde almamışım ya çok mutlu oldummmmmm sabit olmak bile güzelllllllllllllllllll..................

canım o dediğin kısa süreli göz kararması ve baş dönmesi bende yıllarca vardı sık yaşardım üstelik özellikle lise çağında ve çalışırken sonra geçti kendi kendine tabi bu arada anacım ortalığı kaldırdı göz,dahili,harici neresi varsa götürdü..göz tansiyonu ,düşük tansiyon,kan eksikliği olabilir ha olmaya bilirde bende hiç biri çıkmadı çünkü doktorlar okumaktan,bilgisayara bakmaktan,aç gezmekten olur diyordu ki o aralar 50 kiloydum yemek aklıma gelmezdi.. belkide gerçekten diyetle alakalıdır dikkatli ol derim canımcım..ama en önemlisi bi göz tansiyonunu ölçtür çünkü o lanet bişi..Allah korusun..:26:
hoşgeldin öncelikle ne güzel gencecik 2 çocuk annesisin,önünde kocaman bir ömür hayırlısıyla,kendine uygun bi hedef koymuşsun,üstelik bu sağlığın için şart..sana tek önerim burayı sakın ama sakın bırakma zaten gerisi gelicek,bak bir sürü örnek menüler,listeler,spor aktiviteleri var bi incele ve buyur sende sağlıklı yaşam maratonumuza...haydi dua ile....
canım çok kötü günler geçirmişsin küçücük yaşta, şuan yaşın kaç bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla kilo epey var ,bence bu kötü geçmişi bir uzmana anlatıp ondan destek almalısın öncelikle.Daha sonrada burada kendini motive edebilirsin ki sonuna kadar destek olacak arkadaşlarımız var burda benimle birlikte ,bu aradaa ben Gülay :) ama ben ne 10 ne 20 verebildim henüz,onu sana tecrübeli ve başaran arkadaşlar aktarsınlar bugün yoklar burda herhalde haftasonu kaçamağındalar...sana başarılar şimdiden sakın bırakma 80-89 u

çok yedim karnım şişti :84::84::84: menümü yazım çıkıym
sabah
peynir
yumurta
zeytin
çay
1 galete

ara dondurma

öğle
1 dilim karpuz
peynir
yeşil biber

ara
ceviz

akşam
2 kaşık pilav
fırında balık

aramıza hoşgeldin cnm bu heyecanlı ve meşakkatli maratonda hedeflediqin kiloya ulaşman ve saqlıqına kavuşman dileqiyle
yeni baskülünde herzaman istediqin rakamları görmen ümidiyle hayırlı olsun cnm..

senanın menüsü
kahvaltı
1 bardak su
2 dilim buqday ekmeqinden yapılmış kaşarlı tost
yeşilçay

ara
1 bardak süt

öqlen
haşlanmış yumurta
domates
salatalık
kaşar peyniri

ara

akşam
mercimek çorbası
salata

ara
1 dilim pasta(oqlumun doqumgünüydü)
1 top dondurma

3.5 litre su..

teşekkür ederim bilgilerin için. pilates topu almak üzereydim bende. benim evde merdiven inip çıkma gibi bi aletim var adını hatırlayamadım. arkasında twist var. 2 3 kiloluk ağırlık var. biride air walker ay yürüyüşü denilen bi alet. oda bacakları ileri geri hareket ettiriyor. pilates bandım var bide.dediğim gibi üst var özelliklede simit. o mantıkla karın hareketleri yapayım dedim. çoook teşekkür ederim tekrar. yine yorumlarınızı bekliyorum tavsiye edeceğiniz alet yada egzersiz olursa.

harikasınız ya. maşşallah çok bilgilisiniz. masummm banu sanırım oda senin gibi pilates erken demiş canım. tmm sonra birlikte yapalım kilomuzda aynı sayılır.verelim kiloları yapalım pilatesimizi. benim mantıgımda ters çalışıyormuş demekki. ben önce ebru tugba yada callan yapıp ardından iyice ısındım diye aletlere çıkıyordum.demek tersini yapmalıymışım. bu callan teyze çook zor geliyo bana. çok teşekkür ederim fikirleriniz için. tavsiyelerinizi bekliyorum

bi sorum var. hani aynı msjda bir kaç alıntı yapıp cvplıyorsunuz ya. bana anlatırmısınız nasıl yapılıyor.ben tek tek cvp yazıyorum. başka pencerede açıp onumu kopyalıyorsunuz? bu arada bugünkü menüm:
ballı tarçın çayı 1 kupa
sabah: menemen/peynir/1 dilim tahıllı ekmek/ 1 kupa çay
ara: yarım haşlanmış mısır
öğle: 1 tabak patlıcan yemeği / 1 domates / 2 kaşık yoğurt
ara: 1 külah dondurma
akşam:5 köfte /salata / 1 kase yoğurt
herkese iyi geceler. sabaha misafirlerim var. kaçıyorummm

selam kızlar o kadar alıntı yaptım ama nette sorun oldu galiba hepsi gitti :97: aramıza katılan yeni arkadaşlar olmuş, hepiniz hoşgeldiniz.

filizcim çok geçmiş olsun canım, evlilik yıldönümünde kutlu olsun, nice sağlıklı, huzurlu uzun yıllara.

senacım başınız sağolsun, allah başka acılar yaşatmasın. oğlununda doğum günününü kutlarım yeni yaşı hayırlı olsun canım.
ayşe, ortim senide iyi gördüm canım, aynadaki resminde muhteşem görünüyorsun yeni tartında gelmiş hayırlı olsun inşallah herzaman istediğin rakamları görürsün.

sevdacım seni göremedim, yoksa benmi kaçırdım :26: inşallah herşey yolundadır.
unuttuklarım varsada kusuruma bakmayın arkadaşlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…