Teşekkür ediyorum.Okula gittiiğmde sabah kahvaltısına özen gösteriyorum,çoğunlukla öğlene kadar birşey yiyemiyorum,öğlende çok haifif geçiyor.Bu yüzden sabah kahvaltılarım iyi oluyor.
Aslında bende tatil günleri ve boş günüm dışında evden sabah 7.00 da çıkıyorum.Sırf kahvaltı için 6.00 da kalkıyorum.Akşamdan domates,salatalık ve biberleri yıkıyorum.Yeşillikleri ise haftasonu temizleyip,yıkıyorum,kurutup,saklama kabına koyuyorum,hazır oluyor.Sabah sadace çay demlenirken hazırlanmak ve tabağımı hazırlamak kalıyor.
Teşekkür ediyorum.Okula gittiiğmde sabah kahvaltısına özen gösteriyorum,çoğunlukla öğlene kadar birşey yiyemiyorum,öğlende çok haifif geçiyor.Bu yüzden sabah kahvaltılarım iyi oluyor.
Aslında bende tatil günleri ve boş günüm dışında evden sabah 7.00 da çıkıyorum.Sırf kahvaltı için 6.00 da kalkıyorum.Akşamdan domates,salatalık ve biberleri yıkıyorum.Yeşillikleri ise haftasonu temizleyip,yıkıyorum,kurutup,saklama kabına koyuyorum,hazır oluyor.Sabah sadace çay demlenirken hazırlanmak ve tabağımı hazırlamak kalıyor.
Derya'cım evden erken çıktığımdan tartılamadım,ben artık cumartesi günleri bildirim yapacağım.
yol üstü kavga edeceğini sanmam malum 4 gün sensiz geçecek kıskanıyordur da ohhh süperya benim eşim de Malatyalı anadolu erkeği falan..gerçi pamuk gibidir de..geleneksel adam..neyse bana sakın çiçek gönderme ben utanırım hoşlanmam öle şeylerdne falan demişti ama çok hoşuna gitmiş..o hissi yaşasın ki o da göndersin ama değil mi..akıllı olmak lazım falan dermişim de yok be yaw onun mutlu olması benim de olmam demek zaten..morali bozluyor şimdi ben gidicem içicem gezicem eğlenicem gece yarılarına kadar falan kıskanmak değil de mahsunlaştı tabi ki..kıyamıyorum ben de de ona..ay yine övdüm kocamı kesin akşama kavga var
hanımlar bu ara çok soru soruyorum k. bakmayın ama 1. agızdan ögrenmek iyi oluyor. birde güvenilir oluyor.
şimdi karnıyarıklık patlıcan közleyip atan varmı dolaba aranızda. ben yuvarlak yuvarlak dograyıp az yagda kızartıp attım biraz yemekler için. ama karnıyarıklıgı kızartarak koymak istemiyorum. fırında közleyip koysam nasıl olur. yapan deneyen varmı. ugrasıcam okadar çöpe gitmesin.
birde kabak koyan varmı dolaba. onuda az z. yagıyla ve biraz domatesle soteleyip koysam nasıl olurki. kabak koymadım hiç tedirginim bu yüzden.
birde ilk defa bu yıl denedim ve cok hosuma gitti. maydonoz ve dere otunu robottan gecirip kaplara koydum dondurucuya attım. lazım oldukca kasık kasık al kullan. belki sizinde işinize yarar
kızlar dün metroya bindim ayaktayım hemen kadının biri yer verdi otur kusura bakma görmedim seni dedi oturdum mecburen caktırmadan ordan yaşlı bir amca kızım gec buraya otur dedi miden bulanıyorsa başka bir kadında normaldir hep yaşadık bu günleri demesinmi yani anlıyacagınız rezillik diz boyu nasıl derim şimdi ben hamile degilim diye ha birde aradan 9 ay geciyor benim karın aynı yar verenlerden biride beni tanırsa alah allah bu kadın helenmi dogurmadı demezmi
HER TÜRKÜN EVİNİN BUZDOLABINDA YUMURTALIK BÖLÜMÜNDE MUTLAKA YARIM LİMON VARDIR . KURUMUŞTUR BÖYLE.. BİLİYORUM SİZDEDE VAR..
1-)Dizilerdeki oyuncularla sohbet etme . " Gitme oraya gitme öleceksin" ve benzerleri.
2-)Yolda yuruyen arkadasinin ustune araba surmek
3-)Yemek sonrası, ıslak mendille eli silip, boşa gitmesin diye aynı mendille masayı ve ardından ayakkabıları silmek
4-)Misafirle otururken yapamadığı muhabbeti giderken kapı önünde yapmak
5-) Çorabının kirli olup olmadığını koklayarak anlamak..
6-)Bulmacalarda adam kadın farketmeden herkese sakal bıyık çizmek
7-)Misafirliğe gelen çocuğa ''Sen burda kal da bizim oğlumuz ol'' demek
Şampuan bittiği zaman çoğaltmak için içine su dökmek
9-)Kafasına kuş şey ettiğinde ,gidip sanş oyunları oynamak.
10-)İçeri girdiğin de "geldin mi?" sorusuyla karşı karşıya kalmak
11-)Otobüste yaşlılara yer vermemek için uyuyor numarası yapmak
12-)Aynı denizin içinde hem yüzebilen, hem işeyebilen, hem sevişebilen, hem de balık tutup yiyebilen tek canlı
13-)Evde ailece izlenen film de öpüşme sahnesi çıktığında sessizlik hakim olur..
14-)Göremiyeceği halde geçen ambulansın içine bakmaya çalışmak.
15-)Dürümün son lokmasıyla ayranın son yudumunu denk getirmek.
16-)‎6 aydır fırçalanmayan diş dişçiye giderken ayıp olmasın diye mutlaka fırçalanır
17-)Bi şey ikram edilince kibarlık olsun diye "çok sağol" diyerek reddedip ısrar gelmeyince aç kalmak
1Olmayan bir şeyin yoklugunu sorgulamak -ekmek var mı? -yok - hiç mi yok ?
19-)Misafirlige gittigi evde havlu bulamayinca elini yuzunu kapinin arkasinda asili bornozlara silerler..
dün çocukları bahçeye çıkardıgımda bi çocuk geldi annesiyle
bahçeye gelin oynasınlar dedimm. anne 26 yaşında 16 yaşında evlenmiş bu 2. çocugu ilk çocuk 3. sınıfa gidiyorr
ve köyde büyümüş buraya gelin gelmiş gayet dünyası küçük bir hatun.nerede oturyorsun deidm arka binada dedii
oralar çok küçük ve 2 odaa dedimm 2 çocuklar zor olmuyormu dediigmde
biz 9 kişiyiz dedi.iki elti ve kv-kp-eşler çocuklar hepsi bir evde
odalar gelinleirn dedii kv-kp salonda yatıyorlar büyük ogluma yer yatagı yapıyorum salona
küçük oglum yanımd ayatıyor eltiminkide yanınd ayatıyor dedii
ben hayretle dinleidm tabii...........
belliki hiç bir özel yaşantı yok,gezmek tozmak vs biri iş yapıyormuş digeri çocukları dışarı çıkartıyormuş
haftda bir pazar yaılıyormuş,biri yemek yapsa digeri bulaaşık yıkıyormuş
banyo günleir aynı,ertesi gün çamaşır günüymüş vs vs vss ve ben şoklardayımm...
ama okadard amutlu vemmemundu halinden eltisiyle çok iyi anlaşıyorlarmış bu yıl taşıncam yaza diyor
vallahi bravo dedimmm ve küçük olan dünyasınada özenmeidm degil.....
çok uzattım okumayabiliriisnizzz duygusalaa bagladım yineee...........
bahçeye gelin oynasınlar dedimm. anne 26 yaşında 16 yaşında evlenmiş bu 2. çocugu ilk çocuk 3. sınıfa gidiyorr
ve köyde büyümüş buraya gelin gelmiş gayet dünyası küçük bir hatun.nerede oturyorsun deidm arka binada dedii
odalar gelinleirn dedii kv-kp salonda yatıyorlar büyük ogluma yer yatagı yapıyorum salona
belliki hiç bir özel yaşantı yok,gezmek tozmak vs biri iş yapıyormuş digeri çocukları dışarı çıkartıyormuş
ama okadard amutlu vemmemundu halinden eltisiyle çok iyi anlaşıyorlarmış bu yıl taşıncam yaza diyor
kilo veren herkesi tebrik ediyorumm şimdi bide bana bakın
KİLO BİLDİRİMİ:
BAŞLANGIÇ:86
GEÇEN HAFTA 76.700 (İNŞŞ. DOGRU HATIRLIYORUMDUR)
BU HAFTA : 77.700
GELEN: 1 KİLO
TOPLAMDA GİDEN: 8.300
HEDEF: 55
BOY: 1.60
BEDEN: 42_44
SPOR:300 DK.
ŞİMDİ ÜZGÜNMÜYÜM HAYIRRR
çünkü bugün yarın regl olucam
5 gündür spor yapıyorum deli gibi
hoca fazla çıkman normal kasların şişmiştir dedi...
yada en dogru ihtimal 3 gündürr dünyaları yedimmm hemde neler nelerrr
sebep hangisi bilmiyorum ama çokta takmıyorum
bu hafta böyle oldu ama haftaya dönüşüm muhteşem olucakkkkkk
densiz insanlar benim aklımada böyle bir olay geldi beraber çalıştığım şube müdürüm bir düğünde insanlara dönüp arkadaş hamile otursun mu demişti?2 kişi kalkmıştı ve biz oturmuştuk.... ki ben o dönemde 65 kg falandım çocukta yapmamıştım henüz...insanlar saf ya valla bak abla takma sen onlarıkızlar dün metroya bindim ayaktayım hemen kadının biri yer verdi otur kusura bakma görmedim seni dedi oturdum mecburen caktırmadan ordan yaşlı bir amca kızım gec buraya otur dedi miden bulanıyorsa başka bir kadında normaldir hep yaşadık bu günleri demesinmi yani anlıyacagınız rezillik diz boyu nasıl derim şimdi ben hamile degilim diye ha birde aradan 9 ay geciyor benim karın aynı yar verenlerden biride beni tanırsa alah allah bu kadın helenmi dogurmadı demezmi
46:yaglar kilo yapmaz diye saçmaa bir inanış olamaz 1gr yag=9 kaloridir.
sen öyle şeyler yapıyorsun ki bende bunları hiç yapmadım ama bamyayı yaptım bak güzel oluyo domatesi rendeleyip sarartıyorum soğuyunca atıyorum buzluğa ,tadı süper olyor.Merhaba Kızlar
Zekiye'cim öncelikle sana cevap verip geçmişi okuyacağım....komşular patlıcanı közleyip buzluğa atıyor çıkarınca az yağda sarımsakla soteliyorlarmış.ben denemedim ama 10 kilo falan yapıyorlar....ben kabağı direk yemeklik doğrayıp poşetliyip buzluğa atıyorum.normal pişirir gibi pişiriyorum sadece fazla karıştırmıyorum, parçalanmasın diye...ben pazar alışverişinden artan sebze olursa ziyan olmasın diye hemen hazırlayıp buzluğa atıyorum...kabak,pırasa,karnabahar,havuç,patates....mesala patates kızartıyorum gözüme çok gözüktü poşetliyip atıyorum sebze yada mercimek çorbasında kullanıyorum....domatesleri yıkayıp bütün kabuklu atıyorum...kullanıcağım zaman suya tutuyorum kabuk soyuluyor doğra.dereotu maydonoz yıkayıp atıyorum zaten donunca kendi parçalanıyor...kızmızı biberleri közleyip atıyorum.kaşarı peynirini küp küp doğrayıp parça parça paketliyorum.kahvaltıda tüketeceğim kadar)fasulye,yarma,nohut haşlayıp atıyorum.zaten bezelye,fasulye,barbunya...bunaları illaki koyuyoruz.şakşuka yapıyorum patatessiz onu koyuyorum.yiyeceğim zaman patates kızartıp ekliyorum.onun dışında artan kek,poğaça,yufkadan börekler,gözleme hemen buzluğa atıyorum.sonra ısıtıp yeni gibi yeniliyor.lahana ve yaprak sarması buzluğa atıyorum.lahanayı küçük tencereye direk dizerek buzluğa atıyorum yaprağı kv yapıp yoluyor poşetliyorum.bir bamyayı denemedim onu deneyeceğim merak ediyorum...kuru köfte ve sulu köfte yapıp koyuyorum.sigara ve üç renli börekten koyuyorum misafir gelince pratik oluyor.dün ilk kez melemenlik yaptık kv ve eltimle onuda öğrendim ii oldu:)kısacası çalıştığım için hazır soyulmuş,doğranmış sadece pişmeyi bekleyen yemeklikler oluyor buzlukta rahat ediyorum.
ay ne çok konuştum kısaca cevaba bak sorduğuna pişman olmuşsundur:))
şort olağan üstü ya banucum beğendim çok güle güle giy
ererkek olsaydım böyle bir karım olsun isterdim,,valla harikasın kuzum ...çok büyük jest olmuş,mutluluğunuz daim olsunkızlarrr...
ben şeker hamurlu kurabiye vs falan ilgileniyorum ya şu bonnyfoodda falan kalpli kutuda kırmızı gül şeklinde kekler oluyordu ya onların naısl yapıldığını çok merak ediyordum bir sipariş vereyim de gelsin bakim diyordum ama çok pahalıydı kıyamıyordum 70-80 falandı neyse dün kk ya girerken çiçek sepetinde bunlardan 22 tl ye gördüm ..50 den düşmüş.bir taşla iki kuş vurayım dedim yarın da şirketin ödül toplantısına gidiyorum ya eşimi yalnız bırakcam 4 gün diye onun işyerine gönderdim..içine de şöyle not yazdırdım:
"canım benn yokken sana yarenlik yapması için bir hatun bulcak halim yoktu herhalde, bunlarla idare ediver artık:)her zaman kalbimdesin seni çok seviyorum"
sabah aradı çocuklar gibi nasıl sevinmiş..çok mutlu olmuş ..ban ailk defa böyle birşy geldi..güzel oluyormuş be dedi..
bir fotosunu çek merak ediyorum dedim..
biz yarısını yedik bile dedi..
ayy benn de çok mutlu oldum onu mutlu edebildim diye..
ben bir erkek olsam çok romantik olurdum
canım ya yaptıgın şey zaten cok güzelde yazdıgın nota bayıldım ben ya. ayrılık zor geliyor insana ama özlemek özlenmekte hatırlanmalı bazen degilmikızlarrr...
ben şeker hamurlu kurabiye vs falan ilgileniyorum ya şu bonnyfoodda falan kalpli kutuda kırmızı gül şeklinde kekler oluyordu ya onların naısl yapıldığını çok merak ediyordum bir sipariş vereyim de gelsin bakim diyordum ama çok pahalıydı kıyamıyordum 70-80 falandı neyse dün kk ya girerken çiçek sepetinde bunlardan 22 tl ye gördüm ..50 den düşmüş.bir taşla iki kuş vurayım dedim yarın da şirketin ödül toplantısına gidiyorum ya eşimi yalnız bırakcam 4 gün diye onun işyerine gönderdim..içine de şöyle not yazdırdım:
"canım benn yokken sana yarenlik yapması için bir hatun bulcak halim yoktu herhalde, bunlarla idare ediver artık:)her zaman kalbimdesin seni çok seviyorum"
sabah aradı çocuklar gibi nasıl sevinmiş..çok mutlu olmuş ..ban ailk defa böyle birşy geldi..güzel oluyormuş be dedi..
bir fotosunu çek merak ediyorum dedim..
biz yarısını yedik bile dedi..
ayy benn de çok mutlu oldum onu mutlu edebildim diye..
ben bir erkek olsam çok romantik olurdum
Derya'cım evden erken çıktığımdan tartılamadım,ben artık cumartesi günleri bildirim yapacağım.
canım sağlıklı olan tabiki közden yapılması.közleyip doğramadan büyün olarak atabilirsin hiç bir sakıncası yok.ben kabağı hiç koymadım ama pirinçli kabak yemeği yaptığımda hep artar ben de atarım buzluğa.sonra yemek istediğimde oda sıcaklığnda eriyor mikrodalgada ısıtıyorum çok güzel yeniyor tekrar.ama kabağı domatesle az yağla soteleyip koymak çok iyi olur.ben de yarma(dövme deriz biz),nohut ve fasülye haşladım koydum.10 kilo domatesi kabuklarını soydum küp küp doğradım poşetledim 20 poşet buzluğa attım.maydonoz,dereotu doğradım attım.menemenlik hazırladım cam kavonozlara koydum kış için.kalan peynirlerimi koyarım börek içi olarak.kemikli et haşladım buzluk kaplarında dondurdum sonra buzdolabı poşetine koydum.her yemeğe 2 küp koyuyorum yetiyor bulyon gibi.ve taze fasülye domates az yağ kavurdum koydum.patlıcan kızarttım közledim ve biberde tabiki.bi de ben yeşil biber çok alınıyor.onları yıkayıp doğruyorum büyük büyük çiğden atıyorum.kızartması güzel oluyor.etlerim ve köftelerim de porsiyonluk hazır.vay be çok becerikli gördüm kendimi...
ay çok üzüldüm senin adına ama sıkma canını.onların gözünde problem var.ne yani şişman denmek için boğum boğum mu olmak lazım.resmini gördük gayet sıkı vücudun.evet kilon var ama löp löp görünmüyorsun.sıkma canını tatlım.koltuk alacakmışsın inşallah gönlüne göre bulursun..
çok tatlısın ya..çok güldüm çoğu olmasa da bazıları ben de mevcut.limonu bugün yeni kullandım bi de domates olur ben de sonra salataya doğrarım diye.artık hep seni anacağım.
kıyafetlerin de çok hoş.daha sıkı gördüm seni.zaten gülen yüzün yeter..iyi eğlenceler tatilde..
süper şeyler güle güle giy.
çok şükür allahıma.allah bugünümüğzü aratmasın.ama helal olsun bu şartlarda bile mutlu olmayı başarıyor.
filizciğim becerikli arkadaşım..moral olarak iyi gördüm seni.kv le bir şeyler de yapıyormuşsun.eltin falan.aman ağzının tadı yerinde olsun.
banu oğlunun ameliyat tarihi belli oldu mu canım?geçmiş olsun tekrar..
seher o iğne batıran şahsı bi elime geçirirsem ..ayıp ya.insan bimez mi deriye batırılmayacağını.örtüne iliştir be kadın değil mi ama...
yeni gelen arkadaşlar sizlere hoş geldin diyemmedim kusura bakmayın.iyi ki geldiniz topik kalabalıklaştıkça daha da şenleniyor.çok güzel gidiyorsunuz.
sevdacığım sporun da etkisi vardır kiloda ama güzelim o kadar ter atıyon dikkat et yediklerine lütfen..
bu hafta herkes artıda gibi.nazar değdi bize.inşallah haftaya veririz.ama verenlerde var tebrikler..
ben de sabah k yedim sütle..ara öğünü çekirdeksiz üzümle yaptım bir avuç.çok doldurmadım ama zaten fazla sevmem.neyse eve geldim bi yedim ki sinir oldum.kurabiye yedim,2 dilim sucuklu kaşarlı ekmek yedim.ama akşam tavuklu salata yedim.dengeleyeyim diye.ama şu öğlenki yemek krizimi önlemeliyim.eve gelince hemen uyusam belki yemem.ama ev işleri kalıyor.karar veremedim yani.
evde tüm işler kaldı bu hafta.derslerim yoğun.hemen düzene sokmalıyım her yer her yerde.
yarın belki detoks yaparım başarırsam.hem biraz midem dinlensin.evde de meyve suyu birlikti.çok sağlıklı değil biliyorum ama tartı azcık oynarsa gaza gelir devamını getiririm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?