80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

hıfsııı nerelerdesin yaaa kayboldun. 5i1yerde çayı aktarlarda bulabilirsin sen de onlar verir müthiş iştah kapatıyo acıkmıyosun ve yemeklere saldırmıyosun

Şifa Dağıtan Otlar!
Geçmişin izleri, nostalji tekrar hayatımızın ortasına oturduğunda, buna mutfağımızda dahil oldu. Doğaya dönmek, sağlıklı yaşam kavramları bitkilerin bedenimize olan yararlarını da yanında getirdi. Peki, hangi derdin çaresi hangi bitkidir, biliyor musunuz?

Tüm bitkilere faydalı demek, elbette mümkün değil. Hatta bazı bitkilerin kaynatılıp içilmesi bile doğru değil. Bazı bitkilerin özünde kimyasal maddeler var. Rahatsızlıklarınızda mutlaka doktora başvurun. Doğal bitkiler sadece destekleyicidir.
Gripten, menopoza, kalp sorunlarından vücut direncine kadar, pek çok sorun için bitkileri kaynatıp içebiliyorsunuz. Ancak bitki çaylarından tam anlamıyla faydalanabilmek için, bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Otları hazırlarken mutlaka taze, kaynamış, klorsuz su kullanmak gerekli. Demliğe önce demleyeceğiniz bitkiyi, sonra suyu koymalısınız. Çayın demlenmesi için 2-5 dakika arasında içinde durması yeterli oluyor.

Adaçayı, vücudun direncini arttırır. Enfeksiyonlara karşı vücudu korur ve zihni açar. Gaz gidermede yardımcıdır. ıçinde uyarıcı bulunduğundan, özellikle sabahları ve öğlenleri tüketilmelidir. Üzerine sıcak su ekleyip en fazla 2-3 dakika bekletildikten sonra içilmelidir. Çok kaynatıldığında toksit etki yapabilir.

Papatya, gevşemeye, rahatlamaya yardımcı olur. Ağrı kesici özelliği vardır. Ayrıca cilt gözeneklerini temizler. Günde 2-3 çay fincanı içilebilir. Akşamları içilmesi önerilir. Aşırı tüketimde uyuşukluk hissi verebilir. Hazırlamak için, üzerine kaynar su döküp 10 dakika demlemek yeterlidir.

Rezene, gaz ve kramp ağrılarına iyi gelir. Ayrıca mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılabilir. Öksürük ve soğuk algınlığında etkilidir. Ayrıca cilde canlandırıcı etkisi vardır. Tok karnına günde 1 çay fincanı tüketilebilir. Hazırlanması için, üstüne sıcak su döküp 10-15 dakika demlemeye bırakmak gerekir.

Isırgan otu, kan temizleme özelliğine sahiptir. Alerji, raşitzm ve romatizmaya da etkilidir. Saçlarda ve cilt üzerinde güçlendirici etkisi vardır. Kür şeklinde uygulamak isteyenler, bunu 40 gün yapıp bırakmalıdırlar. Günde 1-2 çay fincanı tüketilebilir. Hazırlamak için, üstüne sıcak su dökerek, 10 dakika demlemek yeterli olacaktır.

Hatmi çiçeği, ağız, boğaz ve diş eti iltihaplanmasına iyi gelir. Ödem çözme özelliği vardır. Ayrıca cilde ışıltı verir. Yan etkisi yoktur, günde 1-2 çay fincanı tüketilebilir. Hazırlamak için, 2 tatlı kaşığı doğranmış hatmi çiçeği üzerine 1,5 su bardağı sıcak su dökülür ve 10 dakika demledikten sonra içilir.

Meyve Suları ve Kalorileri
Hava değişimleri soğuk algınlığı olarak vücudumuza yansımaya başladı. İlaç yerine taze sıkılmış meyve suları içerek hastalıklardan korunabilirsiniz. Kalorisi yüksek olabilir meyve suyu içmiyorsanız, bu yazıdan sonra fikriniz değişecek!

Yetişkin bir kadının günlük kalori ihtiyacı 2200-2400 kalori arasındadır. Meyve suları 100-150 kalori civarında olduğu için formunuzu bozmadan, sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Portakal Suyu
C vitamini açısından zengin portakal suyu bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında içeceğiniz taze sıkılmış portakal suyu soğuk algınlıkları ve gribe karşı korur.
Tansiyonun düzenlenmesine ve kalp sağlığının korunmasına yardımcı olan portakal suyu sadece 100 kaloridir.
Elma Suyu
Açlık kan şekerini dengeleyen, böbreklerin temizlemesinde etkili özelliğe sahip elma suyu kolesterolün düşmesine de yardımcı oluyor. Sindirim sistemi ve mide rahatsızlıklarını iyileştirmek, baş ağrısını gidermek için elma suyu içebilirsiniz.
Taze sıkılmış elma suyu sadece 100 kaloridir.
Vişne Suyu
Vişne; içerdiğindeki maddeler sayesinde hücre yenilemeyi hızlandırıyor. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için vişne suyu yardımınıza koşuyor. Beyin ve sinir sisteminin geliştirici, idrar yollarının temizleyici özellikle sahiptir.
Bir bardak vişne suyu sadece 110 kaloridir.
Üzüm Suyu
Üzüm suyu; bağırsakları çalıştırıcı ve idrar söktürücü özelliğe sahiptir. İçerdiği antioksidan sayesinde cildin yaşlanmasını önler. Kansızlığı giderir. Kendinizi yorgun hissettiğinizde bir bardak üzüm suyu içerseniz dinlenmiş olduğunu hissedeceksiniz.
Bir bardak üzüm suyu sadece 150 kaloridir.
Kayısı Suyu
Kadınların risk altında olduğu kemik erimesine karşı kayısı suyu içerek korunabilirsiniz. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemik erimesini önler. Sindirim ve boşaltım sisteminin dengeli çalışması için gerekli doğal lifleri içerir, kabızlığa karşı etkili bir çözüm sunar.
Bir bardak kayısı suyu sadece 110 kaloridir.
Havuç Suyu
Kan dolaşımını hızlandırır, bağırsak ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Sakinleştirici ve dinlendirici özelliğe sahiptir. Vücudun A vitamini ve beta karoten ihtiyacını karşılar. Mide yanması sorunu yaşıyorsanız bir bardak taze sıkılmış havuç suyu imdadınıza yetişecektir.
Taze sıkılmış bir bardak havuç suyu sadece 130 kaloridir.

Kadın Sağlığının Dostu: Maydanoz!
Doğanın sunduğu sebze ve meyveler sağlığımız için gerekli vitamin, mineralleri karşılamamıza yardımcı oluyor. Kadın sağlığı için en faydalı otlardan biri olan maydanozu mercek altına alıyoruz.
Kadın Sağlığının Dostu: Maydanoz

Salatalarımıza, yemeklerimize, çorbalarımıza eklediğimiz maydanoz tam anlamıyla vitamin ve mineral deposu.
Özellikle çiğ olarak tüketildiğinde içeriğindeki faydalı maddelerden maksimum performans alabiliriz. Taze maydanozda; kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini bulunur.

Kalsiyum; kemik yapısının gelişmesi ve sağlamlığının korunması için gereklidir. Kadınların risk altında olduğu kemik erimesi hastalığına karşı maydanoz yiyerek korunabilirsiniz.

A vitamini göz sağlığını korumada en etkili vitaminlerden biridir. A vitamini yetersizliğinin önce gece körlüğüne ardından ciddi görme bozukluklarına neden olduğunu göz önünde bulundurursak önemini daha iyi kavrayabiliriz.

Kadınlarda sıklıkla görülen troid hastalığı yani troid bezlerinin düzensiz çalışmasına karşı maydanozdan destek alabilirsiniz. Kilo veremiyor ya da kilo alamıyorsanız troid bezlerinizin düzensiz çalışmasından kaynaklanabilir. Size önerimiz, bu konuda uzman doktora danışıp, gerekli hormon testlerini yaptırmanızdır.

Adet döneminde ağrılar bizi hayattan uzaklaştırır. Kendinize bir iyilik yapıp maydanoz yemeyi alışkanlık haline getirirseniz adet sancılarınızın azaldığını göreceksiniz. Özel günlerinizde maydanoz yemek kanın temizlenmesine de yardımcı olur.

Vücudumuz için olmazsa olmaz vitaminlerden biri de C vitaminidir. Hücrelerin yenilenmesini, cilt sağlığının korunmasını sağlayan C vitamini maydanozda bol miktarda bulunmaktadır. Günde bir tutam maydanoz yemek, günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılar. Suda eriyen vitaminler vücutta depolanmayıp, hemen kullanıldığı için sürekli vitamin takviyesi yapmanız gerekir. Bu nedenle maydanoz gibi C vitamini içeren sebze ve meyveleri sofranızdan eksik etmeyin.

Maydanoz; idrar yolları, böbrek ve karaciğerde biriken toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Özellikle hafif şiddette sistit sorunu yaşıyorsanız çiğ maydanoz yemek ya da 1 bardak kaynar suya birkaç maydanoz ekleyip suyunu içmek muhteşem bir çözüm olacaktır.

Sağlıklı beslenmek ve kendinizi hastalıklara karşı korumak aslında çok kolay değil mi? Bir tutam maydanoz hem ekonomik hem de mucizevi özelliklere sahip!

Son düzenleme:
herkese selam arkadaşlar sağolun uyarılar için neyse vaz geçeyim ben en iyisi birde ben geçen sene kullandım bu 5in1 çayını yani doğru idrar bol çıkıyorsun ve yağ söktürüyo sonradan bıraktım yani daha başlamadım evde var aslında ama bir yerde okumuştum topikte bi arkadaşın doktoru çayı içmeyi bıraktığında hemen geri alırsın demiş ben aldım ama boğazımı tutmadığımdandı heralde çayı bıraktığımdan değil yani bende kararsızım başlarım belki bende bu çaya yineeee çok korkuyorum kış geliyo verdiğim kiloları geri almaktan aman allah korusunnnnklava: kendimi bu sefer hiç affetmem heraldeeee

yağmurgözlü sağol canım çok güzel paylaşımların var topiğe can veriyorsunnnnnnn topiğin canı canıopuyorumnanaktan

aman canım sakın ha Allah korusun ..ne zorluklarla verdiğini düşün bak şimdi nasıl uğraşıyoruz...ben çayı bırakınca kilo almayı pek mantıklı bulmuyorum canım ya :umursamaz:

yağmurgözlü herzamanki gibi :) teşkrler ;

sabah ; 2 yumurta sarısı
ara : elma
ikindi : 5 kaşık pirinç pilavı -salata
ara : 3 ceviz

ve sayısız elma 2 litre su artık su içmekten sıkıldım kafamçokkarıştı sporumuda yazayım tembellik edip yapmadığım buraya yazdığım için vicdAN YAPIP ŞıMDı YAPCAĞIM LESLıE YÜRÜYÜŞÜ 45 DKLIK

iyi akşamlar kimsecikler yok ama ben yinede yazayım

bugün diyetimde çok ii kararlılık sergiledim
sabah 2 dilim kepek ekmek 1 yum 2 zyetin şekersiz çay birazcık çokokrem
ara 3 tane yulaflı bisküvi şekersiz çay
öğlen 3 sarma
ara şekersiz çay 2 sarma lahana 2 kaşık yoğurt
yeşil çay,
30 dk (20 dk yürüyüş)spor 1 lt su
akşam? kurufasulye ve turşu abartmıycam yerken :))

selmacım olsun canım Şeniz bende geçmişi okuyup yazıyorum kalbim senle bebeqle görüşürsen selam söyle

çokbilmiş tembellik yapma

elimpia sana zarar veren diyeti bırakmana sevindim normal sağlıklı beslenmene devam et bence eski halin daha ii gidiyordu galiba.

5i 1 arada çayı bende bir ara içtim gerçekten yardımcı oluyor ben ılık içiyorum en etkili öyle hissettim
şimdi günde 1 fincan yeşil çay içiyorum

yürüyüş konusunda kararlıyım kararlılığımı sizle paylaşayım istedim teşekkürler arkadaşlar

baharnaz sporumu yaptımda geldim yarın 7 de yollardayım buraya yazdığıma göre yapmam şart oldu
(bundan sonra böle yazınca vicdanım hiç susmaz ve bende tembellik yapmam :) )

bego nerdesin ben kaçamk yapmıyorum akşamları ve aklıma sen geliyosun canım bişi isteyince elma yiyorum 2 parça ceviz derken zararsız şeylerle krizleri atlatmaya çalışıyorum evde her yerde elma var :)

teşekkür ederim ahh şu lesli ablayı birde ben görebilsem benide yürütse:roflol::roflol::roflol:
yağmurgözlü sağol canım çok güzel paylaşımların var topiğe can veriyorsunnnnnnn topiğin canı canıopuyorumnanaktan

serracım canım teşekkür ederim :kedi::kedikuduğum yararlı olabileceğini düşündüğüm şeyleri paylaşmayı seviyorum umarım herkes beğeniropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

canım benim aklına geldiğine sevindim opuyorumnanaktanyok ben kendimi hala dengeleyemedim akşam krizlerime engel olamıyorum bu hafta sonu alışverişe çıktık kendime kıyafet alayım dedim ne mümkün hiçbirşey almadım moralim bozuldu kocaman bir göbek tamam dedim bugün başlayacağım ya olmuyor benim miğde saat 8 de alarm vermeye başlıyor elma yiyorum ama beni daha çok acıktırıyor ne yapıcam bilmiyorum şuanada bu satırları yazarken beynimle savaş halindeyim umarım yememde zafer benim olurturkbayragi

yagmurgözlü harika paylaşımların için teşekkürler canım topiğimizi renklendiriyosun
sunshine nerelerdesin bizim isveç diyetine başlamamız hayal mi oldu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…