80-89 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

Asucum hakikaten sen nekadar genç anne olmuşsun maşallah
oğlum 2.5 yaşında daha resmen aramızda kuşak farkı olacak

yağmurgözlü naber canım..benim moralim çok bozuk...çok kızıyorum kendime 12 temmuzdan beri 7.5 kg veremedim yaaa..

tebrikler canım süpersin...:lepi:

bravo canım sana kolaylık diliyorumopuyorumnanaktan

yağmurgözlü naber canım..benim moralim çok bozuk...çok kızıyorum kendime 12 temmuzdan beri 7.5 kg veremedim yaaa..

bozma moralini canım yavaş yavaş gidecek bizim bünyemiz böyle sen hiç tiroide baktırdınmı canımopuyorumnanaktan
sporu hayatına sokman lazım canım sporsuz gitmiyorrrrrrrr malesef

sen yine annesin canım..ben 31 yaşındayım daha yeni evlendim kuşak farkını asıl bende görünzemuszemus

ben de 31 yaşındayım canım 1-2 seneden bişey olmaz aynı durumda sayılırız sana tavsiyem çok bekleme 1 yıl kendine zaman tanı sonra bebiş gelsin ne dersin yerimseniben

bravo canım sana kolaylık diliyorumopuyorumnanaktan
teşekkür ederim canım
bozma moralini canım yavaş yavaş gidecek bizim bünyemiz böyle sen hiç tiroide baktırdınmı canımopuyorumnanaktan

çok haklısın sporsuz kesinlikle olmuyor yeme işini ne kadar azaltırsak vucüt kendini o kadar korumaya alıyor malesef kaydirigubbakcemile

yok canım ya bende troid falan..metobozima hızımı da ölçtürmüştüm o da normal..off doğru diyorsun madem akşamları olmuyor sabahları 06.00 da kalkıp yapcam artık mecburen başka yolu yok:gitme:

Kilo Vermeyi Engelleyen 5 Faktör!

Fazla kiloların nedeni sadece yüksek kalorili yiyecekler yemek değildir. Yaşam tarzınız, psikolojik durumunuz, yaşınız, genetik mirasınız kilo kontrolünü doğrudan etkilemektedir. “Kilo veremiyorum” diyorsanız kilo aldıran faktörlere yakından bakın!

Yaşınız ilerlediğinde metabolizma hızınız azalır. Yediklerinizi daha zor yakmaya, daha az enerji tüketmeye başlarsınız. Özellikle 30 yaş sonrasında görülen kilo aldıran faktöre karşı metabolizma hızınızı yükseltecek egzersizlerle etkisiz hale getirebilirsiniz.

Hareketsizlik

Masa başında çalışıyor, sürekli araba kullanıyor, uzun süre ayakta kalkıyorsanız kilo almanız olağandır. Hareketsiz kalan vücut yediklerinizi eritemez ve depolamaya başlar. Sonucunda ideal kilonuzun üzerine çıkmış olursunuz.

Egzersiz yapmak için vakit bulamıyorsanız merdivenlerden çıkmayı, kısa mesafelere yürüyerek gitmeyi, saatte bir kez ara verip oturmayı ya da ayağa kalkıp yürümeyi alışkanlık haline getirmelisiniz.

Psikolojik Durum

Ölüm, ayrılık, işsiz kalmak, maddi sıkıntılar gibi olumsuz durumlarda yemek yerken rahatladığınızı düşünebilirsiniz. Fazla yemek ve hareketsizlik vücudunuzda yağ ve kalori depolanmasına neden olur. Yemek yemekten vazgeçemiyorsanız hafif ve sağlıklı besinleri tercih etmenizde fayda vardır.

Şok Diyetler

“1 haftada 10 kilo verin” sloganıyla size sunulan şok diyetler sağlığınızın bozulmasına, diyeti bıraktığınız anda daha fazla kilo almanıza neden olur. Vücuttaki kas oranı azalır, yağ yüzdesi artar. Şok diyetler yerine yaş, kilo, yaşam tarzı gibi özelliklerinize uygun sağlıklı diyetleri tercih etmelisiniz.

Az Su İçmek

Su, hayatımızın süper kahramanıdır. Sağlıklı ve ideal kiloda bir vücut, ışıltıyla parlayan bir cilt, düzenli çalışan böbrek ve karaciğer ve daha fazla neden için su içmek gerekir. Yetersiz su tüketimi sağlık sorunlarıyla beraber fazla kilolara neden olmaktadır.

Günde 2 litre su içmeyi alışkanlık haline getirin. Su içmeyi unutuyorsanız masanızın üzerinde mutlaka bir şişe su ya da sürahi bulundurun. Gözünüzün önünde olması unutmanızı önler.

merhaba ben geldim, sohbetinize katilamiyorum malesef
nasilsiniz

Kadınlar Daha Uzun Yaşıyor!

Dünya üzerinde yapılan istatistiklere göre, kadınlar erkeklerden daha uzun yaşamaktalar. Üstelik bu ülke, coğrafik şartlar, ırk, ekonomi gibi değişen etkenlere rağmen tüm dünya üzerinde istisnasız böyle oluyor.

Kadınların lehine olan bu durum, ancak yıl olarak ortalama alındığında farklılık gösteriyor. Türk kadınları, erkeklerinden 6-8 yıl daha fazla yaşarken, Hindistan’da bu süre 1 yıla düşüyor. Çin’de 4 yıl ve Rusya’da 12 yıl gibi değişim gösteriyor.

Kadınlarda kolesterol ve damar sertliği çok daha az görünüyor. Kalp-damar hastalıkları erkelere oranla daha düşük.

Kadınlar daha az sigara, alkol, kahve ve bağımlılık yapan maddeleri kullanıyorlar.

Çokeşlilik ve heteroseksüel ilişkiler daha az olduğu için, cinsel yolla bulaşan hastalıklara daha az yakalanıyorlar.

Kadınlar sağlıklarına daha fazla özen gösteriyorlar. Herhangi bir rahatsızlık duyduklarında duyarlı davranıp, doktora erken başvuruyorlar. Sağlık kontrollerini daha düzenli yapıp, doktorun söylediği öneri ve talimatlara daha sıkı uyuyorlar.

Daha sağlıklı ve dengeli besleniyorlar.

Trafik kazaları, işyeri kazaları, intihar ve cinayet kadınlarda daha az karşılaşılan durumlar.

İşyeri ve çevresel kirlenmelere yol açan toksinlerle daha az temas ediyorlar.

Aile ilişkilerine, aile bağlarına ve toplumsal aidiyet duygusuna yüksek düzeyde önem veriyorlar. Samimiyet, dostluk, komşuluk gibi iyilik hali veren ruhsal yapılanmalara daha fazla sahipler Dini duyguları ve düşsel bağları daha gelişmiş durumda.

Bütün bu sebepler, kadınların daha sağlıklı yaşaması için gerekli olan bedensel ve ruhsal kuralların oluşmasını sağlıyor. Sonuçta daha uzun ve daha sağlıklı yaşıyorlar.

günaydın arkadaşlar?
Bugün çok daha enerjik,motive olmuş ve keyifli bir şekilde diyet yapan biri olarak kendimi hissederek uyandım güne.Bacakları sımsıkı patlayacak gibi olmaya başlamış olan pantolonum biraz bollaşmış ta :)
ınsan daha bir hevesleniyor böyle olunca.Şu leslie de taktım bir şekilde bulacağım akşamları evde yapmalıyım.
Ayrıca ölçülerinizi yazarsanız arkadaşlar bende listeye eklerim.
Gününüz güzel ve az yeme bol hareket ile geçsin opuyorumnanaktan Sevgiler...

Kış Aylarında Doğru Beslenme!

Kışın yüzünü göstermesiyle beraber, grip, soğuk algınlığı, bronşit gibi hastalıklar da ortaya çıkmaya başlar. Yaz aylarında titizlik gösterilen beslenme düzeni, kışın gelmesiyle birlikte yerini yanlış beslenme ve hareketsiz bir yaşama bırakır.

Kış Aylarında Doğru Beslenme!

Kışın vücut ısımız düşer. Vücut normal ısısını yakalamak için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu yüzden kış aylarında daha fazla yemek yeme isteğimiz olur. Soğuk havalar, dışarıda yapılan aktiviteleri kısıtlar ve tüm etkilerle birlikte kilo almamız kaçınılmaz olur.

Kışı sağlıklı ve dengeli geçirebilmek için, mutlaka doğru beslenmeye başlamalıyız. Kışın vazgeçilmezleri arasında baklagiller vardır. Nohut, mercimek, kuru fasulye gibi baklagiller mutfağımızda haftada iki gün pişirilir. Protein açısından zengin bir kaynak olan baklagilleri, mutlaka protein yönünden fakir olan sebzelerle birlikte tüketerek dengelemeliyiz.

Kış mevsiminde yakamızı bırakmayan grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklardan korunmak için, bağışıklık sistemimizi güçlendirmeliyiz. Bunun için, antioksidanlardan yararlanmalıyız. A,C,E vitaminleri, çinko, magnezyum bakımından zengin olan besinlere yönelmek, doğru bir yaklaşımdır. Bu aylarda bolca bulunan havuç, brokoli, kabak, Brüksel lahanası, yeşil biber, karnabahar, mandalina, maydanoz, roka, tere gibi sebze ve meyveleri tüketerek bu vitaminleri alabiliriz.

Taze sıkılmış meyve suları, gribal enfeksiyonlara karşı etkilidir. Meyve suları sıkılınca tüketilmeli ve bekletilmemelidir. Aynı durum salatalar için de geçerlidir. Hazırladığımız salataları hemen tüketmeliyiz. Bekleyen sebze ve meyveler C vitaminini kaybeder. Ayrıca ısı ve ışık gibi dış etkenlerden kolaylıkla etkilenirler.

Kış aylarında hepimizin canı sıcak içecekler ister. Bunun için çay ve kahve yerine, bitki çaylarına ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan kuşburnu çayına yönelmeliyiz.

Yağlı yiyecekler her zaman uzak durmamız gereken yiyecekler arasındadır. Özellikle katı yağ olarak bilinen tereyağı ve margarin tüketiminden kaçınmalıyız. Yemeklere eklenecek zeytinyağı ve diğer sıvı yağların tüketiminde de dikkatli olmalıyız.

Kış aylarında haftada en az 2 kere balık yemeye özen göstermeli ve güneşli havalarda 20 dakika güneş ışığından yararlanmalıyız.

Kışın da yaz aylarında olduğu gibi egzersiz yapmaya önem vermeli, haftada 4 gün 45 dakikamızı spora ayırmalıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…