- 27 Kasım 2011
- 6.506
- 5.704
- 248
işte geldim burdayım ben bu işte ustayımiyi geceler kızlarr
maşallah 90 mesaj olmuş bu günn.
ne güzel eskisigibi uzuunn bi geçmi birikmiş..
bende bu gün kızın ilaçlarını almaya gittim.çok güzel yağmur yağdı bayada ıslandık şemsiye almayınca, ama ben yağmurda ıslanmya bayılırım zaten..
haydaaaaaa
alıntılar uçmuşş..
yeni gelen arkadaş hoşgeldinnn..burdamotivasyon bulucaksın emin ol..
neslimm,sonunda geldin..yeni evinde güle güle otur..bu gün antalyadaydı kocam,ve böyle yağmur görmedim dedi.sen geldin aklıma..işallah buralarada bol bol yağmur yağar..
cecomm,geçmiş olsun,nazarmı değdi canım noldu sana böyle..dikkat et kendine canımcımmm
mervişim,o dediğin maya bir ara burda çok modaydı.sen yazınca o mantarın o olduğunu çözdüm..ama burdakiler ne olduğunu bilmeden evlerinde sadece bulunduruyorlardı..hatta halamda vardı bir ara,bundan 10 sene önce falan..herkes bölerek dağıtıyordu , şekerli çayın içinde duruyordu.ama içtiklerini hiç duymadım.yarn görüşüyümde bi soruyum o mantarı napıyordunuz diye..sirlke anası gibi bişeydi..
ayyüzlü yok halaaa..kızz nerdesinnn sesime gelllllllllllllll
.
mavim sen bilirsin ama b12 çok önemli. haplarla istenen seviyeye çıkaramazsın. ama kötünün iyisi iğne olamazsan eğer yutulan değilde ağızda emilen b12 tabletlerden al ( solgar olabilir) mutlaka dil altında emerek kullan. ama iğne çok çok ucuz tabletler çok çok pahalı buda bi nüans belirteyim bencanım ben tahlil falan yaptırmadan d vit aldım iki ampul 1 ayda bundan sonra ayda bir devam etcem sonuçta zararı yokmuş b12 yi de iğne değilde hap alsam diyorum iğneden korkuyorum da ben
mavim sen bilirsin ama b12 çok önemli. haplarla istenen seviyeye çıkaramazsın. ama kötünün iyisi iğne olamazsan eğer yutulan değilde ağızda emilen b12 tabletlerden al ( solgar olabilir) mutlaka dil altında emerek kullan. ama iğne çok çok ucuz tabletler çok çok pahalı buda bi nüans belirteyim ben
Günaydın güzeller hoşgeldin diyen arkadaşlarım hoş buldum...
Bizim binanın dış cephesi yapıldı inşaat bitmek üzere. ee doğal olarak baştan aşağı temizlik yapmam gerekti. dünde önce yatak odamda gardırop be yatağın yerini değiştirdim. işlerini silip tekrar düzenledim. Dünde buzdolabının ve erzak dolabının içini dışını yıkadım sildim yerleştirdim. zaten eve gitmem yemek yapmam yememiş 8 30 u buluyor. o satten sonrada ne kadar yapabilirsem işte. bugün mutfak dolaplarını fayansları işte makinaları filan temizlerim. heralde bi on gün sürer. hergün bişiyler yaparsam. Allah çalışan bayanların yardımcısı olsun.
Ben size birde dünkü menümü yazayım.
sabah iki dilim ekmek bir yumurta(çok az yağda) peynir ve bol maydanoz
öğle makarna(yağsız yoğurtlu ve bol baharatlı)
akşam da tavuklu patates yemeği (dolu bir-birbuçuk kepçe kadar) ve bol salata . azıcık ta yoğurt vee 4 5 fındık
ayrıca bol su , iki kupa yeşil çay ve sabah uyanınca minik iki kayısı
uyumadan öncede elma sirkeli su
Hadi güzeller şu güzel güne Ya Allah Bismillah deyip başlayalım.
işte geldim burdayım ben bu işte ustayımkızlar sormayın ya çocuklar dı sınavlar dı derken leptop u elime alamıyom ha bide diloş çekip ekranı kırma derecesine getirince tırsıyom açamıyom. telden de çok zor oluyor. takıma bile bir menü yazıp kaçıyom. ama şükür 78 li rakamlarda dolanmaya başladım. abuk subuk detokslar falan denedim. sonra sapıttım hem ruhsal olarak hem beden olarak. dünden beri daha iyiyim ama daha iyi olacam. dün en azından 7 saat leptin çalıştırmayı becerdim
teşekkür ederim canım.Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Sabah erkenden uyandım ama yine sersem gibiyim
7 gibi kahvaltımı ettim ama 9da dayanamadım bir yarım saatcikte olsa yattım
Bu ara yine bir tuhaflık var bende karataya uyuyorum ama ya bir yerde hata yapıyorum yada bünyem şu son hastalıktan beri sapıttı kendine gelemedi
Umarım bir kaç güne yine eski dinç halime dönerim
Günaydın canım
Hamarat hatun maşallah bir sürü şey yapmışsın ve eminim kalan işleride hemen düzene koyarsın sen
Ben daha yeni dip köşe girmiştim ama bugün azmasın diye tekrar sil süpür yapmam lazım
Akşam yemeğinden sonra eşimin Amcaoğluna çaya gidiceğiz o zamana kadar rahat rahat işim biter zaten
Canım özledik seni
Ne güzel 78i görmüşsün
Darısı benimde başıma ( daha çoook yolum var ama neyse)
İki gündür acayip tuhaf hissediyorum kendimi ve hep artı çıkıyorum tartıda hatta bende bir kaç gün detoksmu yapsam diye düşünmeye başladımmotivasyonumun düşmesini istemiyorum yoksa cidden vazgeçecek kıvama gelmekten korkuyorum
Sanırım hepimiz dönem dönem aynı düşüşleri yaşıyoruzinşallah bende yine toparlarım kendimi ( kaçamak yok ama hep bir halsizlik var üstelik tahlilerime bakan doktor çok iyi demişti ama halsizliğim daha beter oldu )
tatlım sabah 1 saat izin al sağlık ocağı bakıyor b12 ye uzun sürmüyor ertesi gün telefonla bile sonuç sorarsınpeki çalışınca tahlil yaptırma faslı falan sıkıyo biraz beni b12nin fazlası zararmı.. gerçi ben bi 6 ay hap tedavisi gördüm daha önce çabuk yorulma ve saç dökülmesi diye gitmiştim. oda b12 ye baktı ama sağolsun diyetisyene gittiğimde hormonlar yapıldı sadece vitamin bakılmadı ne durumda bilmiyorum... acaba diyorum kendim direk gidip ayda 1 yaptırsammı..
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Sabah erkenden uyandım ama yine sersem gibiyim
7 gibi kahvaltımı ettim ama 9da dayanamadım bir yarım saatcikte olsa yattım
Bu ara yine bir tuhaflık var bende karataya uyuyorum ama ya bir yerde hata yapıyorum yada bünyem şu son hastalıktan beri sapıttı kendine gelemedi
Umarım bir kaç güne yine eski dinç halime dönerim
Canım özledik seni
Ne güzel 78i görmüşsün
Darısı benimde başıma ( daha çoook yolum var ama neyse)
İki gündür acayip tuhaf hissediyorum kendimi ve hep artı çıkıyorum tartıda hatta bende bir kaç gün detoksmu yapsam diye düşünmeye başladımmotivasyonumun düşmesini istemiyorum yoksa cidden vazgeçecek kıvama gelmekten korkuyorum
Sanırım hepimiz dönem dönem aynı düşüşleri yaşıyoruzinşallah bende yine toparlarım kendimi ( kaçamak yok ama hep bir halsizlik var üstelik tahlilerime bakan doktor çok iyi demişti ama halsizliğim daha beter oldu )
tatlım sabah 1 saat izin al sağlık ocağı bakıyor b12 ye uzun sürmüyor ertesi gün telefonla bile sonuç sorarsın
benimde hedefim yıl başında 7 li rakamları görmekti ama olmayacak galiba. bayadır yerimde sayıyorum yada + çıkıyorum. bende korkuyorum motivasyonum düşer bırakırım diye o yüzden kendimi buraya attım. inşallah tam gaz devam ederiz.
aman canm ıslanıpta usutmeyesın dıkkat et kendıne
bı sorsana canım babaannem bazen dogal srke yapardı bu mayaya benzer bı sey olusurdu ama tam emın olamadım nette baktımda bısey bulamadım maya anca satın alınarak ve dagıtımla cogalıyormus amma bunun mutlaka bı baslangıcı vardır dıye dusunuyor bı cok faydası varmıs ve kılo verdırende bı caymıs merak ettım acıkcası
SORUCAM CANIM,
direk o şekerli çayımı içiyorlar ben anlamadım canım yaa,yoksa mayayı neyin içine koysa onu içebiliyormu pek anlayamadım ben
bende yaparım sirke,banada sirke anası gibi geldi canım,şekerli çay bekleyince üstü mayalanıyor demekki..tam olara nasıl içildiğinianlayamadım doğrusu,kız insanın yüreği kalkar ondan..et gibi,ben sirke anasını bile elime alınca içim bi tuhaf oluyor ,ıyyyyyy tiksiniyorum ben..
tatlım sabah 1 saat izin al sağlık ocağı bakıyor b12 ye uzun sürmüyor ertesi gün telefonla bile sonuç sorarsın
Tadi nasil peki canm hazir almak daha mi II olurki acaba maya ile ugrasma derdi olmazkombu çayını 2-3 sene önce bende denemiştim ama satın alarak sonra hiç almadım faydaları saymakla bitmez tabi. sağol paylaşımın için
Evet canim kefire benzetiyorlar ama ben onuda icemiyorum maalesef bunu merak ediyorum ama icemezsem boşa gider herşey diye düşünüyorum gerçi şuan doktora sormadan zaten icemem deKefir de böyle bir şey işte :) bağısıklıgı guclendırıyormus bırde kılo vermeye yardımcı dıyorlar ama bence bı faydası yok. ben gecen sene bır kac ay ıcmıstım okulda ogretmen arkadaslar arasında bı furya olup gecıp gıttıoda paylasıldıkca cogalıyordu :) herkes bırbırıne getırdı o tomurcuk tomurcuk seyı :)) ürüyor ya hayvan gıbı hıssedıyorum bunları dıodum gülüyolardı bana ama tadı fena bısı dııl hatta 2 gun bekletınce ayran gıbı gelıyor daha koly ıcılıyor
bunu öğrenmem iyi oldu d vitamınıne de bakıyorlar mı acaba ?
canım benim hemen topla kendini... artıyı görünce hatta veremeyince öyle oluyo insan ama bak sen daha önce ne kadar uğraşmana rağmen veremediğin kilolarını yavaşta olsa vermeye başladın ve gayet güzel kilolar verdin onu düşün...
bende cumartesi pazar pazartesi + 600 ü bile görmüştüm yani ama sadece dün biraz dikkat edince ve su yeşilçay takviyesiyle toparladım ... sende hemen şişeyi doldur koy onu bitir bi daha doldur hemen... seni bilmem ama benim en büyük eksiğim su... öyle oluncada motivasyon düşüyor... ayrıca vazgeçebilmeyi bile düşünme inan olmuyo biliyosun...tecrübe ile sabit...
Bugün tümm sosyal medya baglantımı kestım sadece sız kaldınııız
10-15 gun kadar telefonumda cogu zaman kapalı olacak. hesaplarımı da kapattım
hayatım oylesıne yada benım kontrolum dısında rast gele gelısı güzel gıtmeye basladı onun frenlerı bunlar...
dınlenıcem kafam da dınlenecek ruhumda sadece muzık ve sızın ıcın kullanıcam bılgısayaımı da
menümü de yazıcam
DÜN
SABAH
1 DİLİM EKMEK
BİR SÜRÜ CEKIRDEKSIZ YEŞİL ZEYTIN :) (TUZSUZ LIMONLU)
YESIL ÇAY
2 TANE YAGDA YUMURTA
SALATALIK
ara
1mandalına
AKSAM (17.00)
2 YK MANTAR SOTE
2 YK MAKARNA
1 YK PILAV
EL AYASININ YARISI KADAR TAVUK (GÖĞÜS)
ARA
1 BARDAK CAY
2 BISKUVI (ÇAYKEYFI)
YARIM ELMALI KURABIYE
Bugün tümm sosyal medya baglantımı kestım sadece sız kaldınııız
10-15 gun kadar telefonumda cogu zaman kapalı olacak. hesaplarımı da kapattım
hayatım oylesıne yada benım kontrolum dısında rast gele gelısı güzel gıtmeye basladı onun frenlerı bunlar...
dınlenıcem kafam da dınlenecek ruhumda sadece muzık ve sızın ıcın kullanıcam bılgısayaımı da
menümü de yazıcam
DÜN
SABAH
1 DİLİM EKMEK
BİR SÜRÜ CEKIRDEKSIZ YEŞİL ZEYTIN :) (TUZSUZ LIMONLU)
YESIL ÇAY
2 TANE YAGDA YUMURTA
SALATALIK
ara
1mandalına
AKSAM (17.00)
2 YK MANTAR SOTE
2 YK MAKARNA
1 YK PILAV
EL AYASININ YARISI KADAR TAVUK (GÖĞÜS)
ARA
1 BARDAK CAY
2 BISKUVI (ÇAYKEYFI)
YARIM ELMALI KURABIYE
Kız sürahi devamlı dibimde suyla sorunum yok ki
Okadar suya rağmen kabızlık var hafiften ve inan geçen gün 2 kg artı gördüm çıldırıyordum
Dünde 700 - 800 gr kadar fazla çıktım bakalım yarında bir tartılayımda ona göre bir yol çizeceğim
Hayır biliyorsundur 8.ci takımdayım ve eğer bu haftada kilo veremezsem sanırım 2 sarı kart yemiş olacağım ( kendi belirlediğim hedefi tutturamazsam ) bu durumda bir sonraki haftada veremezsem diskalifiye ediliyorum sanırımgerçi kovalasalarda gitmem o ayrı ama işte takıma zararım olmasın
en güzelini yapmışsın canım. keşke yapabilsek hepimiz gerçi ben face illetinden bayağı bi kurtuldum. sadece instagram var oda diyet günlüğü zaten ama resmen hayatımızı koyvermiş gidiyoruz... hiç bir şeye yetişemiyor ama onlara geldimi vakit buluyoruz...
BİZDEN VAZGEÇMEDİĞİN İÇİN AYRICA TEŞEKKÜR... burası destek olmadan olmuyor...
bu ceza nasil bi ceza acaba :):)
GÜNAYDIN KIZLARR
bu gün bna yol göründü,kızın ilaçları çok şükür eczaneye gelmiş,omları almaya gidicem,ordanda annemlere geçer biraz otururum..
hedefine ualaşmanave mezun olmana çoksevindim eylülsıla.
allah tekrar kilo aldırmasın işallah,gerçi se çok azili ve beslenmeni iyi oturttun asla kilo almayacağına ben eminim.belki 3. bebiş gelirse ancak o zaman ..
keşke bende görebilseydim fotolarını.ama eminim fıstık oldun..darısı benim ve tüm tonbişlern başına..
Geçmiş olsun cecom mideni mi üşüttün bilemedim ki toparlanamadın kuzumSelamün aleyküm kızlarrrrrrrrrr
İnanmayacaksınız ama daha yarım saat evvel ancak uyandımki gece 11de yatmıştım
Dün bilgisayarı kapattıktan sonra çok daha kötü oldum hatta mideme vurdu ve ne var ne yok hepsi çıktı
Kendimi frenlemeye çalıştıkca kusup durdumhatta hala yüzümde resmen doğum sonrası gibi kan oturmaları oluştu
Sabahda korkumdan birşey yiyemedim gibi birşey
Yarım muz
1 büyük bardak ayran
1 avuç çeviz
Hatta hala önümde duruyor yavaş yavaş yiyorum korkudanSanırım bir iki gün iyice midemin rahatladığını hissedene kadar o tedirginliği yaşarım
Bir saat sonra hazırlanmaya başlıyacağımAnnem ve kızkardeşimle Eminönüne gidiceğiz hatta biraz evvel Annem arayıp makara yapıyor kız bugün uyunurmu işte Bayram sayılır diye dedim o zaman bize Bayramlık alırsın artık nasıl gülüyor tamam ne isterseniz alırım hatta size birde yemek ismarlarım diye tabi ben yemem o ayrı yine midem falan kalkmasın
hem rapunzeller de zayıf olurr
valla gelelim bana kızlar ben saçmasapan bir ruh hali saçmasapan bir ikilemdeyim ikilemdeydim diyelim
kilo varemedikçe yani hızlı veremedikçe ( sanki bir anda almışım gibi) kafam her cuma karışıyo bide zırt pırt tarı beni çok etkiliyodu.. onu azalttım çok şükür...
birde işyerinde bir arkadaş iki sene önce beraber diyetisyene gittiğimiz bir arkadaş ben o zaman dukan için tahlillerim yapılsn diye gitmiştim.. o diyetisyenle 7 ayda 21 kilo verdi bi süre ara verdi şimdi tekrar başladı.. o da beni etkiliyo biraz
diyetisyen mi karatay mı? pazardan beri yarı diyetisyen yarı karatay saçmasapan bişeyler yapıyorum... gece uykularım bile sapıttı stresten... karatay içime işlemiş resmen vicdan yapıyorum yerken... işyerinde sen KARATAY BAĞIMLISI olmuşsun diyolar...
bende bu sabah saçma kahvaltıdan sonra kendi bildiğimi uygulamaya karar verdim...
bugünden itibaren kimsenin etkilemesine hatta yorum bile yapmasına fırsat vermeden adam gibi sağlıklı beslenerek içinde ne var ne yok bilerek emin adımlarla vericem diye kendime ve bi arkadaşa söz verdim...
ve kendi hatalarımı çıkarttım
SUUUU ben günde 1 litre anca su içiyorum
ve yeşilçay tadını sevmiyorum diye onu küçümsüyorum...
ben hangi diyet olursa olsun su içmeden kilo veremiyeceğim mantığını anca anca anlıyorum...
eveeeeeettt yeniden ve son kez alıştığım düzenime dönüyorummmmm...
merhaba hanımlar. umarın iyisinizdir. ben 2 defa zayıflama gruplarına katıldım ama sonu gelmedi. o zamanlar 83 lü kilolardan 72 lere düşmüştür. sonra ipin ucu bir kaçtı ki kendimi 96 kiloda buldum. sigara bıraktım ve tartıda gördüğüm rakam beni delirtti. şimdi eylülden beri dikkat ediyorum. 82 83 kilolara geldim. bu arada da kan (demir ilaçları içiyorum o yüzden kilo vermem çok yavaş)
bir iki haftadır akşamları yine kendimi kontrol edemyiorum ve desteğe çok ihtiyacım var. müsade varsa ben de size katılmak istiyorum.
çok teşekkür ederim canım.
evet 3 aydır tam gaz devam ediyorum ama bu son zamanlarda bi isteksizlik var. ciddi anlamda demir eksikliği yaşadığım ve sıkıntılar çektiğim için ilaçlarımı ihmal etmedim bu dönemde. malum o ilaçlarda iştah açıyor.
33 yaşında bir çocuk annesiyim. çalışıyorum. oğlum 2 sınıfa gidiyor hep annem baktı hala da annem bakıyor sabah bırakıp akşam alıyorum.
diyetime gelince belli bir diyetim yok ama yediklerime dikkat ediyorum. bol su içiyorum yeşil çay içiyorum günde bir iki barsak. (demir eksikliği yapıyormuş çok abartmıyorum) bulduğum her fırsatta yürüyorum hareket ediyorum ama düzenli yaptığım bir spor da yok zamanımda. mesela oğlum annemde kalacaksa dolmuşa binmeden evimin istikametine doğru 45 dakika bir saat yürüyüp öyle dolmuşa biniyorum.
iş yerinde işim yoksa 1 2 saat volta atıyorum. gibi.
aklıma şimdlik bunlar geldi zamanla yazarım merak ettiklerinizi.
kızlarrrr nasılsınız görüşmeyeli uğrayamıyorum buraya hem takım hem burası biraz zorlandım açıkçası bırakmakta istemiyom sizi
10 gündür taşınma telaşım vardı bi ses edeyim dedim
yüzüm yok buraya yazmaya yeniden 90 kiloyu gördüm yazık bana birazda olsa başlamıştım kilo vermeye 1 hafta şehir dışına gittim gezmeye 1 hafta ailem geldi bana olan oldu buarada bildiğim öğrendiğim pasta salata nevar sa yaptım az tadına bakiyim dedim ama az olmamış ya Üzgünüm burdan 2 hafta ayrı kaldım offf ya anladimki sürüden ayrılan ı kurt kadar deyimi böyle durumlar için deniliyor
anammm 20 küsür kişiden 4 kişimi kaldı kızlar nere kayboldu yahu
bu haftadan itibaren ben bildirimdeyim tekrar
selam kızlar ben geldım ama sınır oldum geldım derse bı gıttım yoklama kagıdında adım yok attıgım ımzalar ucmus gıtmıs dokuz saat hocayla tartıstım bıde varya arkadaslar derse geldıgımı gormese sahıt olmasa vay halıme resmen adam yalancı yerıne koydu en sonda devamsızlık onemlı degıl benım ıcın demeye basladı madem onemlı degıl nıye benı ugrastırıyorsun sınırımı altust edıyorsun dımı ama ayy fıtık ettı benıııı
kızlar kombu cayını duyan var mı baya faydalıymıs ve kombu mantarıyla elde edılıyormus
Avrupanın kahvaltı kültürünü yansıtan mısır gevrekleri ülkemizde de son dönemde kahvaltı sofralarında sıklıkla yer alıyor. Özellikle de televizyonlarda yapılan sağlıklı kahvaltı reklamları ile talep miktarını her geçen gün artıran kahvaltılık mısır gevreklerinin içerisinde yer alan besin değerleri araştırıldığı zaman gerçeğin hiçte böyle olmadığı ortaya çıkıyor.Kızlar aranızda k fleks ya da nesfit ve yulaf ezmesi yiyen fayda gören var mı
Kombu Çayı' nın Faydaları ve Yapılışı
Kombu Çayı Yapmak İçin Tarif
1) Üç litre temiz suyu (klorsuz doğal kaynak suyu olursa daha iyi olur) paslanmaz çelik ya da cam tencerede kaynatınız. (Asla alüminyum kap kullanmayınız, zira alüminyum zehirli maddeler içermektedir.)
2) Su kaynamaya başladıktan sonra içine 1/4 litre (1,5 su bardağı) beyaz toz şeker katıp beş dakika daha kaynatınız.
3) Ocağı kapatıp, on poşet siyah çayı suya ekleyiniz. (Alışılmış lipton poşet çayı işe yarayacaktır. Ayrıca koyacağınız 4 poşet şeftali aromalı çay ise çok hoş bir koku verir.)
4) Çayı 15 dakika demlemeye bıraktıktan sonra içindeki çay poşetlerini alınız ve karışımı oda sıcaklığına gelinceye kadar bırakınız.
5) Çayı çok temiz, geniş ağızlı bir cam kavonoza, Borcam cam kaseye yada Pyreks cam kaseye (kurşunlu kristal cam olmamalı) boşatınız. Not: Mantarın yayılabileceği yüzey ne kadar geniş olursa, çay o kadar süratle fermante olur.
6) Bir önceki hafta hazırlamış olduğunuz fermante edilmiş çaydan az miktarda bu karışıma ekleyebilirsiniz. Bu fermantasyon işlemini hızladıracaktır. Asit de mantarın yüzeyde yüzmesini sağlayacaktır. Bu gerekli değildir, fakat tavsiye edilmektedir.
7) Mantarınızı serin suyla ve temiz ellerinizle hafifçe yıkayınız ve çayın üzerine yerleştiriniz
8) Her zaman mantarın daha açık renkli olan kısmının yukarı doğru bakmasına dikkat ediniz. Bazen mantar kavanozun dibine çökecektir. Yukarıya doğru genellikle kendi kendine çıkar. Bu işlem birgün içinde gerçekleşmezse temiz ellerinizle mantarın tersyüz olup olmadığına bakınız ve tekrar yüzeye yerleştiriniz.
9) Kabı bir tülbent veya örtüyle örtünüz ve çevresine lastik geçiriniz.
10) Kavanozu oda sıcaklığında bırakınız ki, ne çok sıcak ne çok soğuk olmasın. Endirekt ışık olabilir fakat gerekli değildir. Direkt güneş ışığı zarar vericidir. Fermantasyonun ve oluşumun gözlenebilmesi için gerekli ısı 19-29 derece (celcius)’ dur. Ortalama 23 derece (celcius) gerekli ortamı sağlayacaktır.
11) Tat tercihinize göre çayı 4-8 gün fermantasyona bırakınız. 4 günlük fermantasyon sonrası çayın tadı üzüm şırası gibi olur, birkaç gün sonra da biraya ya da hafif şampanya ya benzer 8 günlük fermantasyon sonrası ise bu içecegin tadı sirkeye döner ve daha güçlü tıbbi özellikler kazanır; ev sirkesi olarak ya da antiseptik gargara olarak da kullanılabilir.
Ekstra Mantarlarla Ne Yapmalı? Mantarlar, bedelsiz olarak dağıtabileceğiniz güzel birer hediyedir. İnsanlar, bu kadar farkedilebilen sonuçlara ulaşınca minnet dolu olurlar. Bazı insanlar bunu yiyor ve daha başarılı sonuç elde ettiklerini iddia ediyorlar. Bu mantar, çok kaliteli protein ve B komleks vitaminleriyle doludur.Tadı salamura edilmiş mantar gibidir. Tadı biraz serttir ve pişrmekle yoğunluğu hafifletilmez. Köpekler bazende kediler bunu yemeye bayılırlar. Bazılarının bunu tavuklarına verdiklerini duydum. Ekstra mantarlardan harika gübre yapılır. Aynı zamanda blenderdan geçirip, cilt bakımı için kullanabilir ya da derideki bir yaralanmanın üzerine uygulayabilirsiniz.
Mantar Nasıl Yetiştirilir? Fermante edilmiş çayınızdan bir miktar kavanoza boşaltıp ağzını bir kumaş ile örterseniz bir hafta içinde yeni mantarınız oluşacaktır. Tekrar edelim; bulunduğu ortam ne sıcak ne soğuk olmamalı, sadece hafif ılık olmalıdır. Yeni mantar, önce çayın yüzeyinde bir film kalınlığında olacaktır. Zamanla tamamen olgun bir mantar oluşana kadar kalınlaşacaktır. Yine, kavanozunuzun ağzını çapı kadar çapa sahip olacaktır. Şimdiye kadar varil büyüklüğünde bir kavanozda yetiştirdiğim en büyük mantar yaklaşık 45 cm. çapında ve 10 cm.kalınlığında idi. Onunla bir seferde üç varil içecek yapabiliyordum.
Kombu Çayını Nasıl İçmeli? Kombu çayını (mantar toniğini ) en iyi içme şekli sabahları aç karnına içmektir. En iyi sonuçlar yarım bardak tonik ile yarım bardak taze sıkılmış portakal suyunun karıştırılıp içilmesi ile alınır. Nefis bir kahvaltı içeceği olur. Bu şekilde tadı çok lezzetlenir. Olduğu gibi sadece kendisini içebilir yada az miktarda limon suyu ekleyebilirsiniz. Çok güzel bir öğleden sonra aperatifi olarak ya da spor sonrası susandığı zaman içilebilecek bir içecektir. Yemeklerden önce bir miktar sindirimi kolaylaştırması açısından alınabilir. Önce günde yarım bardak ile başlayabilir ve zaman geçtikçe dozu arttırabilirsiniz.
Kombu Çayının Faydaları
* Ömrü uzatır.
* Tüm salgı bezlerini ve hormon savunmasını uyarır.
* Vücutta sağlıklı bir pH dengesi sağlar.
* Vücuttaki atık madde ve zehirli maddelerin suda çözülebilir hale gelerek atılmasını sağlar
* Kan dolaşımını hızlandırır.
* Metabolizmayı uyarır.
* Kalp atış ritmini düzenler.
* Kanı temizler.
* Sinir sistemini düzenler.
* Yüksek tansiyonu düşürür, huzursuzluğu yatıştırır.
* Sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlar ve mide düzensizliklerini giderir.
* Astımı tedavi eder, astım krizlerini giderir.
* Kan şekeri seviyesini sabitleyerek, şeker hastalığını tedavi eder.
* Alerjileri hafifletir ve zamanla giderir.
* Sertleşmiş karaciğeri yumuşatır ve yeniler.
* Böbrek faliyetlerini geliştirir.
* Kanseri önler ve tedavi eder.
* Antioksidant nedeniyle oluşan radyasyona karşı koruyup serbest radikallerle savaşır.
* Hücre duvarının yeniden oluşumunu sağlar.
* Doku sertleşmesini (multiple scloris; MS) tedavi eder.
* Damar sertliğini (arterioscloresis) tedavi eder.
* Elastikiyet sağlar ve gevşek eklemleri kuvvetlendirir.
* Mafsal iltihabı (arthritis) ve romatizmaya iyi gelir.
* Gut hastalığına iyi gelir.
* Böbrekteki ve idrardaki kumu döker, safra kesesi taşlarını düşürür.
* Vücuttaki ürik asit ve kolesterolü suda erir hale getirerek vücuttan atılmasına yardımcı olur.
* Peklik (kabızlık) problemini giderir.
* Hemoroidi tedavi eder.
* Yorgunluk bitkinlik ve sinirliliği giderir.
* Herpes virüsünün soğuk algınlığı ağrılarını ve uçuk oluşturmasını engeller.
* Siğil ve Dysplastik lekeleri yok eder.
* Anjine çare olur.
* Epstein-Barr virüsüne dayanan kronik yorgunluk hissini tedavi eder, öpüşme hastalığı (mononucleosis) iltihaplanmasını iyileştirir.
* Kan sayımını normalize eder.
* Akciğerlerdeki bronşiti, öksürük ve balgamı gideririr.
* Bademcikleri tedavi eder (sirkeleşmiş çay, gargara şeklinde kullanılabilir).
* Kan damarlarını genişleterek ve kardiak kasını uyararak kalp problemlerini giderir.
* Adale ağrılarını giderir.
* Baş ağrılarını yok eder.
* Uykusuzluğu giderir.
* Mikrobik ishali durdurur.
* Koliti tedavi eder.
* Koruyucu bağırsak mikroplarını sağlayan sağlıklı bakteriler ve kolon oluşturur.
* Saç uzamasına yardım eder, kelliği engeller, gri saçın rengini koyulaştırır.
* Görüşü kuvvetlendirir.
* Korneada oluşan formasyonları ve kataraktı giderir.
* Vücut ağırlığını düzenler, yağları yok eder.
* Susuzluğu giderir ve egzersiz sırasındaki performansı artırır.
* Mantar türü enfeksiyonlara (candida gibi) karşı savaşır.
* Kapsamındaki antivirütik ve antibiyotik özellikler sayesinde iltihabi durumları yok eder.
* Cinsel potansiyeli canlandırır.
* Menapoz rahatsızlıklarını düzene sokar.
* Deri üzerindeki yaraları tedavi eder.
* Ciltteki kırışıklıkları, çilleri ve kahverengi lekeleri yok eder.
* Deri nemlendiricisi görevi görür, (Kombu çayı içilerek kullanırken cilde faydalı ise de, deri dışından tatbik edildiğinde de çok etkilidir. Fazla mantarlar blenderdan geçirilerek harika bir cilt bakım kremi elde edilmiş olur.)
* Deriye spreyle ya da sürülerek uygulandığında antibakteriyel asit tabakası görevi görür.
* Sirke formundaki çay, sivrisinek ve pire ısırıklarından, egzamadan ve zehirli bitki dikenlerinden dolayı oluşan kabartıları yumuşatıp rahatlatır. Sirke formundaki çay, saçlar şampuanladıktan sonra durulama suyu ile kullanılırsa çok güzel parlak saçlar oluşur ve saç telleri kalınlaşır. Çay sirke sertliğine geldiği zaman içmek için kuvvetli gelebilir, o zaman bir kavanoza biberiye (rosermary), sarımsak, adaçayı ve acıbiber gibi baharatla birlikte hoş bir salata sirkesi hazırlanır. Sirkeleşmiş çayı cam porselen ve plastik yüzeylerin temizliğinde de oldukça etkilidir. Mexico’da bazı annelerin bana söylediklerine göre, bebekleri ateşlendiğin+A91de, salgı bezleri şiştiğinde veya pişik olduklarında, mantarın kendisini bebeğin bezinin (pedinin) içine koyuyorlarmış. Kombucha T-hücreleri seviyesini yükselttiği ve vücudun bağışıklık sistemine destek olduğu için son zamanlarda HIV virüsü ve AIDS ‘liler arasında da çok popüler olmuştur. Kombucha kullanımı sayesinde AIDS’den kurtulmuş birisini henüz
belgeleyemediysek de, Kombucha kullanımının enerji seviyesini yükselttiği, tende ve cilt renginde bir gelişme durumlarının oluştuğu konusunda raporlar vardır. Listelediklerim, benim şahsi olarak gerçekleştirdiğim, bir çok belgelendirme çalışmalarımın sonucunda gerçekten gelişme ve iyiyleşme gözlediğim vakalar sonrası ortaya çıkmıştır. Herkesin vücut kimyası birbirinden biraz farklıdır dolayısı ile sonuçlar kişiden kişiye değişmektedir.Yıllardır gerçekleştirmekte olduğum çalışma ve araştırmalarım sonrasında şunu söyleyebilirim ki şimdiye dek mantar çayı kullanımının tersi etkisine rastlamadım ve ayrıca çayın sadık ve tutarlı kullanımından sonra da iyileşmeyen hastalık görmedim. Eger siz kullandıktan sonra ters bir etki ya da etkisizlik gözlerseniz lütfen bizi haberdar ediniz. Bir kadının durumu vardı ki kanserin son noktasındaydı ve birkaç haftalık ömrü kalmiştı. Ailesi son çare olarak tedavisi için bana geldi ve kendisine içmesi için Kombu çayı verdim. Kadın çayı içmeye başlar başlamaz kendisini daha iyi hissetmeye başladı. Her ne kadar kanser çok ilerlemiş olduğu için birkaç hafta sonra öldüyse de ailesi yine de
teşekkür etmeye geldi çünkü o, kendisini son günlerde çok daha iyi hissetmişti. Kombu Çayı kullanmaya başlayan bir insan, vücudunda zehirli (toksik) madde fazlaysa vücut, balgamları, zehirli ve ölü hücreleri atarken için için, bir rahatsızlık hisseder. Bu şeyler vücudu terk ederken ve detoksifikasyon (zehirden temizleme) başlarken kişi, bağırsaklarının yumuşadığını, nefesinin kötü koktuğunu ve midesinin hafiften bulandığını hissetmektedir.
Aynen öyle canım. Kuran mealını bıtırmek ıstıyorum okumak ıstedıgım 3 4 kıtap var heveslendıgım oylece duruyor . KPSS calısmalıyım tık yok. Günün kıssalıgından sıkayet edıyorum bunlara bahane ararken ama gun ıcındede üfleyip püfleyip sıkıntıdan patlıyorum nasıl bır durumsa bende cözemedım sanırım o an kı ruh halıme göre bahaneler üretiyorum kişisel gelişim uzmanları bu hale atalet diyor.
YENMELİ BU ATALETİ !
size gelince sizi bırakmak kararlarımı bırakmak oluyor :) ne zaman burdan uzaklassam kilo aldım :/ son uzaklasmamın ustunden 1 yıl gecmıs ve 8 kılo farkla dönmüüşüm..
siz kararlarıma baglı kalmamı saglıyor bunuda hos vakıt gecırerek yapıyorsunuz
iyi ki varsınız
Aynen öyle canım. Kuran mealını bıtırmek ıstıyorum okumak ıstedıgım 3 4 kıtap var heveslendıgım oylece duruyor . KPSS calısmalıyım tık yok. Günün kıssalıgından sıkayet edıyorum bunlara bahane ararken ama gun ıcındede üfleyip püfleyip sıkıntıdan patlıyorum nasıl bır durumsa bende cözemedım sanırım o an kı ruh halıme göre bahaneler üretiyorum kişisel gelişim uzmanları bu hale atalet diyor.
YENMELİ BU ATALETİ !
size gelince sizi bırakmak kararlarımı bırakmak oluyor :) ne zaman burdan uzaklassam kilo aldım :/ son uzaklasmamın ustunden 1 yıl gecmıs ve 8 kılo farkla dönmüüşüm..
siz kararlarıma baglı kalmamı saglıyor bunuda hos vakıt gecırerek yapıyorsunuz
iyi ki varsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?