- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
- 798
Aleyküm selam cecom şimdiden allah kabul etsin kuzum servis yine sana kaldı deseneSelamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Sabah şükür biraz geçikmelide olsa uyanabildim
Bu arada düne nazaran tartıda 200 gr daha az çıkıyorum113.8 yani buna bile sevindim çünkü iki gün önce 2 kg fazla bile çıktığımı görmüştüm ve resmen böyle oldum
Hemen hem kendime gelmek için hemde metabolizmam hızlansın diye kendime şekersiz Türk kahvemi yapıp buraya attım kendimişimdide çabucak ufak bir kahvaltı tabağı hazırlayacağım kendime sonrada zaten az daha oturup hazırlanmaya başlarım
Eşimin akrabalardan birinin Kayınvalidesinin senesiymiş eşide sağ olsun benide hatırlayıp Kurana davet edince uzakda olsa davete icabet etmek gerek diye kabul ettim
Tabi yine ailenin Şöför Nebahatı olarak eşimin Halalarını, KVyi ve eşimin yengesinide toplayıp öyle gideceğim
Kahvaltımı hafif yapacağım hem saat olarak normalden daha geç diye hemde gittiğim yerde mutlaka ikram olucak ve bana uygun birşey varsa yerim olmadı sadece ayran içer midem kötü bahanesiyle çaktırmadan yırtmaya çalışırım
Bakıcağım evde cevizim kalmadıysa giderken çeviz alırım ufak bir kutuda yanıma alıp o kutuya aktarır bu midemi rahatlatıyor bahanesiyle cevizimi yerim
iyi öğleler hanımlar.inşallah iyisinizdir.bende işteyim.şu cumartesileri çalışmak beni delirtiyor açıkcası.evde o kadar işim var buradayım ama.eve gider yatarım diyordum eltim aradı hem hamile hemde 3 yaşında oğlu var geleyimmi sana dedi.çok sıcak ilişkilerimiz yok ama benide üzen hiç davranışı olmadı sağolsun.anladımki sıkılmış can yoldaşı arıyor tabi gel dedim.çıkışda onunla buluşucağım nasılsa 2 canlı diğer ufaklıkla zor gelir 2 araç değiştirecek çünkü.ben alacağım ilk taşıtdan inince en azından yardımım olur.olsun bu hafta sonu da böyle geçsin bakalım hemde bebek sevmiş olurum oğluda pek şirin bin maşalah..
dünkü saçma menümüde yazmak isterim müsadenizle.
sabah muz -yulaf ve sütten yaptığım müsli
öğlen 5 adet tavuk parçası ve yoğurt
ara çikolatalı gofret ve de yeşilçay (mantığa bak sanki yeşilçay o çikolatayı eritecek):)
akşam balık salata 1 dilim ekmek eveeett birde kola evet o pis kola dayanamadım yarım bardak içtim
spor 2,5 km yürüyüş
2 lt su
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Akşam yemeğimi yedim, bulaşıklarımıda hallettim ve kendimi yine buraya attım
Aslında akşamlık yeşil mercimek yada tavuk yaparım diye düşünüyordum ama akşama doğru küçük kuzunun nereden aklına geldiyse Balık diye tutturdu
Tutturmakta ne kelime resmen hüngür hüngür ağladı benim canım balık istiyor diye
Babamızı aradık ağlayarak ve adamcağız tamam dediği halde eşim işten gelene kadar tam 1.5 saat hiç susmadan karnım acıktı ben balık istiyorum diye ağladı
Ne dediysem kuzuyu susturamadımbaşka birşeyler teklif ettim acıktıysa diye ama yok taktı bir kere
Neyseki eşim gelince sustu
Bu arada bugün Annem gelmeden büyük cadıyla kapıştık yine
Saçma sapan bir sebeptendi aslında ama beni çıldırtma noktasına getirdi ( öncesinde yine kardeşiyle didişip zaten beynimi maf etmişlerdi)
Bencilce davranıyorsun, biz sana böylemi öğrettik dedim diye kıyameti kopardıbir ara okadar çok şey saydı ki çıldırdım o sinirle geberticeğim seni sonunda böyle yapmaya devam edersen dedim
Hİç umuru olmadı ve kapıları çarparak odasına kapandı
Annem gelince tabi yüzü gözü şiş odadan çıkınca ( ağlamış sinirinden ) Annemde anladı birşey olduğunu ve oturup bu konuyu konuştukHatalı olan o olunca Annemde dedi kızım yahu niye öyle yapıyorsun Annen senin için elinden geleni yapıyor, devamlı senin isteklerin için kendi ihtiyaçlarını ( isteklerini bile değil diye üzerine basa basa ) ikinci plana itiyor yazık günah değilmi dedi tabi hatunun işine gelmedi bu seferde ben ölürsem rahatlar demezmi Beni öldürecekmiş Annem diye birde zeytinyağ gibi üste çıkmaya kalkışmazmı
Annemde izah etti kızım Anneler sinirlendiklerinde çok şey söyler, bende geçmişte Annenle tartıştığımda sinirden benzer şeyler söyledim yoksa kılına zarar gelsin istemez diyeİnanın belki bir saat güzel güzel izah ettim ama o gitti tek kelime takıldı üste çıkmak için
Annem hatta tembihledi Ana kız arasında böyle şeyler olur sakın Babanıza anlatıpta adamı boşa üzmeyin diye ama benim eşşek kızım ne yaptıben odadan çıkınca babasına başım ağrıyor diye tutturdu ve dizine uzanıp bir güzel kendini haklı göstermek için kendi tarzında anlattı birde üzerine basa basa onu öldüreceğimi söylediğimi söylemiş
eşimde daha ben odaya girer girmez bana bağırdı sen nasıl çocuğa öyle birşey söylersin diye
Neye uğradığımı şaşırdım ama hiç tartışmaya girmedim, hatta olayı gerçekte nasıl olduğuna dair bile tek bir kelime etmedimsadece madem öyle bundan sonra hiç birşeyine karışmıyorum kızınla sen ilgilenirsin dedim
Nasıl bir psikolojideyse şu anda Cadı hiç bir şekilde pişmanlık belirtisi yok ( ağzına geleni saydığı halde ) ve aksine eşim bana bağırdıktan sonra hiç birşey yokmuş gibi odasına gitti
Şu ergenlik bitsin artık diye bağıra bağıra ağlayasım varulen bizde ergen olduk ama ağzımı açmaya niyetlenmedik bile aksine Annem tam tersi hiç asilik yapmadığımız halde yeri geldimi valla elinin tersiyle yapıştırırdı bir tane ve gıkımızı çıkaramazdık
Şimdikilerin arpası fazla geliyor diyorum resmen
Daha geçen gün telefonu olduğu halde yeni telefon istedi benden olmaz dedim diye söylendi durdu ( hani babası tamam dese yine beni tınlayan olmayacak ) halada arada onun lafını sokuyordu yok bilmem kimin bile s6sı varmış o 5e razıymış zaten beğendiği 250 liralık ayakkabıları almamışım diye
Aslında bugün ki olayda şu son 1 haftanın birikimi olduama bu sefer kararlıyım aklı başına gelip özür dilemediği sürece konuşmayacağım onunla eşimde benden özür dilemezse onunlada konuşmayacağım
Anasını satayım sanki kızım kumamda kocayı paylaşamıyormuşuz gibi davranıyor bazen
Geçenlerde birde bizim arada baş başa kalmamızı sorun ettiortada hiç birşey yokken baştan söyliyeyim bundan sonra babamla başbaşa kalmayı, sinemaya gitmeyi rüyanda görürsün dedi bana hemde eşimin kuzeninin yanında çocuk bile şaşırdı ne alaka dedi Neymiş iki hafta üst üste onu anannesine bırakmışız ( ki 3 hafta olucak ) ve sırf ben rahat edeceğim keyif yapacağım diye Anannesinde kalamazmış bundan sonra hiç bir şekilde onu Anannesinde kalmaya zorlayamazmışım ( sanki döve döve bırakıyoruz onu oraya )
O günde çok sakince kızım arada Anne Babada kendine zaman ayırmaya ihtiyaç hisseder ne yani siz kocaya gidene kadar yanlız kalamıyacakmıyız diye birde gırgıra vurdumevet gerekirse kocaya gidene kadar kalmayacaksınız umurum değil dedi sert bir şekilde ve kuzeni bile Beyza kız bu neyin kafası ne içtiysen bende istiyorum diye dalga geçti dedim o benim kuma ya ondan öyle diyor
O an gırgıra vurdum ama cidden o zaman bile sinirlerim tepeme çıkmıştı
Bakalım baba kız ne zamana kadar iş birliği yapacaklar
Benim büyükte bu inat varken hayatta öğrenmezbari ufaklık öğrensin istiyorum
Hep diyorum çok düşük bir risk ama Allah korusun eğer kazayla bir suya düşse en azından kendini kurtaracak kadar yüzme bilsinler istiyorum
Heee şu an büyük cadıyı bir bardak suda boğasım var ama o ayrı
seni şu anda en iyi benanlarım,bizim kızların tavırları çok benziyor inanki
benimkide aynı tavırları ypıyor.. kendisine laf söylenmiyor,gözünün üstünde kaşın var desen bi dövmediği kalıyor tavırlarıyla,bir burun kıvırmalar bi umursamaz seb kimsinki havaları..suçu olduğu zaman değil özür dilemek üstüne hiçç takmıyor beni..off çatlşatacak beni..hele şu aralar 5 yaşındaki kardeşini kıskanıyor.o doğduğunda bile olgunlukla davranan kızım şimdi 1 kaşık suda boğacak kardeşini,yalnız bırakmaya korkuyorum hemen sumsuklayıp ağlatıyor..
seninkide benimkide patlamaya hazır bomba gibi..1 br su istesek 2 saat sonra yalvar yakar geliyor oda al zıkkımlan der gibi..
o telefo macerası bizdede vardı..burnumuzdan getirdi,rkdaşlarının varmışda bunun yokmuş diye.
evdeki bozuk hurda eşyalar duradursun sırf onun gönlü olsun arkadaşlarının yanında ezik kalmasın diye almak zorunda kaldık o telefonu..bizim bütçeye göre olmamasına rağmen.yeterki yüzü gülsün memnun olsun diye..ama hala mutsuz hala suratsız..
allah seninde benimde yardımız olsunuz..açıkcası ben liseden çok korkuyorum..şimdi ortaokulda sürekli öğretmenlerinin elleri gözleri üzerlerindeydi..arkadaşları belliydi..servisle gidip geliyorlardı..seneye hiç bilmediği biortamın ortasına düşeceler sudan çıkmış balık gibi..
ne türlüçocuklar var ,nasıl insanlarla arkadaşlık edicekler ,çok korkuyorum..malum madde kullanımı gençlerde aldı başını gidyor..benim akrabamın çocuğu lisede bulaşmış o illete ve kurtulamıyor çocuk..aile ne yaptuıysa çocuğu o ortamdan kötü arkadaş ve maddeden kurtaramadı..çocuk okumadıda aileye sıkıntıdan başka bişey değil..
allah korusun lise önlerinde pusuda bekleyen o zehir tacirleri çocuklarımızın aklını çeler kandırır diye çok korkuyorum..
allah yavrularımızı korusun..
aman cecomm,allah sağlık versin kötüyle karşılaştırmasında varsın biraz didişelim kızlarla.. anayla kız küs kalamaz gelir nasılsa katır inatlı kızlarımız yanımıza..eminim seninkide pişman olmuştur her ne kadar belli etmesede..aynı bendede var biliyorum bu modeli..
biraz zaman lazım sabret arkadaşım onları bizden uzaklaştırmamak için sabırlı olmamız lazım..
SElamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Herkese hayırlı Cumalar
Rabbim şu mübarek günün yüzü suyu hürmetine gönlünüzden geçenlerin çok daha fazlasını nasip etsin....Aminnnnnnnn
Dün gece hiç doğru dürüst uyuyamadım hatta gece 3 gibi ancak uykuya dalmışım baş ağrısından
Anam bu ergen gerileri ömrümüzden ömür alacak belli oldu
Neyse canları sağ olsun diyeceğiz mecbur sonuçta evlat atsan atılmaz satsan satılmaz dememişler boşuna büyüklerimiz
O kıskançlık bizdede var ve ne zaman kızım yazık günah değilmi niye çocuğun canını yakıyorsun desem sen zaten hep küçük kızını şımart işte bişey yapmadan ağladı falan diye söylenmeye başlıyorulen ben gördüm çocuğa vurdğunu diyorum zaten sen bana bağırmaya bahane arıyorsun diyip sinirden ağlayarak odasına kapanıyor
Anam valla dediğin gibi patlamaya hazır bomba gibi şimdiki ergenlerbiz yapsaydık geçmişte temiz dayağımızı yer otururduk aşağı gıkımızı çıkarmadan birde üzerine anamızın gönlünü nasıl alsak diye kırk takla atardık kesin
Aynen dediğin gibi tek korkum şu uyuşturucular ( Şerefsizler artık ilkokulların önüne kadar bile inmiş )
Hani çocuk sigara içse öpüp başıma koyarım herhalde başka birşey denemesindense ama tabi Rabbim her kötü alışkanlıktan esirgesin evlatlarımızıAminnnnnnnnnnn
Dün inan sıkıntıdan baş ağrısı oldu ve uyuyamadım
Ne eşim nede kız tınlamadı gidip yattılar daha doğrusu cadı odasına yatmaya diye kapandı cepten internete girip facede arkadaşıyla yazışmışbende uykum kaçınca bu kızın faceini tekrar kontrol edeyim dedim ve baktım daha yeni yazışmış arkadaşıyla ama hiç alakasız bir konuyla ilgili ve neşesi gayet yerinde o an
Ulen ben burada ağrıdan uykusuz kalıyorum sen umursamayıp arkadaşınla sohbete dalıyorsun
Ben geç saattede olsa belki özür diler diye umdum ama oda yok
İnan okadar içime oturdu ki dünki tavrı resmenSırf kendi intikamını almak için ( aklı sıra ) eşimi bile üzerime salmak için kışkırtabiliyor ( kız bunlar adama karı boşatır demiyorum boşuna bazen )
Bir keresinde daha öyle yapmıştıda o zaman ona kızım sana asla beddua etmiyorum aksine Rabbim sana okadar sevgidolu ve düzgün bir evlat versinde sen yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anla dedimmanyak evlat kıyameti kopardı insan evladına beddua edermi işte sen nasıl böyle birşey söylersin diye eşim ulen şapşal Anan bunu bunu demek istedi diye izah edincede heeee yaptı yine ses etmeden çekti gitti
Aslında bir yandanda bu kadar gergin olmasıda normal gibi geliyor bana çünkü maşallah hamileliğimde atom bombası kadar gergindim ve 9 ay hep stres, sıkıntı ve gözyaşıyla geçtiçocuğada yansıması gayet normal bence ama işte yinede insan üzülüyor hayır bana yaptığı inan sorun değil ama ileride ne arkadaş çevresi olacak nede iş hayatında bu kafayla bir yerlere gelemez bence
RAbbim evlatlarımızın hepsini şaşırtmasın ve hayrılı, başarılı ve sağlıklı bir ömür nasip etsin tüm yavrularımıza ......Aminnnnnnnnnnnnnn
Sagol canım benım halbukı carsamba gunu 78,5 gormustum ama tabı dun bıraz cozuttum gece gec vakıtte karnım falan acıkkınca mecbur mutfaga attım kendımı saglık olsun haftaya ınsallah
başlangıç kilom 82
geçen hafta 77,9
bu hafta 77,7
giden 2,00
hedef :70
200 gramcık hava su bıle olabılırkızlar selam naber bende kilo durumları berbat ötesi yapayım bildirim
başlangıç 90,00
geçen hafta: 76,9
bu sabah itibariyle 77,1
2 haftadır alıyorum imdattt ya spor yok hale ev yerleştiriyom bezdim vallaha iyiki 75 ucundan gördüm hemen üstüne almaya başladım
Kızlar Karatay brownie
iyi öğleler hanımlar.inşallah iyisinizdir.bende işteyim.şu cumartesileri çalışmak beni delirtiyor açıkcası.evde o kadar işim var buradayım ama.eve gider yatarım diyordum eltim aradı hem hamile hemde 3 yaşında oğlu var geleyimmi sana dedi.çok sıcak ilişkilerimiz yok ama benide üzen hiç davranışı olmadı sağolsun.anladımki sıkılmış can yoldaşı arıyor tabi gel dedim.çıkışda onunla buluşucağım nasılsa 2 canlı diğer ufaklıkla zor gelir 2 araç değiştirecek çünkü.ben alacağım ilk taşıtdan inince en azından yardımım olur.olsun bu hafta sonu da böyle geçsin bakalım hemde bebek sevmiş olurum oğluda pek şirin bin maşalah..
dünkü saçma menümüde yazmak isterim müsadenizle.
sabah muz -yulaf ve sütten yaptığım müsli
öğlen 5 adet tavuk parçası ve yoğurt
ara çikolatalı gofret ve de yeşilçay (mantığa bak sanki yeşilçay o çikolatayı eritecek):)
akşam balık salata 1 dilim ekmek eveeett birde kola evet o pis kola dayanamadım yarım bardak içtim
spor 2,5 km yürüyüş
2 lt su
Çok sağol canm benik haklisin almayayimda ben sabit kalmaya raziyim :)canım sen hamılelıgının ıcın de kilo vermış hatunsunkilo almamak bıde kılo vermye esdeger bence hamıleleıkte bi lüks BRAVO SANA
SÜPERSİİİİNN
200 gramcık hava su bıle olabılır
bişicik olmaz ne kilolar vermıssın sen tartı perisi sana şaka yapmıs canım
harika görünüyorlar ellerine sağlık @maviayı
yaşil çay çikolataları eritiyormus kesin bilgi yayın .
BU ARADA BİLDİRİM YAPMAYA UTANIYORUM
+2 Kilo aldım o duzensız sacma sapan beslenmeye ben yaglarımın yerınde olsam 5kıloluk lıpıd arkadaslarımı cagrırdım partiye
bAŞLANGIC :84,5
GECEN HAFTA:82,2
BU HAFTA : 84
GELEN : 1,8
HEDEF :75
ADET olmam gerek beklıyorum umarım yumurtalarımla beraber lıpıdlerımde catlar
Aleyküm selam cecom şimdiden allah kabul etsin kuzum servis yine sana kaldı desene
cocuklar ruhsal gelısım donemlerıne gore bazen hemcınsı olan ebeveynı bazen karsı cınstekı ebeveynı cephe alıyor.. kızlar bazen babaya düşüyor bazen anneci oluyor dönem dönem degısıyor merak etme sonrasında arkadas oluyor anneler kızlarıyla hep... Benımde anneme sureklı kızgınlık duydugum babama yakın oldugum donemler vardı. Bende bazen arabaya erken ıner babamın yanına kurulurdumbişi demezdi annem ben olsam kocamın yanını aldı dıe kıyametı koparırım herhalde şimdi alısverıse babamı beklerdım hafta sonu onla bısıler almak daha eglencelı gelırdı. iç çamasırımı kozmetık urunlerımı ağdamı bıle gidip babamlaalırdım avondan onla secerdim ürünleri bundan da keyıf alırdım. annem çok ınceler bunalırdım sıkılırdım herseye bu saglıklı penye bunun yerı kotu bu terletır derdı genc kızsın ya cocuk gıbı bu terletır dıe penyelerı onume sürünce gıvcık olurdum çok begendıgım bıseye bu ne uyduruk bısı dıkısı bıle kötü derdi felan babam o sekılde dusunup vazgecırecekse bıle oyle demezdı su daha çok yakıstı dıyınce aklım degısırdı o yakısmıs dıye şimdi bende annem kadar degıl ama bısı alırken kumarına yerıne bakıyorum nezerırmı tuylenırmı dıye dusunuyorum dıkıslerıne bakarım atlanan bı yer varmı dıkısı egrımı dıye ama ustun koru bakarım annem cok dusunur cok ıncelerdı . şimdi babam annene benzedın der
Bu tartısmalara gelince ben olayın diğer tarafından biriymişim gibi bişi hissettim...
Hdi siz ergen diyorsunuz bana ne denir bilmiyoum ama haksız oldugumu da düşünmüuyorum. Ben 16 yıl tek cocuktum tam annemle gezmelere tıyatro sınema konferanslara baslamıstım kııı lıse hazırlık sınıfında kardesım olacagını duydum kucukken cok ıstemem ragmen o yıllarda bırakıstım kardes ıstemeyı ve bozuldum. ben kardes ıstemıyorum dedım
hatta o yıllarda babamda bogazda kıtle vardı operasyon gerekıyordu horlama problemı vardı ayrı yatıyordu ona bile bozulmustum da nasıl olmus demekkı ben uyurken ben yokken bunlar bişiler yapıyormus diye(ay çok utandım şimdi ) hatta adetı gecıkmıs annem telefonda konusuyor ya hamıleysem ben nasıl bakarım olmaz felan dıye bende diyorum bunlar ayrı yatıyor nası yanı olma ıhtımalımı varmıs anneme olabılırmı yanı dedım oda herhalde olabılır demıstı ne garıp olmustum
ben istemem artık herseye karısır ne zamn buyuycek dıe soylenıyorum annemde pek ıstemıo gıbı aldırmaya karar verdı doktora gıttı oda kalp atısını dınletmıs sen obburunu de ıstememıstın bak san aarkadas olacak yasa gelmıs tek cocuk olurmu olmayanlar cocugum tek kalacak dye tedavıyle ugrasıyor allah vermıs ben alamam sağlıklı sorunsuz cocugu demıs. Kalp atısını da dınletmıs hala aldırmayı dunuyorsan da baska dr a gidersin ben cocuk almıyorum demiş eve yollamıs. duydum nası aldırmazsın ıstemıyorum dedım babam hıc bole tepkı vermemıstı
- Haddını bıl sana mı soracaktık dedi
Şoka girmiştim şimdiden bna kotu davrandı cocuk bıle olmadan dıe bunalıma gırdım. dogdugunda babekken cok sevdım ıyıkı olmus dıye sevındım ama gezme tozm bıttı anne evde cocukla benım her ısım tek babamla alısverıse gıtmek zorundayım bu seferde oynsa annemle gezmeye baslamıstık kız kızaonceden zevk gıbı gelen babamla gezme lüksü artık annem evde kardesımle oldugu ıcın zorunluluk gıbı gelmeye basladı annemle gezmek lüks görünmeye basladı. o sıra yurtta kalıcam dıe tutturdugumu hatılıyorum sınava calısmamıstım dengem bozulmustu yurtta kalınırmı adama ne derler anne ababyla aynı sehırde olup da demıstı annem. ama bole sorma cvp verme gıbı degıl kıyametler kopardı bende kapıları carpar aglardım. şimdi komık seyler su an bıle tek yasamayı ıstesem de bunları yapamıyorum tek basıma eve cıkıp ozel sektorde calısabılırım yanı masrafımı karsılarım bagımsız hareket ederım ama zorunlu kalmadan basjka bı sehırde olmadan ayrı eve cıkmak burda hos karsılanmaz BUYUK BI SORUN VARMIS IZLENIMI VERIR AKLRABAYA DISARIYA. o yüzden yapmam ama onda ne komık tavırlar masrafın zaten goruluyor bırde daha lısede anneden bababdan uzaklasmak ıcın keyfı yurt aylıgı yapacaksın. kardesımın uyku saatı mama saatı dedıler hep hersey ertelendı 2 3 yıl tatıle gıdemedık bunlar elımdekı ımkanı kısıtlayanı kardesımmıs gıbı gosterırdı o yıllardı bu dogdu boyle oldu yasantımız dıye kızıyordum ben ıstedıgımde yapmadın herkes kardesıyle oynarken benım canım sıkıldı sımdıde tam gezıp dolasacagımız donemde cocuk yaptın dıye suclar aglardım .
şimdiki zamana döneyim hemen 26 yasındayım kardesım 10 yasına gırdı. o da benı kuma gıbı goruyor. oo o evde yatsın ben okula gıdeyım dıe bile tavır yapıyor. ona alındı bana da alınacak dıye benımkınden luks bır telefon aldırdı 2.sınıfta. benım luks takıntım marka takıntım yok ama o okuldan cevreden duyuyor en ıyısı benım olsun dıyor en pahalıyı da en ıyısı sanıyor ıhtıyacına gore ıstemeyı bılmıyor hıc kullanmayacagı ozellıklerde olsa onu ıstıyor mesela. kullanacagı ozellıklere uygun tlf 300 lıra belkı ama 800 lıraya aldırdı bıtane o sıra ben 3-4 yıllık bı telefonum vardı onu kullanıyordum mesela ve unıversıtedeydım.
Memlekete geldıgım 10 gun 15 gun tatıllerde bıle kavga edıp sınırden aglatırdı benı. annem vuramazsın derdı ama ben sınır olurken onuda engellemezdı sadece benım son tepkıme sınır koyardı cıldırırdım buraya bıdaha gelmıcem derdım gıderken ozler dayanamaz unutur gelırdım gerı belkı bunlar her evde olan seylerdır bılmıyorum cocuk kavgası da ama ben buyuk o kucuk olunca o benım gıbı olma bana yetısme hırsında ben buyumusum artık neredeyse ogretmen olacagım dısarda baan cocuk emanet edılıyor kendımı onemseemeye baslamısım evde ondan gucsuz otorıtesız hale gelınce dayaamıyrodum ANNEMDE HEP COCUGUN OLUNCA GORURSUN DERDİ. Bedduamı edıosun cocugum kotu olursa senıde etkılerız sana da bırakcam bakacaksın burnundan getırır haberın yok derdım sonradan
oda beddua degıl cocugun olunca sen kızsan bıle baskası kızarken zoruna gıdıyor cocuguna uzuluyorsun onu anlarsın derdı.
Sımdı ogrencılerım oldu sınıfta bı otorıtem var ogrencılerı cok sever cocuk olur hoplar zıplarım onlarla ama gozunun ıcıne baktımmı nyeden rahatsız oldugumu anlar cekıp kenara konusurum anne ababların yapamadıgı etkım olur otorıter bı ogretmenım. ama bunu cıddıyetle sert olarak yapmıyorum benı kırmaktan korkan ogrencılerım olurdu sesım kısılınca ogretmenım ozur dılerız dıye yanıma gelırlerdı yada ogretmenım hasta sakın uzme onu dıye bırbırlerını uyarırlardı sevdıklerınden emınım ama sözümde gecerdı . eve gelınce onu oyle lakayıt kendınden buyuge nasıl davranacagını bılmeden gorunce sınırlerım tepeme cıkıyor.
hıc ılgılenme gorme dıyor annem hatta kartesımede aynı seyı soyluyor sankı yasıtmısız gıbı anlasamıyorsanız yan yana durmayın dıyorAslında benı komık duruma dusurenın annem oldugunu dusunuyorum ben . cunku ona o abla dıyemıyor o kocaman kız oldu buyuk dıyeıyor uzulmesın o telefndan bunada al dıyor babama. yada buyuge bunu aldın kucugu nıye dusunmedın kıskanıyor aynısından ıkıtane almalısın dıyor komık seylerde bıle. bı kere bana alınan pıjamadan kadın reyonunun en kucugunu de ona aldırtmıstı pes anne dedım bızı yakın zamanda doguran bunları yapabılırsdın ama sen 16 yıl mola verdıgını unutuyorsun dıyorum aldırmıyor . görme dedın ıyı tamam gormuyorum ama cocuga bakmam gerekınce bırakıp gıdıyorsun gunlerce hasta dıye bana bırakıp ıse gıttı. sen bana 10 yasındakı cocukla aynı hakkı verıyorsun ama sorumlulugum neden buyuk adam sorumlulugu gıbı ozamn dıyorum kızıyor .
kardesımde annemın bana kızması ıcın SIZIN KIZLARIN SIZE YAPTIGINI BANA YAPIYOR . anneme nasıl sıkayet ederse bana cok kızar dıe dusunup hıkayeyı ufak degısıklıklerle anlatıyor yada ısıne gelmeyen kendı haksız oldugu tarafları atlayarak kırparak anlatır 2 3 yıdır annemde bu anlatım seklıne tav olup bana sormadan hesap sormaya gelır yanıma mesela neden boyle yaptın bunu nasıl yaparsın dıye ÇILDIRIYORUM O ZAMAN
sankı ben uveymısım gıbı hıssettırıyorsun hep onu savunuyorsun dıyorum (cecom senın buyuk kız gıbı konusuyormusum) o daha kucuk kendını savunamıyor dıyor. bızım kucuk dedıgı canavar da ısı ogrendı anlatımı sağlam fitliyor.. hatta 1 yıldır kadar yenı bısı kesfettı daha cok ıse yarıyor kolundan ıttırdıysem kolunu gıdıp caktırmadan kasır vurur cımcıkler kabartır morartır gelır vurdu dıye gosterırı yada daha dogal olsun dıye kolunu acıp annemın yanına oturur o grsun dıye ugrsırr gercekten annemde gorunce aaaa aaaa nasıl ıttırme bu mahvetsssın kolunu dıye agladıgı bıle oluyor gecen gun yapma dıyorum yıne yapıyo küsken taklıtımı yapıyor saygısızlık yapıyor bana yapmıcak dedım yapma deıdm annem sadece uzaktn yapma dedı beklıyo 5 dk kadar devam ettı bende bı tokat attım dayanamayınca. hafıf vurdum ama sadece bozxulsun rencıde olsun dıye yaptım. aglayarak odasına gıttı annem yıne neden vurdun vurmadan anlatacaktım bendedı anlatsaydın 5 dk bekledım neden mudahale etmedınde sımdı benım mudahalemı elestırıyorsun dedım yavas vurrdum merak etme sadece bomak ıcın yaptım dedım uzatmadı sasırdım bende. kardesım ıcerden geldı annem ancak bı saskınlık sesı cıkardı aaaa bu nasıl yavas vurmak yuzunu kabartmıssın kıpkırmızı olmus alev gıbı yanıyor cocugumun yüzü demesınmı döndüm hakıkaten oyle gorunuyor buna sarıldı yıne bızımkı ıstedıgını ayaptı nazlanıyor dedımkı ben sana hep soyluyorum ınanamıyorsun ben bı yerıne dokunsam da o sıra küssek kızın kendını cımcıkleyıp vurup getırıyor senı kullanıyor bosuna benle sureklı kavag eıdıyorsun sonra cok uzulursun haksızlık yapıyorsun dedım kızdı bana alıp odaya gıttı kardesımı ama ıcıne suphe dusmus bu sefer ılk kez
içerden seslerı gelıyor annecıgım oyle yuzunle oynamıs olabılırmısın cok kabarmıs felan dıyınce bızımkı ya kasındı azıcık kasıdım ne var yanı dıye aglamaya basladı. cocuk ınkar etse yıne 10 yasındakıne ınanacak bana ınnamayacak dıye öyle zoruma gıdıyorkı bazen sırf annem ıcın dondugum memeleketıme neden dondum okudugum yerde mutluydum gerı mı gıtsem dıye dusunecek boyuta gelıyor.
çok sacma belkı ama evde hergun bırımız kavga edıyoruz cok huzursuz bı ortam var ve buyuk olcude kardesımdn dogan sebepler. ama annem bu hale getırdı cocugun da sucu yok karakterını bız olusturduk. bızden etkılendı ıste ama kızgınken gozum gormuyor bunları
Çok uzun oldu sureklı bunalıp stresten buraya gelıyordumda bunu yazmıyordum ama cecomla beyazcanın yazdıklarını okuyunca annem burda olsa belkı oda benı yazardı dıe sdusundum dayanamadım
Afiyet olsun canm ah ah annemin yaninda olsamda annemde benden istese kahvede yapsamda icsek keskeBu arada büyük kızıma Anneciğim ya bir şekersiz Türk kahvesi yaparmısın bana mis gibi taze alınan kahve koktu dedim veeeeee anında tabiki yaparım dedi
Anammm evladın elinden kahve çok daha lezzetli şekersiz olduğu halde
selamlar nasılsınız..
ben işten geldim dinleniyorum..size bakayım dedim..banucum sorunlarınızın çözülmesine çok sevindim..hep böyle gider insallah:))
evel gün öğretmen arkadasım sınıfına cagırdı bı etkınlık yapmak ıcın oraya gıdecegım dedım geceden duydu bu daSelamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
Yaklaşık bir saat evvel ancak evime gelebildim ama yorgunluktan cidden geberiyorum
Felaket Trafik vardı ve maalesef yolda giderken kaza gördük
Yaşlı biri ( sanırım erkekti ) Metrobüse giderken üst geçidi kullanacağına E5 üzerinden geçmeye kalkışmış ve tabi araçlar baya hızlı gittiğinden adamcağızın biri frene asıldığı halde duramamış ve yaşlı kişiyi araçın altına almış
Ben kalabalık Trafiği görünce acaba ilerde araba kazasımı var diye düşünürken bir baktım yandan geçerken arabanın altından bacaklar görünüyor
Kaza daha yeni olmuştu herhalde adamcağızı araç altından daha çıkarmamışlardı ve ambulansda yoktu daha meydanda ( Rabbim inşallah oradan yaralıda olsa sağ kurtulmayı nasip etmiştir o kişiye ...Aminnnnnn )
Tabi ben çok kötü oldum ama yinede yoluma devam ettimİlk kez gittiğim için biraz aradım evi ama bulduk sonunda ve Kuran okunduktan sonra akşam ezanından sonrada dönüş yoluna koyulduk
Eve gelmeden birde eksiklerin alışverişini yapınca cidden fena yoruldum ama yinede günüm sıkıcı değildi
Hatta gittiğimiz evin sahibi önceden hoca ayarlamış ama kadın son anda iptal edince eşimin yengesi ve halası çoğunlukla okudular hatta yengesi duasını yaptıbende çıkışta hemen ilk fırsatta kartvizit bastırıyorum grup halinde mevlütlere gider hem para kazanır hemde sevaba gireriz nasılsa benim arabayada tam sığıyoruz kadro tamam dedim nasıl gülüyorlar heee hem her hafta sonu gezme olur bize hemde karnımızıda doyururuz diye
Haftaya cumarteside KVde var Gün ve KPnin senesi olduğu için tabi daha fazla okunur kuranBüyük ihtimal bende okurum
Bİr ara KV senin şu Arpa şehriye salatandan yaparmısın o gün için dedi bende zaten yapacaktım dedim hatta parası neyse vereyim malzemeyi al diyince birde fırça attım okadarda değil 3 kuruşun hesabını yapacak birimiyim ben diyeanında susuverdi
Bu arada birde Cuma akşamı kendi evinde kalacak ve eşimde onunla kalacakmışKV duyunca pek bir sevindi ve bir okadar şaşırdı eee siz ne yapacaksınız dedi bende ne yapacağım 4 bacağımı yayıp yatacağım dedim sabah erken gelirim dedim sonrada aaa ne erkeni benim koca sende direk kahvaltıya sizdeyim ana oğul hazırlarsınız artık dedim
Eşimin halasıda dalga geçiyor kız görümcende o gece Anasında kalacakmış bunlar şimdi sabaha kadar seni çektiştirir diyededim çokta umurumdaydı hem ne olucak ben ertesi gece kocam eve gelince gizli silahlarımı devreye sokar her konuşulanı öğrenirim dedimde nasıl kahkaha atıyor eşimin halaları kız sen az değilsin diye
YOk adaşım bu sefer mutfak baya kalabalıktı ilk kez cidden misafir modundaydımalışkın olmayınca rahatsız oldum kaç kere yardım edeyim dedim ama yok bir sürü insan vardı
Valla öylede pek bir keyifliymiş oturmak ama neysehaftaya yine benim alanım mutfak olucak heleki KVde olunca hiç kaçarım yok Allahtan ondada bulaşık makinesi varda çoğunu dizer dolunca bir iki elde yıkanacak çıkar Görümcede yardımcı olur eşşek değil ya
Kız senin yazdıklarını okuyunca acaba bende aradada olsa aynı şeyi yapıyormuyum diye düşündüm ama yok ya cidden eşit davranmaya özen gösteriyorum
Bizim ufaklıkta çok bilmiş hatta bir ara ablasına adıyla hitap ediyordu cidden çok fazla kızdım ona hatta o bile şaşırdı Anneciğim sana bana hiç bağırmazdın dedi ama oturttum karşıma anlattım Ablana adıyla hitap edemezsin aranızda 10 yaş var o senin büyüğün diye ve ne olursa olsun Ablan sana birşey dediğinde peki Ablacığım diye yapacaksın
Baştan bir inat etti ben sana peki Anneciğim derim o benim Annem değilki diye ve kesinlikle tersini kabul etmediğimizi söyledik devamlı halada söylüyoruz o senin ablan benden sonra o gelir, dediğini yapmak ve saygı göstermek zorundasın diye
Birbirlerine onlarda neredeyse her gün giriyorlar ( bizim ufaklıkta ablasıyla bir tutuyor kendini) ve inan önce sabırla izliyorum sonra haksızlık olmasın diye ikisine bir gürlüyorum
Bazen ufaklık aslında suçsuz oluyor ( abla vuruyor yada mıncıklıyor ) hatta diyor ama Anneciğim ben yapmadım ki diyehiç yüz ifademi bozmadan gayet ciddi bir şekilde başım ağrıdı gürültünüzden az sessiz olun diyorum
Bizde de 3 kardeşten en büyüğü ben olduğum için cidden çok çocuk manyağı olduğum halde Annemin bazen evlat ayrımcılığı yaptığını düşünürdüm hatta artık yüzünede söylüyorum hadi hadi sen oğluşunu daha çok seviyorsun diyehep yok öyle birşey der ama cidden benden 5 yaş ufak olduğu halde evde tam bir paşaydı
Kızkardeşim benden 11 ay ufak yani bizimiz erkek olandan 4 diğerimiz 5 yaş büyüğüyüzdaha 3 -4 yaşındayken oturduğu yerde Banu bana su getir derdi emredercesine ( anamdan öyle görüyor tabi ) bende bir Anama göstermeden onu tehdit ederdim ünüğünü sıkarım senin diye anında döner Tuba su getir bana derdi ve kızkardeşimde kalk kendin al diyince ona nazı geçiyor diye anında anama ispiyonlardı Annneeee Tuba bana su vermiyor susadım diye Annemde erkek o işte getirseniz ölürmüsünüz falan diye söylenirdi.
Heee anam evde yokken birşey yapamazdık anında araya girip bizi pataklar diye ama Annem es kaza bir yere gitsin anında intikamımı alırdım
Bir keresinde Annem mevlüde giderken temihlemişti beni ( ben o zaman 15 yaşındayım bizim uyuz paşa 10 yaşında )
Kardeşin dersini yapsın sakın dışarı salmayın diye
Buda okuldan gelince ben maç oynamaya gidiceğim diyince ben hayır gidemezsin Annem izin vermedi dedimbaşladı sen bana karışamazsın falan diye bağırmaya bende dış kapıyı kitleyip anahtarı koynuma sokup sıkıyorsa al demiştim
Sen bana bir küfür etti ( çok ağır bir küfür ama) kızkardeşimde bende şok olduk ama benim nevrim döndü yermisin yemezmisin diye bir giriştim ona kızkardeşim araya girmeye kalkışınca sen ne karışıyorsun diye onada bir tane patlatmıştım
Tabi dayağı yiyince pammıh gibi oldu ve ağlayarak yatağın üzerine kapandıAnneme söyliyeceğim seni diye bağırıp durdu bende gayet rahat birde selam söyle dedim
O ara babamla annem kapıda karşılaşmışlar eve geldiler hatta kapının kitli olmasınsa şaşırdılar
Bizim uyuz hemen ağlayarak Anneme sarılıp Anneciğim ablam beni çok kötü dövdü dedi ( hakikaten ama bacağı kızarmıştı nasıl patlattıysam
O an nasıl dellendiysem Babamın yanında konuşmayacağım şekilde konuşup lan ş...siz niye bana o... dediğini söylemiyorsun diyince bu buz gibi oldubaştan inkar etmeye kalkıştı ama kızkardeşimde ben şahidim diyince Babam buna bir bakış attı hani dövse daha iyidi Annemde tabi hemen dayak yer hesabı araya girdi sen dövmüşsün çocuğu daha sakın vurmaya kalkışmasın kimse demezmi
Bak huylu huyundan maalesef vazgeçmiyor
Erkek kardeşim şu anda 29 yaşında, o Almanyada biz Türkiyede ama hala ara ara kıskançlığından hiç birşey yokken Annemi ağlayarak arar yok işte geçen gün Ablamla telefonla konuşurken bana laf soktu, yok beni aşağıladı falan diye kendi kendine arıza çıkarmaya çalışır ama Annem huyunu bildiği için he he der sonrada güler geçer ama tabi bizede anlatır
Sırf o yüzden Annemin olmadığı zamanlar onunla konuşmuyorum whatsuppdan yazarsada yazıları silmiyorum ki yarın öbür gün birşey uydurursa delilim olsun
Cidden ben senin yaşadıklarını çok iyi anlayabiliyorum hatta zaten birazda o yüzden iki kardeşi eşit tutmak adına bukadar uğraş veriyorumbizim hissettiklerimizi hissetsin istemiyorum
Biraz evvel bizimki yine ablasına birşey oldu kızdı eşim benden evvel gürledi lan kırarım kafanı çabuk ablandan özür dile eşşek o senin büyüğün saygı göstermek zorundasın diye
Baştan özür dilemek istemedi ama baktık 2 dakika sonra sessizce gitti Abacığım özür dilerim dedi geldi geri
Benim büyük kız birazda güçlü görünmek adına özür dilemeyi kendine yediremiyor, bağımsızlık ve özgüven çok fazla olduğundan kimseye müdanası yoktamam iyi hoşta ileride sorun yaşarsın diyorum bu kadar umursamazsan insanların duygularını diyorum oda ya umursuyorum ama ben diğer kızlar gibi çıtkırıldım olamam diyor
Karakterini oturtmaya çalışıyor sanırım birde şimdi vucudda geliştikçe kabul etmesede ( daha doğrusu hoşlanmasada ) göğüsleri çıkıyor ve kendini korumak adına belki daha sert davranmaya çalışıyor kimse onu incitemesin diye
Ya benimde bazen sinirlerim bozuluyor ama eminim bundan sonra ikimizde biraz daha dikkatli davranacağız
Aslında cidden iyi olduğumuzda gerçekten benimle herşeyini konuşan çok iyi anlaşan biri hatta bazen diyorum iki yakın arkadaş gibiyiz ama arada ikimizde kapris yapıyorus sanırım farkında olmadan birbirimize
İnşallah biz Anneler evlatlarımızın huzurlu ve mutlu oldukları bir ortamda yetişmesine yardımcı olabiliriz...Aminnn
Umarım Annende en kısa zamanda hatasını anlarda eşit davranamaya ve kardeşinede seninle aynı olmadığını kabullendirebilir ( herşeyin bir zamanı var inan hep ufaklığa diyorum sende aynı şeyleri bir kaç sene sonra yaşayacaksın sabret ve tadını çıkar bu boş günlerin sonra nasılsa okula başlayınca sende ablan gibi dersten kafayı kaldıramıyacaksın diye )
evel gün öğretmen arkadasım sınıfına cagırdı bı etkınlık yapmak ıcın oraya gıdecegım dedım geceden duydu bu da
elını belıne koyup gelmıs
alllah allah gıdemezsın dedı
delimisin deedim
ben okula gidicem oda arkadasıyla gidip eğlenecek gidemezsin bana ne diye gıttı anneme anlattı
o da sana ne dedi
bana ne okula gıtmem ozamn dıye dakıkalarca ağladı.
-Anneanneme "ben evlenıp kaynanayla felan otursam herhalde fazla reaksyon gostermem uyum saglarım bı sekılde evden antremanlıyım ya " dedım nasıl guluyorlar
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Herkese iyi pazarlar
Sabah baya geç uyandık, kahvlatıydı evi temizlemeydi derken ancak işim bitti
Birazdan Annemlere hazırlanıp gidiceğimkızkardeşimde gelicek ve hep birlikte balık faslı yapacağız
ARtık ancak akşam gelince girerim nete
kız senin kardeşinde hakikaten az değilmiş hayır 3 yaşında da değilki laftan anlamayacak bir hali olsun Nadirende olsa 3.cüyü doğursam mı diye düşünüyordum ama büyük kızla arası 15 - 16 yaş olursa sanırım aynı şeyleri yaşarız diye korkar oldum
Neyse ben kilo vermeye odaklanayımda büyük kızı iyice çıldırtmayayımhazır kız sakinledi iyice zıvanadan çıkmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?