80 günde 15 kiloya veda :)

diyetteyimds

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2016
368
507
103
Hayırlı akşamlar kızlar. Aslında 80. günümü üç gün önce doldurdum ama paylaşımı yapmak bugün nasiip olduu:KK25:. Direk konuya gireyim 16 yaşındayım bundan yaklaşık üç ay önce (163 boyundayım) 70 kiloydum... Evet inanılır gibi değil daha lise ikiye giden bir kız 70 kiloydu! Aslında 2016 başından itibaren ve hatta son bi iki yıldır kilo vermem gerektiğinin farkındaydım, bir şeyler yapmalıydım. Arkadaşlar arasında zayıflık, kilo verme, diyet muhabbetleri açıldığında yüz buruşturmaktan, ortamda yokmuş gibi davranmaktan bıkmıştım artık:KK43: Sonra bir hafta sonu pazar günü (23 Temmuz) yürüyüşe başladım, bilmiyorum nasıl oldu baya rutin yürüyüşlere başladım. Ama yemeğime dair aşırı bir kısıtlamam/diyet beslenmem yoktu. Sadece günde bi yarım saat bi saat yürüyodum. Sonra yaklaşık bi hafta sonra kuzenimin kınası vardı, orada da tahmin edersiniz ki güzel fizikli kuzenlerimi gördükçe iyice gaza geldim adam akıllı araştırıp kalori hessbıyla kilo vermeye başladım. Ve sonuç şu an 55 kiloyum (: O kuzenlerimle tekrar bir araya gelmeyi sırf bu yüzden istiyorum bakalım tepkileri nasıl olacak ? :halay:öyle işte aslında pek faydalı bilgiler paylaşamadım çünkü uykum var ama bu topik altında bu süreçteki deneyimlerimi, tavsiyelerimi paylaşmak isterim. Eğer yardıma ihtiyacı falan olan varsa hhiiç çekinmesin yazıversin şu hayatta insanları dinlemekten çok keyif alırım. haydi Allah a emanet inşallah bi işe yarar bu başlık hayırlı uğurlu olsun:KK76::KK19:

Masallah canim öncelikle tebrik ediyorum seni azmini tadini cikar 55 kgluk bi citirsin artik uyguladigin bi diyet oldumu?

kızlar şunu söylemek istiyorum canınız abur cubur çekiyosa kesinlikle limonlu su için, kesinlikkle işe yarıyor iştah kesiyor

Merhaba, çok çok tebrik ederim sizi, insana güç veriyorsunuz.
Günlük kaç kalori alıyordunuz o zamanlar ?
yaa çok teşekkür ederim. 1000 kalori civarı alıyordum yani 1500 falan olsa bile yürüyüşle dengelemeye çalışıyordum. Bilmiyorum şimdi baktığımda amma abartmışım diyorum belki o zamanlar verdiğim kastan olabilir çünkü günde 1000 kalori alıp da her gün 2-3 kez yürüyordum yani düşünün kahvaltıdan sonra 1 saat öğleden sonra bi yarım saat akşam da mümkünse yarım saat bi saat yürüyordum. Ama iki aydır falan bıraktım öyle yapmayı ve elhamdülillah yine veriyorum ve asıl sağlıklı olanın bu olduğu düşüncesindeyim

yaa çok teşekkür ederim. 1000 kalori civarı alıyordum yani 1500 falan olsa bile yürüyüşle dengelemeye çalışıyordum. Bilmiyorum şimdi baktığımda amma abartmışım diyorum belki o zamanlar verdiğim kastan olabilir çünkü günde 1000 kalori alıp da her gün 2-3 kez yürüyordum yani düşünün kahvaltıdan sonra 1 saat öğleden sonra bi yarım saat akşam da mümkünse yarım saat bi saat yürüyordum. Ama iki aydır falan bıraktım öyle yapmayı ve elhamdülillah yine veriyorum ve asıl sağlıklı olanın bu olduğu düşüncesindeyim
Ben de sizin gibi az kalori alıyorum ama bunu yapmamın sebebi hareketsiz yaşamımın olması, sınavlara hazırlanıyorum ve hep evdeyim, bu yüzden az kalori almamın normal olduğunu düşünüyorum. Umarım sizin gibi istediğim kiloya ulaşabilirim hayırlısıyla

Ben de sizin gibi az kalori alıyorum ama bunu yapmamın sebebi hareketsiz yaşamımın olması, sınavlara hazırlanıyorum ve hep evdeyim, bu yüzden az kalori almamın normal olduğunu düşünüyorum. Umarım sizin gibi istediğim kiloya ulaşabilirim hayırlısıyla
inşallah canım, inşallah ben de bozmam 53 e inerim orada da sabitlenirim. şu sıralar ben de motivasyon sıkıntısı çekiyorum yani diyet motivem gittikçe dağıldıı tatlılarla başım dertte bi saat önce bi kase supangle yedim ve son bi haftam da çikolata bakımından hayli zengin geçti :KK43: :bicak:

inşallah canım, inşallah ben de bozmam 53 e inerim orada da sabitlenirim. şu sıralar ben de motivasyon sıkıntısı çekiyorum yani diyet motivem gittikçe dağıldıı tatlılarla başım dertte bi saat önce bi kase supangle yedim ve son bi haftam da çikolata bakımından hayli zengin geçti :KK43: :bicak:
Canım, bunu diyet olarak görüyorsun belli ki. Kafayı değiştirip hayatın boyunca tatlıdan uzak durman gerektiğini kendine öğretmelisin. Haftada 1-2 kez yenir elbette ama bunun fazlası sağlık açısından o kadar zararlı ki, gereksiz kalori yüklüyoruz vücudumuza. Zayıfa da zararlı şişmana da, her daim dikkatli olmak şart

Back
X