80 metrekare eve nasıl sığacağım ben?

Merhabalar cuma günü yeni evime taşındım.Beklediğim gibi olmadı sadece 2 tane tekli koltuk ve büyük vitrinimi götürmedim onları kayınvalidemin evine koyduk.Diğer tüm eşyam çokta güzel sığdı.Korktuğum gibi olmadı.En kısa zamanda resimleride çekip koyacağım.Yatak odam tamamen sığdı.Bazı yerlere dolap yaptırdık çoğu eşyamı aldı bu dolaplar..
Salonu iptal edip oturma grubu,tv,ve yemek masasını koyduk bir tanede köşeye küçük tekli vitrin koydum.Diğer odada çocuk odası oldu. oğlumun karyolasını koydum oyuncakları,ve bir kanepe misafir için...:nazar:

Ben evi toparlıyorumm ay çok zormuş ilk defa taşınıyorum..
Hafta sonu taşıcaz..
İptal olan hiç bi eşyaya üzülmüyorumm
az eşya olsun rahat temiz olsun:34:
kolay temizlenir sade şık ve temiz bir ev..

Ben evi toparlıyorumm ay çok zormuş ilk defa taşınıyorum..
Hafta sonu taşıcaz..
İptal olan hiç bi eşyaya üzülmüyorumm
az eşya olsun rahat temiz olsun:34:
kolay temizlenir sade şık ve temiz bir ev..

Bende ilk defa taşındım gerçekten çok zor.Yerleştirmek o kadar zor olmuyor ama toplanmak çok yorucu.Tek tek herşeyi sar kolile poşetle...Allah kolaylık versin..

İnsan mecbur kalınca bir çadıra bile sığıyor. =) O yüzden sadece en kötü sıkıntınızın bu olmasını dilerim.

Arkadaşlar yeni ev aldık toki evi 2+1 80 metre kare.Önümüzdeki ay taşınmak zorundayız çünkü ödemeleri hemen başlıyor.Şu an oturduğumuz ev ise kira 100 metrekareyi geçik sanırım.Evlenirkende salak gibi her eşyayı aldım.Oturma grubu,salon takımı,yemek odası vs.Şimdi birde çocuğum oldu eşyalar dahada fazlalaştı.Ama şu an oturduğum eve rahatça sığabiliyorum.Dün yeni evimizi teslim aldık.Gidip baktık.Mümkün değil bu eşyaların sığması.Vitrinlerim konsolum falanda çok büyük.Yatak odasına sadece yatakla gardrop sığacak.Tuvalet masası bile sığmayacak.Eşyalarımın yarısı ancak sığacak.Odaların biri 9 metrekare,diğeri 10,salon ise 16 metrekare.sabaha kadar uyku tutmadı düşünmekten.Bir yandan kendi evim diye seviniyorum varsın ufak olsun diğer yandanda üzülüyorum yerleşemeyeceğim diye.Bana bir akıl verin bayanlar....

ne olcak hayatım ya benm ev 60 m2 ama olsunn bnm evim ay sonunda kapıya dayanan yok boşwer ne yapacan tıkış tıkış eşyayıı ya gene ne güzel üç odaymış benm iki oda 1+1 amerikan mutfak ama senin kadar dert etmiyyom allaha şükür diyom oturuyorm yerimee:))))))) iyiki bi evim varr :64: :D

Bende ilk defa taşındım gerçekten çok zor.Yerleştirmek o kadar zor olmuyor ama toplanmak çok yorucu.Tek tek herşeyi sar kolile poşetle...Allah kolaylık versin..

amin canım yardım edenim taşırken yerleştiriken olucak toparlama işinde yalnızım..
Bi başıma öle toparlıom seninde gözün aydın yerleşmişsin kurtulmuşsun..
Hayırlı olsun canım

pardon ya kahveciymiş dolabını kestiren.benimde gardrobum çok büyük evime göre yanide almıştım.her dolap kesiliyormu.nasıl olur bilmemki...::59:

Benim evim 57 metrekare.Bana yetiyor,temizligi falan cok kolay oluyor.Tum evi yarim saatte silip supurebiliyorsun.Sana onerim ne gerekiyorsa o esyalarini sec.Kucuk evlerin en buyuk sorunu fazla esya.Eger vitrindi,konsoldu hepsini sigdirmaya kalkarsan hem hos gorunmez hemde ferah olmaz.

Arkadaşlar yeni ev aldık toki evi 2+1 80 metre kare.Önümüzdeki ay taşınmak zorundayız çünkü ödemeleri hemen başlıyor.Şu an oturduğumuz ev ise kira 100 metrekareyi geçik sanırım.Evlenirkende salak gibi her eşyayı aldım.Oturma grubu,salon takımı,yemek odası vs.Şimdi birde çocuğum oldu eşyalar dahada fazlalaştı.Ama şu an oturduğum eve rahatça sığabiliyorum.Dün yeni evimizi teslim aldık.Gidip baktık.Mümkün değil bu eşyaların sığması.Vitrinlerim konsolum falanda çok büyük.Yatak odasına sadece yatakla gardrop sığacak.Tuvalet masası bile sığmayacak.Eşyalarımın yarısı ancak sığacak.Odaların biri 9 metrekare,diğeri 10,salon ise 16 metrekare.sabaha kadar uyku tutmadı düşünmekten.Bir yandan kendi evim diye seviniyorum varsın ufak olsun diğer yandanda üzülüyorum yerleşemeyeceğim diye.Bana bir akıl verin bayanlar....

En guzeli az kullandigin esyalari satmak. Mesela salonda konsol tabaklarini falan aliyor, ama vitrin (cok camli dolap) gereksiz, sadece sus esyalarini aliyor. Vitrini sat, konsol kalsin. Hem oyle artik takim moda degil. modern evlerde vitrin falan olmuyo. bak ben mimarim sen beni dinle. Koltuk takimlarindan birini de sat. Durumun iyiyse hayrina ver ihtiyaci olana. Esya cok onemsiz cnm, onemli olan ev. Ev sahibi olmussun, ne mutlu sana. Keske benim de evim olsa. 30 m2 olsa raziyim, kiracilik zor. Esyalarin icin hic uzulme. Aslolan ev, esya onemli degil. icin rahat olsun.

130m2 evimi boşalttım 90m2 yerleştim bende..
Oturma grubumu iptal ettim sadece gerisi sığdı..
Büyük evden kücük eve geçince ilkden çok zoruma gittii
Ufacık geldi içim daralıyor zannettim böle nefes alamıcam gibi..
Ama 1 hafta oldu yerleşelii çabuk temizleniyo toparlanıyo bu çok hoşuma gitti..
İşim çabucak bitiyoo
zaten 3 kişiyiz eşim ben oğlum..
İşimin bu kadar çabuk bitmesi tuhafıma gitti normalde ben hiç oturamazdım oturmaya vaktim yoktu..
O odaya bu odaya habure koşturuyordum..
Şimdii bol bol boş vaktim var iş çıkarıyorum kendime:1:
Küçük ev az kişiyseniz avantajmışş
Alıştım ben hoşumada gitmeye başladı bu durum:34:

odalar gercekten çok küçük allah kolaylık versin ama merak ettim
ev 2 oda bir salon 9+10+16=35 metrekare ediyor
diğer 45 metrekarede ne var? bir mutfak bir banyo heralde 2 oda ve salonun toplamından 10 metrekare daha büyük olmaz :26:

bence tokideki evi kiraya verin oturduğunuz evde devam edin illa kendi evimde oturucam diyosanız bilmem...

Almanya'da 45 m2 evlerde yaşadı analarımız babalarımız akrabalarımız yıllarca hem de çoluklu çocuklu. şimdi bize 80 m2 az geliyor :) benim ev de 80 m2 kira ama ordan yakınlarımla konuşuyordum dün tam da bu konu geçti, evimiz çok küçük dedim de hayret ettiler, gepgeniş evin neresi küçük buradaki evlerin iki katı dediler :1: en basitinden evlerde oturma odası salon kavramı yok, bir oda var hem mutfak hem salon olarak kullanılıyor ayrıca bu odanın tavana yakın kısmı da yatak odası, merdivenle çıkılıyor, senin evinin ayrı bir salonu ayrı bir mutfağı ve ayrı bir yatak odası var, vitrini mitrini at sat gitsin, ne işe yararki onlar. kalabalıktan başka bir şey değil.

Back
X