80 metrekare eve nasıl sığacağım ben?

benim evimde 80 m2 hemde salonum yok yani 3 odamda aynı büyüklükte yatak odası ve çocuk odası için büyük iyi ama salon eşyası alamıyorum ama böylede çok şirin eşyalarımıda evimide çok seviyorum
arkadaşın tek dezavantajı büyük eve göre eşya almış olması bence de gereksiz gördüğün eşyaları gözden çıkart ferah bi şekilde yerleştir

benim evimde 80 m2 hemde salonum yok yani 3 odamda aynı büyüklükte yatak odası ve çocuk odası için büyük iyi ama salon eşyası alamıyorum ama böylede çok şirin eşyalarımıda evimide çok seviyorum
arkadaşın tek dezavantajı büyük eve göre eşya almış olması bence de gereksiz gördüğün eşyaları gözden çıkart ferah bi şekilde yerleştir

Aynen öyle yapacağım...
Evet malesef kiracıyken düşünmeden çok eşya almakla hata yaptım.Ama iş işten geçti alındı ve bitti çare yok..Kullanacağım kadarını götürüp sade bir şekilde döşeyeceğim artık...

Olsun olsun boşver hepimiz aynı hatayı yaptık.

Kiracıyken aldık koca koca koltukları mobilyaları süsleri püsleri..

kendi evimize gecincede eşyaları nereye sıkıstıracagımızı sasırdık.

Ama daha öncede dediğim gibi kendi evin olsunda gerisi boş.

Bunu evıne yerlestıkten ve zaman gectıkten sonra anlayacaksın.

Tekrardan hayırlı ugurlu olsun arkadasım.

Benim evimde 75 metrekare 1+1,
1 senelik evliyim.Evlenirken iki seçeneğim vardı;
ya büyük bir evde kira ile oturucaktım,
ya da küçük ama bizim olan bir evimiz olucaktı.
Tabi ki ikinci seçenek çok daha mantıklı geldi.
Ben insanların olumsuz düşüncelerine pek takılmam.
Klasik''bana gelen evime değil bana gelsin''mantığı.
Bence kendi evinize sahip olmanın iç huzuruyla,
sığdığınız kadar yerleşin.Fazlalık eşyalarınızı dağıtabilirsiniz.
Ama sıkış tepiş de olsa sığar diyorsanız alabilirsinizde.
Alanları değerlendirebilirsiniz.
konsol ve vitrini bencede bırakın.
Ben yaşam ünitesi almıştım,zaten vitrin mantığını hiç anlayamadım.
Bol çekmeceli bir yaşam ünitesi hem fazlalıklarınızı ortadan kaldırır.
Hem de yer kaplamaz,daha da şık durur.
Vakumlu torbalarla nevresim,yorgan,battaniye ve kışlık kıyafetlerinizi kaldırarak
yerden tasarruf edebilirsiniz.
Pratik çözümlerle size göre küçük,bence ideal evinizi güzel bir yaşam alanına çevirebilirsiniz.
Hayırlı uğurlu olsun,Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin.

kiradayken 135 metrekare bir evde oturuyordum sonra kısmet oldu evimizi aldık 165 m2 ve alır almaz ilk işim nereye nasıl dolap yaptırabilirim oldu çünkü eşyam çok fazlaydı.Size tavsiyem dolap yaptırın ayrıca ben bu kadar büyük bir eve bile sığamadım küçük bir balkonumuz var kısmet olursa onu kapattırıp fazlalıkları oraya yığacam..takmayın kafanıza hayırlı olsun...

Sevgili arkadaşım eşyanın fazlalığını anlıyorum. Ama Evim Güzel Evim Balperisi arkadaşımızın evine bayıldım diyebilirim kesinlikle bakmanızı tavsiye ederim! 57 metrekarelik eve çok güzel sığmış. Size tavsiyem evinizi sadeleştirin. Büyük konsolunuzu vs. elden çıkarın derim ben. Ve tekrar tekrar söylüyorum o konuya bir bakın. Harika ve harika bir ev ve gerçekten hoş bir zevk. Evi büyük değil ama nasıl güzelleştirmiş görmelisiniz:) Hem çocuğunuzun odasını da eklersiniz. Allah kolaylık versin, iyi akşamlar.

Güle güle oturun.

Koridor tarzı yerlerdeki kapı üstlerine, balkonda tepelere dolap yaptırtabilirsiniz. Yatağın baş ve ayak ucunu kullanmamak da insana modeline göre 10-15 cm kazandırabiliyor. Ufak bir evde bazen 10 santim bile işe yarayabiliyor.

8 kere taşınıp, bunun 5 tanesini 5 seneye sğdırmış ve de 180 metre kare 4+1 evden 65-70 m2 lik 2+1 e geçmiş bir kişi olarak sizi çok iyi anlıyorum.

Benim tahminim sizin ev brüt 80 metre karedir, neti çok daha azdır, o nedenle bu kadar zorlandınız. İyi günlerde oturun.....

Son düzenleme:
tokinin hangi bölgesinden aldınız bilmiyorum ama arkaaşımın evini yeni teslim aldılar amerikan mutfak aynı şekilde 80 m2 tuzla 2. etap ve öyle bir eşyalar seçtiki bayılırsınız evine herşeyide fazla fazla sığdı
ama konsol vitrin falan yok bence satın sizde onları duvara monteli 1-2 raf tarzı şeyler yerleştirirsiniz diğer eşyalarda mutfağa taşınacak ama o evlerimn mutfak dolapları kullanışsız onları söküp satıp yenisini yaptırdı arkadaşım ve bir sürü dolabı oldu şimdi fazladanboş yeri bile var ayrıca ev küçük olduğu için eşyalarınızı açık renk seçmeniz yararınıza olacaktır hayırlı olsun güle güle huzurla oturmak nasip etsin Rabbim

Yahu artık vitrin,konsol,gümüşlük mü kaldı...Alın bir tv ünitesi, bide köşe koltuk...misss gibi kurulun
evinize.....

Geçen sonbahar aynı durumu ben yaşadım.140m2 olan kiralık daireden çıkıp 100 m2 kendi evime taşındım.Ama ben hiç acımadan 2 gümüşlük vitrinini,ytatak odasında da 2 komidini eskiciye verdim.Eşyalar benimle mi yaşayacak dedim hem yeni eve ilerde daha uygun ve güzellerini alırım diye düşündüm.Kendi evin ya ayrıntılara takılıp üzüleceğine artık kira ödemiycem diye sevin arkadaşım.Hayırlı uğurlu olsun evin bu arada,güle güle oturmak nasip etsin Allah.

Ben de 80 m2 eve sığmak istiyorum :1:

Allah güle güle oturmayı nasip etsin arkadaşım, darısı biz kira mağdurlarının başına inş.

Güle güle oturun.

Koridor tarzı yerlerdeki kapı üstlerine, balkonda tepelere dolap yaptırtabilirsiniz. Yatağın baş ve ayak ucunu kullanmamak da insana modeline göre 10-15 cm kazandırabiliyor. Ufak bir evde bazen 10 santim bile işe yarayabiliyor.

8 kere taşınıp, bunun 5 tanesini 5 seneye sğdırmış ve de 180 metre kare 4+1 evden 65-70 m2 lik 2+1 e geçmiş bir kişi olarak sizi çok iyi anlıyorum.

Benim tahminim sizin ev brüt 80 metre karedir, neti çok daha azdır, o nedenle bu kadar zorlandınız. İyi günlerde oturun.....

Evet dediğiniz gibi net sanırım 70 m2 ye falan denk geliyor.Tam 80 değil.O yüzden çok zorlandım.

Yahu artık vitrin,konsol,gümüşlük mü kaldı...Alın bir tv ünitesi, bide köşe koltuk...misss gibi kurulun
evinize.....

Vitrin falan götürmüyorum zaten.İmkanım olsa aynen dediğiniz gibi yapacağım bende çok istiyorum köşe koltuk ve tv ünitesi ama çok masrafımız oldu şu an alamam.

seher mrb dolabı kestirdik demişsin ...bende bu durumdan müzdaribim nasıl kime kestirdiniz.her dolabın kesilme imkanı varmı...

Mutlu ol bunlari da takma, keske bizimde bi evimiz olsa:59: Allah size o evde huzur ve mutluluk versin ....

Son düzenleme:
bende şuan 125m2 evimden çıkıp 90mt2 geçicem..
Gümüşlük ve oturma gurumu getiremicem..
yatak odası
çocuk odası
yemek odasını kurucam.. benimde 2+1
sağlık olsun napalımm
Üüzülüyordum ama huzurum olucaksa varsın olmasın kücük olsun evim eşyada mühim değil dedim..
Eşya bi şekilde değişiyor zaten ilerde..

Back
X