80 metrekare eve nasıl sığacağım ben?

tek derdiniz bu olsun Kuzum, avrupa avrupa kendimizi paraliyor özeniyoruz yaa ... iste o avrupa ülkelerinde 80 metrekare gayett büyük sayiliyor haberiniz olsun.

bakin bebisinizde olucakmis zamaniniz azalicak ne kadar az esya o kadar cok vakit. Ikea kataloglarina bakip fikir edinin ...

Öncelikle eviniz hayırlı olsun, içerisinde huzur eksik olmasın inş.
Bence bu kadar takmayın, olmazsa eşylarınızın bir kısmını satarsınız.
İlerleyen zamanlarda da evinizi istediğiniz şekilde dekore edersiniz. Önemli olan bir evinizin olması. İlerde daha büyük bi eve bile geçebilirsiniz yeter ki sağlık huzur olsun.

aman tek derdiniz bu olsun canim :31:
kendi evinize cikacaksiniz ne guzel iste...
gereksiz olan esyalari nereye koyacaginizi da bulmussunuz...

bu arada bir fikirde bulunmak istiyorum, eger yeni mobilya almak isterseniz ikea'dan almayin sakin, cok kalitesiz molbilyalari...ben de bir kac esya var ikea'dan...ev almak nasip olursa hepsini fiydirip atacagim insallah...
hatta daha gecen hafta lojistik dersinde profesorumuz ikea'nin molbilyalarinin tasimaciligi yapilamiyor cunku hareket ettirildigi anda kiriliyor, cin mali diye espri yapti :27:

Eviniz hayırlı olsun mutlulukla oturun inşallah...

sizi anlıyorum aynı durumu bende yaşadım

kirada oturduğum ev 175m2'di

2 ay önce kendi evimizi aldık 130m2

düşünki ben bu eve bile sığmadım...

ama sonra anladımki kendi evin olsun 1 göz olsun

eşya falan herşey olur neolur dert etmeyin

bu zamanda ev sahibi olmak kolay mı

ama eşya sahibi olmak çok kolay...

1 günde tüm ev eşyasını alabilirsin

ama 1 günde ev alamazsın

birikim yapıyoruz,kendimizi kısıtlıyoruz yıllarca ödemeyi göze alıyoruzda

ancak ev sahibi oluyoruz....

ev sahibi oldugunuz için sevinin şükür edin.

Çoğu eşyamı götürmeyeceğim zaten.Bir kısmını anneme,bir kısmınıda kayınvalidemin evine kaldıracağım.Televizyon ve dolabını anneme verip lcd alıp duvara monte ettirmeyi düşünüyorum yer açılması bakımından.Anneminde ihtiyacı var zaten.Yanlız bu konuyu eşimle daha konuşmadım.Ne der bilemiyorum.
Vitrinden sadece ufak tekli olanını ve yemek masasını alacağım
.Oturma grubunun biri iptal olacak.Oğlum 2 yaşına giriyor.Onun karyolasını eşyalarını ve bir tane 3 lü kanepe koymayı düşünüyorum odasına..
Eve mümkün olduğunca dolap yaptırıp ufak tefek ne varsa kaldıracağım.
ilerde balkonu kapatabilirim ama şimdi mümkün değil maddi açıdan.
Başkada aklıma bişey gelmiyor.İlerde büyük eve geçersem eşyalarımı yine açarım diyorum belkide sadeliğe alışır hiç kullanmam veririm birine.
bir taşınsaydım gözümde büyüyor herşey.Eşimde sağolsun gamsız

Eviniz hayırlı olsun mutlulukla oturun inşallah...

sizi anlıyorum aynı durumu bende yaşadım

kirada oturduğum ev 175m2'di

2 ay önce kendi evimizi aldık 130m2

düşünki ben bu eve bile sığmadım...

ama sonra anladımki kendi evin olsun 1 göz olsun

eşya falan herşey olur neolur dert etmeyin

bu zamanda ev sahibi olmak kolay mı

ama eşya sahibi olmak çok kolay...

1 günde tüm ev eşyasını alabilirsin

ama 1 günde ev alamazsın

birikim yapıyoruz,kendimizi kısıtlıyoruz yıllarca ödemeyi göze alıyoruzda

ancak ev sahibi oluyoruz....

ev sahibi oldugunuz için sevinin şükür edin.

Şükrediyorum zaten çok haklısın arkadaşım.Ufakta olsa bir ev sahibi oldum.Anahtarını aldım.İlerde bunu satar yada devreder daha iyisini alırız.Ama şu anda kafam karmakarışık yani.Sürekli evde eşyalara bakıp ölçüp biçip duruyorum.Hangisni götürsem ne nereye sığar diye...Neyse bir şekilde yerleşicez ve zamanla düzene girecek ama biraz zor olacak......

hayirli ugurlu olsun oncelikle eviniz...
allah agiz tadi ile oturmayi nasip etsin

80 m2 oyle kucuk degilki.siz alismissnz buyuk eve ondan oyle geliyor.
zamanla oturdukca gozunuz alisir hatta buyuk bile gelir.
kendi eviniz ya.valla benimde hayalim 2+1 toki olsun kendimin olsun.
simdi annemdeyim onun evi de 80 m2 ama rahatlikla sigiyoruz.
odanin birini yatak odasi yaparsin dolap yatak ve tuvalet masasi rahatlikla sigiyor.
planlama onemli
cocuk odasina da bir koltuk utu masasi ve bebeginin yatagini koyarsin...
salona da bir oturma grubu istersen vitrin de sigiyor salon genis oluyor.
mutfak anneminki gibi zmerikan tipi yani acik ise salonla mutfak arasina yemek masani koyarsin.nasilsa 2 ayri kapi var.mutfak ve salon kapisi...
burada bir arkadas tuvaleti kapatip ardiye yaptirmisti.banyodaki wc yi kullaniyordu...
balkonu kapatanlar sonradan pisman...
yazin oturmak iyi oluyor.tabi altk kat degilse.sitede kurallar oluyor herkes hersey silkemiyor balkonuna...
neyse benim diyeceklerim bunlar.
ha birde camasir makinani banyoya koyma nemden cabuk bozulur aklinda olsun.mutfakta da olur.
sadece yardimci olmaya calistim zevkine gore döse iste...
ev alanlari duyunca cok seviniyorum.
tekrardan hayirli ugurlu olsun.hicc dert edilecek birsey degil....

bu arada annemin evi de toki merkezi sistem
cok ta guzel ev...[
iyi dileklerin için teşekkür ederim askitom..Çamaşır makinasını mutfağa koymayı düşündüm ama fırın bulaşık makinesı ve buzdolabı olacak.çamaşır mak. yer yok mutfakta.Fırınım olmasaydı bulaşık mak. üzerine set üstü olsaydı dediğin olabilirdi.O zaman banyodada yer açılırdı..

inşallah taşınıp döşenince buraya yeni evimin resimlerini koyarım.Fikirleriniz için teşekkürler arkadaşlar:71:Burda sayenizde daha olumlu mantıklı düşünebiliyorum.Öyle dalgınımki dün yanlış otobüse binmişim işe giderken nerelerde indim....

hayırlı olsun, güle güle oturun
hiç kafanıza takmayın böyle şeyleri, ne güzel evinizi almışsınız, darısı olmayanların başına,
fazla eşyalarınızı koyacak yerinizde varmış, az eşyayla girin bence önce, en lazım olanları alın yanınıza, zamanla evde kafanıza göre şekillendirirsiniz

öncelikle hayırlı olsun diyorum, güle güle oturun. bu zamanda insanın kendi evinin olması, hele de henüz 4 yıllık evliyken, piyango resmen:)
eşyalar konusunda da, hiiiç sıkılmayın. inanın 80 m2 bi ev hiç küçük değil, ben iş gereği çok seyahat ettim. romada, londrada, pariste orta halli insanlar için normal ev büyüklüğü 50-60 m2. 80 m2 onlara göre büyük ev. hatta 100 m2 ve üstü lüks oluyoor.bi biz türkler alışmışız yayılmaya:))

artık oturma odasında oturan kalmadı ya herkes salonunda paşalar gibi oturuyo. hem koca salon düzülecek hem de 40 yılda bir misafir gelince kapısı açılacak. bu düşünceye karşıyım. madem hayat boyu azıcık kullanılacak bir yer, o zaman o kadar m2 yi niye boşuna alıyoruz, temizliyoruz,ısıtıyoruz, eşya ile dolduruyoruz? bizi kendi günlük hayatımızdaki rahatımız daha önemli bana kalırsa,misafir de ya arkadaş ya akraba değil mi? onlar bizim günlük koltuklarımızda oturunca ne olacak, bi tarafları mı şişer? neyse anlatabildim sanırım:)

canımcım salona koltukların hepsi sığmayabilir, bi üçlü bi ikili, ya da üçlü ve tekliyi al. veya bunları satıp köşe bi koltuk alabilirsin hiç sığmıyorsa.yemek masasını eğer mutfağın küçükse, orda 4-6 kişi rahat yemek yiyemezse( ki küçük sanırım) al. konsol ya da vitrinden birini al. çocuk odasına bi çekyatı ya da üçlüyü al.tv yi plazma almak baya iyi olur.bi de diğer eşyaları koyacak yer de varmış, şanslısın. onlardan da bence yemek takımını, salon takımını,yatak odasına sığmayan takım eşyalarını sakla. başka fazladan koltuk ya da çekyat varsa ver birilerine gitsin. nasıl olsa tek onlar ve pahada da çok değiller.

bikaç sene sonra bu düzene al:97:ışırsın muhtemelen ayırdıklarını da aramazsın canım. ama yine de şimdilik el altında dursunlar, belki taşınırsınız filan lazım olurlar.

sana mutluluklar diliyorum. kendi evin olmasının tadını çıkar:3:

bence hiç kafanıza takmayın bende taşındım eve vitrinler sığmadı elden çıkardım bende vitrinler çok gereksiz bişey önemli olan masa ve konsol koridorda yer varsa konsolu koridora koy derim... şimdiki aklım olsa vitrin falan almazdım. hiç vitrini kafana dert etme:))))

Canım bi yandan haklısın ama istersen benim konularımdan bi evime göz at 2+1 evim gelen çok beğeniyo ferah güzel bir ev diyo evime bakarak eşyalarını düzenleyebilirsin...

Evi almadan önce planına vs bakmadınız mı hiç? Planı geçtim 80 m2 olduğunu da mı bilmiyordunuz? Madem ev oturulmaya hazır, kiraya verin, siz başka eve çıkın.

bence hiç kafanıza takmayın bende taşındım eve vitrinler sığmadı elden çıkardım bende vitrinler çok gereksiz bişey önemli olan masa ve konsol koridorda yer varsa konsolu koridora koy derim... şimdiki aklım olsa vitrin falan almazdım. hiç vitrini kafana dert etme:))))

merhabalar kullanıcı adımı değiştirdim konuya yeni adımla devam ediyorum..Bu hafta cuma nasip olursa taşınıyoruz.Dediğiniz gibi eşyalarımdan kullanacaklarımı götürüyorum.Sığmayanlarıda kayınvalidemin evine bir odasına kaldıracağız ilerde belki lazım olur..Koridora konsolu koyacağım orada yer var.Salonu iptal edip oturma odası olarak kullanacağız.Diğer bir oda oğlumun odası oraya aynı zamanda üçlü kanepe de koyacağım.Vitrinin büyüğünü götürmeyeceğim sadece tekli küçük olanı alacağım.Girişe güzel bir vestiyer yaptırdık tavana kadar dolaplı.Banyoyada tavana kadar dolap yaptırdım.Sandığımkadar zor olmayacak sığmam.Hepinize çok teşekkürler fikirleriniz için.

umutdeniz;eviniz çok güzelmiş.Benim taşınacağım evin planına çok benziyor.Tavsiyen için teşekkürler

Arkadaşlar yeni ev aldık toki evi 2+1 80 metre kare.Önümüzdeki ay taşınmak zorundayız çünkü ödemeleri hemen başlıyor.Şu an oturduğumuz ev ise kira 100 metrekareyi geçik sanırım.Evlenirkende salak gibi her eşyayı aldım.Oturma grubu,salon takımı,yemek odası vs.Şimdi birde çocuğum oldu eşyalar dahada fazlalaştı.Ama şu an oturduğum eve rahatça sığabiliyorum.Dün yeni evimizi teslim aldık.Gidip baktık.Mümkün değil bu eşyaların sığması.Vitrinlerim konsolum falanda çok büyük.Yatak odasına sadece yatakla gardrop sığacak.Tuvalet masası bile sığmayacak.Eşyalarımın yarısı ancak sığacak.Odaların biri 9 metrekare,diğeri 10,salon ise 16 metrekare.sabaha kadar uyku tutmadı düşünmekten.Bir yandan kendi evim diye seviniyorum varsın ufak olsun diğer yandanda üzülüyorum yerleşemeyeceğim diye.Bana bir akıl verin bayanlar....

80 m2 3 Kişi sığmıyorsunuz:46: Helal...:46: ben onca insan gördüm dükkanda yatıp kalkan siz halinize şükredin en azından var kiracılıktanda kurtuluyorsun .....

Back
X