öncelikle hayırlı olsun diyorum, güle güle oturun. bu zamanda insanın kendi evinin olması, hele de henüz 4 yıllık evliyken, piyango resmen:)
eşyalar konusunda da, hiiiç sıkılmayın. inanın 80 m2 bi ev hiç küçük değil, ben iş gereği çok seyahat ettim. romada, londrada, pariste orta halli insanlar için normal ev büyüklüğü 50-60 m2. 80 m2 onlara göre büyük ev. hatta 100 m2 ve üstü lüks oluyoor.bi biz türkler alışmışız yayılmaya:))
artık oturma odasında oturan kalmadı ya herkes salonunda paşalar gibi oturuyo. hem koca salon düzülecek hem de 40 yılda bir misafir gelince kapısı açılacak. bu düşünceye karşıyım. madem hayat boyu azıcık kullanılacak bir yer, o zaman o kadar m2 yi niye boşuna alıyoruz, temizliyoruz,ısıtıyoruz, eşya ile dolduruyoruz? bizi kendi günlük hayatımızdaki rahatımız daha önemli bana kalırsa,misafir de ya arkadaş ya akraba değil mi? onlar bizim günlük koltuklarımızda oturunca ne olacak, bi tarafları mı şişer? neyse anlatabildim sanırım:)
canımcım salona koltukların hepsi sığmayabilir, bi üçlü bi ikili, ya da üçlü ve tekliyi al. veya bunları satıp köşe bi koltuk alabilirsin hiç sığmıyorsa.yemek masasını eğer mutfağın küçükse, orda 4-6 kişi rahat yemek yiyemezse( ki küçük sanırım) al. konsol ya da vitrinden birini al. çocuk odasına bi çekyatı ya da üçlüyü al.tv yi plazma almak baya iyi olur.bi de diğer eşyaları koyacak yer de varmış, şanslısın. onlardan da bence yemek takımını, salon takımını,yatak odasına sığmayan takım eşyalarını sakla. başka fazladan koltuk ya da çekyat varsa ver birilerine gitsin. nasıl olsa tek onlar ve pahada da çok değiller.
bikaç sene sonra bu düzene al:97:ışırsın muhtemelen ayırdıklarını da aramazsın canım. ama yine de şimdilik el altında dursunlar, belki taşınırsınız filan lazım olurlar.
sana mutluluklar diliyorum. kendi evin olmasının tadını çıkar