• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

+80'den -60'lara

Wydra

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2018
1.788
8.114
158
Kilo vermek biraz meşakkatli bir süreç bu süreçte isterseniz birlikte ilerleyelim.

Her hafta tartılıp-ölçülüp ne kadar bir değişim olmuş diye görelim.
Ölçümlerimi bugün ekledim ancak diyete yarından itibaren başlayacağım.
Yediğimi, içtiğimi ve yaptığım sporu buraya yazacağım. Bir hafta sonraki farkı da ekleyeceğim.
Her zahmette bir rahmet vardı deyip başlıyoruz bu yola.

Başlangıç tarihi: 06.09.25

İlk hedef: 79 kiloya düşmek.

Sloganım: HAFİF YAŞA! MUTLU YAŞA!

Benim ölçülerim
Ölçüm Tarihi06.09.2511.10.2518.10.2525.10.25
Kilo87.282.981.981.10
Bel (cm)95888686
Göbek (cm)116113111111
Basen (cm)116113112112
Bacak (cm)72706969

Z Zeynovski 'nin Ölçüleri
Ölçüm Tarihi25.10.25
Kilo 53.9
Bel (cm)65
Göbek (cm)80
Basen (cm)96
Bacak (cm)54

Eklentiler

• babab4618861e65737997e32cee4bfec.webp
    babab4618861e65737997e32cee4bfec.webp
    30 KB · Görüntüleme: 268
  • images.webp
    images.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 263
Son düzenleme:
Sabah kalkınca 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı

Kahvaltı: 1 haşlanmış yumurta, zeytin, peynir, domates, salatalık, 1 dilim tam buğday ekmeği

Öğle: Chialı puding

Ara Öğün: Üzüm, Nektarin

Akşam: Fırında brokoli, yoğurt

Su: 3 litre

Spor: 1,5 saat yürüyüş

Kahvaltı: 2 yumurta, zeytin, peynir, tam buğday ekmeği, domates
Öğle: 3 minik armut
Akşam: Tavuklu, nohutlu pilav, yoğurt

Su: 3 litre (Artabilir belki)

Spor: 1 saat yürüyüş.

Buraya yazmıyorum belki ama diyetime devam ediyorum. İlk yazmamdan bu yana 4.3 kilo verdim. Belimden 7 cm, göbek ve basenden 3, bacaktan da 2 cm incelmiş oldum.
Spor olarak yürüyüş yapıyordum 3 gündür farklı şeyler de ekledim.

Dün spor olarak
Glow with Jo'nun 45 dakikalık tüm vücut kardiyosunu yaptım.
Yine yürüyüş yaptım ama süre tutmadım. Adım da sayamadım. Spor yaptığım esnada saati takıyordum. Spor esnasında da adım saymış o yüzden adım sayısı belli değil.

Buraya yazmıyordum ama düzenli olarak yazmaya karar verdim. 2019'da zayıflama gruplarıyla zayıflamıştım. Döndüm o zaman ki kendimin mesajlarına çok hoşuma gitti. Bu sayfa da gelecekten kendime başardığımın kanıtı olsun istiyorum.

Kahvaltı
2 haşlanmış yumurta
Zeytin
Peynir
Salatalık

Öğle
4 5 tane lahana sarma
1 haşlanmış patates
1 dilim peynirli börek
Çeyrek dilim çikolatalı kek

Akşam
Mantarlı tavuk sote
Domatesli acılı sos
1 dilim tam buğday ekmeği

Not: Karbonhidrat fazlalığından dolayı 2 3 gün karbonhidrat almayıp dengeleyeceğim.

3.5 litre su

Spor

1/7 Lilly Sabri - Lose Belly Fat in 7 Days
Grow With Jo - 3 Mile Fast Walking to Lose Belly Fat (burn calories!)
Grow With Jo - Britney Spears Cardio Dance Party l Intense Full Body Workout

Buraya yazmıyorum belki ama diyetime devam ediyorum. İlk yazmamdan bu yana 4.3 kilo verdim. Belimden 7 cm, göbek ve basenden 3, bacaktan da 2 cm incelmiş oldum.
Spor olarak yürüyüş yapıyordum 3 gündür farklı şeyler de ekledim.

Dün spor olarak
Glow with Jo'nun 45 dakikalık tüm vücut kardiyosunu yaptım.
Yine yürüyüş yaptım ama süre tutmadım. Adım da sayamadım. Spor yaptığım esnada saati takıyordum. Spor esnasında da adım saymış o yüzden adım sayısı belli değil.

Buraya yazmıyordum ama düzenli olarak yazmaya karar verdim. 2019'da zayıflama gruplarıyla zayıflamıştım. Döndüm o zaman ki kendimin mesajlarına çok hoşuma gitti. Bu sayfa da gelecekten kendime başardığımın kanıtı olsun istiyorum.
Bir ayda bence çok güzel gitmiş, tebrik ederim :) istikrar olursa sonuç süper olur bence. Ben de telefonumun notlarında bu şekilde not ediyorum. Kilodan ziyade bu incelmelerden belli oluyor yağdan gittiği

Bir ayda bence çok güzel gitmiş, tebrik ederim :) istikrar olursa sonuç süper olur bence. Ben de telefonumun notlarında bu şekilde not ediyorum. Kilodan ziyade bu incelmelerden belli oluyor yağdan gittiği
Kesinlikle incelme olmazsa kas kaybı da yaşanabiliyor. Ve bu da ilerleyen süreçte sağlık sorunlarına neden oluyor. En iyisi sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek. Bugün bazal metabolizmamı da ölçtürdüm. Ona göre de diyet planımı düzenleyip devam edeceğim. İlk hedefe az kaldı ancak esas hedef için daha uzun bi yolum var. O yüzden sağlığı da düşünmek gerekiyor.

Kesinlikle incelme olmazsa kas kaybı da yaşanabiliyor. Ve bu da ilerleyen süreçte sağlık sorunlarına neden oluyor. En iyisi sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek. Bugün bazal metabolizmamı da ölçtürdüm. Ona göre de diyet planımı düzenleyip devam edeceğim. İlk hedefe az kaldı ancak esas hedef için daha uzun bi yolum var. O yüzden sağlığı da düşünmek gerekiyor.
Sonunda kilo vermede mantıklı düşünen ve sağlıklı ilerleyen birini görmek beni çok mutlu etti 🥰 aynı düşüncedeyim. Şubattan temmuza kadar bu şekilde kilo verdim ben de. Yaz ayları diyet yapmadım ama tamamen de bırakmadım kilomu korudum, ekim itibariyle tekrar başladım. Birde denemek istersen ben Eleni Fit in videolarını çok seviyorum tavsiye ederim

Sonunda kilo vermede mantıklı düşünen ve sağlıklı ilerleyen birini görmek beni çok mutlu etti 🥰 aynı düşüncedeyim. Şubattan temmuza kadar bu şekilde kilo verdim ben de. Yaz ayları diyet yapmadım ama tamamen de bırakmadım kilomu korudum, ekim itibariyle tekrar başladım. Birde denemek istersen ben Eleni Fit in videolarını çok seviyorum tavsiye ederim
Eleni Fit'i bilmiyordum denerim tabi ki. Tek bir kişiye bağlı kalmayıp karışık bir program şekilde ilerlemeyi düşünüyorum. Daha önce diyet yaptığım zaman Jillian Micheals'ın 30 Day Shred'ini yapmıştım ama 10 gün sürekli aynı videoyu yapmaktan sıkılmıştım. Değişiklik iyidir diye düşünüyorum.

Eleni Fit'i bilmiyordum denerim tabi ki. Tek bir kişiye bağlı kalmayıp karışık bir program şekilde ilerlemeyi düşünüyorum. Daha önce diyet yaptığım zaman Jillian Micheals'ın 30 Day Shred'ini yapmıştım ama 10 gün sürekli aynı videoyu yapmaktan sıkılmıştım. Değişiklik iyidir diye düşünüyorum.
Ben de farklı videoları denemeyi seviyorum, leslie ye alternatif olarak johanna soh var. Önceden evde videolardan spor yapıyordum ama şimdi işyerimde öğlearaları pilates dersi oluyor, kasımda ona başlayacağım haftada 3 gün

Bugünüm

Kahvaltı - 380 kalori
2 haşlanmış yumurta
1 salatalık
3 tane zeytin
1 dilim beyaz peynir
3 tane ceviz

Öğle - 250 kalori
(Sancım olduğu hastaneye gittiğim için dışarda yedim. En iyi seçeneğimi seçtim o yüzden o yüzden)
1 Lahmacun
Salata

Akşam - 600 kalori
300 gr tavuk ızgara
Salata
3 ceviz
Ara öğün: 2 mandalina (90 Kalori)

Su: 3 litre

Spor
2/7 Lilly Sabri - Lose Belly Fat in 7 Days (Sabah kalkınca yapmıştım)
Leslie – 2 Mile (From 4 Mile Power Walk) + Cool Down (Sadece buna iznim vardı.)

Ben de farklı videoları denemeyi seviyorum, leslie ye alternatif olarak johanna soh var. Önceden evde videolardan spor yapıyordum ama şimdi işyerimde öğlearaları pilates dersi oluyor, kasımda ona başlayacağım haftada 3 gün
Süpermiş. Ben videolarla devam ediyorum. Spor salonuna gideyim dedim başta ama aletleri kendi kafana göre kullanma olayını sevemedim. Bütün bedeni aktif tutmak adına farklı aletleri farklı sürelerde yapmak gerekiyor. Bir de doğru yapmak lazım. Bilmediğim için evde yapayım dedim. Zaten videolarda yapılan hareketleri nasıl yapmam gerektiğini biliyorum. O yüzden sağlıkla ilgili bir sorun yaşamam.

Süpermiş. Ben videolarla devam ediyorum. Spor salonuna gideyim dedim başta ama aletleri kendi kafana göre kullanma olayını sevemedim. Bütün bedeni aktif tutmak adına farklı aletleri farklı sürelerde yapmak gerekiyor. Bir de doğru yapmak lazım. Bilmediğim için evde yapayım dedim. Zaten videolarda yapılan hareketleri nasıl yapmam gerektiğini biliyorum. O yüzden sağlıkla ilgili bir sorun yaşamam.
Bence çok iyi düşünmüşsüj. Evde yapma imkanın olunca git gel için de vakti kaybı olmuyor. İnsan hem zayıflıyor hem daha sağlıklı daha iyi hissediyor

Bence çok iyi düşünmüşsüj. Evde yapma imkanın olunca git gel için de vakti kaybı olmuyor. İnsan hem zayıflıyor hem daha sağlıklı daha iyi hissediyor
Aynen bazen dışarı çıkmaya bile üşeniyor insan. Evde olunca hoop aç bi video yap sporunu. Spor yapmaya başladığımdan beri sabahları daha dinç kalkıyorum. Önceden uyanamazdım. Kendimi zorlardım. Şimdi alarma bile gerek olmuyor önceden uyanmış oluyorum.

Aynen bazen dışarı çıkmaya bile üşeniyor insan. Evde olunca hoop aç bi video yap sporunu. Spor yapmaya başladığımdan beri sabahları daha dinç kalkıyorum. Önceden uyanamazdım. Kendimi zorlardım. Şimdi alarma bile gerek olmuyor önceden uyanmış oluyorum.
Hangi sporu yapmayı sevdiğini anlayınca spor yapmak kilo vermekten çok, bedene ve ruha iyi gelen bir aktivite oluyor :) ben spor sonlarında meditasyon müziği açıp 5dk uzanıyorum çok iyi hissettiriyor o da

Hangi sporu yapmayı sevdiğini anlayınca spor yapmak kilo vermekten çok, bedene ve ruha iyi gelen bir aktivite oluyor :) ben spor sonlarında meditasyon müziği açıp 5dk uzanıyorum çok iyi hissettiriyor o da
Kesinlikle katılıyorum. Her bedene hitap bir spor illaki var onu bulabilmek gerekiyor. O zaman zayıflamak için yaptığın spor zorunluluktan değil de zevkten kaynaklanıyor.

Kahvaltı
2 haşlanmış yumurta
4 tane zeytin
1 salatalık
3 ceviz
1 mandalina

Ara öğün: 3 ceviz

Öğle-Akşam
Yoğurtlu tavuklu salata
4 kaşık bulgur

Bugün iki öğün beslendim. Yine acıkırsam salatadan yiyeceğim. Hepsini bitiremedim. Doyunca yemeyi bıraktım.

Su: 3.5 litre

Spor
(Sabah kalkınca) 3/7 Lilly Sabri - Lose Belly Fat in 7 Days
1 saat yürüyüş (İşe gidiş gelişim. Araç yerine yürümeyi tercih ediyorum)
Grow With Jo: 45 MIN Total Cardio Burn Workout l Fresh Start Series

Kahvaltı
2 haşlanmış yumurta
4 tane zeytin
1 salatalık
3 ceviz
1 mandalina

Ara öğün: 3 ceviz

Öğle-Akşam
Yoğurtlu tavuklu salata
4 kaşık bulgur

Bugün iki öğün beslendim. Yine acıkırsam salatadan yiyeceğim. Hepsini bitiremedim. Doyunca yemeyi bıraktım.

Su: 3.5 litre

Spor
(Sabah kalkınca) 3/7 Lilly Sabri - Lose Belly Fat in 7 Days
1 saat yürüyüş (İşe gidiş gelişim. Araç yerine yürümeyi tercih ediyorum)
Grow With Jo: 45 MIN Total Cardio Burn Workout l Fresh Start Series
Spora ek olarak
Grow With Jo - Standing Only 6 Pack Abs Workout l Fast 1 Mile

Kahvaltı
2 haşlanmış yumurta
4 tane zeytin
1 salatalık
3 ceviz

Öğle
Diyet Çorba

Akşam
Diyet Çorba

Ara
3 tane Kupiec
1 fincan Türk kahvesi

Su: 4 litre

Spor
Chloe Ting - Do This Warm Up Before Your Workout
Chloe Ting - Get Abs in 2 Weeks
Chloe Ting - Do This Everyday To Lose Weight
Grow With Jo - Shakira Dance Workout
Eleni fit - 30 Min Intense Full Body Fat Loss in 14 Days l All Standing - No Jumping Workout, Sweatty, No Repeat

Diyet çorba dedim de tarifini de vereyim.

1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı domates sosunu kavurdum. Üzerine 1 sb mercimeği tuzsuz tavuk suyuyla yumuşayana kadar haşladım. Tiftiklediğim tavukları da üzerine ekledim. Zerdeçal, pulbiber, karabiber ekledim. (Zerdeçalla karabiber birbirini tetikleyip yağ yakımına sebep oluyor.) Bi 15 - 20 dakika kadar kaynattım. 1 kaseye aldım. Üzerine 3 4 dal doğranmış maydanoz ekledim. (Maydanozları çiğ ekleme nedenim de c vitamini ölmesin diye). Afiyetle yedim. 1 kase 200 kaloridir.

Ben vücudumda ödemi tamamen atmak için bedenimdeki sodyum oranını düşürmeye çalışıyorum. Bu yüzden de hiç tuz koymadım.

Back
X