• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

+80'den -60'lara

Kahvaltı
2 haşlanmış yumurta
2 glutensiz krep
4 zeytin
1 dilim peynir

Öğle
1 porsiyon pırasa yemeği
1 kase yoğurt

Akşam
Ekmek arası köfte (Ekmeğin içi boşaltılmış bir şekilde aldım. 2 yaşındaki yeğenimle paylaştım. Ekmeğin çoğunu da yemedim. Yarın babam tavuklara atacak. Çöpe gitmeyecek.)

Ara Öğün
1 muz

Su
2.5 litre

Spor
Kınaya gittim. (Horon, erik dalı vs derken epey spor yapmış oldum.)

Kına erken saatte olduğu için akşam yemeği yemeden evden çıkmıştım. Akşam yemeği için en sağlıklı seçeneğim ekmek arası köfteydi. Diğerleri daha da kötüydü.
Nekadar guzel dusunceniz var, yarin tavuklara atacaginiz ve ziyan etmeyeceginiz icin🌸

Ameliyatın iyi geçmiş sanırım, gelmiş geçmiş olsun 🥰 ben de çarşamba pilatese başladım bugün de pilatesimi yaptım. Yeme içme işleri eh işte maalesef hep bi tatlı falan yedim. Yarın bi kalite kontrol yapcam 😅 haftaya da sağlıklı beslenme düzenine dönüyorum inşallah artık yılbaşına kadar 2 kilo hedefim yaparım diye düşünüyorum
Aynen yaparsın.
Yeter ki iste 💃

Yine ben
Tam diyet yapmadığım için ara ara uğruyorum.
Hareket edince aşırı yoruluyorum.
Cuma günü biraz iş yaptım diye cumartesi günü uyudum. Sanki cuma günü taş taşımış gibi yoruldum.
Birde ameliyat sonrası vücut kendini toparlama aşamasında olduğu için enerjiye ihtiyaç var. En kolay enerji kaynağı karbonhidrat. Bu yüzden insanın canı acayip çekiyor. Tatlıymış, börekmiş falan. Ve ben de bu tuzağa düştüm :duduk:
Tuzağa düştüm dedim de öyle ağır tuzaklara düşmedim. Mesela canım tatlı çektiğinde glutensiz krep yapıp üzerine de ev yapımı kakaolu fındık ezmesi sürüp yedim. Canım börek çektiğinde kendim yaptım ve içine hiç sıvıyağ koymadım gibi gibi. Benim diğer sorunum hareketsizlik. Dedim ya cumartesi paso yattım kalkamadım. 780 adım gün boyu. Bu yüzden de bazal metabolizmam harici kalori yakmadım. O da yağ ve ödem olarak bedenime dönüyor işte.
Her gün daha iyi oluyorum Allaha şükür.
Bugünden itibaren koşu bandıyla yürüyüşe başlıyorum.
3 kmh/s hızla bi yarım saat yürümeyi planlıyorum.

Yine ben
Tam diyet yapmadığım için ara ara uğruyorum.
Hareket edince aşırı yoruluyorum.
Cuma günü biraz iş yaptım diye cumartesi günü uyudum. Sanki cuma günü taş taşımış gibi yoruldum.
Birde ameliyat sonrası vücut kendini toparlama aşamasında olduğu için enerjiye ihtiyaç var. En kolay enerji kaynağı karbonhidrat. Bu yüzden insanın canı acayip çekiyor. Tatlıymış, börekmiş falan. Ve ben de bu tuzağa düştüm :duduk:
Tuzağa düştüm dedim de öyle ağır tuzaklara düşmedim. Mesela canım tatlı çektiğinde glutensiz krep yapıp üzerine de ev yapımı kakaolu fındık ezmesi sürüp yedim. Canım börek çektiğinde kendim yaptım ve içine hiç sıvıyağ koymadım gibi gibi. Benim diğer sorunum hareketsizlik. Dedim ya cumartesi paso yattım kalkamadım. 780 adım gün boyu. Bu yüzden de bazal metabolizmam harici kalori yakmadım. O da yağ ve ödem olarak bedenime dönüyor işte.
Her gün daha iyi oluyorum Allaha şükür.
Bugünden itibaren koşu bandıyla yürüyüşe başlıyorum.
3 kmh/s hızla bi yarım saat yürümeyi planlıyorum.
Önemli olan sağlığın, iyileştikten sonra hepsini yaparsın 🌸 ben de diyete başlayamadım bi türlü misafirlerim vardı artık çarşambaya kaldı diyet işi 😅

Geri geldiiimm

Ameliyat ve regl sonrası
Kilo: 84.3
Bel: 89
Göbek: 112
Kalça: 112
Bacak: 69

Kahvaltı
2 haşlanmış yumurta
5 yeşil zeytin
3 çeri domates
1 salatalık
5 badem
5 dal roka
5 dal maydanoz
1 kupa yaşilçay

Ara öğün
1 fincan türk kahvesi
3 kuru incir
4 tane ceviz

Akşam
Lor peynirli salata

Ara öğün
Maydanoz kürü

Su
3 litre

Spor
11000 adım

Kahvaltı
2 yumurtalı menemen
1 salatalık
2 tatlı kaşığı lor peyniri
1 kupa yeşilçay

Ara öğün
Üzerine tarçın serpilmiş yeşil elma

Öğle Yemeği
Kuymak

Akşam Yemeği
Maş fasülyeli salata

Ara Öğün
Maydanoz kürü

Su
2 litreyi geçti yatana da kadar 3ü geçerim

Spor
Maalesef pek yok sancım vardı acile gittim iğne vuruldum. Yatıyordum o yüzden. Ara ara yürüyüş yaptım bi. Onda da süre tutmadım.

Bu başlığı her gördüğümde toplam 140 kilo verilecekmiş gibi düşünüyorum 😂😁

Kilo vermek biraz meşakkatli bir süreç bu süreçte isterseniz birlikte ilerleyelim.

Her hafta tartılıp-ölçülüp ne kadar bir değişim olmuş diye görelim.
Ölçümlerimi bugün ekledim ancak diyete yarından itibaren başlayacağım.
Yediğimi, içtiğimi ve yaptığım sporu buraya yazacağım. Bir hafta sonraki farkı da ekleyeceğim.
Her zahmette bir rahmet vardı deyip başlıyoruz bu yola.

Başlangıç tarihi: 06.09.25

İlk hedef: 79 kiloya düşmek.

Sloganım: HAFİF YAŞA! MUTLU YAŞA!

Benim ölçülerim
Ölçüm Tarihi06.09.2511.10.2518.10.2525.10.2524.11.25
Kilo87.282.981.981.1084.3
Bel (cm)9588868689
Göbek (cm)116113111111112
Basen (cm)116113112112112
Bacak (cm)7270696969

Z Zeynovski 'nin Ölçüleri
Ölçüm Tarihi25.10.25
Kilo53.9
Bel (cm)65
Göbek (cm)80
Basen (cm)96
Bacak (cm)54
kızçem dogsun 2 ay kadar sonra mınık mınık hareketler dıkkatlı beslenme ıle bakım benm neler basarıcam :)) takıp edıyım sızı de hevesım artsın

Sporumu da yaptım geldiim.

Grow With Jo - Fast 3 Mile Dance Party (33 dakika)
aaaa cok ıyı o ben hamıle kalmadan once haftada 2 kg yag yakıyordum o kadınla ve insulin direnclı zor kılo veren biriyim.

baslarda 1 2 mile yapıp alısmak lazım tabı bırden olmuyor. kösülürsünüz :D

Grow with jo bu aralar sık görüyorum. Günlük plan nasıl ilerliyor? Videoların bi sırası var mı ?
Sırayı önceliğime göre veriyorum. Kuzenimin düğünü vardı. Bu sebeple de bel inceltmeye uğraştım daha çok. Yakın zamanda ameliyat oldum. Spor yapamıyordum. Bugün yeniden başlıyorum. Doktorum ancak izin verdi. Bütün beden çalışacağım şimdi

Bu başlığı her gördüğümde toplam 140 kilo verilecekmiş gibi düşünüyorum 😂😁
Di mi çokmuş gibi görünüyor. Sağlık problemlerinden dolayı hala 80 üstüyüm o yüzden 140 kilo gibi vermiş sayılabilirim😂😂

kızçem dogsun 2 ay kadar sonra mınık mınık hareketler dıkkatlı beslenme ıle bakım benm neler basarıcam :)) takıp edıyım sızı de hevesım artsın
Edin edin bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya da çalışırım. Beslenme ve sporla ilgili çok kitap, makale ve tez okudum. Ve okumaya da devam ediyorum.

aaaa cok ıyı o ben hamıle kalmadan once haftada 2 kg yag yakıyordum o kadınla ve insulin direnclı zor kılo veren biriyim.

baslarda 1 2 mile yapıp alısmak lazım tabı bırden olmuyor. kösülürsünüz :D

Bu kadın çok eğlenceli zaten.
Evet evet ilk yapılacak videosu bu değil. Herşeye minik minik başlamak gerekiyor.
Ben çok güzel zayıflıyordum ancak karın bölgemden ameliyet oldum. Her türlü spor yasaklandı. Ben de hareket etmeden zayıflayamıyorum. O yüzden de veremiyordım. Bugün tekrar harekete başlayabiliyorum. Doktorum ancak izin verdi. 1 aylık bir ara olduğu için hafif sporla başlayıp kasları alıştırmak gerekiyor.

Sırayı önceliğime göre veriyorum. Kuzenimin düğünü vardı. Bu sebeple de bel inceltmeye uğraştım daha çok. Yakın zamanda ameliyat oldum. Spor yapamıyordum. Bugün yeniden başlıyorum. Doktorum ancak izin verdi. Bütün beden çalışacağım şimdi
Bütün beden çalıştıracağınız video hangisi ?

Back
X