86.3 kilodan 66.9 kiloya geldim.50 küsürlere yolum var :)

elifecenaz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2013
294
114
83
dediğim gibi yaklaşık 87li kilolardan 67 gibi rakamlara yaklaşık 20 kilo verdim.kendimi 56 gibi bir kiloda görmenin hayali içerisindeyim.10 kilo daha. bu arada öğrenciyim.şimdiye kadar tatil falan derken evde belli bi düzende sağlıklı az yağlı dengeli beslendim. şimdi ise üniversitede ilk yıl ve yurt macerası.20 kilo vermişken ilk kez böyle bi rakamda kendimi görmüşken yolumu tamamlıyım istiyorum ama yurt düzeni falan derken ciddi anlamda hayatım dengem değişti.işte simdi hem bu yolu paylaşabileceğim motive edebileceğim böyle kilo vermek isteyen hemde beni motive edebilecek kiloma hayatıma beslenmeme dısardan bakabilecek birine ihtiyaç duyuyorum. :)

MaşaAllahhh :KK9:
Devamıda su gibi gelsin inşallahhhh :KK49:
ama nası yaptın naptın öyle banada anlat bakim hele :KK51:

MaşaAllahhh :KK9:
Devamıda su gibi gelsin inşallahhhh :KK49:
ama nası yaptın naptın öyle banada anlat bakim hele :KK51:
öncelikle karar verdim. daha önce de cok denedim vereyim diyet yapayım diye ama istediğin kiloya gelmeden bırakınca en azından 1 yılını kilo verme ve verdiğin kiloyu oturtmak için dikkat ederek geçirmeyince olmuyor onu gördüm.18 yasında 90lı kilolarda olmakta kolay değil hele ben gibi boy çok uzun değil ve basenler yüzünden aşırı geniş duruyorsa insan.ama verecem dedim. bir sabah aç karna sadece camasırlarla lavabodan sonra elime bir kağıt aldım kilomu ölçtüm tarihi attım ve her sabah tarih kilo sabah vakti yazdım. ilk 1 2 hafta gerçekten dikkat ederek abur cuburu tamamen keserek helede ilk hafta olmasıyla tartıda 3 4 kilo kadar verdim.tabi suda kaybettim illaki ama motivasyon tamam dedi doğru yoldayız.sonra ara öğünler sağlıklı yemekler salatalar yoğurtlar derken dengeli bir beslenme düzeni oturttum.karbonhidrat ve yağı azaltabildiğim kadar azalttım proteini ve suyu arttırdım. aradan gecen 1 ay dengeli sekilde verilen 5 kilo kadar.bunun üzerine olmazsa olmazlarım belirmeye başladı mesela kahvaltıda haşlanmış bir yumurta.asırı tok tutuyo fazlasıyla yararlı vücut yakıyo zaten hani yarasın kavramının en cok yumurta için olduğunu düşünüyorum yumurta iyi anlamda yarıyo.biliyorum her kilo vermek isteyen bu konuda resmen profesör oluyo.bende öyle oldum denilebilir kendi vücudum konusunda.hepimiz ne yememiz gerektiğini ne yemememiz gerektiğini gayet iyi biliyoruz.o yüzden ondan ye bundan ye demiyorum kimseye genelde.ama sunu söyleyebilirim ben canım bişeyden çok istedi mi 1 2 küçük lokma sabah saatlerinde almaya calıstım ve inan bu diyetimi bozmadı .bu yüzden sabah 1 2 lokma bişi yedim mesela dün canım bisküvi istedi bu sabah kahvaltıdan sonra tek bi tane attım ağzıma.aksam yememem gerektiğini bildiğimden sabah yerim diyerekte gözüm kalmıyor ve sanırım bu sekilde diyetimi bozmadan ilerleyebildim(bozmadan derken aşırı almadan) (bayramda baklava istedi canım sabah 2 baklava 1 süt harika 1 kahvaltı oldu benim için ve ertesi gün yine 100 gr vermiştim.canım kavurma istedi yedim ertesi gün sadece 100 gr aldım bi sonraki gün verdim.önemli olan denge ve miktar.bide kendime en büyük kuralım yaklaşık 7den sonra bişi yemek yok.oyle cok katı değilim bu kuralda acıkırsam hafif bi meyve veya bi çay bi kahve yapıyorum ama aksam ne yersen olmuyo onu gördüm.bide bişi yerken etiket okuyup kalori hesaplama metodum var kalorisi fazlaysa hesaplayıp görünce bırakıyorum ve aklımda kalmıyor.öok uzun yazdım ama herşeyi paylaşıp size de anlatıyım istiyorum :)

Azmin sonu gerçekten başarı tebrik ederim :)

Gerçek bir başarı hikayesi inan kuzum çok etkilendim.
Ya siz boyle simarttikca ben mutlu oluyorum motive oluyorum bi hevesle devam ediyorum yoluma cok tesekkur ederim. Hala en az 10 kilo fazlam var gibi gorunuyo hala 2 3 ay daha azim lazim bana ardindan da 1 yil verdigim kilolari korumam gerek cok uzun zor geliyo ve malesef duzenim baya bi degisti yurt okul yuzunden.ama kararliyim yapacam kendimi kandirmaya calisiyorum

tebrikler maşallah insan kilolardan kurtulunca kıpır kıpır oluyor kendini daha hafif hissediyor sende öylesindir şimdi
bana akşamları neler yediğinden bahseder misin
yaptığın sağlıklı yemeklerden salatalardan örnek verir misin
ben akşamları kaçırıyorum o yüzden kilo bende kalıyo

tebrikler maşallah insan kilolardan kurtulunca kıpır kıpır oluyor kendini daha hafif hissediyor sende öylesindir şimdi
bana akşamları neler yediğinden bahseder misin
yaptığın sağlıklı yemeklerden salatalardan örnek verir misin
ben akşamları kaçırıyorum o yüzden kilo bende kalıyo
suan aksamları yurt yemeklerini yeme mecburiyetindeyim.her aksam 4 5 kasık çorba makarna veya pilav varsa çatalın ucuyla tadıp bırakıyorum ve ana yemekten genelde et tavuk yada sebze yemeği oluyo yağını süze süze hatta cok yağlıysa peçeteyle kurulayarak yiyorum.sağlıklı yemek diyince aklma az yağlı sebze yemekleri marulllu lahanalı domatesli salatalar ve hayatımın olmazsa olmazı tavuk ve yumurta geliyor.ben akşsam cok yemeyerek kilo veriyorum ama sen sağlıklı bir öğün hazırlayabilirssin belki kendine. ilk soruna gelecek olursak evet kıpır kıpırdım kendimi bambaşka hissediyordum ama suan etrafımdaki kimse eski kilomu bilmiyor herkes suan biraz fazlan var gibisinden davranınca insan kendini olduğundan şişman eski halindeki gibi hissediyor hele yurt ortamı gece yarıları en sevdiğim abur cuburlar cıkıyo ortaya herkeste pek bi zorlanıyorum.arada kendimi yılmış bezmiş hissetmiyor değilim ama kendimi kandırmaya çalışıyorum.

vayyy harika:)bunu okuduğuma cok sevindim bende bole bi metod deniyodum ama emin değildim kendimce yaptığım bişeydi şuan doğru yolda olduğum çok açık çok sevindim bende 72 kiloyum 60 hedefim bole devam edicem inşallah başarıcam :)teşekkürlerrr

vayyy harika:)bunu okuduğuma cok sevindim bende bole bi metod deniyodum ama emin değildim kendimce yaptığım bişeydi şuan doğru yolda olduğum çok açık çok sevindim bende 72 kiloyum 60 hedefim bole devam edicem inşallah başarıcam :)teşekkürlerrr
çok sevindim.şimdilik metodumla idare etmeye çalışıyorum kendimce düzenlemeler yapıyorum.ama deneyip tecrübelerimizi paylaşabiliriz yanlışlarımıza göre doğruları buluruz diye düşünüyorum. bakalım sen ve ben bu metodla nasıl kilolar vereceğiz .bende senin tecrübelerinden önerilerinden yararlanmak isterim :KK28::KK9:

Canım merhaba ben de öğrenciyim aradığım kişisin diyebilirim. 1.72 boy ve kilom 82. Diyete başlayacağım. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum tam olarak. sen tam istediğim kiloya gelmişsin. Önce-sonra resimlerin var mı? Bana da destek çık sahip çık zayıflayayım artık cidden sıkıldım be

Back
X