9 aydan beri sadece ben mi karantinadayım ?

Ev ziyaretlerine gidiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    346
  • Anket Kapalı .
Beni eleyin . Tasindim nakliyecilerle aboneliklerle evin tesisat vs bilmem neleriyle bir suru isle ugrastim. Metroya marmaraya ucaga vapura vs herseye bindim. Misafir vs olarak sadece annem babam teyzem hemen yakinimda oturduklari icin. Market pazar haftada bir. Evin bi suru ihtiyaci oldu %90 carsi pazar gezmeden netten aldim mesafeye dikkat ettim. Disardan gelince ustumdekileri kirli sepetine attim. Bugunlere hastalik kapmadsn geldim sukur. Hesten bakiyorum hep mesafeyi astigim kisi sayisi kac diye az oluyor.

Düzenli olarak yürüyüşe çıkıyorum, hem sağlığıma hem psikolojime iyi geliyor. Almamız gereken tedbir insanlardan uzakta durmak ve maske takmak, spor yapmamak değil.

Ben de bunu merak ediyordum.
Neden derseniz, biz toplum olarak eve kapanmayı bilemedik ki bu yüzden herkes (aile, akraba) birbirine bulastirmaya devam etti.
Belki devletin uyarmasi tam net degildi. Çünkü daha yeni duydum haberde "çekirdek aile olarak eve kapanin" uyarısını.
Bazi aileler hafta sonu kapanmak icin annesine gidiyor gerek yokken (yaş, hastalik vb. gereklilik yokken).
Kendi cevremde (esimin) herkes birbirine gidip geliyor kardesler (amca kardesler, dayi kardesler gibi). Söylesek ipleyen yok anacım, en son yattilar hastaneye, durumlar kritik, ne olacak bilinmiyor.
Uyarsan "sanane, ne karışıyon!" oluyor. Sanki çoluğum çocuğum yok benim, ucu bana dokunmayacak sanki (hadi beni düşünmüyorlarsa torunlarını düşünsünler diye öyle diyom).
Cok yaraliyim arkadasim cok...
Kafam karışık allak bullak...
İyi mi simdi hastanelerden olumlu haber gelsin diye beklemek....... İyi mi ölümle cebelleşmek......
Of cok doluyum da kimseye bi sey denmiyor biliyo musun..........

Keyfi gezme tozmalardan düğünlerden tatillerden buluşmalardan feragat etmemiz gerek onda hemfikiriz. Fakat şu ortamda 9 ay karantinada kalabilen varsa çok çok şanslı bir azınlıktadır. İşe gitmek zorundayız, alışveriş yapmak seyahat etmek zorundayız. Ayrıca anne baba da ziyaret edilir yahu önlem alınarak o kadar abartmaya gerek yok ki. Ziyareti uzun tutma ve yanına çok yaklaşma yeter.

yürüyüş kısmına katılmadım. açık havada tempolu yürüyüş bağışıklığımızı güçlendirir. zaten evde hareketsiz kalıyoruz.

Hava güzel olduğunda haftada birkaç kere pikniğe, açık alana gidiyorduk.
Ben arkadaşlarımla akşam kahve içmeye çıkıyordum, yine açık alan ve mesafeli olarak.
Havalar bozduğundan beri kırdık totomuzu, oturuyoruz.
Pandemi başından beri ev görüşmesi diye bir şey hayatımda yok, gitmem ve davet de etmem.
Elbet market, alışveriş vb şeyler için çıkıyorum ama en hassas noktam, çocuklarla asla kalabalık bir ortama girmemekti, restoran, park, market, ziyaretler vs hepsi buna dahil.

Bazen bana da tek benmişim gibi geliyor. Ailemi bu surecin basindan beri 1 kere gordum o da disarda.
Kimseye de gitmiyorum, bana gelen de yok.
Ama instagramda goruyorum millet kahve keyflerinde toplaniyor, birbirlerinden cikmiyorlar. Ustune dugun bile yapanlar olmuştu, bi de beni cagirdilar. Korrroooonoooo var diyorum nolmuş diyor.

Ben hamileligin tatlı telaşını yaşayamıyorum . Bide sıkıntılı geçiyor malesef . Sadece arada bı markete ve yürüyüş e cikabiliyorim

Calistigim icin cocugma kv bakiyor mecbur onlarla gorusuyoruz hatta cogu zaman beraber kaldigimz bile oluyor, onun disinda pandemiden beri ne bir avm ne bir ev oturmasi gitmedim, vakalarin azaldigi donem kendi ailemin yanina gittim iyi ki de gitmisim simdi izin yok...bazen kizimi serbest saatlerinde sahile cikariyor babasi

O gezmeler yüzünden zaten tıkıldık evlere

İlacın yan etkilerinden biri acayip mide bulantısı yapması. Şükür biz cok etkilenmedik ama bazi büyüklerimiz baya birkaç gün yemek yiyemeden istifra ederek geçirdiler karantinada.

Biz de aylardir evdeyiz 1 kez bir arkadasa gittik kari koca izindeler kucuk bebekleri var cikmiyorlar biz de oyleyiz esim esnek çalışıyor 3 cocukla annemle ev arasinda mekik dokuyoruz. Daraldık bunaldık oynatmaya az kaldı

Yuruyus ayağına kadınlar 10 kişi sohbet seklindelet. Benim eşim doktor aylardır eşimi görmüyorum! Kimse 1 ay dusaru çıkmazsa birsey olmsz! Herjes yürüyüş abidesi oldu. Ölüyor insanlar ya ölüyor! Bir iki ay sabretsin herkes bisey olmaz. Yürüyüş bahanesiyle heryer insan dolu.

Evden aylardır çıkmayan insanların cani yok mu!

Çıkın yürüyüş yapin kardeşim bu illet virüs iki sene daha bitmez! Çok önemli hava aldırın çocuğunuza parklarda. Onlarca çocuk birbirine bulaştırsin hıc önemi yok. Önemli olan yürüyüş yapın sağlıklı olun. En azından covid den ölürken sağlıklı ölünür!

Ben dışarda yürürken kime ne bulaştırıyorum ya hu?
10 kişi toplananlara çatın, kendi halinde yürüyene değil.
1 ay dışarı çıkmazsak çok şey olur.

Ev ziyaretine gitmiyorum sadece bir kez zorunlu olarak gitmem gerekti.
Bunun dışında karantinaya girmem mümkün değil özel eğitim sektöründeyim. Derslerimize devam ediyoruz ve birtakım zorunlu koşullar var yerine getirmemiz gereken. Azami dikkat ediyorum. Bulunduğum ortamda covid olan cok kişi oldu korkuyoruz geriliyoruz ama mecburuz.

Valla gectigimiz bayramlarda oteller ful dolu calisti. Hafta sonlari da ayni sekilde calisiyorlar. Tatile gidene sokaga cikma yasagi yok. Herkes disarida su veya bu sebepten. Ben ev ziyareti yapmiyorum ama dovus kiyamet bana gelen oluyor. Esim de ben de en riskli sektor olan tekstilde calisiyoruz nasil olsa diye sallamiyorlar bize virus tasimaktan sanirim. Cevremde ailemde arkadaslarimda kimse hasta olmadi benim. Biz de olmadik sukur. Annem tam karantina halinde yasiyor marttan beri ama okullar tatil oldugunda ogluma mecburen bakti. Gun icinde kendisine birakmak zorunda da kaldim. Ben oturmaya gittigimde de kis bahcesinde oturuyoruz odalara banyolara hic cikmiyorum,mutfagini gormedim bile 8 aydir. Alisverisini ben yapiyorum, sokaga cikma yasagi olan gunlerde bile sokaktayim ben. Ama yalniz degilim benim gibi cok insan var goruyorum. Hadi ben is icin disaridayim da,mahallenin tum ev hanimlari sokakta oluyor goruyorum. Sokak aralarina polis jandarma gelmiyor diye herkes rahat.

Benim fikrim artik herkes kendini koruyacak. Normal hayata da donmek zorundayiz. Yoksa millet karnini doyuramayacak duruma gelecek. Sonra gelsin ic savaslar,kiyimlar kiyametler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…