Düzenli olarak yürüyüşe çıkıyorum, hem sağlığıma hem psikolojime iyi geliyor. Almamız gereken tedbir insanlardan uzakta durmak ve maske takmak, spor yapmamak değil.Karşı komsum öyle asalak biri ki kızının doğumgününü kutladı geçen hafta en az 20 kişi vardı evinde. Küçük bebeklerini alıp sokaklarda gezen kadınlar var. Parklar çocuk dolu. Millet annesine ablasına kahvaltılara yemeklere gidiyor.
Dün akşam haber aldım çok sevdiğim bir dostum babasını kaybetmiş covid den. Geçen hafta eşini ve annesini de kaybetti. Malesef ki engelli bir evlâdı var ve öyle bir ağladı ki ben de ölürsem çocuk ne olur diye. Dua ediyorum ben öleceksem benden önce evlâdım ölsün perişan olmasın dedi. Bu acılar yaşanırken umursamaz halde sokaklardaki herkesi Allaha havale ediyorum.
Bir de yürüyüş yapanlar var sağlık içinmis sözde. Allahaskina bir iki ay oturalim oturduğumuz yere. Çalışmak zorunda olanlara Allah yardım etsin diyorum. Onlara dualarım sonsuz.
9 aydan beri evime bir kişi geldi... Balkonda oturduk. Bende bir kişiye gittim. Var mı benim gibi olan? Ben mi anormalim... artık psikolojim bunu kaldırmıyor gerçekten patlamak üzere olan bir bombaa gibi hissediyorum kendimi...çevremdeki çoğu insan dikkat etmiyor bu gibi durumlara, herkes normal hayatına devam ediyor. Ailemi 9 aydan beri görmüyorum hastalık taşırım korkusuyla (şehir dışında uzakta) etrafıma bakıyorum herkes ailesiyle kahvaltılar aksam yemekleri.... siz neler yapıyorsunuz ? biraz önce ıslak kek in üstüne turşu yedim siz düşünün... anketi cevaplarsanız çok sevinirim.
ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyorum gerçekten allahınızdan bulun
Keyfi gezme tozmalardan düğünlerden tatillerden buluşmalardan feragat etmemiz gerek onda hemfikiriz. Fakat şu ortamda 9 ay karantinada kalabilen varsa çok çok şanslı bir azınlıktadır. İşe gitmek zorundayız, alışveriş yapmak seyahat etmek zorundayız. Ayrıca anne baba da ziyaret edilir yahu önlem alınarak o kadar abartmaya gerek yok ki. Ziyareti uzun tutma ve yanına çok yaklaşma yeter.Beni eleyin. Tasindim nakliyecilerle aboneliklerle evin tesisat vs bilmem neleriyle bir suru isle ugrastim. Metroya marmaraya ucaga vapura vs herseye bindim. Misafir vs olarak sadece annem babam teyzem hemen yakinimda oturduklari icin. Market pazar haftada bir. Evin bi suru ihtiyaci oldu %90 carsi pazar gezmeden netten aldim mesafeye dikkat ettim. Disardan gelince ustumdekileri kirli sepetine attim. Bugunlere hastalik kapmadsn geldim sukur. Hesten bakiyorum hep mesafeyi astigim kisi sayisi kac diye az oluyor.
Karşı komsum öyle asalak biri ki kızının doğumgününü kutladı geçen hafta en az 20 kişi vardı evinde. Küçük bebeklerini alıp sokaklarda gezen kadınlar var. Parklar çocuk dolu. Millet annesine ablasına kahvaltılara yemeklere gidiyor.
Dün akşam haber aldım çok sevdiğim bir dostum babasını kaybetmiş covid den. Geçen hafta eşini ve annesini de kaybetti. Malesef ki engelli bir evlâdı var ve öyle bir ağladı ki ben de ölürsem çocuk ne olur diye. Dua ediyorum ben öleceksem benden önce evlâdım ölsün perişan olmasın dedi. Bu acılar yaşanırken umursamaz halde sokaklardaki herkesi Allaha havale ediyorum.
Bir de yürüyüş yapanlar var sağlık içinmis sözde. Allahaskina bir iki ay oturalim oturduğumuz yere. Çalışmak zorunda olanlara Allah yardım etsin diyorum. Onlara dualarım sonsuz.
O gezmeler yüzünden zaten tıkıldık evlere9 aydan beri evime bir kişi geldi... Balkonda oturduk. Bende bir kişiye gittim. Var mı benim gibi olan? Ben mi anormalim... artık psikolojim bunu kaldırmıyor gerçekten patlamak üzere olan bir bombaa gibi hissediyorum kendimi...çevremdeki çoğu insan dikkat etmiyor bu gibi durumlara, herkes normal hayatına devam ediyor. Ailemi 9 aydan beri görmüyorum hastalık taşırım korkusuyla (şehir dışında uzakta) etrafıma bakıyorum herkes ailesiyle kahvaltılar aksam yemekleri.... siz neler yapıyorsunuz ? biraz önce ıslak kek in üstüne turşu yedim siz düşünün... anketi cevaplarsanız çok sevinirim.
ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyorum gerçekten allahınızdan bulun
İlaç zaten daha tehlikeli diyorlar. Yabancı ülkelerde evde ilaçlı tedavi diye bir seu yokmus. Yoğun bakım olursa ancak ilaç kullaniliyormus. Bu bahsettiğim komşuların hiçbiri kullanmamis ilaç yan etkilerden korkmuslar
Yuruyus ayağına kadınlar 10 kişi sohbet seklindelet. Benim eşim doktor aylardır eşimi görmüyorum! Kimse 1 ay dusaru çıkmazsa birsey olmsz! Herjes yürüyüş abidesi oldu. Ölüyor insanlar ya ölüyor! Bir iki ay sabretsin herkes bisey olmaz. Yürüyüş bahanesiyle heryer insan dolu.İnsanların açık havada yürümesine bir şey demeyelim bari. Doktorlar kendilerini yırttı ilk yasaklarda yaşlıları bu kadar eve kapatmak doğru değil diye. Çıkın yürüyün her gün en az bir saat diyorlar. Hem dolaşım sistemimiz hem temiz hava almamız için gerekli. Çocukların, bebeklerin de her gün çıkması gerekiyor. Sadece bakkala markete gitmekle sağlığınızı koruyamazsınız. Bağışıklığınızın düşmesi daha tehlikeli şu dönemde. Ben annemi her gün çıkarıyorum.
Son yasaklara kadar arkadaşlarımızla açık havada görüştük de, denize de girdik, pikniğe de gittik. Önleminizi aldıktan sonra açık havanın zararı değil yararı var. Kendini eve hapsetmek doğru değil.
Ben dışarda yürürken kime ne bulaştırıyorum ya hu?Yuruyus ayağına kadınlar 10 kişi sohbet seklindelet. Benim eşim doktor aylardır eşimi görmüyorum! Kimse 1 ay dusaru çıkmazsa birsey olmsz! Herjes yürüyüş abidesi oldu. Ölüyor insanlar ya ölüyor! Bir iki ay sabretsin herkes bisey olmaz. Yürüyüş bahanesiyle heryer insan dolu.
Evden aylardır çıkmayan insanların cani yok mu!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?