9 aydan beri sadece ben mi karantinadayım ?

Ev ziyaretlerine gidiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    346
  • Anket Kapalı .
Evden çıkmayan insanlar hatalı davrananlar. Eşiniz doktordu sanıyorum, evden asla çıkmayın yürümeyin demiyordur o da eminim. Birkaç hoca takip edin ne söylüyorlar, nasıl yaşıyorlar öğrenin. İnsanları tamamen eve tıkamazsınız. Ne psikolojik ne fizyolojik olarak doğru değil bu.

Yürümediği zaman benim annemin tansiyonu şekeri yükseliyor. Bu kadını 1 ay eve tıkarsak ya şeker komasına girer ya beyin kanaması geçirir. Kusura bakmayın çıkıyoruz, çıkacağız yasak olmayan saatlerde. Çocuğum olsa onu da çıkartırdım her gün. Normal olan bu çünkü, sizin yaptığınız değil.

Kesinlikle yüzde yüz haklısınız. Ay ayıp olur ay anneme de mi gitmeyeyim kardeşime de mi gitmeyeyim demek bahaneden başka bir şey değil. Bu olağanüstü bir süreç, insanların yüzlerce yılda bir yaşadığı bir şey. Hiç mi kimseye gitmeyeceğiz? Evet gitmeyeceğiz. Olağanüstü döneme uygun olağanüstü tedbirler alacağız bir süre. Ailesinden biri entübe olana kadar anlamayacak bazı insanlar

Gerekli önlemler alındığı sürece ful kapanmaya gerçekten gerek yok ki. insanı delirtir bence. Ha kasttettigim aman ya gezin tozun ne olacak değil tabi ki.

Bulunduğum şehir küçük bir şehir vaka sayıları azdı. Son zamanlarda arttı bununla birlikte önceden seyrek de olsa yaptığım şeyleri bıraktım. Bir tek mecburen eşimin ailesini ziyarete gidiyoruz. O da zaten her hafta değil en son 1.5 aydan fazla bir zaman önce gittik. Misafir zaten gelmiyor. Görüştüğüm tek bir komşum var onunla da bahçede oturup çay içip geri eve dönüyoruz. Esimle dışarı çıkarız ama gittiğimiz yerler parti kafe değil sakın insanlardan uzak parklar ve yürüyüş yerleri. Mecburen markete gidip alışveriş de yapmak zorundayız. Arada çıkıp hava da almak zorundayız. Neyi nasıl yaptığımıza dikkat ettiğimiz sürece kendimizi bu kadar sıkıntıya sokmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
İlk zamanlar ben de her gezene saydırıyordum beddualar öfkeler. Sonra baktım ki bu iş uzun sürecek ve hayatımı devam ettirmek zorundayım. Aksi takdirde gerçekten kısıtlı ömrümde bir kısmım ziyan olacak. Önlemimi alarak esnettim kendimi. Henüz çok şükür kapmadım.
Hastaneye de gidiyorum dişçiye de gidiyorum eczaneye de gidiyorum çünkü mecburum.
Öbür türlüsünü benim ruhum kaldırmıyor. İlk zamanlara göre şuan daha iyiyim. O zamanlar ağlıyordum korkuyordum. Sonra baktım ki kaçış yok. Evet gezenler umursamayanlar hala var ne yapabilirim elimden bir şey geliyor mu hayır kendileri çeksin.

Arkadaşlarımın arasında en çok dikkat eden bendim. Onların sorumsuzluklarına da çok kızıyordum. En umursamayan en önce kaptı. Hemen ardından diğeri. Yakın zamanda da öbürü.
Dikkatsiz olanlar çekecek malesef. Biz de dikkat edebildiğimiz kadar edip kendimize hayatı zindan etmeyeceğiz çünkü bunun ne zaman biteceğini bilmiyoruz.

Ev ziyaretlerine gitmiyor kabul etmiyorum.
Bir tek anne babam ile ara sıra görüşüyoruz o da birşey için oluyor muhakkak, mesela geçenlerde hastane işim vardı, mecburdum. Çocuklarıma bakmak için geldiler. Zaten sarılmak öpmek olmuyor aylardır.
Anne babam risk grubunda değiller ama yine de evden çıkmıyorlar. Alışverişlerini biz gönderiyoruz.
Eşimin de işi esnek ve tek çalışıyo.
Buna rağmen görüşmüyoruz kimseyle.

Bir de temmuz ayında yine anne babamla kardeşimle köyümüze gittik. O kadar bunalmıştıkki. Orada da sadece denize girmek için, çocuklar bahçelerde oynasın diye gittik. Buna müsait bir yer memleketim.
Başka insan görmedim aylardır.

İnanılmaz özledim akrabalarımı arkadaşlarımı.

Kısıtlama günlerinde çocuklarımı da çıkarmıyorum hiç
Sitede parka indiriyorlar mesela şuanda bile. Ama yasak hani?
Çocuklar parkta birlikte oynayacaksa anlamı var mı yasağın.
Çok şükür delmiyoruz hiç bir yasağı.
Ve yakın çevremde ailemde henüz covid e yakalanan olmadı. İnşallah olmayız da. Ya da kolay atlatanlardan oluruz umarım...

Bebeğim nisanda doğdu ve sadece anneme gidip geliyorum, kendimi geçtim küçük çocuğum bile evlerde bunaldı artık

Böyle konuşuyorlar, sonra 70 yaşındaki babam kendini eve kapatmaya kalkıyor, ikna etmeye çalışıyoruz.
Evde hareketsiz kalıp ölen insanları hiç bilmiyorlar herhalde.
Neredeyse 1 ay karantinada kaldık biz, o çocukların ruh hali covidden daha az tehlikeli değil.

Evinde oturabilen şanslı azınlığa çok imreniyorum. Zira aylardır eşek gibi işe gitmek zorundayım. Marmaray, metrobüs, servis gibi ulaşım araçlarini kullanıyorum.
Lütfen evden çıkmadan hayatınızı nasıl idame ettirdiğinizi paylaşır mısınız? Sırrınızı paylaşırsanız işi bırakmayı düşünüyorum. Bir tek benim canım mi patlıcan yahu?

Ben kendimi bildim bileli cocukluktan beri sokak hayvanlariyla içli dışlı buyudum.
Suanda da evde kedim var ve cidden vucudum guclu, hasta oldugumu bilmem kışlari grip olmam hatta cogu kışı hastaliksiz geciririm en fazla nezle olmusumdur 3 gunde ayakta geciririm onuda.

Saglikliyim.ve kronik bir rahatsizligim da yok ama buna guvenip maskesiz dolasmadim, tatile bile gitmedim. Yuruyuse filan cikiyoruz eşimle en fazla ve hastane islerim oldu hastaneye cok ugradim o kadar.

Her şeyin mokunu çıkartmamız lazım çünkü. kendini eve kapatanlar ve fellik fellik gezenler arasında kaldık resmen. Dozunda bir şey yapmayı beceremiyoruz milletçe.

Evden burnunu çıkarmayan, ekmek almaya bile çıkmayan teyzemle eniştem enfekte şu an. Eniştem yoğun bakımda. Nerden nasıl kaptıkları hakkında hiç bir fikirleri yok. Eşimin yaşlı yengesini kaybettik iki gün önce. Oğlu ve geliniyle yaşıyordu, ikisi de çalışıyorlar. Bir şekilde kapıp taşıdılar eve. Bu insanlar ne yapsın? Çalışmak zorunda olan, her gün toplu taşımayla işe giden milyonlarca insan var. Onlara çözüm bulsunlar insanları yürüyüş için bile evden çıkartmamak yerine.

anneme ve anneanneme düzenli gidiyorum. Anneannemin yatılı kadınını işten çıkardık korona yüzünden. Gidip temizlik yemek yapıyoruz annemle. Sadece anneanneme gitmeden 3-4 gün önce eve kapanıyoruz markete falan hiç gitmiyoruz.
Bayramda kayınvalideme gittim.
Dedemiz öldü cenazeye gittim.
Yazın 2 nikaha, 1 düğüne gittim.
Tatilimi yazlıkta yaptım o sayılmaz.
En sosyalleştiğim yer iş yerim zaten şimdiye kadar marttan beri hep işe gittim sokağa çıkma yasaklarında bile. 800 kişilik bir fabrika ortamında insanlarla dipdibe çalışıyorum. Günde 10 saat de maske takılmıyor çıkarıyoruz gün içinde. Yemekhanede çıkarıyorsun en başta.
Virüsle ilgili bir paniğim de yok ayrıca baştan beri zaten işe bile gidiyorum kalabalıkta çalışıyorum kafasındayım. Ekstra korunmak için bir şey yapmıyorum kendimi eve kapatmıyorum mecburen yasaklar ölçüsünde hareket ediyoruz. Olursam olurum kafasındaydım. Olmadım.

Ama hiç ev gezmesi yapmadım bu süreçte kendimi pek düşünmem de millete taşıyıp vebal alamam. Mecburen gitmek zorunda olduğumuz yerlere gittik yasaklar izin verdikçe.

cenazeye düğüne gittiniz al işte virüs yayıldı diyen güruha da gıcık oluyorum. Öncelikle dedem ölmüş gitmicem mi? Yok artık banane virüsten acım varken.
Onu geçtim düğün yasakları kalktı yazın düğün serbest oldu hiç gerek yokken. Millet oatır patır evlendi. Ve gitmek zorunda kaldık yakınlarımıza. Benim düğünüme ta şehir değiştirip insanlar burnumun dibinde evlendi gittim mecburen.

Yürüyüşe çıkanlar ve çocuğunu parka götürenler herkesle kol kolayım dip dibeyim diye bir şey söyledi mi nur? Ne bu şiddet bu celal sakin ol biraz, siyasilerin yaptığı hamaset konuşmalarına benziyor dediklerin. Evet şahsen benim için çok önemli olduğundan yürüyüşe çıkmaya devam edeceğim. Suratımda maske elim cebimde kimseye yaklaşmadan yürümeme de karışmasın kimse bi zaamet.

Ya evet ben de onu anlamadım hic cok göruyorum instagramda ben de sureklı herkes herkesin evinde yılbası yemekleri falan veriliyor doğum günlerine devam aynen. Ya gittikleri yerde kalıyorlar sabah dönüyorlar ya da herkesin özel izni var cok anlamadım yani

ben de hamile de olduğum için düzenli yürüyüle çıkıyorum şu an. Hatta sakin sokaklarda insan yokken maskemi çıkarıyorum. Oh mis gibi hava alıyorum valla.

Ben sahsen corona basından beri dışarı cıktım gezdim dolaştım tatile gittim falan ama sokağa cıkma yasağı ya da şehirlerarası yasak olduğu zaman bunu delmek için katakulli dusunmedim hic yasaksa evde oturdum değilse canım istediginde cıktım, bir tek bu son dönem aksam yasakları başladığında bir kere saat 9 bucukta eve dönmüştüm onda da hastaneden dönüyordum acile gitmiştim cok kanamam var diye. Millet geceleri hala keyfine cıkıyor geziyor hic anlamıyorum hani nolur aksam otursanız evınızde görüşmek isteyen haftaıcı gündüz görüşsün ya da ıkı ay gorusmeyın kimse ölmez ki arkadaşını görmediği için ama hastalık bulaştırıp öldürebilirler ya da kendileri ölebilirler sırf arkadaşlarını gördukleri icin ama bizim millet hic laftan anlamıyor

Çalışmak zorunda olan, her gün toplu taşımayla işe giden milyonlarca insan var. Onlara çözüm bulsunlar insanları yürüyüş için bile evden çıkartmamak yerine.
+1
Sanayi bölgesinde çalışıyorum, küçük işletme sahipleri enfekte olduklarını bildikleri halde dükkanları kapanmasın diye test yaptırmıyorlar. Doğru mu değil ama o adama da kızamıyorum batacak çünkü. Mevcut ekonomi güçlü ülkelerdeki gibi milyarlarca dolar desteklerde bulunmayacak, o adam yalnız kendi başının çaresine bakmak zorunda ama virüsü de yayıyor, iki ucu b.klu değnek. Bu maalesef çözümsüz bir durum. Şu halde parkta yürüyüş yapılmasına kızılması insanı acı acı güldürüyor.

anneniz için altın suyunu araştırabilir misiniz? çok geçmiş olsun

Türkiye’de yaşamıyorum normalde, annemi en son 1 yıl önce görmüştüm. Normalde 2 ayda bir gelip giderken bu yıl hiç gelmedim hastalık bulaştırırım korkumdan. En son dayanamayıp 2 gün önce geldim eve, geldiğimden beri hiç sarılmadık zaten uzak ve maskeli oturuyoruz o bile yetti ama

Almanya’da bu kadar değilim ama. Orada da günlük hayatta çok dikkat ediyorum ama 2 haftada bir arkadaşlarla buluşup balkonda falan oturuyoruz. Orada yaşadığım yerde/etrafımda yaşlı veya risk grubundan bir insan olmadığı için birine bulaştırma korkum bir nebze daha az

geçen gün benim de bir arkadaşım cumartesi gece nişan fotoğrafı paylaşmış. Bütün gece dedikodu yaptık. Nişana gidip orda yatıya mı kaldılar diye

Gecen baharda zaten kimse dışarı cukmadı 1-2 ay noldu yazın tekrar arttı ve su an en yüksek seviyede. Bir ay çıkmayınca virüs bitmiyor ki, bulasmıyor sadece. İnsanlar tekrar cıkmaya başladığı an kaldığı yerdenndevam edecek

geçen gün benim de bir arkadaşım cumartesi gece nişan fotoğrafı paylaşmış. Bütün gece dedikodu yaptık. Nişana gidip orda yatıya mı kaldılar diye
Benim de bir arkadasım evlendi gecenlerde az kişiyle yapmıslar dugunu oteldeki bütün odaları da tutmuşlar misafirlere. Dugun masrafından daha pahalıya malolmustur diye dusundum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…