- 11 Aralık 2018
- 42.556
- 264.423
- 598
Evden çıkmayan insanlar hatalı davrananlar. Eşiniz doktordu sanıyorum, evden asla çıkmayın yürümeyin demiyordur o da eminim. Birkaç hoca takip edin ne söylüyorlar, nasıl yaşıyorlar öğrenin. İnsanları tamamen eve tıkamazsınız. Ne psikolojik ne fizyolojik olarak doğru değil bu.Yuruyus ayağına kadınlar 10 kişi sohbet seklindelet. Benim eşim doktor aylardır eşimi görmüyorum! Kimse 1 ay dusaru çıkmazsa birsey olmsz! Herjes yürüyüş abidesi oldu. Ölüyor insanlar ya ölüyor! Bir iki ay sabretsin herkes bisey olmaz. Yürüyüş bahanesiyle heryer insan dolu.
Evden aylardır çıkmayan insanların cani yok mu!
Böyle konuşuyorlar, sonra 70 yaşındaki babam kendini eve kapatmaya kalkıyor, ikna etmeye çalışıyoruz.Evden çıkmayan insanlar hatalı davrananlar. Eşiniz doktordu sanıyorum, evden asla çıkmayın yürümeyin demiyordur o da eminim. Birkaç hoca takip edin ne söylüyorlar, nasıl yaşıyorlar öğrenin. İnsanları tamamen eve tıkamazsınız. Ne psikolojik ne fizyolojik olarak doğru değil bu.
Yürümediği zaman benim annemin tansiyonu şekeri yükseliyor. Bu kadını 1 ay eve tıkarsak ya şeker komasına girer ya beyin kanaması geçirir. Kusura bakmayın çıkıyoruz, çıkacağız yasak olmayan saatlerde. Çocuğum olsa onu da çıkartırdım her gün. Normal olan bu çünkü, sizin yaptığınız değil.
Benim bir arkadaşım öyle. Tatilde gitmediği yer kalmadi bütün ülkeyi gezdi nerdeyse. Maske falan da takmaz mecbur kalmadıkça, daraliyormus. Hic de dikkat etmez cok rahat bir kız ona da bir sey olmadi maşallah. En dikkat edenler olurken bu kadar rshat davranıp olmamak bağışıklıkla alakali sanırım. Bir de hayvan besleyenlerin vücudu hayvanlardan geçen antikorlar sayesinde dirençli oluyormus bulasmiyormus geçen bir makalede okudum. O bahsettiğim komşu ve bu arkadaşımın da köpeği var. Benim de köpeğim var. Teyzem de mesela bu sene çok fazla hastaneye girip çıktı onun da kedisi var
Teyzem geçen gün kedinin bir poposu kaldi yalamadığım diyoro gerçi kendimi bildim bileli hayvan besler her zaman. Bana mantıklı geldi. Vücudu mikroba alışık olmayan, asırı temiz insanların bağışıklıklari cok düşük oluyor vucutta savaşacak antikor olmadığı icin
Her şeyin mokunu çıkartmamız lazım çünkü. kendini eve kapatanlar ve fellik fellik gezenler arasında kaldık resmen. Dozunda bir şey yapmayı beceremiyoruz milletçe.Böyle konuşuyorlar, sonra 70 yaşındaki babam kendini eve kapatmaya kalkıyor, ikna etmeye çalışıyoruz.
Evde hareketsiz kalıp ölen insanları hiç bilmiyorlar herhalde.
Neredeyse 1 ay karantinada kaldık biz, o çocukların ruh hali covidden daha az tehlikeli değil.
9 aydan beri evime bir kişi geldi... Balkonda oturduk. Bende bir kişiye gittim. Var mı benim gibi olan? Ben mi anormalim... artık psikolojim bunu kaldırmıyor gerçekten patlamak üzere olan bir bombaa gibi hissediyorum kendimi...çevremdeki çoğu insan dikkat etmiyor bu gibi durumlara, herkes normal hayatına devam ediyor. Ailemi 9 aydan beri görmüyorum hastalık taşırım korkusuyla (şehir dışında uzakta) etrafıma bakıyorum herkes ailesiyle kahvaltılar aksam yemekleri.... siz neler yapıyorsunuz ? biraz önce ıslak kek in üstüne turşu yedim siz düşünün... anketi cevaplarsanız çok sevinirim.
ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyorum gerçekten allahınızdan bulun
Yürüyüşe çıkanlar ve çocuğunu parka götürenler herkesle kol kolayım dip dibeyim diye bir şey söyledi mi nur? Ne bu şiddet bu celal sakin ol biraz, siyasilerin yaptığı hamaset konuşmalarına benziyor dediklerin. Evet şahsen benim için çok önemli olduğundan yürüyüşe çıkmaya devam edeceğim. Suratımda maske elim cebimde kimseye yaklaşmadan yürümeme de karışmasın kimse bi zaamet.Çıkın yürüyüş yapin kardeşim bu illet virüs iki sene daha bitmez! Çok önemli hava aldırın çocuğunuza parklarda. Onlarca çocuk birbirine bulaştırsin hıc önemi yok. Önemli olan yürüyüş yapın sağlıklı olun. En azından covid den ölürken sağlıklı ölünür!
Ya evet ben de onu anlamadım hic cok göruyorum instagramda ben de sureklı herkes herkesin evinde yılbası yemekleri falan veriliyor doğum günlerine devam aynen. Ya gittikleri yerde kalıyorlar sabah dönüyorlar ya da herkesin özel izni var cok anlamadım yaniBen de aynı durumdayım. 5 yaşındaki kızımla. Yalnız anlam veremediğim şu; bugün yasak var mesela 5 den sonra zaten mazeret lazım benim arkadaş çevrem misafirliklere gidip geliyorlar 2 haftadır sırayla birbirinin evindeler 8 de falan gidip 1 de 2 de dönüyorlar mış. Eee sizi kimse durdurmuyormu ceza için diyorum yok diyorlar. Bu nasıl iş allah aşkına ya bu yasak kime yasak herkes fıldır fıldır sokakta iken bu vaka nasıl düşüyor aklım sırrım ermedi
Yürüyüşe çıkanlar ve çocuğunu parka götürenler herkesle kol kolayım dip dibeyim diye bir şey söyledi mi nur? Ne bu şiddet bu celal sakin ol biraz, siyasilerin yaptığı hamaset konuşmalarına benziyor dediklerin. Evet şahsen benim için çok önemli olduğundan yürüyüşe çıkmaya devam edeceğim. Suratımda maske elim cebimde kimseye yaklaşmadan yürümeme de karışmasın kimse bi zaamet.
+1Çalışmak zorunda olan, her gün toplu taşımayla işe giden milyonlarca insan var. Onlara çözüm bulsunlar insanları yürüyüş için bile evden çıkartmamak yerine.
anneniz için altın suyunu araştırabilir misiniz? çok geçmiş olsunMarttan haziran sonuna kadar insan yüzü görmemiştim, tek yaşıyordum. Haziran sonunda bir kere arkadaşımla görüştüm, tenha bir cafede oturduk. Sonra temmuzda sevgilim gelip bende kaldı bir hafta, uzak mesafedeydik, 7 ay görüşememiştik. Ben eylülde kpss'ye girdim, şehir dışına ailemin evine taşınmak durumunda kaldım. Eylüle kadar da keyfi olarak dışarıda hiç bulunmamıştım. Şirket etkinliği dolayısıyla da otelde kampa gittik ailecek, 3 gün tatil yapmış olduk, havuza ve denize girdim. Ekim sonu erkek arkadaşımın yanına gittim uçakla, 1 ay kalıp döndüm sonra arkadaşımla iki kez dışarı çıktık. Kahve alıp açık havada, tenha yerlerde içtik, deniz havası aldık.
İki haftayı geçti fırın market dışında dışarı çıktığım. Benim astımım var, annem Alzheimer hastası 53 yaşında, babamın da kronik rahatızlıkları var 61 yaşında. Dürüst olmam gerekirse biz maske ve evde kalmak dışında hiçbir şeye dikkat etmedik. Babamın bu pandemide dahi el yıkama, dezenfekte alışkanlığı olmadı. Dilimde tüy bitti, kapıda elimde kolonyayla beklediğim de oldu, ama nafile. Hiçbir zaman marketten aldıklarımızı yıkamadık (sebze meyve hariç tabi), dışarıdan bolca yemek yedik. Annemin olduğu yerde hijyenden söz etmek zaten pek mümkün değil, hastalığı ileri. Onunla dışarı çıktığımızda maske bile takamıyoruz yüzüne, o yüzden zorunda olmadıkça dışarı çıkarmıyoruz, arabada tutmaya özen gösteriyoruz çıkarırken de.
Biz bu tedbirsizliklerle hasta olmadık. Belirti göstermeden hafif atlatacağımızı hiç sanmıyorum yakalanırsak. Üçümüzden birinde olursa da diğerlerine bulaştırmama gibi bir olasılık yok çünkü annemin bakımıyla ilgileniyoruz babamla birlikte. Temaslı da olmadık hiç, çevremizde yakınımızda duymadık. Sadece erkek arkadaşım, ben onun yanına gitmeden 1 ay önce temaslıydı, testleri negatif çıktı. Ben oradayken de okullar açıktı, öğrencilerinden ailesinde covid çıkanlar oldu. Sıkı bir şekilde dikkat etmediğimiz halde bir şey olmadığına her gün şükrediyorum, üçümüzde de kronik rahatsızlıklar var çünkü.
Ya evet ben de onu anlamadım hic cok göruyorum instagramda ben de sureklı herkes herkesin evinde yılbası yemekleri falan veriliyor doğum günlerine devam aynen. Ya gittikleri yerde kalıyorlar sabah dönüyorlar ya da herkesin özel izni var cok anlamadım yani
Gecen baharda zaten kimse dışarı cukmadı 1-2 ay noldu yazın tekrar arttı ve su an en yüksek seviyede. Bir ay çıkmayınca virüs bitmiyor ki, bulasmıyor sadece. İnsanlar tekrar cıkmaya başladığı an kaldığı yerdenndevam edecekYuruyus ayağına kadınlar 10 kişi sohbet seklindelet. Benim eşim doktor aylardır eşimi görmüyorum! Kimse 1 ay dusaru çıkmazsa birsey olmsz! Herjes yürüyüş abidesi oldu. Ölüyor insanlar ya ölüyor! Bir iki ay sabretsin herkes bisey olmaz. Yürüyüş bahanesiyle heryer insan dolu.
Evden aylardır çıkmayan insanların cani yok mu!
Benim de bir arkadasım evlendi gecenlerde az kişiyle yapmıslar dugunu oteldeki bütün odaları da tutmuşlar misafirlere. Dugun masrafından daha pahalıya malolmustur diye dusundumgeçen gün benim de bir arkadaşım cumartesi gece nişan fotoğrafı paylaşmış. Bütün gece dedikodu yaptık. Nişana gidip orda yatıya mı kaldılar diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?