Eşime tatil hediyesi çıktı. Çıka çıka korona da çıktı. Tabi ki gitmedik.Evet azinlikta gercekten su anda bile kaç kişiden duydum yılbaşında olacak kısıtlama için otellerden vs rezervasyon yaptiranlari.
Çok zor zamanlardan geciyorsunuz anlıyorum sizi ama açık havada yürüyüşle kim kime bulastiracak?Çıkın yürüyüş yapin kardeşim bu illet virüs iki sene daha bitmez! Çok önemli hava aldırın çocuğunuza parklarda. Onlarca çocuk birbirine bulaştırsin hıc önemi yok. Önemli olan yürüyüş yapın sağlıklı olun. En azından covid den ölürken sağlıklı ölünür!
Evet ama. Siz evlerinizde maskesiz dolaşırken onlar yirmi dört saat. Claistiyi birjmde maske tulum. İle çalışıyor. Üç dört kaç iç çamaşırı götürüyorlar sürekli terledikleri için. İnsanların korktuğu hastaya yenmek yediriyorlar. Yani hiç bir işle.kiyaslanamaz ama siz markete gittiiz diye siz suçlu değilsiniz düğüne giden tatile giden cafelerde dolaşan avmelerde dolaşan. Komsuculuk oynayan herkes suçlu benceBen gebeliğimin 10. Haftasına kadar çalıştım 800 kişilik fabrikada. Günde 10 saat. Maske hak getire zaten.
Gebeliğimi bildirince ücretsize çıkardılar kendi isteğimin dışında. Bıraksalar çalışacaktım yani.
Aynı şekilde eşim işe gidiyor işte ay ben gebeyim riskliyim sen başka yerde kal demiyorum. Olursa olacak tek sağlık çalışanları buna maruz kalmıyor. Evet daha yüksek risk altındalar ama ben markete gidiyorum diye sağlık çalışanı eşinden ayrı değil. Virüsü kim çıkardıysa ondan hesap sorsunlar.
Marketten vs alınan şeylerden bulaşıyormuş.Bu virüsün bulaşma durumu cok degisik galiba ya. Bizim aynı şekilde en başından beri evden sokaga adımını atmayan bir komşu teyzemiz korona oldu. Kadının astım bronşiti var. Aklımiz almadı nasıl olduğunu. Evde oğlu var o nezle olmuş. Panikle test yaptırmışlar. Çocuk negatif sadece nezleymis ama teyzemiz korona cikmisti. Cok sukur atlattı ama ilginç gerçekten. Ayni şekilde ekşide okudum birinin 87 yaşındaki yatalak babannesi korona olmuş. Tuvalete bile kalkamayan, bilinci yerinde olmayan kadın. Evde ondan baska kimse de olmamış. Bilemiyorum allah yardımcımız olsun
Ev ziyaretine aileme gidiyorum. Kimin hakkını helal edip etmediğide umurumda değil. Her şeye dikkat edildiği sürece aile ile görüşmede sakınca görmüyorum.ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyoru
Evet ama. Siz evlerinizde maskesiz dolaşırken onlar yirmi dört saat. Claistiyi birjmde maske tulum. İle çalışıyor. Üç dört kaç iç çamaşırı götürüyorlar sürekli terledikleri için. İnsanların korktuğu hastaya yenmek yediriyorlar. Yani hiç bir işle.kiyaslanamaz ama siz markete gittiiz diye siz suçlu değilsiniz düğüne giden tatile giden cafelerde dolaşan avmelerde dolaşan. Komsuculuk oynayan herkes suçlu bence
Komşu akraba gezmesi bizde normalde de yoktur ama aileme ve eşimin ailesine ziyaretlerimiz oluyor korona var da sonuçta onların da ya da bizim yarına çıkacağımızın da bir garantisi yok. Şu an yapmadığım tek şey elimi kolumu sallayıp dışarıda gezmek markete de pazara da gidiyorum çalışıyorum zaten işe gitmek mecburi ben gelmiyorum denmiyor, hastaneye de gittim birkaç kez ve bu hafta yine gideceğim şu ara teşhisi konmamış ve benim günlük hayatımı kısıtlayan ağrıya neden olan bir rahatsızlığım var her gün ağrı çekseniz koşa koşa gidersiniz hastaneye emin olun... Yani dikkat edin kalabalıklara girmeyin ama tama en de izole yaşamak bana gereksiz geliyor ama hayat sizin tercih sizin koşullar uygunsa kapanırsınız eve bu sizin tercihiniz..9 aydan beri evime bir kişi geldi... Balkonda oturduk. Bende bir kişiye gittim. Var mı benim gibi olan? Ben mi anormalim... artık psikolojim bunu kaldırmıyor gerçekten patlamak üzere olan bir bombaa gibi hissediyorum kendimi...çevremdeki çoğu insan dikkat etmiyor bu gibi durumlara, herkes normal hayatına devam ediyor. Ailemi 9 aydan beri görmüyorum hastalık taşırım korkusuyla (şehir dışında uzakta) etrafıma bakıyorum herkes ailesiyle kahvaltılar aksam yemekleri.... siz neler yapıyorsunuz ? biraz önce ıslak kek in üstüne turşu yedim siz düşünün... anketi cevaplarsanız çok sevinirim.
ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyorum gerçekten allahınızdan bulun
Şimdi annemin üst komşusu kadın normalde de evden çıkmıyor, para hesabını bilmediği için alışveriş bile yapmıyor. Ama mesela annemin kapısını çalıp, kapıda bir şeyler söylüyormuş çok yaklaşıyormuş annem de uzak durmaya çalışıyormuş. Bu şekilde kapıya gelen kuryeye falan yakın durduysa bulaşmıştır.Bu virüsün bulaşma durumu cok degisik galiba ya. Bizim aynı şekilde en başından beri evden sokaga adımını atmayan bir komşu teyzemiz korona oldu. Kadının astım bronşiti var. Aklımiz almadı nasıl olduğunu. Evde oğlu var o nezle olmuş. Panikle test yaptırmışlar. Çocuk negatif sadece nezleymis ama teyzemiz korona cikmisti. Cok sukur atlattı ama ilginç gerçekten. Ayni şekilde ekşide okudum birinin 87 yaşındaki yatalak babannesi korona olmuş. Tuvalete bile kalkamayan, bilinci yerinde olmayan kadın. Evde ondan baska kimse de olmamış. Bilemiyorum allah yardımcımız olsun
Tanımadığı birinin üzerinde ne hakkı olur ki zaten insanın? Komik bence.Ev ziyaretine aileme gidiyorum. Kimin hakkını helal edip etmediğide umurumda değil. Her şeye dikkat edildiği sürece aile ile görüşmede sakınca görmüyorum.
+1 insanlar dikkat ediyorum sanıyor ama etmiyorŞimdi annemin üst komşusu kadın normalde de evden çıkmıyor, para hesabını bilmediği için alışveriş bile yapmıyor. Ama mesela annemin kapısını çalıp, kapıda bir şeyler söylüyormuş çok yaklaşıyormuş annem de uzak durmaya çalışıyormuş. Bu şekilde kapıya gelen kuryeye falan yakın durduysa bulaşmıştır.
Bende 6 haftaya kadar çalıştım iş yerinde. Benim isim musterilerle ilgiliydi. Musterilerle az tartismadim. Koronaya inanmayan mi dersin maske takmayan, maske takin diye uyardigimda ustume yurumeyen mi dersin. Sen bana hasta mi diyorsun diyen mi dersin. Güvenlik falan da yoktu o iside bize yikmislardi yani. Urunlerle calisiyorduk. Hem müşteriden hem imalattan gelen onlarin sterilligi mi dersin. Ellerim soyulmustu artik dezenfektandan Eldiven kullaninca isi yapamıyordun çünkü. Dedigin gibi ic yuzune bakinca kimse dogru duzgun icerde de maske takmiyordu calisanlardan gostermelikti yani elbet iniyor o maske. Daha fazla dayanamadim çıktım.Ben gebeliğimin 10. Haftasına kadar çalıştım 800 kişilik fabrikada. Günde 10 saat. Maske hak getire zaten.
Gebeliğimi bildirince ücretsize çıkardılar kendi isteğimin dışında. Bıraksalar çalışacaktım yani.
Aynı şekilde eşim işe gidiyor işte ay ben gebeyim riskliyim sen başka yerde kal demiyorum. Olursa olacak tek sağlık çalışanları buna maruz kalmıyor. Evet daha yüksek risk altındalar ama ben markete gidiyorum diye sağlık çalışanı eşinden ayrı değil. Virüsü kim çıkardıysa ondan hesap sorsunlar.
Benim babam yok zaten. Annemide 9 aydır görmesem ne onda psikoloji kalır ne bende. Misafircilik oynayanlara sözüm yok ama gereken tedbirleri alıp anne babayı görmekte sakınca görmüyorum. Neden 9 ay bekleyim anneme gitmek için. Allah korusun ona başka sebeptende bir şey olabilir bu süreçte. 9 aydır görmüyordum sarılamadım bile demekte var.Tanımadığı birinin üzerinde ne hakkı olur ki zaten insanın? Komik bence.
Konu sahibi norml yürüyüşten bahsetmemiş bence... kadınların toplanıp yürüyüş bahanesiyle sohbet ede ede çardaklarda mola verip, sitede tekrar 2 tur atıp muhabbet etmesinden bahsetmiş olabilir... mesela şusn ekmeği eline alan sokakta geziyor :))) masallah 3 saatten beri ekmekler buz kesti :)Evden çıkmayan insanlar hatalı davrananlar. Eşiniz doktordu sanıyorum, evden asla çıkmayın yürümeyin demiyordur o da eminim. Birkaç hoca takip edin ne söylüyorlar, nasıl yaşıyorlar öğrenin. İnsanları tamamen eve tıkamazsınız. Ne psikolojik ne fizyolojik olarak doğru değil bu.
Yürümediği zaman benim annemin tansiyonu şekeri yükseliyor. Bu kadını 1 ay eve tıkarsak ya şeker komasına girer ya beyin kanaması geçirir. Kusura bakmayın çıkıyoruz, çıkacağız yasak olmayan saatlerde. Çocuğum olsa onu da çıkartırdım her gün. Normal olan bu çünkü, sizin yaptığınız değil.
Tek suc bunu gönül isine birakmayip zorunluluk haline getiren yani istifa yasagi ve atama olmamasi.Evet ama. Siz evlerinizde maskesiz dolaşırken onlar yirmi dört saat. Claistiyi birjmde maske tulum. İle çalışıyor. Üç dört kaç iç çamaşırı götürüyorlar sürekli terledikleri için. İnsanların korktuğu hastaya yenmek yediriyorlar. Yani hiç bir işle.kiyaslanamaz ama siz markete gittiiz diye siz suçlu değilsiniz düğüne giden tatile giden cafelerde dolaşan avmelerde dolaşan. Komsuculuk oynayan herkes suçlu bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?