9 aydan beri sadece ben mi karantinadayım ?

Ev ziyaretlerine gidiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    346
  • Anket Kapalı .
Benim ablam da sizin gibi, geçen dokuz ayda annembabamla 2 kere görüştü, hala aldığı poşetleri önce balkonda birakir,sonra yıkar,öyle kullanır. Evindeyken dışarıdan gelen bir şeye dokunani (misal çantan,sterilize etmediğin telefon) hemen el yıkamaya gonderir. Ben ona saygı duyuyorum ve görüştüğümüz kısa zaman diliminde ne derse yapıyorum, ona gideceksem de öncesinden dikkat ediyorum,zaten son gidişimde daha yeni testim negatif çıkmıştı , tertemizdim
Gerçi hakkinizi helal etmemişsiniz ama ben öyle değilim. Sanırım sizin çevreniz hiç işe gitmeden, eve para gelen bir sekilde çevre ki kendilerini tam karantinaya alabilmiş, dişçiye gitti diye oda ayıracak hale gelmissiniz
Ben de çalışıyorum, babam da. Çalışırken maske de taksak ortak yemek yiyoruz. Babam işçilerini arabayla götürür devamli, cumaya gider... yani adam ne yapsın, evine ekmek getiriyor. Onun da iş dişinda görüştüğü arkadaşı , eşi dostu yoktur, geleni gideni olmaz. İşi bittiği gibi eve gelir. Ama tamı geç,yarım karantinada bile değil. Ekmeğinin peşinde. Ne yapalım, virüs yayiyor diye adamı mı taslayalim?
"O çalışıyor,ona hakkım helal' derseniz aynı hükümet gibi düşünüyorsunuz demektir. Bu virüs işte bulaşmıyor mu? Benim iş yerimde, küçücük odamda bile 3 kişi covid oldu. Şirket sahibinin dediği şey 'test yapın,negatifler gelsin'di (o negatiflerden birkaç gün sonra pozitife dönen oldu) Testin sonucunu beklediği için gelmeyenlerin yıllık izninden kesen bir şirket hayal et.
Şimdi böyle bir yerde çalışmaya tamam, ama iş çıkışı iki gezsem,eşimle dostumla görüşüp bunca stresi üzerimden atsam 'allah belanizi versin, sizin yüzünüzden virüs bitmiyor blablabla' mı??? Haftanın 5 gunu İş arkadaşımdan geçmeyen virus, haftada bir iş çıkışı iki saat buluştuğum arkadaşımdan mi geçecek?
Bu bana gerçekten mantıksız geliyor. Benim virüsü iş yerimden kapma ihtimalim , tamamen maskeli halde, bir koltuk dolu-iki koltuk bos konserlerde,tiyatrolarda virüs kapma ihtimalimden kat kat daha fazla. Ama iş para kazanmaya gelince OK, iki ruhunu doyurmaya gecince 'pislik, hain'.
Ayrıca eşiniz bir kere dişçiye gitmiş. Ben bu sene 2 kere ameliyat olmak zorunda kaldım dislerimden, muayanesi,dikisi,başka doktora danismasi, filmi falan derken on ayrı kere disciye girmiş olabilirim. Ne yapayım yani, virüs korkusuna dişlerimi mi kaybedeyi? Ya da her disciden sonra (ki özel discinin rapor yazma süresi yok,bir gün bile izin alamadım) on gün kendimi karantinaya mi alayım?
Malesef çok da mümkün değil. Ya tam kapama yapılacak, devlet onca sene ödenen vergilerin yuzu suyu hürmetine tüm vatandaslarina bakacak, faturalara esneklik sağlayacak, ya da boyle devam edecek...

Biz de evdeyiz, eşim ise gidiyor ama onun dışında başka yaptığımız yok. Haftada birkaç defa dışarı çıkıyoruz oğlumla parkta kimse yoksa oynuyor. Eşimde Işte odasin da pek kimseyle görüşmüyor. Markete gidiyor o bazen ben de gidiyorum ama ev gezmesi vs kesinlikle bunlar yok zaten olmamalı.

Çok zor zamanlardan geciyorsunuz anlıyorum sizi ama açık havada yürüyüşle kim kime bulastiracak?
Tamm koloni halinde konu komşu toplanıp yurumesin tabi ama eşiyle çocuğuyla çıkıp yürüsün ne olacak?
Marttan hazirana kadar nerdeyse bir iki kere dışarı çıktım.
Evdeki hareket zaten hareketten sayılmıyor.
Ve bu hareketsizlikle zaten çok güçlü olmayan kaslarim iyice zayıfladı ve bir eğilme hareketiyle bir daha dogrulamadim.
Sonuç bel fıtığı başlangıcı, disk taşması.
Mahvoldum kaç ay ağrı, hareket kısıtlılığı.
Çocuklarımla ilgilenemedim.
Eşimin işyeri hiç kapatmadı izin bile alamadı.
Ailemden kimse gelemedi.
Yerlere yapistigim oldu ağrıdan.
Aman yürümeyiverelim nolcak dediğimiz şey beni kaç ay uğraştırdı.
Hastaneler mr derken iki ayda cikmadigim kadar dışarı çıktım ve belki kaç yıldır hiç girmediğim kadar hastaneye girdim.
Fizik tedavi gördüm.
Bu ay zorunlu bıraktım artık vaka artınca.
İşin ruhsal boyutuna girmiyorum bile.
İnsanlar çökmüş durumdayken bir de yürüyüş yapmayın diye azarlamak olmuyor gerçekten.
Çocuklarin hareketsizligi nelere sebep olacak ilerisini goremiyoruz bile.
Çoğunda omurga eğrilikleri oluştu çoktan ekran başında kalmaktan.
Yapmayın lütfen bu kadar katı olmaya hayatı sıfır noktasında yaşamaya gerek yok bence.

Ev oturması zaten olmaması gerekiyor ona ben de karşıyım.
Ki gidip gelmedim hiç bu dönemde.
Bir kere ailemi görmeye gittim korkarak o da o kadar.

Evet ama. Siz evlerinizde maskesiz dolaşırken onlar yirmi dört saat. Claistiyi birjmde maske tulum. İle çalışıyor. Üç dört kaç iç çamaşırı götürüyorlar sürekli terledikleri için. İnsanların korktuğu hastaya yenmek yediriyorlar. Yani hiç bir işle.kiyaslanamaz ama siz markete gittiiz diye siz suçlu değilsiniz düğüne giden tatile giden cafelerde dolaşan avmelerde dolaşan. Komsuculuk oynayan herkes suçlu bence

Marketten vs alınan şeylerden bulaşıyormuş.

e heralde öyle bir kıyas yapmıyorum. Maske iğrenç bir şey ben iş yerimde takmıyordum açıkçası onlar takmak zorunda. Ve bütün gün o kıyafetlerin içinde daha fazla virüs yüküne maruz kalıyorlar bulaş durumunda bu da daha ağır geçirmelerine sebep oluyor.
ama tarih boyunca salgınlar olmuş. Her zaman olabilir. Ve her hekim görevine bunu bilerek bunun eğitimini alarak başlıyor.
ben de yazdım haftada bir annemi alıp anneanneme götürmekten başka bir şey yapmıyorum şu an. Çünkü covid tiski yüzünden kadınını çıkardık işten. Ben hamile halimle anneannemin evini temizliyorum annemle beraber yemeğini yapıyoruz. Annem de 55 yaşında.
hepimiz bedel ödüyoruz şu an. Bir doktorun salgın yüzünden komşusuna giden insanı suçlaması kadar saçma bir şey yok bence.
Ayrıca bir doktor eşinin eşiyle evleri ayırması aslında benim ilk eleştirdiğim konu oldu. Virüs her yerde. Bu 1-2 aylık mesele değil. Markette bile kapabilirsin. Sırf bu yüzden 10 ay eşimden ayrı yaşamak. Bana göre değil.

Hayırı işaretledim ama sadece eşimin ailesine gidiyoruz çok nadir onlar da bir yere gitmiyorlar, ben çocuklarla evdeyim bir tek eşim işe gidiyor odası ayrı, markete giderken çift maske takıyoruz. Kv ile de gittiğimizde uzakta duruyoruz.

Komşu akraba gezmesi bizde normalde de yoktur ama aileme ve eşimin ailesine ziyaretlerimiz oluyor korona var da sonuçta onların da ya da bizim yarına çıkacağımızın da bir garantisi yok. Şu an yapmadığım tek şey elimi kolumu sallayıp dışarıda gezmek markete de pazara da gidiyorum çalışıyorum zaten işe gitmek mecburi ben gelmiyorum denmiyor, hastaneye de gittim birkaç kez ve bu hafta yine gideceğim şu ara teşhisi konmamış ve benim günlük hayatımı kısıtlayan ağrıya neden olan bir rahatsızlığım var her gün ağrı çekseniz koşa koşa gidersiniz hastaneye emin olun... Yani dikkat edin kalabalıklara girmeyin ama tama en de izole yaşamak bana gereksiz geliyor ama hayat sizin tercih sizin koşullar uygunsa kapanırsınız eve bu sizin tercihiniz..

Şimdi annemin üst komşusu kadın normalde de evden çıkmıyor, para hesabını bilmediği için alışveriş bile yapmıyor. Ama mesela annemin kapısını çalıp, kapıda bir şeyler söylüyormuş çok yaklaşıyormuş annem de uzak durmaya çalışıyormuş. Bu şekilde kapıya gelen kuryeye falan yakın durduysa bulaşmıştır.

Hakkını helal etmeyenlerin, bela okuyanların, suçlusunuz diye bağıranların hepsi market pazar geziyor gördüğüm kadarıyla. Sizler de marketi, bakkalı, pazarı gezme amacıyla kullanıyorsunuz bence. Benim en kolay vazgeçtiğim şey market pazar mesela. Marttan beri pazarın önünden geçmedim, markete sayılı gittim. Hepsini internet üzerinden halledebilecek teknolojik gelişmeye ulaşmış durumdayız çünkü. İstiyorum geliyor, insan görmeden teslim alıyorum oluyor bitiyor. Markette pazarda kullanacağım sokağa çıkma hakkını kapanmadan önce sahilde, ormanda, onları kapattıkları günden sonra da parkta, yürüyüşte kullanıyorum. Markete gidene de hakkımı helal ediyorum, hava almak sizin de hakkınız

Doğum sonrası ücretsiz izindeyim.Ne kimseye gidiyorum ne kimse bana geliyor.Ailem şehir disinda.Gitme gelme yok,yaşları ve rahatsızlıkları var.Esim ve benimde tüberküloz hastalığı geçmişimiz var üç sene öncesine ait.Her açıdan dikkat ediyoruz da işin psikolojik boyutunda yıkılmış durumdayım.Gecenlerde ilk defa bankaya gitmek durumunda kaldım maaş kartım için.Ne yapacağımı sasirdim.Sira beklerken ne yapılırdı, elimi nereye koyayım, ya gayri ihtiyari öksürük gelirse oksurmemek icin kendimi nasıl tutmam gerekir düşündüm durdum.Cok sıkıldım.Her gunumun aynı olmasından,yüz yüze gördüğüm tek yüzün konuştuğum tek insanin eşim olmasindan, aileme sarilamamaktan, görememekten...Çok yildim.Kizim var diye dik durmaya çalışıyorum.Ama pilim ne zaman bitecek merak ediyorum.Yalniz değilsiniz.Cogunluk kurallara uymasa da,birileri hala dikkat etmekte.

Ayrıca şu ortamda kimse bana komşu ziyaretinden yürüyüşe çıkmaktan söz etmesin yani.

+1 insanlar dikkat ediyorum sanıyor ama etmiyor

bir teyze vardı hiç çıkmadım nasıl oldu diye ağlıyordu, sonrasında öğrendik ki torunu sürekli evine girip çıkıyormuş. E sen sabaha kadar çıkma, çıkan kişi eve getirir. Ya da kapı çalar biri adres sorar iki kişi maskesizdir kapar. Muhakkak bir açık oluyor

Bende 6 haftaya kadar çalıştım iş yerinde. Benim isim musterilerle ilgiliydi. Musterilerle az tartismadim. Koronaya inanmayan mi dersin maske takmayan, maske takin diye uyardigimda ustume yurumeyen mi dersin. Sen bana hasta mi diyorsun diyen mi dersin. Güvenlik falan da yoktu o iside bize yikmislardi yani. Urunlerle calisiyorduk. Hem müşteriden hem imalattan gelen onlarin sterilligi mi dersin. Ellerim soyulmustu artik dezenfektandan Eldiven kullaninca isi yapamıyordun çünkü. Dedigin gibi ic yuzune bakinca kimse dogru duzgun icerde de maske takmiyordu calisanlardan gostermelikti yani elbet iniyor o maske. Daha fazla dayanamadim çıktım.
Yakinimdan korona olan oldu sonra bu surecte surec yonetmini agzim acik izledim süreç yoktu çünkü dogru düzgün. Geriye toplu tasimayla dönen hastalar, test yapilmayan yakin temaslilar vs. Vs. Ayni gemideyiz valla kimsenin ne 1 gram fazlasi ne 1 gram eksiği var.

Tanımadığı birinin üzerinde ne hakkı olur ki zaten insanın? Komik bence.
Benim babam yok zaten. Annemide 9 aydır görmesem ne onda psikoloji kalır ne bende. Misafircilik oynayanlara sözüm yok ama gereken tedbirleri alıp anne babayı görmekte sakınca görmüyorum. Neden 9 ay bekleyim anneme gitmek için. Allah korusun ona başka sebeptende bir şey olabilir bu süreçte. 9 aydır görmüyordum sarılamadım bile demekte var.

Konu sahibi norml yürüyüşten bahsetmemiş bence... kadınların toplanıp yürüyüş bahanesiyle sohbet ede ede çardaklarda mola verip, sitede tekrar 2 tur atıp muhabbet etmesinden bahsetmiş olabilir... mesela şusn ekmeği eline alan sokakta geziyor :))) masallah 3 saatten beri ekmekler buz kesti :)

Tek suc bunu gönül isine birakmayip zorunluluk haline getiren yani istifa yasagi ve atama olmamasi.
Sirada yuzbinler var atama bekleyen bu isi yapıp para kazanabilmek icin. Ama 112 icin bile ogretmen alimi yapildi saglikci yerine.
Yoksa o dugunlere gidenlerin cafelere gidenlerin sadece saglikcilara degil bizlere borcu var bizler icinde suclular.
100 kişiyi bir is yerine tikiyorsun yanyana tulum giymiyorlar diyeb isleri kolay mi oluyor? Cogu kisiye verseler cogu kisi giyecektir o tulumlari. Gunde kac vaka cikiyor fabrikalarda da .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…