- 18 Mart 2013
- 3.854
- 12.419
- 363
Bir mesleği seçerken getirilerini ve götürülerini kabul ederek seçiyoruz. Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları da bu mesleği seçtikleri için pandemi döneminde zor şartlarda çalışmak zorundalar. 70 yaşında kronik hastalığı olan doktor konusunda bir şey diyemiyorum ama eşim eve gelemiyor diye ağlayanı da anlamıyorum. Eşinin mesleği o, tüm dünyada doktorlar böyle çalışıyor şu dönemde. Bu pandemi değil dünya savaşı olsaydı ön safta olanlar askerler olacaktı. Asker eşleri sizin yüzünüzden eşimiz eve gelemiyor diye ağlayacaklar mıydı?
Hakkini helal etmeme kismini ben de komik buluyorum tanimadigin insanlara. Hekimlikte tabi ki istifa etme haklari kalkabilir sonucta bu bir olaganustu durum ve doktorlarin isi bu ama risk grubunda olan hekimlerin o kadar viral yuke maruz kalmalari resmen onlari olume suruklemek demek bence. Yani meslege yonelik kisitlamalari calisanlarin haklari aleyhine orantisiz buldum (cevremde duydugum orneklerden). Bir de devletin virusu onleme kismini hice sayarak sadece cevap- saglik calisanlari kismina yuklenmesi de bence orantisiz. Mune siyaset yapmayin dedi ben de cok anlamam zaten ama yasadigim fakir otesi orta Afrika ulkesinde bile daha akillica onlemler alindi bence. Yani bu iste bir yanlislik var gibi geliyor. Askerler de bu sartlarda cephanesiz ve kaybedilecegi belli olan bir savasta calistirilsa o da hos olmazdi bence.
Saglik calisanlari acisindan turkiye ve diger ulkeleri kiyaslayan hicbir sey okumadim hatta bu insan haklari ihlali kisminda hicbir kaynagim yok tamamen kisisel dusuncem ama tahminim avrupada bu sekilde degildir bence. Bilmiyorum baska ulkelerdeki durumu bilen varsa belki bizi aydinlatir