Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 9 aylık bebek sayabilir mi?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

megilara

onelife,onesoul,onelove..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
3.377
26
arkadaşlar okuldan bir arkadaşım benden 1 hafta önce doğum yaptı
geçen bana bebeğinin bir-iki-biraz zorlayınca üççç diye saydığını söyledi
ben inanamadım hatta inanmıyorum hala
 
yok artık atmış bence
defne sürekli baba ba diyor ben ona bile kızım baba dedi demiyorum
bilinçsiz söylüyor çünkü henüz
 
Mümkün değil böyle birşey..Her bebek farklı gelişimler gösterebilir tabi ama arkadaşın fazlaca abartmış bence...
 
yuh daha neler bu kadar da atılmazki kardeşim ve bunu söyleyende bi eğitimci kendi buna inanıyor mu acaba eğer şimdiden sayı sayıyorsa 1 yaşında problem çözmeye falan başlar.
 
Valla ben gerçekten sayıp saymadığını bilemem ama kendi yeğenim benim 8 aylık annesinin isminide söyleyerek gel derdi zaten baba dede kelimelerini hiç saymıyorum bile ve 1 yaşındayken ne dersem aynısını tekrar ederdi hiç harf atlamadan zamane çocuları bazısı da 2 yaşında daha konuşamaz.
 
Arkadaşlar öyle düşünmeyin bebeğim biz göstermediğimiz halde öyle şeyler yapıyorki birisi bana anlatsa inanmazdım.Doktorumuzda şaşırıyor ve algılama gücünün yaşından önce gittiğini ve çok güçlü olduğunu söyledi.Tabi bunlar bir süreç gelişme süreci bütün vücut aynı orantıda gelişmiyor mesela hala bebeğim emekliyemiyor belkide gelicek ay emeklemeye başlar zeka daha yavaş orantıda gelişir bilmiyorum tabi bunları özellikle araştırmadım.
 
Valla ben gerçekten sayıp saymadığını bilemem ama kendi yeğenim benim 8 aylık annesinin isminide söyleyerek gel derdi zaten baba dede kelimelerini hiç saymıyorum bile ve 1 yaşındayken ne dersem aynısını tekrar ederdi hiç harf atlamadan zamane çocuları bazısı da 2 yaşında daha konuşamaz.

Canım benim oğlumda gel yapıyor,alkış yapıyor,anne baba dede mama anane diyor ama bir iki üç diye sıralı bir şekilde sayması bana inandırıcı gelmiyor.
 
bence sanlamını bilemez ama sürekli tekrarlandıysa sayabilir her bebek farklı gelişir annem benim 9 aylıkken çiçeği gösterip çiçek dedğimi söylüyor 11 aylıkken gel kardeşiim gellll gel diyomuşum annem hamileymiş benim oğlum da bütün oyuncaklarını tanıyor şunu getir bunu getir deyince getiriyor mama anne baba kelimelerini bilinçli olarak söylüyor , söylenen kelimeleri tekrara başladı kuş deyince o da kuş diyor ama kuşun ne olduğunu bilmiyor 1-2-3 biraz söylemesi zor kelimeler ama gerçekten sık tekrarlandıysa söyleyebilir belki de tesadüfen söylemiştir geçen gün televizyonda 1-2-3 diye tekerlemeler söylenirken oğlum da üşşş diye tekrar etti ama bidaha da söylemedi yani tamamen tesadüf
 
ipek de 100den geriye sayıyor dermişim :roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
 
Neden aileler bebeklerini akranlarından ileri ve dahi olarak göstermek ister anlamam.Onlar bebek bebekliklerini yaşıcaklar sonra çocukluklarını her şey sırayla 8 aylık bebeğin sayması vs gibi şeyler şehir efsanesi.
 
ben her bebeğin ayrı bi dünya olduğunu düşünüyorum. hepsi aynı değil, standart değil. bazılarının kimi özellikleri erken gelişir bazılarının geç, bu anormallik değil, genetik yapısı ile ilgili bir durum. neden yalan söylesin ki! benim oğlum henüz tam olarak anlamlı heceler söyleyemiyor. evde babası onla oynarken bazan çok defa 1-2-3 diye tekrarlıyor ve öpüyor ve her defasında 3 ten sonra gelecek bir öpücük bekliyor gülümseyerek.. hatta anneannemizle birlikte iken günde bikaç kere parmak sayıyorlar. eğer bu şekilde sık tekrar ediliyorsa, neden olmasın diye düşünüyorum. bakalım 9.aya gelince bizde sayabilecek miyiz :)
 
9 aylik bebegi bilmiyorum canim ama benim kuzenimin oglu sanirim 10 - 11 aylikken annesi bir iki diince oda üc derdi hemen :)

sonradan sonradan kendi bir iki üc demeye basladi ama 10-11 ken sirf bir iki lafinin arkasina üc geliceni ögrenmisti 9 aylik bebek öyle olur mu bilmiyorum
 
Valla benim oğlumda sayamıyor ama dil gelişimini iyi buluyor annem. Şimdi ne desem boş. Daha zekalarını anlayamayız gibi geliyor bana. Her çocuk sonra kendine özgü. Çınar'ın yaptıklarını başka çocuk yapamaz, başka çocuğun kolaylıkla yaptığını Çınar yapamaz. O yüzden ben sadece oğlumun gelişimini zevkle izliyor, beni hergün şaşırtmasına bayılıyorum
 
megilara
peki bu bebek sadece bir iki üç mü diyormuş başka birşey demiyor muymuş?
şaşırdım eğer doğruysa.. önce agulama sonra heceleme sonra kelime sonra telgrafik yani iki kelimeyi kısa kısa cümle yapma değil miydi gelişim aşamaları bu en sonuna gelmiş yani cümle kuruyor ard arda söylüyorsa
inandırıcı bulmadım bende..
 
benım oglum 9 aylık emeklemiyor hecelr cıkıo agzından alkış yapıo ve sarkı soyleyince sallanmaya başlıo olabilir her cocuk farklı ortamda yetiştigi icin degişik şeyler yapabilir
 
Bilmem banada tuhaf geldi ama benimde yeğenim 9 aylıkken hala diyordu 1 yaşındayken bülbül gibi konuşuyordu ben onun hiç konuşmadığı dönemi hatırlamıyorum. 1 yaşında yürümüyordu ama nerdeyse cümle kuruyordu :))
 
arkadaşlar tamam gelişimi farklı bebeklerin
9 aylık kelime söyleyebilir falan ama
ard arda saymak 1-2-3... diye baby einstein olsa gerek
 
Bir diye elinle gösterirsen ve oda cevap verirse tabi mucizevi bir durum olur çünkü bilinçli olarak yapar ancak sanırım ezberlemiş bu da gayet normal bilinçsizce esberlediği kelimeleri söylemiş bebek.
 
hamileyken televizyonda bir belgesel izlemiştim bebek gelişimiyle ilgili.bebeklerin öğrenme kapasitelerinin ne kadar büyük olduğunu anlatıyordu.aynı anda birçok yabancı dili öğrenebildiklerini ve bunları ayırd edebildiklerini gösterdiler.özelliklede bebekler matematik konusunda çok yetenekliymiş bende şaşırmıştım toplama çıkarma işlemi yapıyorlardı.
tabi bu bizim gibi bilinçli bir şekilde değil ama oyuncakları göstererek ve saklayarak verdikleri tepkilerden anlaşılıyordu.pek çok bebek üzerinde denenmiş ve kanıtlanmış.
gerçektende bebeklikten anaokulu döneminde kadar öğrenme çok hızlı olduğu için herkes kendi bebeğini dahi sanabilir.bu pek de yanlış sayılmaz çünki inanılmaz bir hızla beyinleeri gelişiyor ve öğreniyorlar.(işleyen demir daha çok ışıldıyor)ancak sosyalleşip helede okula başladıktan sonra bu öğrenme yavaşlayıp normale dönüyor.(tabi bazı çocuklar sıyrılıyordur aradan)
arkadaşınızın bebeği için birşey diyemem ama öğretileni- taklit- edip hızlı gelişim göstermesi inanılmaz birşey değili bebekler için.bu arada kimi fiziksel kimi de zihinsel olarak daha hızlı gelişebilir.
 
X