- 11 Temmuz 2025
- 246
- 363
- 18
- Konu Sahibi huuhuunenninenni
Bebeğimi uyutamıyorum. Aşırı enerjik kendini ordan oraya fırlatıyor sakinleştiremiyorum. Emerek ya da sallanarak uyurdu tamamen direniyor. Gündüz 2şer uyku yapıyor güç bela uyutuyorum çoğunlukla emerek uyuyor. Uyku aralıklarına beslenme saatlerine çok dikkat ediyorum. 1.5 saat civarı 2şer defa uyusun ve 2 3 saat toplam gündüz uykusu yapsın diye 30 45 dk vs sonra uyanıp oturup ağladığında uykusu açılmadan yakalayıp sallayarak ya da emzirerek tekrar uyutuyorum. Her zaman kötü uyudu kucakta temasla vs asla uyumayı kabul etmedi istemedi. Uzun süre sallaya sallaya güç bela uyuttum hep. Ama gittikçe durum kötüleşti. Sallayarak gece uykusuna yatırdığım saat başı ağladıkça emzirerek sabaha kadar tekrar tekrar daldırıp uykuya döndürdüğüm bebeğim önce emerek uyumayı reddetmeye başladı salla emzir salla emzir geri uyutur oldum. Artık tamamen gece uykusuna geçmeyi reddediyor. Hiçbir şekilde jykuya geçmiyor. 3.5 saati uyanıklığı geçmeden ortamı karartıp sessizleşip onu sakinleştirmek için çabalıyorum öpüyorum emziriyorum ama uyuyacak gibi mayışmaya başladığı an memeden kaçıp kalkıp sağa sola tırmanmaya başlıyor. Ayağımda yastıkta sallardım bağırarak ağlıyor kendini yay gibi yapıp yastıktan atıyor. Dün 2.5 saat bununla cebelleştim tam 6 saat uyanık kaldı zar zor bir şekilde uykuya daldırmayı başarana kadar. Bu da normal değil. Tüm gün 1 saniye dahi durmadan hareket ediyor. Yoruluyordur ama enerjisi hiç mi hiç bitmiyor. Evde sakin bi gün bile geçirsek hep aşırı uyarılmış gibi. Asla durmuyor uzanmıyor sakinlemiyor uyumayı tümden reddediyor. Bunu yaşayan birini de bulamadım. Sadece emziren annelerin saat başı ağlayıp emerek geri uyuyan bebeklerinden yakındığını görüyorum ama onlar bizim iyi günlerimizdi.
Bunu yaşayan veya önerisi olan var mı?
Bunu yaşayan veya önerisi olan var mı?