9 aylık kızım ve dedesi

Ben aşkım kelimesini kullanmıyorum, etrafımızda kimse de kullanmıyor ama merak ettim, kaç yaş veya ay sonrası algılamaya başlar bebek bunu? Yani 9 aylık bebeğe aşkım denmesi gerçekten sakıncalı mı?

adami sevmediginiz icin gozunuze batiyor bence
aşkım kelimesi çok siradan bir kelime zaten

Kelimelere bu kadar anlam yüklememenizi öneririm. Aşkım sıradan bir kelime. Yakın kadın arkadaşlarıma aşkım diyorum hepsine aşk mı duyuyorum? Aşk sadece bir kadının bir erkeğe hissedebileceği bir duygu değil ki. Aileler çocuğuna aşkım diyor ne var bunda? Kızınız daha 9 aylıkmış kelime anlamına takılacağını sanmam. Sizin gözünüze battığı için dikkatinizi çekiyor bence kendi babanız o şekilde seslense rahatsız olacağınızı düşünmüyorum

İş arkadaşım da bana hayatım diyor, üstelik kadın
Hiç rahatsız olmuyorum bence çok tatlı
Bu konuda uzman görüşleri var , belki haklılar ama bana çok anlamsız geliyor bu mevzuu.
Ayrıca sizin sorununuz pedagoji falan değil adama gıcıksınız ondan istemiyorsunuz belli ki.

Yok artık!!! Gerçekten banlanmak istemiyorum yoksa çok şey yazarım. Ne kadar saçma sapan bir toplum olduk!! Bir dedenin TORUNUNU sevmesinin, aşkım, bebeğim demesinin altında bile bir şeyler arar olduk!!

Çocuklar her davranışı,her sözü algılar ve kaydeder.
Anne karnındaki bebeğin bile annesinin duygusunu,dinlediği müziği,etrafıyla olan etkileşimini hissettiği araştırmalarla ispatlanmış durumda.
Bebekler-çocuklar anlamaz,fark etmez anlayışı çok gerilerde kaldı.

Elbette 9 aylık bir bebek bu kelimenin anlamını bilmez,bununla birlikte sürekli söylendiğinde kulağı alışır,bilinçaltında yer eder.
Burda dikkat edilmesi gereken husus yetişkinlerin konuşma/hitap alışkanlıklarını gözden geçirip düzenlemesi.
Elbette kişilerin mizacı,hayata bakışı, alışkanlıkları kullandığı kelimeleri de etkiliyor.
Her ne kadar benim tarzım olmasa da etrafındaki yetişkinlere,arkadaşına,
'aşkım'diyen hitap edeni yadırgamam bununla birlikte bebek ve çocuklara bu kelimeyle seslenilmesini doğru bulmuyorum.

'Kelimelere çok anlam yüklemeyin' şeklindeki bakış açısını da doğru bulmuyorum.
Tam tersine kelimelerin hayatımızda büyük etkiler ve değişiklikler yapabiliecek güçte olduğunu düşünüyorum.
Hele de sürekli kullanıldığında...

Evet anlıyorum söylemek istediğinizi.
Ben genelde ismiyle hitap etmek gerektiğine inanıyorum severken, çevremizdekiler de genelde böyledir. Onu bir birey olarak kabul ettiğimiz duygusunu vermek istiyorum küçüklükten itibaren, o sebeple ismiyle hitap ediyorum. Aşkım, hayatım, sevgilim kelimelerini pek sevmediğim için eşime bile söylemem zaten.
Söylenmese daha iyi tabii ama, dönülmez zararlar da vermez gibi düşündüm açıklamanız doğrultusunda.
Teşekkür ederim

Gandhi'nin çok sevdiğim şu sözlerini de paylaşmadan edemedim.
Konuyla direk ilgili değil belki ama kelimelerin gücüne dikkat çekiyor.
“Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür…
Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür…
Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür…
Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür…
Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür…
Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür…
Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür.” Gandhi

Çocuklarıma aşkım, birtanem gibi kelimeler kullanmam

Kayınpederim yada başka biri kullansaydı uygun bir dille bu tarz kelimelerin kullanılmaması gerektiğini söylerdim, rahatsız olmakta haklısınız. Siz söyleyince inada bindirecekse, ilan edin eşiniz söylesin, ne bunu söylemekte onu da anlamış değilim.

Çocuğa aşkım denmez,aşkım sadece karşı cinse söylenmelidir. Biz anaokulunda yardımcı öğretmeni uyarmıştık,haklısınız uygun değil.

Bende sevmiyorum bu tur hitaplari ancak " kız çocuğunu aşkım diye sevmesin " düşünceniz çok yanlış bana göre.

Kız çocuğu ya da erkek çocuğu diye ayirmamaliydiniz. Hitap yanlışsa ikisine de yanlış.

Siz onları sevmiyor olabilirsiniz ancak sevgilerine, sevmelerine karisamazsiniz.

Çocuklarımızı kendi ofkelerimize alet etmeye hakkımız yok. Onların dedesi neresi halası teyzesi çünkü.

Siz önce torun istemeyip sonra sevmelerine sinir olmuşsunuz.
Çok da haklısınız.
Dedesi aşkım diye severken çok pis laf sokardım ben olsam.

bir cok pedagog askim sevgilim gibi kelimelerin cocuklara kullanilmasini dogru bulmuyor
yavrum cocugum canim denebilir ama bence de cok yanlis dudaktan opme askim bitanem demek
bu konudaki uzman goruslerini izletseniz bir ise yarar mi acaba?

Siz karşı tarafa iyice sinir olmuşsunuz o yüzden size öyle geliyor anormal bir durum yok aksine çok güzel mesela benimde kayınvalidem çok iyi bi insandır ama zamanla bazı sebeplerden gıcık oldum o ne yapsa batıyor bana bazen düşünüyorum yazık ya ne zararı var napıyo seviyo sadece bilmem ne diye bu şekilde bastırabiliyorum ancak duygularımı

Sizin gibilere derin bir saygım var. Birine gıcık da olsanız, doğruyla yanlışı ayırt edebiliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…