- Konu Sahibi Handandandan
-
- #277.221
Cok sevindim canim iyi olmaniza sifa olsun vitaminlerKizlar bizde smdi eve geldk esim biraz uzandi gececi caliscagi icin. Bende yemek yapcm bugun yemegi gec yeriz o yuzden smdi kendime bi kahve yapicam. Muayne iyi gecti cok sukur hersey yolunda haftasiyla bir gidiyormus 450gr civarinda. Ayaklari bardaş yapmis takiliyordu valla onun rahati bizden iyi 
Bu arada kullandigim haplara ek magnezyum yazdi ben cok derken ettimi 4suanda d vitamini, decavit, demir hapi ve ek olark magnezyum geldi bide balik yagindan yutuyorm arada neyse bakalm bebek iyi olsunda
@Pufuduks canim senin nasil gidiyor 2li test sonuclarni alabildnmi
Tebrikler canımTeşekkürler canım
Ben de kendimi kutluyorum. Demek ki spor yapmayi sevmeyen biri bile istese yapiyormuş. Yeter ki yapacağım diyelim
Kızlar sizleri de kutlarim. Bu hafta cidden iyiydik
Teşekkürler tatlım ❤❤Tebrikler canım
Tebrikler kizlarSpor listesi Sonuclar
1. Fatlady (1.385 puan)
2. Fit mutlu anne ve tugcetugcem (1.120 puan)
3. AhSen_2504 (945 puan)
Tebrikler kizlar
Fatlady bu haftaki emeklerinin karsiligini aldin bence cnm cok tbrk ederim seniii
Bu hafta ikinciligi 2 kişi paylasiyor
o iş bende cnm :)) bu hafta cogu gider zaten
herseyin yolunda olmasina sevindim cnmKizlar bizde smdi eve geldk esim biraz uzandi gececi caliscagi icin. Bende yemek yapcm bugun yemegi gec yeriz o yuzden smdi kendime bi kahve yapicam. Muayne iyi gecti cok sukur hersey yolunda haftasiyla bir gidiyormus 450gr civarinda. Ayaklari bardaş yapmis takiliyordu valla onun rahati bizden iyi 
Bu arada kullandigim haplara ek magnezyum yazdi ben cok derken ettimi 4suanda d vitamini, decavit, demir hapi ve ek olark magnezyum geldi bide balik yagindan yutuyorm arada neyse bakalm bebek iyi olsunda
Ellerine saglik kuzucumSpor listesi Sonuclar
1. Fatlady (1.385 puan)
3. AhSen_2504 (945 puan)
Tebrikler kizlar
Fatlady bu haftaki emeklerinin karsiligini aldin bence cnm cok tbrk ederim seniii
benim gibi arti olmus olsan olabilirde cnm normal zamanda bana biraz fazla geldinoldu ki abla cok mu imkansiz bir rakam koydum
tatlim pinari etiket yapMenumu yazayim
12.50
1 yumurta
1 dl peynir
1 domates
salatalık
5 zeytin
.
14.40
yarim portakal
17.00
1 kase m.corba
Bol maydonozlu salata
Su.2lt 1lt daha icerim
Spor 1ml leslie 45 puan 30dk tempolu yürüyüş 90
toplam 135 puan
Tatlim sen bi menu vermeye paylasima basla haftaya bakalimHanımlar nasılsınız akşama misafirim var bugün temizlikle uğraştım orucum biraz önce tartildim 70.6 izne ayrıldıgim kilo 71.1
Bugün menü paylaşımı yapacagim
Mefkûs ablam eğer listeye alırsan beni inan seni mahcup etmem çünkü biran önce bu işi hitam ettirmek istiyorum karar senin biz her daim teslimiz sana
dfjfhjk | ||||||||
Xgjk | ||||||||
Tsk cnmHaftaya atarsin canım çok değil
Regldendir büyük ihtimal ile canım
Çok teşekkür ederim canım benim ❤
Tebrik ederim canım
Çok güzel canım tebrikler
Gayet güzel cnm tebrikler
Bence güzel sonucun canım eksi eksidir tebrikler
Günaydın ablamm
Bence gayet iyi gidiyorsun canım hiç hızlı değil
Vaaaayyyyyy tebrikler canimmm süpersinnnn
Çok güzel canım seni de tebrik ediyorum ❤❤❤❤
Tamam abla ilk firsatta alicam insKetentohumu yagi alin kizlar iyi geliyor
hele ben aninda aliyorum cnm
Tabiki bugun basladim insallah
Bu ara beni 2-3ay daha goturur :)))
aynen cnmGayet normal kaptanim. Ama yeni alinan kilo çabucak verilir. Sen de kararini verdiğine gore
O zaman dikkat et canim. Ben nasıl beslensem de düzelemiyorum malesef
Teşekkürler canım
tsk cmmTebrik ederim canım
Regli olabilir canım
İstediğim sonucu alamadığım için ama bu hafta yarın itibari İle fındık kadar kaçmak yapamayacağım
Gayet iyi gidiyorsun canım 12 kilo zaten gidiyor Doğum sonrası
Çok sevindim Melis sen verdikçe kendim vermiş gibi oluyorum
Çok iyi tebrikler
Abla sen de biliyorsun başladığında hemen eksikler gelecek yarın başlayalım morti de olalım olar mı
eksi eksidir cnmKizlar selam,
Benim bildirimim pek guzel degil, regl arti haftasonu yedigim borekler etkisini ancak yitirdi maalesef
Gecen hafta 67,7
Bugun 67.4
Fark -300
Yuzde 0.44
Tum takimdan ozur dilerim, haftaya kacamak yok, spor var.
tsk cnmbu burda dursun birazdan okuyacam :)
canini sıkma canim bu hafta toparlarsin
reglim etkisi büyük oluyo malesef şişlik olur genlde
100 100 dür yeterki eksi olsun:)
canim sen bir diyetisyend3 tahlil yaptirsana neden kilo veremiyosun
tebrikler canim
super tebrikler cnm
Arada oluyo öyle vücut dirençli davrandığı geçici süre sıkma canını
gayet iyi cnm tebriklerKilo bildirimi
Geçen cuma: 84.4
Bu cuma: 83.3
Fark: -1.1
Mefkurem abla daha iyi olabilirdi ama olmadı
tebrikler cnm cok iyi
cok sevindkm cnm heo boyle sorunsuz ilerledin saglikla buyusun melegin insAllahKizlar bizde smdi eve geldk esim biraz uzandi gececi caliscagi icin. Bende yemek yapcm bugun yemegi gec yeriz o yuzden smdi kendime bi kahve yapicam. Muayne iyi gecti cok sukur hersey yolunda haftasiyla bir gidiyormus 450gr civarinda. Ayaklari bardaş yapmis takiliyordu valla onun rahati bizden iyi 
gecen hafta da ikinci miydim ben sankiSpor listesi Sonuclar
1. Fatlady (1.385 puan)
3. AhSen_2504 (945 puan)
Tebrikler kizlar
tsk ederim cnm bende seni tebrik ederim emeginkn karşılığını da aldinTeşekkürler canım
Ben de kendimi kutluyorum. Demek ki spor yapmayi sevmeyen biri bile istese yapiyormuş. Yeter ki yapacağım diyelim
Kızlar sizleri de kutlarim. Bu hafta cidden iyiydik
afiyet olsun cnm guzel menu sporunda oyleMenumu yazayim
12.50
1 yumurta
1 dl peynir
1 domates
salatalık
5 zeytin
.
14.40
yarim portakal
17.00
1 kase m.corba
Bol maydonozlu salata
Su.2lt 1lt daha icerim
toplam 135 puan
tsk ederim cnmo iş bende cnm :)) bu hafta cogu gider zaten
herseyin yolunda olmasina sevindim cnm
Dedigim gibi sende ufak tefek seyi kafana takma bu zamanlarin keyfini cikar
Ellerine saglik kuzucum
En bastaFatlady
sonratugcetugcem
Fit mutlu anne
AhSen_2504
Cooook tebrikler
benim gibi arti olmus olsan olabilirde cnm normal zamanda bana biraz fazla geldi
Tabi hic bisey imkansiz degil :)))
tatlim pinari etiket yapPnrrr-12
Aksama yogurtta eklesen daha iyi olurdu bana biraz az geldi
Müsait bi zamanimda tanr tanr okuycam cnm bikgi icin tsklerZayıflamak istiyorsan, işe seni sabote eden doğru bilinen yanlışlarla başlamalısın.
Koşarken fazla kilolarını ardında bırakmak isteyenler, antrenmanların yanı sıra, beslenme düzenlerinde de hedefe yönelik taktikler uygulamaları gerektiğini bilirler. Ancak en “ne yaptığını bilen” kadınlar bile, yıllardır söylenegelen ve beslenme bilimindeki gerçeklerle çelişen bazı efsanelerin tuzağına düşebiliyor. Pittsburgh Üniversitesi Tıp
Merkezi’nden sporcu beslenmesi programı direktörü Leslie Bonci, “Kilo verme konusu çok karmaşık ve kafa karıştırıcı olabiliyor çünkü ortalıkta birbiriyle çelişen bilgiler dolaşıyor” diyor. Kalıcı bir şekilde zayıflayabilmen için, güncel araştırmaların ve uzman görüşlerin ışığında, zayıflama konusunda doğru bilinen altı yanlışı ifşa ediyoruz.
Efsane: ÖĞLEDEN ÖNCE TATLI YASAK
Kilo vermek isteyen birçok kadın, tatlıyı unutması gerektiğini düşünür. Steroids dergisinin Mart 2012 sayısında yayımlanan bir çalışma ise aynı fikirde değil; üstelik kahvaltıda dahi tüketebileceğini söylüyor. Araştırmacılar, karbonhidrat ve proteinden zengin, çikolata veya dondurma gibi tatlıları da içeren 600 kalorilik kahvaltı yapan katılımcıların, karbonhidrat miktarı düşük kahvaltıyla güne başlayanlara göre, dört ayın sonunda daha çok kilo verdiklerini (sonraki aylar boyunca da vermeye
devam ettiklerini) tespit etti. Bonci, “Kahvaltı masasındaki tatlılar günaha davet gibi gelebilir ama sabah kendine biraz olsun müsamaha gösterirsen, günün geri kalanında daha az yiyebilirsin. Diğer türlü, sabah başlayan yoksunluk hissiyle baş etmek daha zor olacaktır” diyor.
HAYATA GEÇİR ⇒ Yaklaşık 600 kalorilik kahvaltın, sebze, meyve, protein ve karbonhidrat bakımından zengin olsun. Eğer canın istiyorsa bunlara tatlı da ekle. Tabii çikolatalı muffin gibi kalori bombalarından kaçınmak iyi olur. Bunun yerine yoğurt, muz, yer fıstığı ezmesi ve bir dilim çikolatayla bir shake hazırlayabilirsin. Badem ezmesiyle birlikte muzlu kek de leziz bir alternatif olabilir.
Efsane: LİF TAKVİYESİ TOK TUTAR
Yüksek miktarda lif içeren sebze ve meyve gibi besinlerin vücutta sindirilmeleri daha uzun sürüyor ve daha çok su tutuyor. Bu durum tokluk hissi yaratıyor ve kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Gıda şirketleri de sırtlarını lifin bu işlevselliğine yaslıyor ve yoğurttan protein barlara, buldukları her şeye lif takviye ediyorlar. Soru şu: Bu lifler işe yarıyor mu? Minnesota Üniversitesi araştırmacıları, bir deneyde katılımcılardan günde iki öğünlerini düşük lif oranına sahip bir bar veya 10g takviye lif içeren başka bir bar ile değiştirmelerini istedi. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics’te yayımlanan sonuç gösterdi ki, lif takviyesi tokluk hissi konusunda fark edilir bir katkı sunmadığı gibi, düşük lifli barlara göre daha çok şişkinlik yarattı. Bonci, “Gıda sektöründe herkes liflere bel bağladı ama her lifin aynı etkiyi yaratmadığı çok açık” diyor.
HAYATA GEÇİR ⇒ Açlığını bastırmak için Bonci’nin önerisi, lif oranı doğal olarak yüksek besinler tüketmen. Tam tahıllı gıdalar, baklagiller, meyve ve sebzeler en bilindik lif kaynakları. Düşük kalorili olmalarının yanında, lif takviyeli işlenmiş gıdaların aksine midede daha çok yer kaplıyorlar.
Efsane: KARBONHİDRAT KİLO ALDIRIR
Koşucular, karbonhidratın antrenmanları için elzem olduğunu bildikleri halde, kilo vermek istediklerinde herkes gibi ilk onlardan vazgeçiyorlar. Çünkü fazla karbonhidrat tüketmek vücut ağırlığını artırıyor. Bonci’nin dediği gibi, karbonhidratlar sünger gibidir, vücudunun daha çok su çekmesine neden olur. Elbette bu ağırlık geçici ve iyi doyduğun anlamına geliyor. Ancak tam tahıllı karbonhidratları beslenme planından çıkarmak o kadar da iyi bir fikir değil. 2012’de yapılan bir çalışmaya göre, 12 haftalık tam tahıllı buğday bakımından zengin ve düşük kalorili bir diyet, rafine buğdayın ağırlıklı olduğu düşük kalorili bir diyete göre daha çok yağ kaybettiriyor. Bu da büyük ihtimalle tam tahıllı buğdaydaki ekstra lifin tok tutucu özelliğinden kaynaklanıyor.
HAYATA GEÇİR ⇒ Utah Üniversitesi’nden Dr. Katherine Beals, hangi tahılı yersen ye, bunun tam tahıllı olmasına özen göstermeni tavsiye ediyor. İşini kolaylaştırmak için tahılları bir kerede bol miktarda pişir ve tüm hafta boyunca tüket. Kuruyemiş, kuru meyve, sebze ve et çeşitleriyle de zenginleştirebilirsin.
Efsane: BÜTÜN YAĞLARI KESMEK ŞART
Yağ, kalorisi en yüksek besin öğelerinden biri. Bu yüzden, onları tüketmeyerek kolayca kilo verebileceğini düşünebilirsin. Ancak yağı azaltmanın tam tersi bir etkisi oluyor. Journal of the American Medical Association’da yer alan bir çalışmada, düşük yağlı, düşük glisemik indeksli ve düşük karbonhidratlı olmak üzere üç farklı diyet türü incelemeye alındı. Göründü ki, düşük yağlı beslenenlerin dinlenme halindeki enerji harcaması (yani, dinlenirken yakılan kalori miktarı) düştü. Yağı ciddi oranda azaltmak, insülin ve kolesterol değerlerini kontrol altında tutan hormon işleyişini de olumsuz etkiliyor. Bonci, “Birçok açıdan yağlara ihtiyaç duyarız. Eğer yeterince tüketmezsen vücudun ihtiyacı olan enerji için kaslarını yakmaya başlar” diyor.
HAYATA GEÇİR ⇒ Bonci, “İnsanlar beslenme programlarındaki yağ miktarını düşürdüklerinde, lezzet için bu kez şeker tüketmek gibi farklı yollara sapıyorlar” diyor. Günlük kalori alımının yüzde 30’unun yağlardan; bunun da üçte ikisinin kuruyemiş, yumurta, farklı yağlar ve avokadodan alınabilen sağlıklı doymamış yağlardan oluşması gerektiğini belirtiyor.
fsane: SADECE SIFIR KALORİLİ TATLANDIRICILAR KULLANILMALI
Zayıflamak isteyenler için sukraloz, aspartam ve stevia gibi sıfır kalorili tatlandırıcı kullanmak cazip bir seçenek gibi görünebilir. Ne de olsa, şeker yüklü gazlı içeceği diyet versiyonu ile değiştirmek, kalorileri azaltmanın kolay bir yolu olarak kabul ediliyor. Ancak American Heart Association ve American Diabetes Association tarafından yürütülen ortak çalışmaya göre, kalorisiz tatlandırıcılar ile kalıcı olarak zayıflamak arasında herhangi bir bilimsel ilişki bulunmuyor. Neden mi? En önemli
problemlerden biri, kaybı fazlasıyla telafi etme çabası. Yani diyet bir içecek tercih ederek 150 kalori az alıyorsan ve ardından, akşam yemeği için kendini fazladan bir porsiyonla ödüllendiriyorsan, faydayı zarara çevirmiş oluyorsun.
HAYATA GEÇİR ⇒ Bonci, “Eğer gün içinde çok fazla gazlı içecek içiyor veya kahvene kaşık kaşık şeker koyuyorsan, o zaman içeceklerin diyet versiyonlarına geçmekte haklı olabilirsin” diyor. Yine de, eğer sıfır kalorili bir tatlandırıcı tüketmek beyninde “Artık istediğini yiyebilirsin” sinyalini yakıyorsa, bu değişimin senin için çok da anlamlı bir seçim olduğu söylenemez. Beslenme planını yeniden düzenlerken, bir alanda kesintiye gitmenin, diğer bir alanda fazlasını yapmana yol açmayacağından emin olman şart.
Efsane: UZUN KOŞULARIN SAYISINI ARTIRMALI
Çoğu koşucu ne kadar kilometre kat ederse, o kadar iyi olacağını varsayar. Özellikle de kilo vermeye çalışıyorsa. Danimarka’da 2012 yılında yapılan bir çalışmada, uzun koşuların o kadar da etkili olmadığı görüldü. Araştırmacılar, aşırı kilolu katılımcılardan günde 30 veya 60 dakikalık orta yoğunluklu egzersiz yapmalarını istedi. Şaşırtıcı şekilde 13 haftanın sonunda, daha az egzersiz yapanlar daha fazla kilo kaybetti. Peki diğer grubun düştüğü tuzak neydi? Daha uzun süre egzersiz
yapan kişiler, günün geri kalanında daha çok yiyorlardı. Diğer bir deyişle, egzersiz ne kadar uzuyorsa, bunu telafi etmek için alınan kaloriler de o kadar artıyordu.
HAYATA GEÇİR ⇒ “Uzun mesafe koşuları yapmak güzel ama bu nedenle normalden daha fazla yemeyeceksin” diyor Beals. Uzun mesafe koştuğun günlerde, beslenme düzeninin kontrolden çıkmamasına dikkat et.
Magnezyum kabizliga falan da iyi geliyor, kramplarada cok iyi gelir, sen bunlari ilac gibi dusunme aslinda, bunlar besin takviyesiKizlar bizde smdi eve geldk esim biraz uzandi gececi caliscagi icin. Bende yemek yapcm bugun yemegi gec yeriz o yuzden smdi kendime bi kahve yapicam. Muayne iyi gecti cok sukur hersey yolunda haftasiyla bir gidiyormus 450gr civarinda. Ayaklari bardaş yapmis takiliyordu valla onun rahati bizden iyi 
Sahane olmus bence, hic cuma olmamis, sanki bir persembe menusu, bol eksi getirsin canimMenumu yazayim
12.50
1 yumurta
1 dl peynir
1 domates
salatalık
5 zeytin
.
14.40
yarim portakal
17.00
1 kase m.corba
Bol maydonozlu salata
Su.2lt 1lt daha icerim
toplam 135 puan
Fena olmamıs canim ama daha güzel olabilirdi
İnşallah canım
Süpersin canim
Sağ ol canim inşallah
Süpermiş afiyet olsun
Her eksi candır
Sağ ol canim benim aminnn
Regldendir haftaya gider canım
Eksi eksidir
En azından artı degilsin canım . Haftaya daha çok gider
Tebrikler canım
Tebrikler canım
Bence gayet iyi canim
Olabilir canim . Haftaya iyi gider
Olabilir ablacim . Haftaya fazlasiyla verirsin
pazartesi fazla artin vardi cnm
Haftasonlarina dikkat et
ultrasonla bakarlarsa anlarlar zaten cnm
dikkkat ettigin halde artiysa ondandir tatlim
zaten listede arti kabul etmiyorum biliyosun :))
bu hafta biraz konsantren dusuktu sanki hafizecim eltiekmek işleri bozdu gibi geldi :))) haftaya guzel bi eksiyle gel listeye alalim tamammi
Haftaya atarsin canım çok değil
Regldendir büyük ihtimal ile canım
Çok teşekkür ederim canım benim ❤
Tebrik ederim canım
Çok güzel canım tebrikler
Gayet güzel cnm tebrikler
Bence güzel sonucun canım eksi eksidir tebrikler
Günaydın ablamm
Bence gayet iyi gidiyorsun canım hiç hızlı değil
Vaaaayyyyyy tebrikler canimmm süpersinnnn
Çok güzel canım seni de tebrik ediyorum ❤❤❤❤
bu burda dursun birazdan okuyacam :)
canini sıkma canim bu hafta toparlarsin
reglim etkisi büyük oluyo malesef şişlik olur genlde
100 100 dür yeterki eksi olsun:)
canim sen bir diyetisyend3 tahlil yaptirsana neden kilo veremiyosun
tebrikler canim
super tebrikler cnm
Arada oluyo öyle vücut dirençli davrandığı geçici süre sıkma canını
Çok teşekkürler kaptanımo iş bende cnm :)) bu hafta cogu gider zaten
herseyin yolunda olmasina sevindim cnm
Dedigim gibi sende ufak tefek seyi kafana takma bu zamanlarin keyfini cikar
Ellerine saglik kuzucum
En bastaFatlady
sonratugcetugcem
Fit mutlu anne
AhSen_2504
Cooook tebrikler
benim gibi arti olmus olsan olabilirde cnm normal zamanda bana biraz fazla geldi
Tabi hic bisey imkansiz degil :)))
tatlim pinari etiket yapPnrrr-12
Aksama yogurtta eklesen daha iyi olurdu bana biraz az geldi
Teşekkür ederim canım . Ben de seni tebrik ederimTsk cnm
Tamam abla ilk firsatta alicam ins
aynen cnm
tsk cmm
eksi eksidir cnm
tsk cnm
gayet iyi cnm tebrikler
tebrikler cnm cok iyi
cok sevindkm cnm heo boyle sorunsuz ilerledin saglikla buyusun melegin insAllah
gecen hafta da ikinci miydim ben sanki
tsk ederim cnm bende seni tebrik ederim emeginkn karşılığını da aldin
afiyet olsun cnm guzel menu sporunda oyle
tsk ederim cnm
Afiyet olsun canım çok güzel olmuşMenumu yazayim
12.50
1 yumurta
1 dl peynir
1 domates
salatalık
5 zeytin
.
14.40
yarim portakal
17.00
1 kase m.corba
Bol maydonozlu salata
Su.2lt 1lt daha icerim
toplam 135 puan
Bende tartildm cok farkediyor haİftar öncesi tartildim 400 gr daha gitmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?