- 11 Mayıs 2009
- 27.408
- 92.964
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #354.501
buna daha büyük daha içten aminnnnnnnnnHerkese günaydin, evde kavgasiz huzurlu karantinalar yasiyalim insallahbol bol dua edelim
kız evin neyini dezenfekte edecek virüs hava da gezmiyor insanlara yapışıp kalıyor normal temizlik yeterli ki bebelere zaten bir şey olmaz virüs onlar da barınamıyor bulaşmıyor bile :))Ay inşallahda pekde mümkün değil
Kocam sıyırdı tek muhabetı evin ve bebelerin dezenfektesi su sıra
İyki titiz bir insan değilmiş diyorum yoksa boğarmışım
umursamazlardan olacağına böyle olsun daha iyi gülüm :))Benmkide çok pimpirikli. Hastaneden geldik burun deliklerine bile kolonya sıktıduştada kırklandı
Canım çok sağol çok artmıştı ateş doktoru getirin dedi şimdi azaldı ateşten kabardı ve geçti şu an azaldı 40.2 oldu çok korktuk..Gecmis olsun canim simdi nasil?
Canım dün geceyi zor atlattık gece 2 gibi düşmeye başladı çok zordu Allah korusun hepimizi ve yavrularımızı...hastaneye gitmeye korktuk doktoru getirin dedi mecburdukneden diyecektim yazmissin
gecmis olsun canim simdi nasil
Demezler canim demezler.
Kunefe , kekler,cikilatalar bunlar aklima gelenler.
Dun de eti karam almis gelmis sen seversin diye. İsrarla beni caydirmak icin ugrasiyor adam
vah vah aşırı çıkmış ateşi enfeksiyon mu olmuş kuzu çok geçmiş olsun , gülüm böyle durumlarda haber verirsen gelmedin menü yazmadın diye kimse çık demez merak etmeKızlar menü paylaşımı yapamadım küçük oğlum çok ateşlendi 40.2 yi gördük bugün anca azaldı uyuyabildi...vaktinde yapamadığı için gruptan çıkarılmamayı rica ediyorum..
aynen ablam.konya belediyesi ucretsiz otobus kartlatini iptal etmis yaslilarin yoksa yerlerinde durmayacaklaramin gülüm amin
bir de benim oğlanın arkadaşları (mesajlaşıyorlar boyuna ) biz evde oturuyoruz aman taşıyıcı olup da yaşlılara bir şey olmasın diye onlar fıldır fıldır dışarıda diye sinir oluyorlar :)))))
ne kadar dogru ve mantikli. Kendimiz yipratmadab cik uzup takinti yapmadan duzgun beslenerek atlatacagiz insAlinti
Dr Mehmet Öz den yorum.
Yıllardır doğru düzgün girmediğim facebooka bu virüs yüzünden girip bir şeyler yazayım istedim çünkü neredeyse 15 ocaktan bu yana, yani 2 aydır bu hastalık üzerine bilimsel makaleler de dahil çok fazla okuma yaptım.
Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Bu virüsten kaçış yok arkadaşlar. İstisnasız hepimiz yakalanacağız. Ama ne kadar geç yakalanırsak o kadar iyi, bunu en sonda açacağım. Aynen grip virüsünde olduğu gibi önümüzdeki yıllar, on yıllar boyunca bu virüsle yaşamayı öğreneceğiz. Emin olun bu kesin. Şu an alınan karantina, tatil, izin vb önlemlerinin tamamı virüsün yayılma hızını yavaşlatıp, sağlık sektörünün çökmemesini sağlamak üzere alınıyor.
Çok hızlı yayılımda hastanelerin yoğun bakım üniteleri çıkmaza giriyor ve bilamecbur İtalya örneğinde olduğu gibi hangi hastanın yaşayacağına, hangisinin öleceğine karar verilmesi gereken berbat bir durum ortaya çıkıyor.
Virüs dediğimiz şeyler aslında öldürücü, şeytani birer düşman değiller. Onlar da aynen bizim gibi üzerinde konuşlandıkları alan sayesinde yaşayan canlılar. Zaten genelde hayvanlardan bize geçiyorlar ve evet, hayvanları genelde öldürmüyorlar. Çünkü kendileri de yaşamak için üzerinde yaşadıkları canlılara muhtaçlar. Yüzyıllardır hayvanlarla beraber yaşamaya alışmışlar.
E peki biz neden ölüyoruz? Çünkü birbirimizi tanımıyoruz. Virüs kendini hala hayvan vücudunda zannediyor. Yeni yerleştiği konağın şartlarını henüz bilmiyor. Belli bir süre geçtikten sonra hem bizler onlara bağışıklık kazanacağız hem de onlar kendi sonsuz yaşamları için mutasyona uğrayacaklar. Böylece beraber yaşamaya alışacağız.
Mesela aranızda herpes labialis adlı virüsü duyan oldu mu hiç? Duymadınız ama kendisi dünyanın en yaygın virüslerinden birisi ve bir kere vücudumuza girdikten sonra biz ölene kadar vücuttan atılamıyorlar. Peki ne yapıyor bu virüs? Dudağınızda uçuk çıkarıyor. O kadar işte. Bizi öldürmüyor çünkü biz ölürsek kendisi de yaşayamıyor.
Grip virüsü de hemen hemen öyle. Öldürücülük oranı %0.1 civarı ve genelde zaten vücudunda kronik sorun olanları öldürüyor. Her sene ve her sene dünyada yarım milyar insan grip virüsüne yakalanıyor. Bu şekilde birlikte yaşamaya alıştığımız tonla virüs var. Corona virüsler (sars, mers vb) ile de yaşamaya alışacağız (tabii mers ile belki 1000 yıl sonra).
Sadede gelirsem, dediğim gibi hepimiz bu virüse yakalanacağız. Hatta belki birçoğumuz yakalandı bile ama fark etmedi. Ve hatta hastalığı da atlattı. Vücudu virüsle yaşamaya çoktan alıştı ya da virüs o vücutta yaşayamadı ve başka konaklara geçti. Bu konuda en güzel örnek Diamond Princess gemisi. Gemideki 3700 kişinin 700'ünde test pozitif çıkmış. Ama bu 700 kişinin 350'si hastalığı hissetmemiş bile. Ve hala da çok sağlıklılar. Yatak döşek yatmıyorlar. Ki yaş ortalamaları da baya yüksek.
Peki neden böyle? Çünkü o 350 kişinin bağışıklık sistemi çok güçlü. Yani bu hastalıkta en önemli şey bağışıklık sistemi. Aramızda bağışıklığı iyi olanlar, spor yapanlar, doğru besinleri alanlar, sigara içmeyenler vb. bu hastalığı belki hissetmeyecek bile. Belki hafif bir grip gibi atlatıp hayatlarına devam edecekler.
Ne yapmak gerekiyor? Öncelik vücut direnci. Spor ve hareket. Sonrası beslenme. Özellikle meyve sebzeler ile daha spesifik şeyler, mesela sarımsak, yoğurt, kefir, yeşil çay vb. Sonrası ise besin takviyeleri. Özellikle c vitamini, çinko, beta glukanlar (1.3 ve 1.6), kara mürver ekstresi ve tüm koyu renkli taneli meyveler.
Meyve sebzeler ve takviyeler eğer kendinize de dikkat ederseniz bu kışı atlatmanızı sağlayabilir. Çünkü bağışıklık sistemini çok dirençli hale getiriyorlar.
Dediğim gibi, bu virüsle yaşamaya alışın. Önümüzdeki yıllarda, hatta belki aylar ya da haftalarda mutasyona da uğrayacak, ya daha ölümcül olacak, ki kendi de kaybeder, bu yüzden bunu düşük olasılık görüyorum, ya da o da bizimle yaşamayı öğrenecek. Aşısı bulunsa bile mutasyona her uğradığında aşı işlevini kaybedecek. Grip aşıları da öyledir. Sizi sadece geçmiş senelerin grip virüslerinden korur. Yenilerinden değil. Yani tam koruma sağlamaz. Tam koruma her zaman için bağışıklık sisteminizdir.
Fakat dediğim gibi virüsün canlılığını devam ettirebilmesi için bulunduğu konağı öldürmemesi ve başka konaklara geçebilmesi gerekiyor. Bunun için de mecburen mutasyona uğramak zorunda. Mutasyon dediğimiz şey ise nesille alakalı ve virüsler çok hızlı üreyip öldükleri için bizlerde yıllar alan nesil değişimi onlarda saatler alabiliyor. Bu sayede çok hızlı mutasyon geçiriyorlar. Ve büyük bir olasılık süre geçtikçe virüs bulaştığı kişiyi öldürmeyecek şekilde mutasyon geçirecek. Yani bu virüsü ne kadar geç kaparsanız tehlikesi o kadar az olacak.
Evet, hepimize uğrayacak bu virüs ama ne kadar geç uğrarsa o denli şanslı olacağız. Bu yüzden olabildiğince evden çıkmamak, hijyene dikkat etmek, gerekli şekilde beslenmek, hareket etmek ve gerekli takviyeleri almak gerekiyor. Bunları yapanlar emin olun hepimizden uzun yaşayacak.
Özet
1- Kendinizi karantinaya alın. Virüsle en geç temas edenler en şanslıları olacak
2- Hijyen. Olabildiğince temizliğe dikkat edin.
3- Meyve sebze yiyin.
4- Bağışıklığa iyi gelen sarımsak, kefir, yoğurt gibi besinler tüketin.
5- Bağışıklığa çok iyi gelen besin takviyeleri ve vitaminler alın. Örnek: beta glukanlar, c vitamini, çinko, kara mürver ekstresi, koyu renkli tüm taneli meyveler
6- Hareket edin ve evinizde spor yapın.
7- Sigarayı bırakın.
8- Bol su için.
gecmis olsun canim yaaa.simdi nasilsinGünaydın herkese. Gece 1de sancılandım. Midem sırtım çok kötü kıvrandım. Tomografide aşırı gaz çıktı lavman verdiler afedersiniz biraz rahatlattı ama midem hala çok kötü bi de idrar yolu enfeksiyonumda çok fazlaymış öyle bende durumlar ben yatıyore herkese mutlu sağlıklı günler
kolay gelsin canimkizlar bugun evimin balkonunun yer fayanslari yapilacak.pek gorunmeyebilirim bugun.optumm
Kızlar menü paylaşımı yapamadım küçük oğlum çok ateşlendi 40.2 yi gördük bugün anca azaldı uyuyabildi...vaktinde yapamadığı için gruptan çıkarılmamayı rica ediyorum..
cok gecmis olsun canim atess cok zor .bende cok korkarim. Rabbim korusun tum bebeleri insCanım dün geceyi zor atlattık gece 2 gibi düşmeye başladı çok zordu Allah korusun hepimizi ve yavrularımızı...hastaneye gitmeye korktuk doktoru getirin dedi mecburduk
Dedim ablam tahliller tomografi ultrason vs safra çıkmadı çok şükür. Gazda tomografide çıktı ama hala doğrulamıyorum eşimde iyi ki evde yaa. Serumda ödem yaptı gene 82 olmuşumçok geçmiş olsun ponim dedin mi benim safra kesem de sıkıntılı mide , gaz zannedip yollamasınlar
aslın da her şehirde yapılmalı durduralamıyor yaşlılar gençler evde isyan da:))aynen ablam.konya belediyesi ucretsiz otobus kartlatini iptal etmis yaslilarin yoksa yerlerinde durmayacaklar
ne kadar dogru ve mantikli. Kendimiz yipratmadab cik uzup takinti yapmadan duzgun beslenerek atlatacagiz ins
gecmis olsun canim yaaa.simdi nasilsin
kolay gelsin canim
cok gecmis olsun canim atess cok zor .bende cok korkarim. Rabbim korusun tum bebeleri ins
Handandandan canin girusuruz iyi bak kendine
Şimdi daha iyym canm midemden pek doğrulamasamda yatıyorumaynen ablam.konya belediyesi ucretsiz otobus kartlatini iptal etmis yaslilarin yoksa yerlerinde durmayacaklar
ne kadar dogru ve mantikli. Kendimiz yipratmadab cik uzup takinti yapmadan duzgun beslenerek atlatacagiz ins
kolay gelsin canim
cok gecmis olsun canim atess cok zor .bende cok korkarim. Rabbim korusun tum bebeleri ins
ay iyi bakmışlar şükür safra değilmiş, buskopan verdiler mi ponim gaz sancısına en iyi gelen ilaç , ben de zamanın da sıkça hareket edemeyip ağlayarak acillere gidip gaz çıkınca öğrendim , ağrı ufaktan başlarsa hemen buskopan yutuyorum ketile su koyuyorum demliğe de az su koyuyorum ketıl dakini sıcak su torbasına, demlikteki ısınınca hemen ballı su yapıyorum kaynayınca da rezene demleyip içiyorum eğer bağırtacak kadar artmışsa evde eşim varsa o yapıyor ben hareket edemiyorum ki sancıdan , böylece acile gitmeye gerek kalmıyorDedim ablam tahliller tomografi ultrason vs safra çıkmadı çok şükür. Gazda tomografide çıktı ama hala doğrulamıyorum eşimde iyi ki evde yaa. Serumda ödem yaptı gene 82 olmuşum
Canım alerjik rinit soğuk algınlığı ile birleşti çok zordu ateşler içinde yandı ...şuman düştüben miktar olarak fazla almam bittikce alirdim
Ne olur ne olmaz diye dün 2 şer paket baklagil aldim :))
Bide sık cikmak istemiyorum dışarı
cok gecmis olsun cnm
Insallah onemli bisey degildir
Eksi de gayet guzel
yemicegin icin helal olsun denir
Bana yanlismi yazdin yoksa begenmedinmi
Tamam Canım dikkat edeceğim.S Sevdalinka00 canım senden ricam spor puanını hesaplayıp beni etiketlemen menulerinin altına
Sağol canım şimdi daha iyi geçecek.Allah korusun hepimiziburda var sokaga cikma yasagi cezasi 135 eurodan basliyo.mecbur cikman gerektigi zamanda bi belge cikarttiriyosun onunla cikiyosun.10 fundur nerdeyse bahcedzn disari adim atmadim
gecmis olsun canim onsallah kotu biseyi yoktur
cok zor bi sinavdan getin kaptanim
hakkinda hayirlisi abla.belkide bu zamanda calismaman daha iyidir
Sağolasın canım iyi bugün düşürdük ateşi.eksi iyi gibi ben de grip oldum pek yiyemedim..çok geçmiş olsun cnm önemli bir şey yoktur insAllah eksin de çok güzel tebrikelr
Bilmiyorum cnm aslında çok hızlı değil bence bu ara karnım büyüyor bol bol hani her yerden almıyorum tek göbekle göğüsler büyüyor su anlık da toplamfa 2 kg aldm bı kaç haftaya 6. Ayı dolduracam su sıra hep evde olunca şişlik oluyor ama eminim insAllah su virüs işi geçer havalar da ısınır da doğumdan önce yürüyüş yapabilirim saol cnm yine de dikkat ederim
Canım ben de bildiğimden değil öyle dedi diyetisyen çünkü öğünleri epey görünce ben de fazla demiştim zayıflama için gerçi bana her türlü az:))Tek öğün kabızlık yaptı, belki sebep o olabilir canım
Benim de aklıma geldi aslında bu canım.
Yoğurt ve pulbiberden şüpheleniyorum.
Son 3-4 gündür çerez yemiyordum aslında
Yarından itibaren 2 öğün yapacağım inşallah.
Sabah bı moral bozukluğu ile kabak çekirdeği ile çay içtim.
Ama senin bu mesajın moral oldu canım, teşekkür ederim
Bırakmayacağım canım inşallah, devam...
OMAD yaramamış olabilir
Bulguru en son Salı günü yedim diye hatırlıyorum canım.
Bilmiyorum inan canım.
Bakalım haftaya nasıl olacak.
Umudum haftaya kaldı.
Olabilir canım
Yarından itibaren 2 öğüne geçeceğim canım.
İki öğüne geçeceğim canım, bakalım nasıl olacak
Ben de öyle düşünüyorum.
Hafta içi daha fazla eksi görmüştüm çünkü.
Bu kıtlık fikrine inanmıyorum canım, çünkü tam tersini ispat eden çok fazla makale var bu konuda.
Sağolasın canım benimbizim burdada un kalmamıs 2 yere de baktık un yokyiyip yiyip sısmanlayacaklar
bizim kilerler olmasa napardık bilmem
gecmiş olsun canım
ahh bir deseler hersey daha kolay olurdu
gozun aydın
offff diyorum
Canım bugün girebildim dün çok zordu bakamadım hiç.enfeksiyon canım ve alerji ile birleşince..sağ olasın.vah vah aşırı çıkmış ateşi enfeksiyon mu olmuş kuzu çok geçmiş olsun , gülüm böyle durumlarda haber verirsen gelmedin menü yazmadın diye kimse çık demez merak etme
Amin canım amin..Allah korusun.aynen ablam.konya belediyesi ucretsiz otobus kartlatini iptal etmis yaslilarin yoksa yerlerinde durmayacaklar
kolay gelsin canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?