- 18 Şubat 2008
- 11.731
- 26.234
- 798
- Konu Sahibi Handandandan
-
- #99.961
Günaydın arkadaşlar..güzel ve mutlu bir perşembe günü olsun hepimize inşallah
Geçen haftaki kilom:85.5
Bu haftaki kilom :85
Mesaj sayım :45
tebrik ederim kızlarKitkurdu 83.300
yani -200
Takyon bugün kahvaltıda ipten döndüm eksi az olunca aman dedim çok da aç kalkmıştım elim pideye gitti geldi sonra yine bahanelere saldırdım spor yapmadın regl haftasındasın tiroitin problem vs derken masadan kalktım kazasız belasızne kadar eksi meselatebrik ederim şimdiden kitkurducum
amin canımmGünaydın arkadaşlar eksi gören kızlara tütü tütü tü tü maşaallalh devamı gelsin inşaalah
Sağol kuzumRosem 50 ler oh oh ne güzel mezunuyete kaç var yolun sonundasın
tebrikler canımGünaydın arkadaşlar..güzel ve mutlu bir perşembe günü olsun hepimize inşallah
Geçen haftaki kilom:85.5
Bu haftaki kilom :85
Mesaj sayım :45
ohhh ohhhh maşallah ablam, tebrik ederimGünaydınlar
Önce bildirim yapıp geçmişe bakayım
Geçen hafta 81.8
Bugün 81
Fark 0.8
Yüzde 0.98
Mesaj sayısı 212
Kitkurdu çok iyi etmişsin benim eşimde simit almış sabah evdede söylemesi ayıp bişey kalmamış kayınvalidemde kalıyorum sürekli kayınpederimin rahatsızlığından dolayı sabah eve geçtim üzerimi değiştirmek için e baktım simitten başka alternatif yok el mahkum yarım simit yedimTakyon bugün kahvaltıda ipten döndüm eksi az olunca aman dedim çok da aç kalkmıştım elim pideye gitti geldi sonra yine bahanelere saldırdım spor yapmadın regl haftasındasın tiroitin problem vs derken masadan kalktım kazasız belasız
ORUÇLUYKEN SPOR YAPMAK SAĞLIĞI KÖTÜ ETKİLEYEBİLİR
Ethica Levent Hastanesi Aile Hekimi Dr. Gönül Ateşsaçan, Ramazan ayında egzersiz ve beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı:
EGZERSİZ İftarda yemeği yer yemez hemen televizyon başına geçmeyin. İftardan iki saat sonra yapacağınız 30 dakikalık yürüyüş hem iyi hissettirir, hem de metabolizmanızın çalışmasını sağlar. Asla oruçluyken spor yapmayın çünkü aksi takdirde vücutta yıkım artar, kortisol yükselir, kaslar azalır, yağlar artar, kas gücünde yüzde 3-12 oranında azalma olur; yani spor yarardan çok zarar verir. En iyi spor zamanı teravih namazından sonraki saatlerdir. Çünkü spordan önce bir-iki öğün bir şeyler yiyip yeterli sıvı almaya yetecek kadar zaman vardır. Bu sürede kaslar artar ve yağlarda azalma olur. İftardan 1-1.5 saat sonra 30 dakikalık hızlı bir egzersiz yapılabilir. Ayrıca Ramazan'da şu besinleri tüketmeye özen gösterin:
Hurma: Potasyum içerir ve potasyum susuzluktan dolayı oluşan yorgunluğun giderilmesinde çok önemlidir. Hem kısa, hem de uzun dönemli tokluk sağlar.
Organik bal: Enerji verir. Doğal gıdalar içinde en iyi antioksidandır. Günde bir-iki tatlı kaşığı yenmelidir.
Balık: Beyin fonksiyonlarını geliştirir, kalp sağlığını korur.
İncir: Kalsiyum, demir, magnezyum ve potasyum içerir. Lif ve kan şekerini dengede tutar.
Zeytin yağı: Omega 9 içerir. HDL seviyesini yükseltirken, LDL seviyesini düşürür. Antioksidan özelliği vardır. Pişirilmeden tüketilmelidir.
ÖRNEK İFTAR MÖNÜSÜ
Orucunuzu 1-2 adet zeytin veya bir adet hurma ve bir su bardağı su ile açtıktan sonra birkaç dakika bekleyin.
Bir kepçe kadar, yağ oranı düşük, az baharatlı bir çorba ile yemeğe başladıktan sonra yine birkaç dakika bekleyin.
CACIKLA DOYUNGün aşırı; bir gün et grubundan (200 gram et/tavuk/balık), bir diğer gün sebze grubundan (sekiz kaşık etsiz sebze yemekleri) yemeyi tercih edin.
Ana yemeklerin yanında pilav ve makarna çeşitleri tüketmeyin.
Yemekte soğuk cacık ve ayran tercih edin. Bu sayede midede doygunluk hissi artırılabilir, ayrıca gün boyunca kaybedilen elektrolitler yerine konabilir.
Yeşilliklerden oluşan salatalar tüketerek midede hafif şekilde doygunluk sağlayın; fakat salatalarda yağ kullanmayın.
Hazır meşrubatlardan, meyve sularından ve şerbetlerden uzak durun.
Tatlı ihtiyacınızı hamur işi ve şerbetli tatlılarla değil, sütlü soğuk tatlılarla giderin.
Tatlı ve meyveyi aynı gün içinde tüketmeyin, ayrıca bunları hemen yemekten sonra değil, en az 1.5 saat sonra yiyin.
Tüm akşam boyunca, uyku saatine kadar en azından 1.5 litre su içmeye özen gösterin.
ÖRNEK SAHUR MÖNÜSÜ
1-2 kibrit kutusu büyüklüğünde tam yağlı beyaz peynir
1 adet yumurta (haşlanmış olmalı)
Söğüş sebzeler (tuz ilave edilmemeli)
1 küçük boy meyve (Örneğin şeftali veya bir ince dilim karpuz gibi lif ve su oranı yüksek meyveler tercih edilmelidir)
1-2 ceviz içi veya 4-5 adet zeytin
1-2 fincan şekersiz, açık çay
1-2 dilim (50 gr.) tam tahıllı buğday veya çavdar ekmeği
Yarım su bardağı kadar tam yağlı süt veya bir su bardağı ayran
En az dört su bardağı su
Zuhal tebrikler canım ramazan öncesi 7 leri görürsüün inşaallahGünaydınlar
Geçen hafta 81.8
Bugün 81
Fark 0.8
Yüzde 0.98
Mesaj sayısı 212
tebrik ederim mefkuş ablaGünaydınlar
Geçen hafta 81.8
Bugün 81
Fark 0.8
Yüzde 0.98
Mesaj sayısı 212
aaa kız az kalmış sende yolcusun yaniSağol kuzum
56 hedefimdi ama 57de bitirebilirim
Canım yazmıştım ama görmedin tekrardan çok geçmiş olsun bizim burada allah iki iyilikten birini versin denirKitkurdu çok iyi etmişsin benim eşimde simit almış sabah evdede söylemesi ayıp bişey kalmamış kayınvalidemde kalıyorum sürekli kayınpederimin rahatsızlığından dolayı sabah eve geçtim üzerimi değiştirmek için e baktım simitten başka alternatif yok el mahkum yarım simit yedim
Rosem çok iyi sen de gitSağol kuzum
56 hedefimdi ama 57de bitirebilirim
teşekkür ederim canım doğrudur görmedim evde bakım hizmetlerini aradık geldiler sonda taktılar diğer türlü çok zor akşama kadar kayınvalidem görümcem ilgileniyor ev zaten dolu sürekli içtiği ilaçlardan dolayı sürekli idrar çarşafa kıyafetlerine bulaşıyordu bez bağlamamıza rağmen iyi oldu böyle sonda kendide rahat etti eşim tekerlekli sandalye aldı lazımlıklı olanlardan şimdilik böyle durumu iştahı çok açık iki gündür zaten kilolu yüz kilo rahat var kaldıramıyoruz bakamıyoruz sürekli ymeek istiyor vermeyince kızıyor bana kızamıyor arkamdan kayınvalideme kızıyor niye vermiyorsunuz diye çok hassas çok Allah yardımcımız olsunCanım yazmıştım ama görmedin tekrardan çok geçmiş olsun bizim burada allah iki iyilikten birini versin denir
Dert etme diyetisyen yarım simit veriyordu menülerde mühim olan devamı gelmesin ben ağzım simide bulaşırsa duramamaktan korkuyorum sen yarımla kalabilmişsin kocaman
sıra bizede gelecek inşaAllah :)Rosem çok iyi sen de gitne yapalım biz yolcu ederiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?