merhaba,
uzun zamandır konuyla alakalı bir şey yazılmamış..
bende 1,5 yıldır evliyim.. Eşimin ilk eşinden 9 yaşında oğlu var..
ilk başlarda bizde çok sıkıntı yaşadık.. çocukla birbirimize alışma sürecimiz oldukça zahmetliydi..
ama şimdi bazı şeyler oturdu..
ilk evlendiğimizde eşim her hafta sonu alıyordu.. çocuk temizlik namına hiç bir şey bilmiyordu.. sürekli babasıyla uyumak istiyordu.. çalışan biri olduğum için dinlenmek, temizlik işleri için sadece hafta sonum var..
çocuk geldiği zaman bunlar olmuyordu.. öncelikle çocuk bize geldiği zaman yemekten kalkınca ellerini yıkaması gerektiğini ve bunun gibi şeyleri sürekli hatırlatarak örneğin; yemekten kalkıyorken haydi ellerimizi yıkıyoruz şeklinde yönlendirmelerle bu sorunu çözdük.. sonrasında bir akşam eşim annesi kıl bir insandır Allah'tan çocuğu alacağım zaman sıkıntı yapmıyor dedi.. bende niye yapsın ki, sonuçta çalışıyor yoruluyor dinlenmek için bir hafta sonu var, ama benim de bir hafta sonum var dedim.. çocuğa da güzelce anlattık bir hafta sonu babanla bir hafta sonu annenle geçirmen gerek diye..
9 yaşında olmasına rağmen oldukça olgun bir çocuk.. sadece biraz ısrarcı bir çocuk.. hep kendi istediği olsun istiyor her çocuk gibi.. annesiyle yaşadığı evde hiç bir kural yok.. ama bizim evimizde kuralların olduğunu ve herkesin o kurallara uyması gerektiğini biliyor.. bize geldiğinde de istediği şeyler, yapılabilir ve makul şeylerse yapıldığını, neye evet neye hayır diyeceğimizi de biliyor artık.. bu duruma gelene kadar bende çok zorlandım.. kendi çocuğun olsa istediğin gibi tepki gösterebilirsin.. ama başkasının çocuğuna bunu yapamıyorsun.. Ki 15 gün de bir gelen bir çocuğa hiç yapamıyorsun.. ben eşime de söyledim, elimizden geldiğince eğitmeye çalışacağız.. sadece 2 gün de ona sevgimizi verebiliriz ama yanında ufak tefek eğitimde verebiliriz.. Şu da bir gerçek, ben bir şey dediğim zaman örneğin; dişlerimizi fırçalayalım eşim de hemen haydi dişleri fırçalamaya diyerek, beni destekler..
evlenirken biliyordunuz diyen arkadaşlarıma da şunu söylemek istiyorum, evet çocuğu olduğunu bile bile evlendik..
ama ille de biz evlenicez demedik.. bizimle o çocukların babaları da evlenmek istedi.. sırf evlenirken çocuğu olduğunu biliyoruz diye, kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil.. herkes (eşler, çocuk, eski eş, eşlerin aileleri de dahil )haddini bilerek ve saygı çerçevesinde davranmak zorunda..