• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 yaşında erkek çocuğunun davranışı

Bir üvey anne olarak tavsiyem şudur, doğurmadığınız bir çocuğun annesi olmayı denemeyin
Ablası olun, arkadaşı olun, teyzesi olun ve bu mesafeleri tutun
9 yaşında çocuğu yanınızda yatırmayın öncelikle
Evet üvey anne diye bir kavram var ve siz üvey anne olmayın
Bu konudaki iyi niyetleri fitil fitil burnundan getirilmiş biri olarak diyorum ki o çocuk size asla teşekkür etmeyecek, her fırsatta üvey anne olacaksınız ve vefasızlık göreceksiniz, o yüzden gereğinden fazla emek verip kendinizi de evliliğinizi de yıpratmayın. Çocuğun eğitimi anne ve babasının sorumluluğundadır, bırakın babası ilgilensin. Sözlerim size katı gelebilir ancak yaşandı, denendi ve görüldü, böcek öldüremeyecek kadar yufka yürekli bir kadın üvey çocuğun ne demek olduğunu öğrendi, kimse kusura bakmasın gerçek bu, çocuk da çocuk tepkilerini herkes bir yana bıraksın, öyle bir dünya yok, dediğim gibi anne olmaya çalışmayın
Böyle düşünmeyin arada üvey sıfato var baştan kaybetmiş gibi bir anlam çıkıyor ama öocuk daha küçükmüş bu yaslarda iyi anlaşır ve iyi niyetini anlarsa ilerde de vefasızlık etmeyebilir

Birde benim anlayamadığım birşey var, bu kadar sorumsuz bir anneye neden baştan velayet verilmiş benim bildiğim özellikle varlikli kişiler ( diğer maddi imkanlarından çocuğu yük gören erkek kesimi) nasil çocuğu bu kadsr kadar kötü bir anneye verebiliyor . Sizin anlattiginizdan annesi sorumsuz wc eğitimini vermek istememiş baba yapmış,ve herseyde anne öğretmemiş vs madem bu kadar ilgisiz ve kötü ilk başta neden ve nasil birakmis cok ilginç
Eşimle boşanmadan önce bütün vaktini çocukla geçirirmiş şuan ki durumu bilmiyorum kadın kötü bir anne değildir de sadece çocuğu bazı şeylerde kullanıyor yoksa aradığında çok iyi konuşuyor ne yaptın ne yedin sürekli soruyor da şu sıralar sanırım kendi hayatına daha fazla zaman ayırıyor ilk başlarda bizi yalnız bırakmamak için yaptığını düşünüyordum şimdilerde kendi özel hayatını ön planda tutuyor gibi hissediyorum büyütürken yediği yemeklere çok dikkat edermiş çocukta ona göre yetişmiş belli yediği şeyler var onun dışında annesi asla yemiyceksin dediği için o da bunu yersem hasta olurum midem bulanır falan diyo evde kötü olduğunu düşünmüyorum da sadece çok ilgilimi onu bilmiyorum okulda pedagoglar sıkıntılı olduğunu söylemiş ama annesi arayıp sorunu bizim çözmemizi bekliyor bizde zaten o mutlu olsun diye çoğu zamanımızı ona göre geçiriyoruz ama yapılan faaliyetlerden çok çabuk sıkılıyor annesiyle babası evde yanyana hiç gelmezmiş şimdi hep birlikte yapıyoruz herşeyi eşime bazen diyorum siz baba oğul takılın belki seninle tek vakit geçirmek ister ama çocuk hayır sende gel diye ısrar ediyor yoksa ben her yolu denedim

Öncelikle siz üvey anne değil onun ablası oluyorsunuz . Bende çocuklu biri ile evlenince üvey anne yakıştırmasına gıcık oluyorum .

Benim eşiminde ilk evliliğinden bir oğlu var , siz bu konuyu eşinizle çözeceksiniz çocukla değil . Benzer şeyleri bizde yaşadık ama ben hep eşime söyledim çocuğa söylediğinde inatla daha çok yapıyor , sebebi ise babasını elinden aldığınızı düşünerek sizden kendince intikam alıyor . Gerçi bizim en büyük sorunumuz çocuğun annesi çünkü çocuğu doldurup yönlendirip bize gönderiyordu , biz eşimle konuştuk ve ben çocuğa birşey yapmasını istediğimde yapmazsa eşim ablan senden birşey istedi onu yap diyordu zamanla çocuk bunu kabul etti şimdi eşim hiç araya girmiyor çocukla aramız iyi artık.

Mesela bir örnek vereyim , pazar günü mutfakta tek eli ile dört yumurta taşımaya çalışmış yumurtalardan biri düşüp kırılmış . Bende , Ben temizlemem sen kırdın deyip kendisinin temizlemesi gerektiğini söyledim sonra tarif ederek kendisine temizlettim ama hiç sert tepki göstermedim . kendisi bundan sonra yumurtaları çok dikkatli taşımam gerekiyor dedi ders aldı olaydan . Eşimde yanımızda olduğu halde hiç müdahale etmedi biraz sabırlı olun bu düsüreç elbette geçecektir .
Aynı şeyleri yaşadım ilk zamanlar bişey sorduğumda duymamazlıktan geliyordu tırnaklarını batırırdı etime eşyaların üstüne bişeyler döküp saçıyordu üzeri ve koltuklar ıslandığında babası tepki gösterince bende sen üzülme eşyalar temizlenir önce senin üstünü değiştirelim dedim o gün bugündür beni çok seviyor ve herkese karşı savunuyor beni zaten ben ona ilk tanıştığımızda ben senin annen değil ablanım dedim eşimde eski eşini arayıp uyardı Bora’ya kötülemeyeceksin çocuğu düşünüyorsan kötü bir yorum yapmıycaksın dedi ama yinede annesi çok fazla tembihliyor bunu şakın söylemiyceksin gibi çünkü yaz tatilinde yarı bizde yarı orda kaldı bizdeyken bardak kırdı ve uğursuzluk başladı artık başıma kötü şeyler gelicek diye sürekli ağlıyodu bizde zar zor ağzından aldık annem beni ananeme bıraktı orda bardak kırdım sen uğursuzluk getirdin artık bugün odadan çıkmıycaksın demiş uğursuzluk olmadığına zor ikna ettik çocuk olduğu için bazı şeyleri takıntı haline getiriyor

Ben geğirmekten ya da gaz çıkarmasından bahsetmemiştim. Siz orasını mı anladınız? benim söylediklerimden bu mu çıkıyor?

Evet çünkü benim yazdığım yazı çocuğun artık eğitilmesi yönündeydi. Sizde uzuuuuun bir yazıyla çocuğun ne kadar da çocuk olduğunu yazmışsınız. Dolayısıyla evet bu anlam çıkıyor.

Özbakım becerilerini geliştirmeye yönelik
Hikâye kitapları okumak
Çizgi filmler izlemek
Okulla is birliği yapmak sorunu ortadan kaldırabilir.

Evet çünkü benim yazdığım yazı çocuğun artık eğitilmesi yönündeydi. Sizde uzuuuuun bir yazıyla çocuğun ne kadar da çocuk olduğunu yazmışsınız. Dolayısıyla evet bu anlam çıkıyor.
Neden bu kadar tepki onu anlayamadim? Yazdiklarinizda yazim tarzinizda resmen kin kusuyor gibisiniz. Evet cocugun cocuk oldugunu soyledim. Cunku siz 9 yasa cocuk degil demissiniz. Her cocuk egitilmeli. Sadece cocuklar da egitilmez hem, egitim omur boyu surer. Bunu zaten herkes biliyor ama bu egitim isi de uvey annenin gorevi degil. O cocugun bir annesi ve babasi var. Ya neyse bosverin. Bugun cok negatifsiniz.

sizi bu konulardaki çok eski mesajlarınızdan tanıyorum, o zamanlar daha samimi ve pembe bir gözle bakıyordunuz hatırladığım kadarıyla, hatta çok iyi niyetli umarım istediği gibi olur her şey diye düşümüştüm ama bir noktada gerçeklikle karşı karşıya kalacağınızı da hissetmiştim. Sanırım bu konuda sıkıntılı dönemleri geçirip, çoktan nasıl bir yol izleyeceğinize karar vermişsiniz. Çokta iyi etmişsiniz bence. Benim eşiminde eski evliliğinden çocukları var, bende çok çaba sarf ettim ilk başlarda, iyi niyetli ve sahiplenici olursam her şey güzel olur diye düşündüm, bir zaman sonra kendime bir baktım sadece kendimi yıpratmışım, bir arpa boyu bile yol alamamışım. Sonra aynen sizin durduğunuz tavırda durmaya karar verdim. Şimdi daha mutlu ve daha huzurluyum. Umarım sizde hep mutlu olursunuz.

Bu duruşu eşime borçluyum, sağolsun çok destek oldu, yapılanları çabuk gördü ve önlemini aldı, ne beni ne de çocuklarını kırmadı ama mesafemizi olabildiğince açtı, herkes rahat etti. Anneleri hiç ilgilenmediği için başta çok üzülmüştüm hallerine, her işte bir hayır var, ben ellerini tutarım demiştim ama öyle olmadı, çok başka amaçlar için hareket ettiler. Kendi başıma olsam asla içinden çıkabileceğim bir iş değildi , eşim benden önce anladı durumu.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, umarım hepimiz mutlu oluruz ve umarım bir gün çocuklarını kullanıp intikama uğraşan kadınlar anlarlar çocuklarına ne büyük bir kötülük yaptıklarını, her ne kadar incinsem de üzülüyorum çünkü onlar için

Bir kız, bir oğlan
18 ve 14 yaşlarındalar şu an
Aslında haklısınız üvey anneler baştan kaybediyorlar bu işi
Keşke anneleri benim kadar düşünseydi evlatlarını da onlara ne büyük kötülük yaptığını fark edebilseydi....
Hiç görüşüyor musunuz ?

Ikisi de daha küçük sayılır annelerinin ve muhtemelen annesinin ailesinin dolduruşuna geliyordur çocuklar

Bir kız, bir oğlan
18 ve 14 yaşlarındalar şu an
Aslında haklısınız üvey anneler baştan kaybediyorlar bu işi
Keşke anneleri benim kadar düşünseydi evlatlarını da onlara ne büyük kötülük yaptığını fark edebilseydi....

görünce yazmadan geçemedim Attra, sen bu forumun en naif ve hassas üyelerinden birisin inşallah o iki çocuk da senin kalbinin güzelliğini görür, sana hak ettiğin değeri verirler. onlara ne kadar iyi baktığını tahmin edebiliyorum ama çocuk aklı işte.

Neden bu kadar tepki onu anlayamadim? Yazdiklarinizda yazim tarzinizda resmen kin kusuyor gibisiniz. Evet cocugun cocuk oldugunu soyledim. Cunku siz 9 yasa cocuk degil demissiniz. Her cocuk egitilmeli. Sadece cocuklar da egitilmez hem, egitim omur boyu surer. Bunu zaten herkes biliyor ama bu egitim isi de uvey annenin gorevi degil. O cocugun bir annesi ve babasi var. Ya neyse bosverin. Bugun cok negatifsiniz.

Yoo kin falan kusmuyorum. O da nereden çıktı :KK53:Ben de bir erkek çocuk annesiyim yani manyak mıyım durup dururken. Her çocuk eğitilmeli bence de, öyle değil falan mı demişim? 9 yaşındaki çocuk değil demişim. Ama siz hayır çocuk demişsiniz. Hadi çocuk demedim de maşrapa dedim. Ne farkeder? Sonuçta artık bu çocuğun eğitilmesi gerekmiyor mu? Ha bir de üvey anne eğitsin ne zaman demişim? Yazdığım yorum bknz:
Bu cumleyi kurabilen biri herseyin farkindadir bence. Disiplin eksikligi var. Sizin degil de babasinin bu duruma artik bir el atmasi lazim.
Gördüğünüz gibi babasının bişeyler yapması gerektiğini söylemişim.

Bugün ben negatif değilim ama negatif birini arıyorsanız üyelerin yorumuna atarlı yorumlarla cevap verip polemik oluşturan birilerine bakınmalısınız.

Bir daha saçma sapan şeylerle suçlayıcı cevap verirseniz cevaplamayacağım. Saçma şeyler için ban yemeye niyetim yok. Sizi de kibleyeceğim Mune Mune

görünce yazmadan geçemedim Attra, sen bu forumun en naif ve hassas üyelerinden birisin inşallah o iki çocuk da senin kalbinin güzelliğini görür, sana hak ettiğin değeri verirler. onlara ne kadar iyi baktığını tahmin edebiliyorum ama çocuk aklı işte.

Çok canımı yaktılar çok....

Çok takdir ettim davranışınızı
Sağolun dediğim gibi bende ayrı anne babanın çocuğu olduğum için onu anlıyorum ben babamı hiç görmezdim onun yine şanslı olduğunu düşünüyorum babası ilgili ve hep yanında ikimizinde sadece onunla ilgilenmemizi istiyor eşimle biraz sohbet etsek bu hareketleri yapıyor belki de herkesin dediği gibi kıskanıyordur doğal olarak

Sağolun dediğim gibi bende ayrı anne babanın çocuğu olduğum için onu anlıyorum ben babamı hiç görmezdim onun yine şanslı olduğunu düşünüyorum babası ilgili ve hep yanında ikimizinde sadece onunla ilgilenmemizi istiyor eşimle biraz sohbet etsek bu hareketleri yapıyor belki de herkesin dediği gibi kıskanıyordur doğal olarak
Işte sizle ilgilenince dikkat çekmek istiyor belli ki

Bu duruşu eşime borçluyum, sağolsun çok destek oldu, yapılanları çabuk gördü ve önlemini aldı, ne beni ne de çocuklarını kırmadı ama mesafemizi olabildiğince açtı, herkes rahat etti. Anneleri hiç ilgilenmediği için başta çok üzülmüştüm hallerine, her işte bir hayır var, ben ellerini tutarım demiştim ama öyle olmadı, çok başka amaçlar için hareket ettiler. Kendi başıma olsam asla içinden çıkabileceğim bir iş değildi , eşim benden önce anladı durumu.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, umarım hepimiz mutlu oluruz ve umarım bir gün çocuklarını kullanıp intikama uğraşan kadınlar anlarlar çocuklarına ne büyük bir kötülük yaptıklarını, her ne kadar incinsem de üzülüyorum çünkü onlar için
Bir gun o cocuklar seni anlayacaklardir eminim. Cunku senin yuregin ozun cok guzel. Cok mutlu olmani dilerim.

Hanımlar tartışmasanız da ikinizde uyarı almasanız olmaz mı?

Hiç görüşüyor musunuz ?

Ikisi de daha küçük sayılır annelerinin ve muhtemelen annesinin ailesinin dolduruşuna geliyordur çocuklar

Artık görüşmüyorum
Kalbimi doğrultacak bir yol yok
Dua etsinler babaları eşim, yoksa anneleri ile birlikte hepsine çok kötü şeyler yapabilirdim. Yaptıkları şeyler sadece benim değil ailelerimizinde çok canını yaktı, ben saf saf onlar çocul dedikçe görmediğimiz kötülük kalmadı

Back
X