9 yıllık evlilik-bitmeyen borç

Birde şöyle bir mantık var genç nesilde bebek olunca araba satılmaz diye , bizde çocuk büyüttük arabanız yoktu kucağımızda çocuk ve çantalar tamam eziyet ama ölmezsin yani sonuçta gençsiniz dirençlisiniz hasta değilsiniz arabayı satma diyende tembeller , hem pastamı yiyeyim hem pastam kalsın olmuyor işte bi yerden fedakarlık yapacaksın
Doğru. Borçların yanında arabaların ek masraflarıyla da uğraşmak var A Aperionnn tamam satma diyenler var. Bazı sebeplerden dolayı öyle demişler ama...

Birde şöyle bir mantık var genç nesilde bebek olunca araba satılmaz diye , bizde çocuk büyüttük arabanız yoktu kucağımızda çocuk ve çantalar tamam eziyet ama ölmezsin yani sonuçta gençsiniz dirençlisiniz hasta değilsiniz arabayı satma diyende tembeller , hem pastamı yiyeyim hem pastam kalsın olmuyor işte bi yerden fedakarlık yapacaksın
Aynen. Olsa fena olmaz ama bazı şeylerden de feragat etmek lazım sonuçta. Şuan sağlıklıyız grnciz çalışıyoruz sonuçta. Daha iyisi bile yapılır hatta.

Elinize geçen para çok iyi. Ama borç çok fazla. Şu an birikim değil de bir an önce bu borcu sıfırlamaya bakın ve lüks sayılabilecek ne varsa bırakın. Buna araba da dahil. Belki zor olacak ama başka türlü bitmez bu borç. Herşeyden kısmanız lazım. Eski standartlarınızda bir hayat sürdürüp borcun ödeneceğini zannetmek sadece hayal olur.

Geliriniz cok iyi ve siz dikkat ederseniz yasantiniza ödenmeyecek bir borc degil.
Ben olsam arabayi satman,cünkü 2 cocukla ( doktordu,alisveristi) mutlaka lazim olur araba.bu seferde taksiye binersiniz cocuk var diye ve illa ki sıkılıp yine araba almak istersiniz.eğer geliriniz yüksek olmasaydı kesinlikle satın derdim.Ama bu şartlarda arabanızı satmak yerine, aylık giderinizi minimuma indirip daha fazla para biriktirin.
mesela buraya aylık zorunlu giderlerinizi tek tek yazın, size herkes daha iyi yardımcı olur.
nelerden tasarruf edebilirsiniz bir de öyle bakalım

bu kadar borç varken bana göre araba lüks. arabanın epey masrafı da olur. yerinizde olsam arabayı satar, borçların en azından bir kısmınu kaparım. kredi borcunu yeniden yapılandırıp, gelir gider tablosu oluştururum. sonra da elimde kalan parayla geçinmeye çalışırım. hatta maaşlar elimize geçtiğinde bir kısmını yok sayar kenarı atarım. deneme amaçlı olur bu. baktım yetmiyor, o parayı kullanırım. ama yaşam standartınızı düşürmeniz şart. hem karnım doysun, hem pastam kenarda dursun olmaz yani. allah yardımcınız olsun.

Bence öncelikle bir aylık bir plan yapın nereye ne kadar harciyorsunuz nerelerden tasarruf edebilirsiniz bir gözden geçirin ondan sonra önünüze bir plan hazırlayıp ona göre hareket edin
Maaşı eksik alıyormuş gibi yapmakta doğru taktik ben oyle yapıyorum 200 kenara ayırıp yokmuş gibi davranıyorum oyle de yetiyor inanın
Araba konusunda da daha uygun fiyatla birşey bakabilirsiniz çocuk olunca araba şart ama hepsi aynı işi görüyor bence ayrıca markası ve parası arttıkça masrafı da artıyor arabanın

Satın arabanızı feraha çıkın, bi 6 ay sonra falan daha uyguna oda çok ihtiyaç duyarsanız alın araba.
Kazancınız çok iyi ama borcunuz çok, oda kirada olduğunuz halde.
Herşey sizin elinizde ,iradenizde

Geliriniz cok iyi ve siz dikkat ederseniz yasantiniza ödenmeyecek bir borc degil.
Ben olsam arabayi satman,cünkü 2 cocukla ( doktordu,alisveristi) mutlaka lazim olur araba.bu seferde taksiye binersiniz cocuk var diye ve illa ki sıkılıp yine araba almak istersiniz.eğer geliriniz yüksek olmasaydı kesinlikle satın derdim.Ama bu şartlarda arabanızı satmak yerine, aylık giderinizi minimuma indirip daha fazla para biriktirin.
mesela buraya aylık zorunlu giderlerinizi tek tek yazın, size herkes daha iyi yardımcı olur.
nelerden tasarruf edebilirsiniz bir de öyle bakalım

aynen ben de arabayı satmam ama her ay 2.500 değil 3500 kredi ödüyormuş gibi devam ederim yoluma :)

şöyle soyliim arabayı satmayın cunku onu satarsanız davranışlarınız degısmeyecek kı yanı hazırdan para gelecek sızde musrıf olmaya devam edeceksınız eldekını barı harcamayın araba sızın ıcın kotu gun paranız olsun suanda en azından borcunuzu odeyebılecek durumdasınız eger arabayı satmayıp borclarınızı fazla fazla odersenız hem daha kısa surede bıtırmeye calısırsınız hemde davranıslarınızda degısıklık olur daha duzenlı harcama tasarruf yapma egılımıne gıdersınız ben sızın yerınız de olsam oyle yapardım cunku arabada kolay alınmıyor 40bınlık bır araba da baya ıyıdır bence borclarınızı kapatıp ılerıde ev almak ıstersenız araba sızın pesınatınıza destek olur bence hem boylelıkle ev hayalıyle daha planlı davranırsınız

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.vakit ayırdığınız için..her bir yorumunuzu ayri ayri analiz edeceğim. .Allah herkese ödeme kolaylığı versin. .

Kazancimiz 7500 civari.sabit kredi borcumuz 2500. Evet yürüme mesafesi. Borclar tek değil.yani farklı zamanlarda çekilmiş krediler. Kartlar da doluyor :/
Is yeriniz yurume mesafesinde ise arabayi satın 40 bini kapatın geri kalan borcuda tek bir yere toplayın.

Bence edilen malin satilmasi pek mantikli degil. Mecbur kalinirsa o ayri tabi.ben olsam tum borclarimi kapatacak bir kredi cekerdim.bir tek yere borcum kiram ve arabam olurdu

Fikirleriniz önemli benim için. Yerimizde olsaydınız napardiniz ?
7500 geliriniz varsa arabayı elden çıkarıp önce borçları bitirin. Çünkü arabada bir masraf yakıtı sigortası bakımı vs.
1 yıl arabasız kalsanız tüm borçlar bittikten sonra her ay düzenli bir birikimle kısa sürede araba sahibi olabilirsiniz.

Ya da arabadan asla vazgeçemiyorsanız borçları 2500 olarak ödeyin ama yine gelir gider hesabı yapın. Arabayı kullanmayın giderinizde artı kalem ne varsa düşürün net paketi tv üyelikleri gibi
Birikim yapın 65 binlik borcu ara ödemelerle kapamaya çalışın.

Ben olsam 1. Seçeneği düşünürdüm.ev kredisi olsa neyse de 65 bin kredi kart masrafı faizleri varken araba lüks olur borç varken binmeyi tercih etmem.

7500den 2500u kredi...
Bakici var
Kira var
Arabanin masrafi var
2 cocuk var

Siz en iyisi arabayi satin. 40 bin icin degil. Hem 40 bin hem de masraftan kurtulmak icin.
Araba ciddi masrafli bir sey.

1. ilk kredi karti kapatilir ve kirilip atilir.
2. borclar analiz edilir- birdaha ayni sorun yasanmasin diye.
3. 65 bin borc= 40 bin tl degerinde araba---- :oha:
4. araba satilir ve 25 bin lira kalan borc bir sene icinde ödenir.
5. 7500 lira gelire 65 bin borcu nasil yaptiniz? Gercekden--- bu har vurup harman savurmak degil- resmen sorumsuz bir yasam stili.

Back
X