- 28 Kasım 2014
- 2.849
- 4.258
- 168
- Konu Sahibi pigme pofuduk
- #2.121
Ellik oyunu meşhurdur tokatlilarin pofuduk
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ellik oyunu meşhurdur tokatlilarin pofuduk
ay onu duydum youtube videolarına da baktım da bi numarası yok iki adım at alkış yap sonsuz döngüde gidiyor öyle. harmandalı oynasalar da görsek ya. o zor ama tabi.
Kuzenimin düğününde gördüm bende, düğün orda yapıldı. Evet bi numara yok yani. Bi oryantal yapsınlar görelim. :)))
Ama suyu çok güzel ya. Ha bir de nohutlu yaprak sarma...
Yapraklarının lezzeti tartışılmaz zaten, nefis...
bir emre ayaz twiti der ki: elektrik mühim değil de içinde internet vardı!
ya bu bana bu forumda çok söylendi ama daha kısmet olmadı. kesin güzel yapıyordur ama. hatunun yemekler süper. kimin yaptığını bilmesem annemle onun yemeğini ayıramam. o şekil yani.
sorma ya @Mune acımadı bize
ya sorma. ne sıkıntıları varsa günlerdir o konuşuluyor. biz bile doğru düzgün konuşamıyoruz. bi de olayı tam bilmiyorum ama geçen gece kayınpederin tansiyonu 22ye fırlamış indirememişler. o konu da hiç açılmamış daha. bugün de üşütmüş şapşal baya kötüydü yattı galiba şimdi.
Aile meclisinde oturum kapanmadan evden çıkılmıyor sanırım.
Ben bu kısmın da hikaye olduğuna inanıyorum. 27 yaşında adam 24 saat bu meseleyi mi konuşuyor?
Evde sürekli fikir beyanı/tartışması mı var?
Şimdi söz hakkı sende diye söz veriliyor ve gençler de dinliyor mu mesela?
Konu zaten doğrudan sevgilinizi ilgilendirmiyorsa, mesela miras meselesiyse neden eve kapanıyor?
İnanılmaz adetler, yaşayışlar, evler gördüm, anlatılamaz hikayelere tanık oldum. Ancak kendi içerisinde bu kadar tutarsız ve anlamsız bir aile yaşantısı görmedim. Yani normal gözüküyor olamaz bu aile, o kısmı garip.
Esrarengiz, büyük tartışmalar yaşanıyor ama bundan ( hatta kendisi ile ilgisi olabilecek bir konu ) gelinin haberi yok.valla dedim ben "konuşmamız gerekiyor ya hasta olmasan şaşarım zaten" dedim. durum için pek yorum yapmadım. demedim bi şey. ortalık durulsun bi noldu anlamadım zaten. bu olay ne neyi tartışıyorlar bilemedim.
valla o kısmı ben de çok anlamadım zaten. miras meselesi değil, onu biliyorum. miras meselesi olsa diğer dayı da olur çünkü, o yok olayın içinde.
evde neler döndüğünü anlamadım, neden onun orda olması gerekiyor onu da anlamadım. ikinci kuşak neden bu meselelere dahil ediliyor onu da anlamadım.
gelen giden çok arınmadı hadi onu anladım da konuşulan konu için bi şey diyemeyeceğim. sabrımın sonlarına geliyorum yalnız, onu biliyorum.
Ayrıca nişanlınızdan şöyle bir konuşma da bekliyorum:valla o kısmı ben de çok anlamadım zaten. miras meselesi değil, onu biliyorum. miras meselesi olsa diğer dayı da olur çünkü, o yok olayın içinde.
evde neler döndüğünü anlamadım, neden onun orda olması gerekiyor onu da anlamadım. ikinci kuşak neden bu meselelere dahil ediliyor onu da anlamadım.
gelen giden çok arınmadı hadi onu anladım da konuşulan konu için bi şey diyemeyeceğim. sabrımın sonlarına geliyorum yalnız, onu biliyorum.
Esrarengiz, büyük tartışmalar yaşanıyor ama bundan ( hatta kendisi ile ilgisi olabilecek bir konu ) gelinin haberi yok.
Siz de artık gitmiyorsunuz sanırım yoksa davet mi yok, orasını da anlamadım.
Siz şimdi aile meseleleri ben karışmam diyeceksiniz büyük bir ihtimalle de o ailenin konuları direk sizi ilgilendiriyor.
Nişanlınız daha oturacağınız ev konusunu konuşmamış bile, siz de bekliyorsunuz, büyük birşeyler dönüyor ihtimalinin gölgesindesiniz. 24 saat durmaksızın kendi konularını konuşmuyorlar ya, nişanlınız cesaret edemediğinden konuşamamış olmasın.
Meclis kararı alıp size de uygulaması düşerse hiç ama hiç şaşırmayacağım.
Mesela dayı evden ''Çocuklar oturacaklar, o yüzden çıkmanız lazım.'' diye çıkartılır da, sonradan oturmayacağınızı öğrenirse ne olur?
Öğrenmesine izin vermeden sizi oturtmaya çalışırlar. Konu evle ilgili ise tam da sevgilinizin bunu gündeme getirme zamanı aslında.
İyi de dayının borcu diğer kardeşlerin hakkıyla ilgili bir sıkıntıya yol açıyorsa bunun muhattabı kayınbabanız değil ki.bu aralar gitmiyorum çünkü gelen giden çok diye gidiyordum, çok üst üste gitmek istemiyorum. ne bileyim hep beklerler diye yani. alışmasınlar.
adam zaten işten 9da geldi bugün mesela. öyle 24 saatlik bi durum yok. çalışırken de çok konuşamıyoruz bu aralar.
olayın benimle ilgisi var mı bilemiyorum, ama benim anladığım -parça parça bildiklerimi birleştirerek söylüyorum bunu- dayının borcu varmış. karısı söyledi borç meselesini. olay bu kadar büyüdüğüne göre, kayınpederim bu kadar sinirlendiğine göre, muhtemelen bu iş borçtan da fazlası. diğer kardeşlerin haklarıyla ilgili bi sıkıntı var diye anladım.
borç dayınınsa bence sevgilimin bile karışmaması gerekiyor. o yüzden ben hiç karışmıyorum. aile içi para meselelerine karışmayı zaten sevmem. ama böyle de gitmez, müdahale etmem gerekiyor, sadece nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Ayrıca nişanlınızdan şöyle bir konuşma da bekliyorum:
Pofuduk bu ev meselesini ailemle bir de sen konuş, anlaşılmayan şeyler var onların ağzından dinle sen de istememe nedenini anlat.
Top size atılmış olur ve ailenin önünde konuşmakta bulursunuz kendinizi.
Sonrası malum...
dede vefat ettiği için dayının zaten çıkması gerekiyor. dayının karısı benim o eve girmeyi kabul etmeyeceğimi biliyor. benim anladığım kadarıyla, dayı bunların arkasından başka işler de çevirmiş, olay zaten o. kayınpederimin de dayıyı evden çıkarması için bahaneye ihtiyacı yok ki. dayı bizim oturmayacağımızı bilse bile "çıkmıyorum" diyemez ki.
Nasıl diyemez pofuduk?dede vefat ettiği için dayının zaten çıkması gerekiyor. dayının karısı benim o eve girmeyi kabul etmeyeceğimi biliyor. benim anladığım kadarıyla, dayı bunların arkasından başka işler de çevirmiş, olay zaten o. kayınpederimin de dayıyı evden çıkarması için bahaneye ihtiyacı yok ki. dayı bizim oturmayacağımızı bilse bile "çıkmıyorum" diyemez ki.
Oooo bu ihtimale en iyisi diyorsanız...valla o en iyisi bile olabilir. ben çatır çatır söylerim o evi neden istemediğimi. sonra da sevgilimin testislerini keserim herhalde. belli ki bana daha çok lazım.
İyi de dayının borcu diğer kardeşlerin hakkıyla ilgili bir sıkıntıya yol açıyorsa bunun muhattabı kayınbabanız değil ki.
Miras kayınvalide tarafının, kayınbabanız nasıl bu kadar müdahil oluyor.
Ben ev ile ilgili olduğunu düşünüyorum konunun, borçlarım var çıkamam da demiş olabilir.
Şimdi siz baştan öyle konuşulduğu için öyle olacağını varsaymakta haklısınız. Bence de çıkmalı.
Ancak ailelerde ne yazık ki işler böyle yürümüyor. Mesela dayının borcu varsa, genel olarak maddi yetersizliğini öne sürüp evde oturmak istiyor olabilir. Aile de sizinle yakın oturmalarının gerekliliğini sıralayıp çıkmalarını öne sürüyor olabilir.
Sizin belirsizlikte bırakılmanız hiç hoş gözükmüyor, siz de bunun farkındasınız zaten.
Cenaze tamam, dayıyla meseleleri tamam, ancak karşı tarafta da ciddi bir durum için gelişme bekleyen biri var. Ne zaman evleneceğiniz belli değil(belli olmak zorunda değil evet), nişan konusu belli değil, nerede oturacağınız belli değil, sizin istekleriniz vs sorulmuyor, söylemek istedikleriniz konuşulmuyor.
Aile mahcubiyetine ancak kendi evinin sınırları içerisindeyseniz sahip anlaşılan.
Oy oy oy yakın akrabalar tabi, unutmuşum ben bu kısmı.yok çıkacaklar, evden çıkma konusunda sıkıntı yok. karısı çok mutlu çünkü görümcelerden kurtulacağı düzenini oturtacağı için.
kayınpederimi şöyle ilgilendiriyor, bu adam kira ödemiyordu. babasının masraflarına kayınvalidemle diğer kardeşler destek çıkıyordu. dedenin ayda toplam 1000 lira kira geliri ortada yok. maaşı var mı onu duymadım. dayının ekstra da borcu var. kiralar kaç yıldır yok bilmiyorum yalnız.
kayınpederim aynı zamanda dedenin ablasının oğlu. mal paylaşımı meselelerine sanırım bu yüzden karışıyor.
Nasıl diyemez pofuduk?
Bir de dede ölür ölmez evden çıkma meselerine dalınması da enteresan. ( size vermek istedikleri için bu kadar acele edildiğini düşünüyorum)
Dış kapının dış mandalı değil ki adam, dayı sonuçta. Haydi dede öldü çık bakalım denir mi?
Bu bile o aile hakkında çok şeyler anlatıyor.