- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
- #2.161
Tek taraflı mı bozuldu?
Ee onların haberi olmadan nasıl bozuluyor?
ben de onu dedim bi önceki sayfada da arada kaynadı. gidip bilgilendirsem mi napsam onu düşünüyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tek taraflı mı bozuldu?
Ee onların haberi olmadan nasıl bozuluyor?
ama evliliğin bitmesinde, taraflardan birinin evlilik görevlerini yerine getirmiyor oluşu sebep olarak gösterilebiliyor ve genellikle haklı da bulunuyor. buna da "evlilik birliğinin bozulması" deniyor.
O evde oturulması kesinse ve siz de asla istemiyorsanız bitirebilirsiniz.ben de onu dedim bi önceki sayfada da arada kaynadı. gidip bilgilendirsem mi napsam onu düşünüyorum.
ben de onu dedim bi önceki sayfada da arada kaynadı. gidip bilgilendirsem mi napsam onu düşünüyorum.
ama evliliğin bitmesinde, taraflardan birinin evlilik görevlerini yerine getirmiyor oluşu sebep olarak gösterilebiliyor ve genellikle haklı da bulunuyor. buna da "evlilik birliğinin bozulması" deniyor.
İşin daha da abes yani senin taraflardan biri yok ortada, ne diyorsak gıyabında diyoruz.
Kpnin de artık çatkı takıp ortalığı velveleye verenlerden olduğunu düşünmeye başlayacağım, ne tansiyonmuş ya.![]()
Peki babanızın bakış açısı nedir bu konuda?
O eve oturmanızın istendiğinden haberdar mı?
Genel olarak söyleyeceğim şey ise,
Siz aslında farkındasınız tüm saçmalıkların da gönlünüz ayrılmaya elvermiyor.
Yani söylenip duruyor ya ''Bir cinnet her şeyi çözer. '' diye. Bu aileye karşı da tek kozunuz bu olabilir, çünkü dramatik öğelere pas veriyorlar ancak.
Tamam, aynı fikirdeyiz.
Yani sizin sözler tutulmadı diye sözün bitmesi ile ilgili istek/beyanda bulunmanız gerekiyor.
Mahkeme kendi kendine dava açmıyor. Karara bağlamıyor.
Sözü bozuyorum demezseniz kimse ya evi başka yerden tutmuyoruz, söz bitti gitti demez herhalde.
Bilgilendirme için sevgilinize bunu söylemeniz yeterli.
''Bu durumda sözü atıyorum.''
Ama aranızda anlayamadığım bir iletişimsizlik var. Sürekli ailelerle muhatap olmak gerekiyor.
Yani söylenip duruyor ya ''Bir cinnet her şeyi çözer. '' diye. Bu aileye karşı da tek kozunuz bu olabilir, çünkü dramatik öğelere pas veriyorlar ancak.
O evde oturulması kesinse ve siz de asla istemiyorsanız bitirebilirsiniz.
Ama ben olsam onlarla muhattap olmazdım.
Babanız telefonla kararınızı bildirebilir. Bohçayı almalarını da beklemeye gerek duymadan bir yakın akraba ile yollanabilir.
O zaman siz de herkesin gerçek yüzünü görürsünüz.
Peki babanızın bakış açısı nedir bu konuda?
O eve oturmanızın istendiğinden haberdar mı?
Genel olarak söyleyeceğim şey ise,
Siz aslında farkındasınız tüm saçmalıkların da gönlünüz ayrılmaya elvermiyor.
işte gidip konuşayım mı ne yapayım diyorum ben de zaten.
sıkıntıyı sürekli ailesi yaratıyor çünkü. bence iletişimsizlik ikimizin arasında değil, ailesiyle onun arasında. babam söylüyor sürekli, "oğullarını karşılarına alıp da "ne yapacağız" demiyorlar, bildikleri gibi yapıyorlar" diyor. hatta sevgilimi karşısına aldı kendi de söyledi bunu.
bu mesajda hep tekrarladım ama o yüzden gidip konuşayım mı diye düşünüyorum. "ne demek burda oturacaksınız? siz benim babamın rızasını almadan buna nasıl karar verirsiniz? siz beni isterken babama böyle bi ihtimalden bahsetmediniz bile, nasıl benim ailemi hiçe sayarsınız? söz bozulsun istiyorsanız bunun başka yolları da var, biz üstümüze düşeni fazlasıyla yaparken sizin sürekli sıkıntı çıkarıp yükümlülüklerinizi yerine getirmemenizin başka açıklaması yok, ailemi sürekli nasıl ezip geçersiniz?" gibisinden uzun bi tirat ve güzel bi cinnet çok hoş olabilir bence şu an.
İşin daha da abes yani senin taraflardan biri yok ortada, ne diyorsak gıyabında diyoruz.
Kpnin de artık çatkı takıp ortalığı velveleye verenlerden olduğunu düşünmeye başlayacağım, ne tansiyonmuş ya.![]()
217 sayfanın sonunda "onlara anladıkları dilden küçük sürprizler yap'a" kadar geldik, hayırlısı![]()
Bu arada bir şeye dikkat çekmek istiyorum.
Konu sahibi evlilikten vazgeçsem bile ayrılmam diyor zaten.
sıkıntıyı sürekli ailesi yaratıyor çünkü. bence iletişimsizlik ikimizin arasında değil, ailesiyle onun arasında. babam söylüyor sürekli, "oğullarını karşılarına alıp da "ne yapacağız" demiyorlar, bildikleri gibi yapıyorlar" diyor. hatta sevgilimi karşısına aldı kendi de söyledi bunu
Yani dikkatlerini çeker, orası kesin.
Aile içinde de iletişimsizlik var elbette. Yalnız konuşması gereken aile değil, sevgiliniz. Sevgilinizin üzerinden şu zeytinyağını bir alalım.
Elbette gidip isteğim şu, pofuduğun isteği bu, isteğimiz de şu, şunu bunu yapalım demesi gereken sevgiliniz.
Aile kafasına göre davranıyor demek çok da doğru değil. Sevgiliniz ailesinin kafasına göre davranıyor.
İletişim kopukluğu var işte, kapalı kutu evden haberdar değilsin ki? Her detayını bilmene zaten gerek yok ama arandaki söz olan insanın bu süreçte seni bilgilendirmesi lazım. En basitinden "pigme, konumuz bu; şu yüzden uzun sürüdü, bizle alakalı veya değil, boşuna kuruntulanma olay başka bir şeyle ilgili." demesi. Sevgili değilsiniz ki suratı asık buluşmaya geldiğinde sorduğunda boşver ya, evde sorun oldu, halletik canım biraz sıkkın deyip kestirip atsın.
valla senin dediğini dedi aslında. "dayımla ilgili bazı sorunlar var şu an, onlar konuşuluyor ve hallolmuyor. uzun sürüyor. sen nasıl özel günlerini dayımın bilmesini istemezsen, dayım da bu durumu senin bilmeni istemeyebilir, o yüzden sana çok açıklayamıyorum, ama bizimle alakalı bi durum yok" dedi. tam olarak bu kelimelerle açıklamamış olabilir ama bana bu minvalde bi açıklama yaptı en başında.
valla senin dediğini dedi aslında. "dayımla ilgili bazı sorunlar var şu an, onlar konuşuluyor ve hallolmuyor. uzun sürüyor. sen nasıl özel günlerini dayımın bilmesini istemezsen, dayım da bu durumu senin bilmeni istemeyebilir, o yüzden sana çok açıklayamıyorum, ama bizimle alakalı bi durum yok" dedi. tam olarak bu kelimelerle açıklamamış olabilir ama bana bu minvalde bi açıklama yaptı en başında.
Sizin özel günleriniz biraz atla deve olmuş.
Yahu adamın özel meselesiyse sevgiliniz neden eve kapanıyor. Yeğenim her saniyesinden haberdar olsun, basın yasağı gelsin mi diyormuş.
Siz evlendiğinizde de her aile krizinde evden çıkmayacak mı? Cevap veriyorum çıkmayacak.
''Oğlum koş söyle bir sorun var, babanın tansiyonu çıktı.''
''Büyük teyzen küçük teyzene dayınla ilgili böyle demiş. Seni de ilgilendiriyor, ev meselesi.''
''Şunun şusuna bu yapılacakken annen sinirlendi. Gel.''
Sonra siz konuşunca da ''Ailemin bana ihtiyacı var. Üzerimde büyük emekleri var.''. Bir daha tartışırsanız ''Anlayışsızsın, çünkü senin ailen bu kadar bağlı değil.''.