- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #2.401
Elin çocuğunu da düşünmeleri sorun değil.
Şu anda önce onu düşünüyorlar.
Neden sizin istediğiniz olmayacakmış da o ailesine yakın olacakmış? Niye sizinle ilgilenilmeyecekmiş de o yorgun olacakmış? Bu adamı bu kadar değerli yapan, gözden çıkarılamaz yapan ne yani?
Elbette sizin ayrılınca kötü olacağınızı düşünmeleri. Bir de kızımız 9 yıl harcadı buna demeleri.
İşte bu da kilit noktası...
Aileyi bu hareketlerinden bile tanır, bakış açısını anlayabilir insan.
Kaçılası insan modelleri...
ben bunu sindiremiyorum zaten şu an. o binaya girersem de aynı böyle devam edecek işte. ben orda mıyım değil miyim fark etmeyecekler bile. benim aptal sevgilim de evimizde başbaşa olacağımızı falan söylüyor. "he canım he" diyorum.
Yokluk görmeyen insan dayının maaşının 1000 lira olduğunu biliyorsa, kendi yardımıyla 3e katlar onu.
Milyon liraya ev alabilecek aile 150.000 lira için çok tantana yapmaz diye düşünüyorum. Genel tavırları bu bence.
Benim merak ettiğim dayı bundan sonra ne yapacak?
Hem adama o kadar borç yaptırmışlar, hem de kirada mı oturacak bundan sonra?
Ben sözlünüzün yerinde olsam dayım çıkmasın evden durumu toparlayana kadar, biz kiraya çıkarız derim. Bir taşla iki kuş. Ama niyeti olana tabi.
Gerçekten ailece bir garipler. Söylemeyip de ne yapacak, böbreklerini mi satacak acaba?
Aileyi bu kadar uzak mesafeden, arkadaşımın ailesi olarak düşünsem bile çok itici buldum.
Sürekli bir gizem, bir hesap, bir toplantı.
dayı yine kira ödemeyeceği bi yere gittiğinden olmuyor o öyle.
Adam 1000 lirayla onu kiraya gönderecek adamlara niye gurur yapıyorsa.
Normalde nasıl geçinir ki bir insan 1000 lirayla kirada?
bu garibin de bi sevgilisi acıyor sanırım. anası babası acımıyor bi de borç yıkıyorlar, orda ortaksınız.
Kesinlikle katılıyorum; dayının gönderiliyor olması da bana çok acayip geliyor şu aşamada. Adam babasını yeni kaybetmiş; bir sürü de borcu var. Tamam, baştan böyle konuşulmuş ama şartlar zamanla değişebilir.
Nitekim Pofuduk'a da "Yeni ev alacağız" demişlerdi ama şimdi o evde otursun istiyorlar. Yani demek ki "Sözümüzden dönemeyiz; çıkartacağız demiştik bir kere" demeye de gerek yok.
Ama bu aile meselesi sonuçta; olayda Pofuduk'un ve dolayısıyla bizim de bilmediğimiz değişkenler olabilir diye düşünüyorum.
Aile kesinlikle dramatize etmeyi seviyor. Hatta "Drama Kingdom" resmen. En önemsiz bir detay bile ulusal güvenlik meselesi hâlinde ele alınıyor, görünen o ki.
Gözden kaçırdığınız ne biliyor musunuz?
Ayrılınca ortaya çıkan mutsuzluk belirli bir süre oluyor. ( 14 yıllık birlikteliği olmuş, uzun yıllar sonraki evliliğinde boşanmakta olan bir insan olarak bunu söyleyebilirim sanırım.)
Ama beraberken de ayrıyken de mutsuz olurum, ayrılıkla ortaya çıkacak mutsuzluğa cesaretim yok diyorsunuz siz.
Ve bu türlü mutsuzluğa razısınız.
Çok büyük hatadasınız malesef...
Kesinlikle var bilinmeyen detaylar.
Mesela dayıya, pofuduklar orada oturacak o yüzden çıkman lazım demiyorlarsa ben de bir şey bilmiyorum. Yani baştan öyle konuştuk falan demiyorlar kesin.
Hatta paramız kalmadı, başka ev alamayız orada oturacaklar demek için mi uzatıyorlar acaba?
Karısı da çıkmak istiyormuş evden, kirada ne yapacaksa o kadar maaşla.
ondan sonra bu seferde dayı geçinemiyo toplantısı başlar
Ya ama dayatmalarına müsade eden nişanlınız. Bunu neden görmüyorsunuz?gözden kaçan bence şu, biz başbaşayken hiç sorunumuz yok. bu iş biterse aileler uyuşmadığı için bitmiş olacak. sevgilimin pısırıklığına bi şey diyemiyorum şu an, dün babası konuyu direk babama açtığı için ben de karışmadım zaten. pısırıklık ayrı. ama bize bi şeyleri dayatmasalar biz mutluyuz. ailenin çok beklentisi var. sırf bu yüzden ayrılıyor olmak en zoru.
Anladım bilmediğinizi.
Ortaklaşa olunca daha da enteresan oluyor konu zaten. 3 kişi paylaşsa 50.000 lira.
Bilmiyorum aile ''hayatın doğal akışı''na uymuyor hiç.
Mafya çıksa yarın bir gün, hiç şaşırmam. Ya da zengin değillermiş ama sadece evlilik konusunda keseyi açan ailelerdenmiş mesela, olabilir.
ay en tiksindiğim şeyi yapacağım ama küçük bir özet alsam ben. en son dede hasta yatağındaydı.
ölmüş sanırım. kaynanayla aranı düzeltmişsin sanırımpigme pofuduk . şimdi ufak bir güncelleme alabilir miyim lüflen
gözden kaçan bence şu, biz başbaşayken hiç sorunumuz yok. bu iş biterse aileler uyuşmadığı için bitmiş olacak. sevgilimin pısırıklığına bi şey diyemiyorum şu an, dün babası konuyu direk babama açtığı için ben de karışmadım zaten. pısırıklık ayrı. ama bize bi şeyleri dayatmasalar biz mutluyuz. ailenin çok beklentisi var. sırf bu yüzden ayrılıyor olmak en zoru.
Evde başbaşa olmak yeterli ise herkes bütün sülalesiyle aynı apartmanda yaşasın.
Gerçi kime ne anlatıyorum, adam zaten tüm sülalesiyle aynı apartmanda yaşıyor.
Ya diyelim hiçbir şey yapmayacaklar, aşağıda arabanızı gördüklerinde de gözlerini ve kulaklarını mı kapatacaklar?
Bilmiyorum, bana mı özgü ama ben eve giriş çıkış saatim bilinsin de istemem. Hasta halim görülsün de istemem. Hava alırken kayınvalidemle karşılaşma ihtimalini de istemem.
Bunlar karışmalarıyla ilgili şeyler değil ki.
gözden kaçan bence şu, biz başbaşayken hiç sorunumuz yok. bu iş biterse aileler uyuşmadığı için bitmiş olacak. sevgilimin pısırıklığına bi şey diyemiyorum şu an, dün babası konuyu direk babama açtığı için ben de karışmadım zaten. pısırıklık ayrı. ama bize bi şeyleri dayatmasalar biz mutluyuz. ailenin çok beklentisi var. sırf bu yüzden ayrılıyor olmak en zoru.
Yok yok en sıkıntılısı bu olmaz heralde : )hadi hepsine katlanayım diyelim, seviştikten sonra duş alırken kayınvalidem duysun istemem. bence en sıkıntılısı bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?