- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #2.441
Satmak çok büyük bir olay olur o ailede. O taraflarda. Satmazlar asla.
Almak almak ve almak esastır.
Hayır.
Ama beklentinizin ''Biz başımızın çaresine bakarız hayatım, boşver.'' diyen bir sevgili olması gayet normal.
Yani onun size demesi lazım siz hiç konuşmadan.
Sizin kafanızda ideal aile değil ideal sevgili belirlemeniz gerek.
Sevgilinizle evleneceksiniz.
Bohça hazırlamakla sadece büyüklük açısından değil, yarar fayda açısından da çok farklı şeyler bunlar. Aynı apartmanda yaşamak çok çok çok çok çok büyük bir fedakarlıktır ve sevgiliniz de bunu bilmeyecek kadar salak değildir.
Etrafında kaç kişi öyle yaşıyor bir baksın, yalnız bir zahmet ailesinden uzağa baksın.
Rest çekmeyi sevgilinize yakıştırmak zaten haşa, adam anormal bile görmüyor ailesini. Sizi anormal görüyor.
Aynı apartmanda kalmayı o kadar haksızlığın üstüne teklif ettiği saniye size olan derin sevgisine olan inancım bitti açıkçası.
Sevgiliniz gelmiş, orada durum hala konuşuluyormuş.
Bir insanın borcunun bu kadar konuşulması ayıp bir şey bir kere.
Bir erkek bu duruma nasıl düşer? demiş üzülmüş. Ya adamı düşürmeyin işte, adamı düşünseler evi ertesi gün satmışlardı.
Babasının tansiyonu da düzelirdi, dayı sürekli üzgün ve mahcup ortalarda gezmeyeceği için.
Sorun para değil, sorun duyarsızlıkları evet. Şimdi aşırı duyarlı olmaları bir şey ifade etmiyor.
Asıl lazım zamanlarda belli olur duyarlılık. Adam 1000 lira alıyor, bir de kira ödüyor olabilir demişsiniz ben buna inanmıyorum mesela. Yok artık.
Yemişler, içmişler, toplaşmışlar, dayının eşi mutsuz, adam borç batağında. Sizinkiler 2000 kişilik düğün yapmayı konuşuyor falan.
Ama sormuyorlar işte, sihirli bir değneğim olsa dokunacağım o aileye ki sorsunlar ama nerde...
Hem başınızın çaresine bak desinler ne olacak, bu ailesini sildirmek değil ki. Hangi vebal Allah aşkına.
Siz niye benim istediğim olmuyorsa sen başının çaresine bak demiyorsunuz?
Bu hayatı yaşayacak olan sizsiniz.
O aile modeli sizden ne kadar uzak o kadar iyi olur. ( o memleketliyle evli çok yakın arkadaşım var, tahmin dahi edemezsiniz boyutlarını)
Anladım, yardım etmesi normal tabi.
Ancak bu ailenin belli parasının ortak olması? ve sürekli gayrımenkul yatırımı yapılması tehlikeli sizin için, o konuda uyarayım.
Sürekli ev, arsa alıyorlar ama satmaya da kıyamıyorlar mı, nedir.
Ee baksın o zaman, aileye bu kadar gebe olmayın."başının çaresine bak" demek, benim anladığım kadarıyla "evini tut, eşyanı al, düğününü yap, artık beni ilgilendirmiyorsun" demek galiba.
ben diyeceğim sanırım. ben tek başıma başımın çaresine bakıyorum, o da öyle yapsın bundan sonra.
boyutlarını da az çok tahmin ediyor gibiyim.
Satmak çok büyük bir olay olur o ailede. O taraflarda. Satmazlar asla.
Almak almak ve almak esastır.
bilmem. satılacak bi durum olmadı hiç sanırım. olursa öğreniriz ancak.
"başının çaresine bak" demek, benim anladığım kadarıyla "evini tut, eşyanı al, düğününü yap, artık beni ilgilendirmiyorsun" demek galiba.
ben diyeceğim sanırım. ben tek başıma başımın çaresine bakıyorum, o da öyle yapsın bundan sonra.
boyutlarını da az çok tahmin ediyor gibiyim.
Bence de aile yapı olarak böyle.
Ve bu çok tehlikeli bir şey. Miras işleri, hak işleri hep karışır hep daha fazla alınır.
Sürekli bir şeyler almaya teşvik edilir, diğer harcamalar göze batar falan.
harcama kısmının göze battığını görmedim, allah var. ama yatırım önemli evet.
cımbızla çekmeyin yine de, düğün sonrası altınların ne olacağı falan konuşuldu dün, konu oraya geldi bi şekilde, "sizin için yaparız bi şeyler, düşünmedik daha" falan dediler.
yani yatırım önemli evet de harcanan da göze batmıyor.
Ee baksın o zaman, aileye bu kadar gebe olmayın.
Herkes aile destwğiyle mi evleniyor.
Olur da sizin nişanlınız bunu yapamaz.benim canıma minnet. yüzlerine söyledim. "9 sene bekledim ne var 2 sene daha beklerim bana koymaz" dedim. ama çok mu ayıp karşılanıyor onlarda nedir anlayamadım ki bi türlü olmuyor öyle.
Bakın sizin aslında büyük bir şansınız var.
Şimdi bu konuyla ilgili mutsuzsunuz, gerçekleşirse de mutsuz olacaksınız.
Siz bu durumda bitirmek istediğinizi ailenize değil sevgilinize söyleyin.
Onun tepkisinden değer mi değmez mi anlarsınız.
Yani ailesiyle oturmaktan mı vazgeçemiyor, sizden mi görmek için büyük şans.
Hem siz de doğru kararı alıp almadığınızla ilgili rahatlarsınız.
Aile bu kadar açık yalan mı söylüyor yani ailenize?
Uzakta olsunlar, huzurlu olsunlar yeter, kirayı da alsınlar demek nerede, her şeyi almaktan vazgeçtik, hiçbir şey almayacağız demek nerede?
Sevgiliniz abartıyor bence.
Ailenin her şeyi alması, düğünü yapması durumunda zaten düğün altınlarıyla ilgili yorum yapmam.
Ama sürekli onların sizin için bir şeyler düşünmesi hiç hoş gözükmüyor. Sanki 18 yaşında evlenen iki liseli gibisiniz.
ya sanırım şu an ayrılmak istediğimi söylesem de çok ciddiye almayacak çünkü aylardır bu durumdayız. güllük gülistanlık olsak da ayrılmak istediğimi söylesem evet dank eder ama zaten en az ocaktan beri ayrılmak üzerine konuşup duruyoruz. onu dedikten sonra birkaç gün hiç aramamam falan da gerekiyor sanırım. söylemek yetmez yani artık.
sevgilim değil annesi dedi bunları. belki o abartıyordur. kirayı verecek mi ondan emin değilim ayrıca ben o konuşulurken yanlarında değildim, sadece başını duymuşum. orası karışık.
yorum da değildi öyle laf arası geçti gibi.
dün kayınvalidem onu da söyledi, onlarda her şeye aileler karar verirmiş gelinle damat uyarmış. ben onlara göre ailemi ezip kendi isteklerimi uyguluyor konumdayım mesela. bizden bi 50 yıl falan gerideler sanırım bölge olarak.
Olur da sizin nişanlınız bunu yapamaz.
Ayıp karşılanması falan problem olmazdı, nişanlınız eğer kendi kararlarını alabilecek yetiye sahip olabilse idi...
Hayatınızın her döneminde de bununla karşılaşacaksınız.
Çocuk, yatırım, ev, araba vs vs...
Aile sizin hayatınızı çizer sizin zahmet etmenizi istemiyor olsalar gerek.
Yahu başınızın çaresine bakın demek hiçbir şey almayız demek diye annesi mi söyledi?
Sevgiliniz söyledi, bence istemediği için abartıyor.
Aile açık açık uzakta olsunlar, huzurlu olsunlar dedikten sonra böyle bir şey yapamaz. Ailenizin yüzüne bakamaz bir daha.
Söyleyip birkaç gün aramamayı yapamaz mısınız?
annesi söyledi. "siz orda oturmazsanız kocam sizin için hiçbir şey yapmaz" dedi. sevgilim o konuda bi şey demedi. ha annesi bi de "gelinini huzursuz etmek isteyen kayınvalide uzaktan da eder zaten, ama iyi olursa yakın olmanın da zararı olmaz faydası olur" dedi. ilk başta tehdit gibi geliyor evet ama değil. o konuda haklı. ne kayınvalideler var kaç kilometreye yetişiyor. telefonla huzur kaçırıyor. orda haklı.
Off Allah'ım demediniz mi , bu nedir böyle??ya sanırım şu an ayrılmak istediğimi söylesem de çok ciddiye almayacak çünkü aylardır bu durumdayız. güllük gülistanlık olsak da ayrılmak istediğimi söylesem evet dank eder ama zaten en az ocaktan beri ayrılmak üzerine konuşup duruyoruz. onu dedikten sonra birkaç gün hiç aramamam falan da gerekiyor sanırım. söylemek yetmez yani artık.
sevgilim değil annesi dedi bunları. belki o abartıyordur. kirayı verecek mi ondan emin değilim ayrıca ben o konuşulurken yanlarında değildim, sadece başını duymuşum. orası karışık.
yorum da değildi öyle laf arası geçti gibi.
dün kayınvalidem onu da söyledi, onlarda her şeye aileler karar verirmiş gelinle damat uyarmış. ben onlara göre ailemi ezip kendi isteklerimi uyguluyor konumdayım mesela. bizden bi 50 yıl falan gerideler sanırım bölge olarak.
Gelinini huzursuz etmek isteyen kayınvalide uzaktan da ediyor evet. Yakından da evi cehenneme çeviriyor.
Yani nasıl bir bahaneyse bu? Sizi kadın uzaktayken de huzursuz etti zaten. Bayağı uzaktan hem de.
Siz orda oturmazsanız kocam sizin için hiçbir şey yapmaz diye ne zaman dedi? Çok çirkin.
Bir de sürekli kocasını öne sürüyor. Her şey kocasının ya çünkü. Güya kadınlardaydı söz hakkı. Bu ne biçim bir aile gerçekten 10 üzerinden 1.5 veriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?