9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Satmak çok büyük bir olay olur o ailede. O taraflarda. Satmazlar asla.
Almak almak ve almak esastır.

Bence de aile yapı olarak böyle.

Ve bu çok tehlikeli bir şey. Miras işleri, hak işleri hep karışır hep daha fazla alınır.

Sürekli bir şeyler almaya teşvik edilir, diğer harcamalar göze batar falan.

Hayır.

Ama beklentinizin ''Biz başımızın çaresine bakarız hayatım, boşver.'' diyen bir sevgili olması gayet normal.

Yani onun size demesi lazım siz hiç konuşmadan.

bakamayacak demek ki. ya bilmiyorum bi sürü şey var hiçbiri de anladığım şeyler değil ben koptum o yüzden. çekirdek ailede büyümüş akrabaları yazdan yaza görmüş biri olarak insanın çocuğundan yeğeninden bu kadar beklentiye girip isteklerinin altında onu ezmesini ben algılayamıyorum.

teklifinde değil de, teklif yapılır çünkü reddedilme seçeneği de olduğu için, tek seçenek olarak sunulduğunda bitti bende. yok yani olmuyor.

dediğim gibi, bence evet bu mesele gerçekten mühim. alt katı bize teklif ettikleri için mühim. iki sene sonra dayının yerinde ben varım gibi görünüyor. ben de hayatta isteyemem çünkü.

"başının çaresine bak" demek, benim anladığım kadarıyla "evini tut, eşyanı al, düğününü yap, artık beni ilgilendirmiyorsun" demek galiba.

ben diyeceğim sanırım. ben tek başıma başımın çaresine bakıyorum, o da öyle yapsın bundan sonra.

boyutlarını da az çok tahmin ediyor gibiyim.

bilmem. satılacak bi durum olmadı hiç sanırım. olursa öğreniriz ancak.

Ee baksın o zaman, aileye bu kadar gebe olmayın.
Herkes aile destwğiyle mi evleniyor.

bilmem. satılacak bi durum olmadı hiç sanırım. olursa öğreniriz ancak.

Bakın sizin aslında büyük bir şansınız var.

Şimdi bu konuyla ilgili mutsuzsunuz, gerçekleşirse de mutsuz olacaksınız.

Siz bu durumda bitirmek istediğinizi ailenize değil sevgilinize söyleyin.

Onun tepkisinden değer mi değmez mi anlarsınız.

Yani ailesiyle oturmaktan mı vazgeçemiyor, sizden mi görmek için büyük şans.

Hem siz de doğru kararı alıp almadığınızla ilgili rahatlarsınız.

Aile bu kadar açık yalan mı söylüyor yani ailenize?

Uzakta olsunlar, huzurlu olsunlar yeter, kirayı da alsınlar demek nerede, her şeyi almaktan vazgeçtik, hiçbir şey almayacağız demek nerede?

Sevgiliniz abartıyor bence.

Bence de aile yapı olarak böyle.

Ve bu çok tehlikeli bir şey. Miras işleri, hak işleri hep karışır hep daha fazla alınır.

Sürekli bir şeyler almaya teşvik edilir, diğer harcamalar göze batar falan.

harcama kısmının göze battığını görmedim, allah var. ama yatırım önemli evet.
cımbızla çekmeyin yine de, düğün sonrası altınların ne olacağı falan konuşuldu dün, konu oraya geldi bi şekilde, "sizin için yaparız bi şeyler, düşünmedik daha" falan dediler.
yani yatırım önemli evet de harcanan da göze batmıyor.

Ailenin her şeyi alması, düğünü yapması durumunda zaten düğün altınlarıyla ilgili yorum yapmam.

Ama sürekli onların sizin için bir şeyler düşünmesi hiç hoş gözükmüyor. Sanki 18 yaşında evlenen iki liseli gibisiniz.

Ee baksın o zaman, aileye bu kadar gebe olmayın.
Herkes aile destwğiyle mi evleniyor.

benim canıma minnet. yüzlerine söyledim. "9 sene bekledim ne var 2 sene daha beklerim bana koymaz" dedim. ama çok mu ayıp karşılanıyor onlarda nedir anlayamadım ki bi türlü olmuyor öyle.

benim canıma minnet. yüzlerine söyledim. "9 sene bekledim ne var 2 sene daha beklerim bana koymaz" dedim. ama çok mu ayıp karşılanıyor onlarda nedir anlayamadım ki bi türlü olmuyor öyle.
Olur da sizin nişanlınız bunu yapamaz.
Ayıp karşılanması falan problem olmazdı, nişanlınız eğer kendi kararlarını alabilecek yetiye sahip olabilse idi...
Hayatınızın her döneminde de bununla karşılaşacaksınız.

Çocuk, yatırım, ev, araba vs vs...
Aile sizin hayatınızı çizer sizin zahmet etmenizi istemiyor olsalar gerek.

ya sanırım şu an ayrılmak istediğimi söylesem de çok ciddiye almayacak çünkü aylardır bu durumdayız. güllük gülistanlık olsak da ayrılmak istediğimi söylesem evet dank eder ama zaten en az ocaktan beri ayrılmak üzerine konuşup duruyoruz. onu dedikten sonra birkaç gün hiç aramamam falan da gerekiyor sanırım. söylemek yetmez yani artık.

sevgilim değil annesi dedi bunları. belki o abartıyordur. kirayı verecek mi ondan emin değilim ayrıca ben o konuşulurken yanlarında değildim, sadece başını duymuşum. orası karışık.

yorum da değildi öyle laf arası geçti gibi.

dün kayınvalidem onu da söyledi, onlarda her şeye aileler karar verirmiş gelinle damat uyarmış. ben onlara göre ailemi ezip kendi isteklerimi uyguluyor konumdayım mesela. bizden bi 50 yıl falan gerideler sanırım bölge olarak.

Yahu başınızın çaresine bakın demek hiçbir şey almayız demek diye annesi mi söyledi?

Sevgiliniz söyledi, bence istemediği için abartıyor.

Aile açık açık uzakta olsunlar, huzurlu olsunlar dedikten sonra böyle bir şey yapamaz. Ailenizin yüzüne bakamaz bir daha.

Ekleme: Söyleyip birkaç gün aramamayı yapamaz mısınız?

ben gelemem o kadar şeye işte. canımı da alsınlar. en son alacaklar gibi duruyor. gelin olarak beni istediklerini ısrarla belirtiyorlar. ailemden çok memnunlar görgü bilgi statü açısından ama ailem memnun mu bi de onu sormak lazım da neyse. hem beni istiyorlar hem kendi şartlarıyla istiyorlar. canımı alsınlar o kaldı bi.

annesi söyledi. "siz orda oturmazsanız kocam sizin için hiçbir şey yapmaz" dedi. sevgilim o konuda bi şey demedi. ha annesi bi de "gelinini huzursuz etmek isteyen kayınvalide uzaktan da eder zaten, ama iyi olursa yakın olmanın da zararı olmaz faydası olur" dedi. ilk başta tehdit gibi geliyor evet ama değil. o konuda haklı. ne kayınvalideler var kaç kilometreye yetişiyor. telefonla huzur kaçırıyor. orda haklı.

Gelinini huzursuz etmek isteyen kayınvalide uzaktan da ediyor evet. Yakından da evi cehenneme çeviriyor.

Yani nasıl bir bahaneyse bu? Sizi kadın uzaktayken de huzursuz etti zaten. Bayağı uzaktan hem de.

Siz orda oturmazsanız kocam sizin için hiçbir şey yapmaz diye ne zaman dedi? Çok çirkin.

Bir de sürekli kocasını öne sürüyor. Her şey kocasının ya çünkü. Güya kadınlardaydı söz hakkı. Bu ne biçim bir aile gerçekten 10 üzerinden 1.5 veriyorum.

Off Allah'ım demediniz mi , bu nedir böyle??
Böyle aileye gelin olunmaz, vallahi olunmaz o-l-u-n-m-a-z.
Kaçın kurtarın kendinizi lütfen hem de acilen...
Nişanlınızdan da birşey olmaz size, o aileden de beter...
Kaçıınnnn

dün dedi. "çekip gideyim mi bunu mu istiyorsunuz böyle mi olsun" dedim, bu sefer sanki ben 9 senelik sevgilimi ev için sevmişim de böyle kolayca vazgeçiyormuşum muamelesi gördüm.

onların gözünde ben ev beğenmiyorum, onların bana sunduğu bütün imkanlara burun kıvırıyorum, buldum bunuyorum. sürekli sorun çıkarıyorum. çünkü onlara göre altlı üstlü oturmak çok normal. "istemiyorum" deyince oturdu ağladı. "ben 15 ay arayla annemi babamı kaybettim şimdi de gelinim beni istemiyor" dedi. "ya" dedim, "niye istemeyeyim sen neden öyle anlıyorsun" dedim, "ben anamla aynı binada da oturmak istemem onu da mı istemiyorum o zaman" dedim, "niye üstüne alındın sen, az uzak olalım daha iyi olalım" dedim, "evi ben sokullu'dan düşündüm" dedim, "ama sokullu hemen şurası" diye burnunu çekti, "he işte hemen şurası, uzak derken eryaman demedim ki ben" dedim. sakinleşti, onu istemememle ilgisi olmadığını anladı ama yine şey yapamadık. ama onlara anormal geliyor işte çünkü kayınvalideyle oturulur ne var yani. hepsi oturmuş çünkü.

diyor ki, "çok yorgun olurlarsa gelirler yemeklerini yerler, illa gelin demeyiz ama desteğe ihtiyaçları olduğunda destek oluruz" aslında bu çalışan pek çok kadın için nimet ama ben istemiyorum işte onlar da bunu algılayamıyor.

ya kadının demeye çalıştığı da şu, adam o evi oğlu için almış sonra dede falan filan da adamın hayali isteği oymuş. bi de böyle hasta olunca şimdi falan filan. hastalığı ben de çok abarttıklarını düşünmüştüm ama öyle değilmiş annem bile telaşlandı annem hastalığa asla telaşlanmaz. yani adamın bu isteğini geri çevirirsek yıkılırmış. belki yıkılır bilemem. güzellikle olsun istiyorum ama olmuyor işte. her şey normalde kaynanamın elinde tabi ki kraliçe o ama hassas zamanlar falan orda işler karışık. rahatlarlar zaman geçtikçe ama şu an çok sıkıntıları var. kayınvalidem de çok iyi görünmüyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…