- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
- #2.421
Dayı nereye gidiyor? Dayı kalsa, siz gitseniz?
Bir de dededen kalan miras varsa ortada, neden maddi sorun var?
Ya da gerçekten var mı?
Bana hep kandırılıyormuşsunuz gibi geliyor.
hadi hepsine katlanayım diyelim, seviştikten sonra duş alırken kayınvalidem duysun istemem. bence en sıkıntılısı bu.
Sevgilinize borç mu yıkıyorlar?
dayının nereye gittiği daha net değil ama ihtimallerin hiçbirinde kira ödemiyor. dayı orda kalamaz, orda kalsa ev büyük, tasarrufa geçemez.
dededen kalan miras var ama anladığım kadarıyla borcun acelesi var.
ya bi de babamlar söyledi bana ben çok anlamam, kayınpederin durumu gerçekten iyi değil. babamlar dün gelmeden ben ordaydım, bunlar bi ara teyzesinin evine gittiler, dayı da ordaymış. sanırım yine bu iş konuşuluyormuş. sevgilim ağlamış geldi. "bi erkek bu duruma düşmemeli, biz bunu dayıma nasıl yaptık" dedi. babası bildiğin mor. tansiyon 16ydı. size anlatmak gibi olmasın da, benimkiler de anlıyor biraz, adamın iyi olmadığını söylediler.
Ya ama dayatmalarına müsade eden nişanlınız. Bunu neden görmüyorsunuz?
Aile değil problemi yaratan, nişanlınız ve nişanlınızın tutumları.
askerdeyken biriktirdiği gitmişti. arsa mı aldılar bi şey yaptılar. şimdi de kendi verecek sanırım.
Akılları geç mi geliyormuş başlarına?dayının nereye gittiği daha net değil ama ihtimallerin hiçbirinde kira ödemiyor. dayı orda kalamaz, orda kalsa ev büyük, tasarrufa geçemez.
dededen kalan miras var ama anladığım kadarıyla borcun acelesi var.
ya bi de babamlar söyledi bana ben çok anlamam, kayınpederin durumu gerçekten iyi değil. babamlar dün gelmeden ben ordaydım, bunlar bi ara teyzesinin evine gittiler, dayı da ordaymış. sanırım yine bu iş konuşuluyormuş. sevgilim ağlamış geldi. "bi erkek bu duruma düşmemeli, biz bunu dayıma nasıl yaptık" dedi. babası bildiğin mor. tansiyon 16ydı. size anlatmak gibi olmasın da, benimkiler de anlıyor biraz, adamın iyi olmadığını söylediler.
görüyorum. ama "benim istediğim olmazsa başınızın çaresine bakın" demeye getiren bi aile modelimiz var. aileni sittir et gel mi diyeyim? diyebilir miyim? vebalinden korkmamalı mıyım? "olm nerde oturmak istiyorsunuz" falan diye sorsalar da hiç sıkıntı yaşanmasa mesela?
Ya yazmayayım diyorum ama.
Neredeyse her çift, bir odaya kapansalar muhteşem anlaşırlar. Tartışmalar diğer insanların yaptıklarına karşı aldıkları tavırlar yüzünden çıkar.
Sevgilinizin yerinde bu kadar pasif ve özür dilerim bunun için ama korkak biri olmasaydı, o aile sorun çıkaramayacaktı. Yani sorun ailede değil.
Yok yok en sıkıntılısı bu olmaz heralde : )
Başlarda belki sonra sizde de normalleşir ( sülalece yaşayınca ister istemez yani)
Mesela sırf bu yüzden ayrılmanız da imkansız dediğiniz gibiyse.
Sevgiliniz madem sırf sorun bu, ailesine rest çeker ve ayrılmazsınız bu durumda.
Yani beraberken hiç sorun yaşamadığı ve çok sevdiği 9 yıllık sevgilisini bir ev uğruna harcayacak değil herhalde.
Zaten yaptığı şeyler 100ü aştı.
Sadece kaynana değil. Evlerine gelen herkes.
Bu arada evlerine gelen her misafir, mesela akraba, atıyorum ayda yılda bir gelenler, sizin de gelmenizi bekler, onu belirteyim. Kesin bu, tartışılmaz.
''Hanım, haydi bir çocukları da görelim.''
''Çocuklar da gelsin, bir yüzlerini görelim.''
Ama sormuyorlar işte, sihirli bir değneğim olsa dokunacağım o aileye ki sorsunlar ama nerde...görüyorum. ama "benim istediğim olmazsa başınızın çaresine bakın" demeye getiren bi aile modelimiz var. aileni sittir et gel mi diyeyim? diyebilir miyim? vebalinden korkmamalı mıyım? "olm nerde oturmak istiyorsunuz" falan diye sorsalar da hiç sıkıntı yaşanmasa mesela?
Bir şey soracağım, size tuhaf geldi mi sevgilinizin yaptığı şey?
Dövünmenin ne anlamı var? Bu kadar üzülüyorlarsa, satsınlar bir ev, dayı da sürekli bu konuyu konuşmaktan kurtulsun, yazık adama.
Versinler eline 200.000 lira evi satıp, evin kirasını verceklerine dedenin bir evini onlar alırlar.
Yani bu nasıl bir çözümsüzlüğe hapsolmadır, anlayamadım ki.
Gerçekten ciddi bir borçları olsa, satmakla etmekle ödenmeyecek, tüm aile harakiri yapacak demek ki.
rest çekmek çok da kolay değil yazmıştım sanırım, bu mesaja da aynı cevabı vermiş olayım. ailenin bu duruma getirmemesi gerekiyor bana göre.
27 yaşında adamın biriktirdiği paraya mı el koydular? Siz istediğiniz kadar inkar edin, en tuhaf insan sevgiliniz.
Şu an vermesi ayrı durum ama, bu nasıl bir kontrol manyaklığıdır ki zorla adam adına yatırım yapıp, adamdan para alıp veriyorlar. Sevgiliniz nasıl izin veriyor buna?
mevzu para değil ki burda. ödenecek. ödeyemiyoruz gibi bi durum yok ki. hem nasıl ödeneceği de beni ilgilendirmiyor zaten. olay para değil.
Akılları geç mi geliyormuş başlarına?
150 bin borç kolay kolay olmaz, bir tanesi dememiş mi bu adam 1000 tl ile nasıl bu kadar insanı ağırlıyor ya da geçiniyor diye.
Kendilerini dünyanın merkezine koymasalar burunlarının ucundakileri görebilme yetisine sahip olabilirler ama.
Yine abartılı, aşırı tepkiler duygu durumları...
Adam iyi değil eee o zaman siz hiç ağzınızı da açmayın geçin onların hayatını yaşayın...
Nişanlınız da oturup ikinizin haline ağlasın azıcık ya da sadece sizin durumunuza.
arsa alacakmış, bi miktar eksiği çıkmış, oğluna sormuş, oğlu da vermiş. sevgilimin adına yatırım yapılması gibi bi durum falan da değil. miktarı bilmiyorum da 10bin gibi bi şeyden bahsediyoruz şu an büyük ihtimalle. sevgilim paraya ihtiyacı olduğunda babasının vereceğini bildiği için vermiş.
Satmak çok büyük bir olay olur o ailede. O taraflarda. Satmazlar asla.Anladım, yardım etmesi normal tabi.
Ancak bu ailenin belli parasının ortak olması? ve sürekli gayrımenkul yatırımı yapılması tehlikeli sizin için, o konuda uyarayım.
Sürekli ev, arsa alıyorlar ama satmaya da kıyamıyorlar mı, nedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?