9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Başlık, Dikkat Şahan çıkabilir' deki " Yaz arkadaşım 30000 kadınla nasıl birlikte Oldum? " u hatırlatıyor.
Biraz sırıttım, sonra huzunlendim.
Işte bunlar hep elem, keder
.
 
kayış koptu, 9 yılım ziyan oldu, ben ne aptalmışım gibi şeyler düşündüm ama başlık için hiçbirini seçemedim.

eski konularımı bilen bilir diyerek klasik bir giriş yapayım.

9 yıllık sevgilimle kasımda sözlendik, ocakta ayrıldık.
ayrıldık da denir mi bilmiyorum, "ailem daha bilmiyor, söyleyemedim" diyor. yüzüğünü çıkarmıyor. gelip bohçasını almıyor.

neyse, anlatmak istediğim bu değil.

ya ben ne kadar aptalmışım. ne kadar gerizekalıymışım. benim 9 senem boşa geçmiş.
bi insan bu kadar mı annesinden korkar? bi insan hiçbir kararını nasıl kendisi veremez?

ya sen 26 yaşında adamsın, askerliğini yapmışsın, çalışıp para kazanıyorsun. ne demek "annem seni istemiyor"? sen eşşek başı mısın? annen senin yatacağın, yaşayacağın kadını seçme hakkına nasıl sahip olabiliyor? ya hangi zamandayız?

cidden çok doluyum, düzgün ve sıralı yazamıyorum, 3 ayda 9 yıllık ilişkinin ebesi bellendi. bu kadar söyleyebiliyorum.

anlatsam çok uzun olur çünkü, sıkmak da istemiyorum.

sorumu sormayı unutmuşum editleyeyim: bu ana kuzuluğu benimkine has bi olay mı yoksa erkeklerin geneli böyle mi?
Erkekler annelerine çok fazla değer verir bu doğru bir şey ama anne kuzusu olacak kadarı biraz fazla galiba dokuz yıl demişsin belki sorun sadece annesi de olmayabilir annesinin dedikleri dokuz yıllık ilişkiyi kolay bir şekilde bitirebilir mi bilmiyorum ama mesela bnmde ilişkim var üç yıllık inş ciddi de düşünüyoruz ailesinde herkesi tanıyorum annesi beni destekliyor benim yanımda çok şükür tabi :) tam soruna odaklanmaya çalış gerçekten annemi sorun çünkü dokuz yıl uzun bir süre yeni üyeyim ve ilk yazdığım şey bu umarım başarmışımdır :) ama sorun anneyse de bu ilerde evlendikten sonra olmasındansa şimdi son vermeniz daha iyi ilerde daha büyük problemler yaşanabilir
 
Bicogunda ana kuzulugu var ben oyuzden evlenmeden once ilk ona dikkat edip gozlem yaptim :))) ve kuzu olmadigina karar verdim :) bunu sorularla vs ogrenemessiniz erkekler ana kuzulugunu asla kabul etmez belli etmekte istemez oyuzden sıkı takip gerek 9 yıl bencede boşuna harcamissin onca zaman evlenecegin adamin nasil biri olduguna dikkat etmemissin biz 1 ay icinde tanisip evlendik okadar kisa zamanin icinde bile bu huylari vs gozlemleye bildim tamamen tanidim demiyorum ama benim icin fazla onemli konulardaki tutumlarini azcok biliyordum 9 senene yazik olmuş
nasıl anladın peki bende bekarım ssöyler misin gözlem yapayım ana kuzusu erkek gerçekten hiç çekilmiyor..
 
nasıl anladın peki bende bekarım ssöyler misin gözlem yapayım ana kuzusu erkek gerçekten hiç çekilmiyor..

Karsindaki insana ve şartlara göre degisir .. ama aşk veya duygu seline kapilmamak en önemlisi .. soru sormak yerine hayatinin icine gir kendinden cok onu konustur illaki konusmalarinda kucuk ip uclari bulunuyor onlari ayikla sevdigin olarak degilde objektif bakarsan kolay yakalarsın ..
Burda "herseyi annesi yapiyor ,özguvensiz,sorumsuz ama seviyorummm napiim" diyen gayet neseli nisanli bi kiz gozume carpti .. aslinda neyin ne oldugunu biliyor goruyor ama ayaklari yerde degil yere bastiginda geç olabilir :)) işin özü evlilik ciddiyet lafı duydugun gibi herseyi gormezden gelmemek sevgiyle bakmamak flortte ki tek amac haftada bi kac kere cikip eglenip gezmek ayni seylerden hoslanmak vs olmamali oda onemli ama ciddi seyleri kacirmamak lazim daha cok kisiligine odaklanilirsa gercekleri gorebiliriz bu gercekleride amman seviyorum zamanla duzelir diyip yok saymassak alnimizin akiyla cikariz o işten
 
Nisanlinizin dengesiz, terbiyesiz ve kustah ailesine karsi sizin son derece olgun ve mantikli aileniz... Eger sevmeseydiniz kendiniz icin bile olmasa aileniz icin, onlari boyle tiplerle muhatap etmemeniz icin kesinlikle ayrilin derdim.
 
Bence sozlun artık seni istemiyor ve annesini bahane ediyor. Zaten genelde boyle olur. Bir erkek senelerce biriyle ilişki yasar ama en sonunda gder onun duşuncesine gore ' temiz bir aile kızı ' ile evlenir. Bnce onunuze bakın boşverin.
 
muhtemelen ailesine mesafeyi dayamazsa bitecek.

Konunuzu tamamen okudum, konunun daha önceki kısmına da hakimim. Çok sinirlendiğim için yazmayacaktım ama dayanamadım üyenin siz olduğunuzu görünce.

Şimdi tamamen içten düşündüklerimi yazacağım, tekrara düşmekten de bıktım aslında ama doğru her konuda aynı doğru maalesef.

İnsanlardan beklentimiz nedir? Yani evleneceğimiz insanı bırakın, karakterli bir insandan ne bekliyoruz?
Haklı haksız ayrımı yapabilmesini beklemiyor muyuz?

1. Haksız olan ailesi olduğunda bu ayrımdan yoksun kalan insan karaktersizdir. Zaten baskın olduğu bir ilişkide karşı tarafı haksız bulması ve yaptırım uygulaması çok normal. Önemli olan ailesinde- ki ailesinde böyle bir baskıya izin vermesi de rezalet- haksızlığa nasıl tepki verdiği.

2. Şimdi evine gelen ve 9 yıldır tanıdığı, sevdiği bir insana yapılan hakaret sonucu, ailesinden özür dilemenizin işleri yola koyabileceğini düşünen bir insan var karşınızda.

Ettiğiniz laf da şu. ''Birinin evine haber vermeden gidilmez.''

Dünyada evrensel değerler gerçekten vardır. Adeti, adab-ı muaşereti boşverin bazı değerler vardır. Bir insan taptığı biri bile söylese bu değerlerle çelişen şeyleri savunmamalı. Söylediğiniz cümle aksi iddia edilebilecek veya tersi yumuşatabilecek bir cümle değil. Eş adayınız bunu yapıyor ise, sizi gram umursamıyor demektir. Çünkü ortada iki ihtimal kalıyor, ya eş adayınız zeka yoksunu ya da pasif. Pasif naif bir kelime gibi gelebilir ama aslında çok kötü bir sıfat. Haklıyı koruyamıyor demek. Haklıyı koruyamayan insan beş para etmez.

3. Ailesi de ailesi, annesi de annesi. halası da halası yazıp duruyorsunuz. Tamam felaket insanlar. Benim ailem felaket insanlar olursa umurumda olmazlar bayramdan bayrama dışında. Sizin olur mu? Aileniz gayet olmasını gerekeni rica ettiği halde tam kabullenmiş bile değilsiniz. Bir de olmaması gerekeni dikte etselerdi?

4. Adam bohçaları almaya gelemeyecek kadar pasif. Yani siz bunu olumlu bir şey sanıyorsunuz ama adam bir ilişkiyi bitirmeye de devam ettirmeye de ailesi olmadan karar veremiyor. Ailesinin diğer insanlara karşı nasıl olduğu hiç önemli değil, çünkü o da yanlış zaten.

5. 9 yıldır berabersiniz, belli alışkanlıkları, belli hevesleri vardır, evet belki bitirmek istemiyordur. Ama siz şu an objektif bir gözle söylüyorum, ailesi karşısında bir hiçsiniz. Hiçbir değeriniz yok, sıfırsınız.

6. Başka kimseyle olmaz falan yazmışsınız, 9 yıldır olmadıysa bu adamla olmaz. Başka biriyle 9 günde olur ama.

7. Kendinizi kandırmayın, hayatınızı harcamayın. Bu forumdaki bütün üzücü hikayelerin ana sorunu, ''Ama ne yapayım?(ailemi, karakterimi, vs) Aman düzelir, ya boşver.'' diyen insanlar (eşler) nedeniyle ortaya çıkıyor zaten. Sen bir şey yapamıyorsan sen kimsin? Ne haddine evlenmeye kalkıyorsun?

Yani bu kadar yazdım, kişisel bir kanaatle bitireyim. Böyle bir çocuğum olursa gerçekten kendimden utanırım. Yaptığım haksızlığa ses çıkaramayacak bir insan yetiştirirsem, kendimden utanırım. Siz de bu çocukla evlenmeye utanın. Hayatınıza, değerinize sahip çıkın.
 
1.si uzun yaşanan ilişkiler çevremde gördüğüm kadarıyla hep bitiyor.çünkü heves bitiyor. 2.si benim kayınvalidemde beni istemedi ve beni istememesi için tek bir sebebi yokken sadece şehirler uzak diye velhasılı eşim bir pantolon bir mont sadece üstünde kilerle çıktı geldi yaşadığı şehirden burda işe girdi sıfırdan başladı evimizin herşeyini sadece ikimz aldık çok şükür evlendik.kayınvalidemde geldi gelmeseydi napcaktı oğlu kararlı.velhasılı.şimdi onlar uzakda ama saygım hep devam eder aramzda hiç tatsızlık yok eşimlede çok mutluyuz bin şükür.seven adam hiç bir şeyi bahane etmez.üzme kendini seviyosa gidemez
 
Kız kardeş dururken erkek sofra hazırlayamaz mı ? Niye kızın görevi mi bunlar ? Oğlanlarına iş yapmayı öğreten annelerin eli öpülür.
O erkeklerde iş yaparak ana kuzusu olmaz .

Kalksın artık bu ayrım.
 
kayış koptu, 9 yılım ziyan oldu, ben ne aptalmışım gibi şeyler düşündüm ama başlık için hiçbirini seçemedim.

eski konularımı bilen bilir diyerek klasik bir giriş yapayım.

9 yıllık sevgilimle kasımda sözlendik, ocakta ayrıldık.
ayrıldık da denir mi bilmiyorum, "ailem daha bilmiyor, söyleyemedim" diyor. yüzüğünü çıkarmıyor. gelip bohçasını almıyor.

neyse, anlatmak istediğim bu değil.

ya ben ne kadar aptalmışım. ne kadar gerizekalıymışım. benim 9 senem boşa geçmiş.
bi insan bu kadar mı annesinden korkar? bi insan hiçbir kararını nasıl kendisi veremez?

ya sen 26 yaşında adamsın, askerliğini yapmışsın, çalışıp para kazanıyorsun. ne demek "annem seni istemiyor"? sen eşşek başı mısın? annen senin yatacağın, yaşayacağın kadını seçme hakkına nasıl sahip olabiliyor? ya hangi zamandayız?

cidden çok doluyum, düzgün ve sıralı yazamıyorum, 3 ayda 9 yıllık ilişkinin ebesi bellendi. bu kadar söyleyebiliyorum.

anlatsam çok uzun olur çünkü, sıkmak da istemiyorum.

sorumu sormayı unutmuşum editleyeyim: bu ana kuzuluğu benimkine has bi olay mı yoksa erkeklerin geneli böyle mi?

26 yaşında adamsın dediğine göre sen de o yaşlardaysan yaklaşık 17 yaşında başlamışsınız ilişkiye. 22 yaşında filan da üniversiteyi bitirmiş olsan dört yıllık bir ilişki diye düşün. Dokuz senem diye düşünüp üzülme bence. Daha önünde ne dokuz yıllar var. Nişan yapmışsın sadece nikah da olsaydı eminim daha zor olacaktı. Yanlış anşama beni ama daha pişmen gerekiyor belki de benim de uzun sürüp biten ilişkim oldu ve bakoyorum da şimdi ondanndaha daha iyi insanlar varmış, hayatı gördüm acıyı tattım ve olgunlaştım. O kişi şimdi gelse beni tanıyamaz, zaten gelmesin de evlendi gitti çok şükür. Akışına bırak bence zorlama olacaksa zaten yine olur, olmayacaksa da daha iyi olan adama kapı açılacaktır inşallah.. Erkekler genelde anneci zaten önemli olan arada haklıyı haksızı görebilmesi, körü körüne annem haklı deyip geçmemesi.. Zaten ege ve karadeniz kültürleri çok farklı ve fevri gençler görüyorum ben bu dengeyi sağlamakta zorluk çekiyor gibisiniz.Hakkında hayırlısı olsun.
 
Madem annesi istemiyormuş neden ailesine sözü attığınızı söyleyememiş? Memnun olacakları birşeyi ailesine söylemekten neden çekinir ki insan? Sevgiliniz sizi sevmiyor kendinizi kandırmayın...
 
annesi seni istemiyor olabilir ve senin hakkinda hosuna gitmeyen seyler olabilir..
ama dokuz yillik dedigin sevgiline senin hakkinda öyledir böyledir diyorsa ve sevgilin karsi gelmiyorsa icten ice
annesinin söylediklerine hak veriyor olabilir..sevgilin senden sizden emin olsa karsinda kim ne derse desin ayrilma durumuna gelmezdi..hele ki annem seni istemiyor deyip kenara cekilmezdi.
hakkinda hayirlisi olsun
 
anaci erkekler icin bi psikolojik tahlil okumustum.. bu tip erkekler en basta kendi ayaklari uzerinde durabilen, bagimsiz, guclu erkek imaji ile karsilarindaki kadinin ayaklarini yerden keserler.. bi sure sonra, ozellikle evlilik arefesinde foyalari ortaya cikar; 'anneme soralim, annem de soyle dusunur, bundan mutlu olur' vs.. annesiyle alakasi olmayan konularda bile 'annenin memnuniyeti' ön plandadir falan filan..
 
Karsindaki insana ve şartlara göre degisir .. ama aşk veya duygu seline kapilmamak en önemlisi .. soru sormak yerine hayatinin icine gir kendinden cok onu konustur illaki konusmalarinda kucuk ip uclari bulunuyor onlari ayikla sevdigin olarak degilde objektif bakarsan kolay yakalarsın ..
Burda "herseyi annesi yapiyor ,özguvensiz,sorumsuz ama seviyorummm napiim" diyen gayet neseli nisanli bi kiz gozume carpti .. aslinda neyin ne oldugunu biliyor goruyor ama ayaklari yerde degil yere bastiginda geç olabilir :)) işin özü evlilik ciddiyet lafı duydugun gibi herseyi gormezden gelmemek sevgiyle bakmamak flortte ki tek amac haftada bi kac kere cikip eglenip gezmek ayni seylerden hoslanmak vs olmamali oda onemli ama ciddi seyleri kacirmamak lazim daha cok kisiligine odaklanilirsa gercekleri gorebiliriz bu gercekleride amman seviyorum zamanla duzelir diyip yok saymassak alnimizin akiyla cikariz o işten

aynen katılıyorum birine direk soru sorarsan kötüyüm diye kim der atıyorum aşkım. romantik misin aaa ayıp ediyosun aşkım tabiki romantiğim ama lafa değil icraata bakacaksın ben yemek yediğimiz yerlerde eşimin garsonlarla konuşmasına bile dikkat ederdim baskı anlarında tepkileri nasıl orta yolu bulmayamı yatkın yoksa eeeh benden bu kadar diyip çekilen biri mi benim için kurallarını ne kadar esnetebilir keza ben ne kadar esnetebilirim bunlar çok önemli gösterdiğinden ötesi var mı yoksa olduğu gibi mi, evlenince düzelir evlenince olur bu olur diye bişey hele hiç yok evlilikten önce olan problemleri 3 le 5 le çarparsın anca o olur evlilik sihirli değnek değil
 
Bicogunda ana kuzulugu var ben oyuzden evlenmeden once ilk ona dikkat edip gozlem yaptim :))) ve kuzu olmadigina karar verdim :) bunu sorularla vs ogrenemessiniz erkekler ana kuzulugunu asla kabul etmez belli etmekte istemez oyuzden sıkı takip gerek 9 yıl bencede boşuna harcamissin onca zaman evlenecegin adamin nasil biri olduguna dikkat etmemissin biz 1 ay icinde tanisip evlendik okadar kisa zamanin icinde bile bu huylari vs gozlemleye bildim tamamen tanidim demiyorum ama benim icin fazla onemli konulardaki tutumlarini azcok biliyordum 9 senene yazik olmuş

Nasıl anladınız :)
 
Nasıl anladınız :)

Biri daha sormustu cevaplamistim yapistiriyim burayada
Boyle anlayabiliriz


Karsindaki insana ve şartlara göre degisir .. ama aşk veya duygu seline kapilmamak en önemlisi .. soru sormak yerine hayatinin icine gir kendinden cok onu konustur illaki konusmalarinda kucuk ip uclari bulunuyor onlari ayikla sevdigin olarak degilde objektif bakarsan kolay yakalarsın ..
Burda "herseyi annesi yapiyor ,özguvensiz,sorumsuz ama seviyorummm napiim" diyen gayet neseli nisanli bi kiz gozume carpti .. aslinda neyin ne oldugunu biliyor goruyor ama ayaklari yerde degil yere bastiginda geç olabilir :)) işin özü evlilik ciddiyet lafı duydugun gibi herseyi gormezden gelmemek sevgiyle bakmamak flortte ki tek amac haftada bi kac kere cikip eglenip gezmek ayni seylerden hoslanmak vs olmamali oda onemli ama ciddi seyleri kacirmamak lazim daha cok kisiligine odaklanilirsa gercekleri gorebiliriz bu gercekleride amman seviyorum zamanla duzelir diyip yok saymassak alnimizin akiyla cikariz o işten
 
bir süredir üzgündüm arkadaşlar, şimdi geldim.
fikirleriniz için teşekkür ediyorum.

Bir ilişki 9 yıllıksa,büyük bir ihtimalle bluğ çağında başlanmış bir ilişkidir.Yoksa 2 yetişkin insan 5 sene 10 sene ilişki sürdürmez bir sonuca bağlar.
Bluğ çağında başlayan ilişkileride yıllarla hesaplamamak gerekiyor.Yani aslında kaybedilen yıllar yok.Zamanla yaşında verdiği tecrübelerle eksileri daha iyi görmeye başlıyorsun.Hiç 9 yılım gitmiş diye düşünme.Önünde bir ömür ver.O koca ömür mü heba olsun 9 yılın mı?Ayakları üzerinde duramayan kendi kararlarını veremeyen bir insanla da sırf seviyorsun diye 9 yıl var diye evlenme.

sorun burada. ayakları üzerinde durabiliyor, kararlarını verebiliyor. ama annesinin dediklerine karşı benim isteklerimi önemsemiyor veya annesine kabul ettiremiyor.

Bencede öyle,o Yüzden iyi düsün yapabilecekmisin?şimdi değişmiş gibi davranır ama nişanlın hep anneciymiş şimdiden sonra değişecek değil

beni istiyorsa değiştiğini ıspatlamak zorunda. kuru kuru inanmam.

Nisanlinizin dengesiz, terbiyesiz ve kustah ailesine karsi sizin son derece olgun ve mantikli aileniz... Eger sevmeseydiniz kendiniz icin bile olmasa aileniz icin, onlari boyle tiplerle muhatap etmemeniz icin kesinlikle ayrilin derdim.

babam diyor ki "eğer mutlu olacağını düşünüyorsan git evlen ben arkandayım, ama evlerine gitmem, evime gelemezler, sizde karşılaşırsak selamımı verir çekilirim. kararın neyse arkandayım ama ben seni elalemin önünde eğil diye yetiştirmedim"

Kız kardeş dururken erkek sofra hazırlayamaz mı ? Niye kızın görevi mi bunlar ? Oğlanlarına iş yapmayı öğreten annelerin eli öpülür.
O erkeklerde iş yaparak ana kuzusu olmaz .

Kalksın artık bu ayrım.

ana kuzuluğu burda nerde biliyor musun? erkek çocuğu misafire tabak hazırlayıp çay koyarken, salata yaparken, evi süpürüp paspaslarken kız çocuğu camış gibi yatıyor veya bu tarz benim izliyor, utanmadan "bana çay doldursanıza ya" diyor. erkek de annesine "neden ben bi şeylerin ucundan tutarken o hiçbir şey yapmıyor" demiyor.
oğluna iş yapmayı öğreten annenin elini öperim, ama oğlunu kızına hizmetçi yapanlarınkini değil.


annesi seni istemiyor olabilir ve senin hakkinda hosuna gitmeyen seyler olabilir..
ama dokuz yillik dedigin sevgiline senin hakkinda öyledir böyledir diyorsa ve sevgilin karsi gelmiyorsa icten ice
annesinin söylediklerine hak veriyor olabilir..sevgilin senden sizden emin olsa karsinda kim ne derse desin ayrilma durumuna gelmezdi..hele ki annem seni istemiyor deyip kenara cekilmezdi.
hakkinda hayirlisi olsun

"annem seni istemiyor" deyip kenara çekilmiş değil zaten. "gel özür dile de durumu düzelt" diyor.

anaci erkekler icin bi psikolojik tahlil okumustum.. bu tip erkekler en basta kendi ayaklari uzerinde durabilen, bagimsiz, guclu erkek imaji ile karsilarindaki kadinin ayaklarini yerden keserler.. bi sure sonra, ozellikle evlilik arefesinde foyalari ortaya cikar; 'anneme soralim, annem de soyle dusunur, bundan mutlu olur' vs.. annesiyle alakasi olmayan konularda bile 'annenin memnuniyeti' ön plandadir falan filan..

on numara tespit :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
 
Konunuzu tamamen okudum, konunun daha önceki kısmına da hakimim. Çok sinirlendiğim için yazmayacaktım ama dayanamadım üyenin siz olduğunuzu görünce.

Şimdi tamamen içten düşündüklerimi yazacağım, tekrara düşmekten de bıktım aslında ama doğru her konuda aynı doğru maalesef.

İnsanlardan beklentimiz nedir? Yani evleneceğimiz insanı bırakın, karakterli bir insandan ne bekliyoruz?
Haklı haksız ayrımı yapabilmesini beklemiyor muyuz?

1. Haksız olan ailesi olduğunda bu ayrımdan yoksun kalan insan karaktersizdir. Zaten baskın olduğu bir ilişkide karşı tarafı haksız bulması ve yaptırım uygulaması çok normal. Önemli olan ailesinde- ki ailesinde böyle bir baskıya izin vermesi de rezalet- haksızlığa nasıl tepki verdiği.

2. Şimdi evine gelen ve 9 yıldır tanıdığı, sevdiği bir insana yapılan hakaret sonucu, ailesinden özür dilemenizin işleri yola koyabileceğini düşünen bir insan var karşınızda.

Ettiğiniz laf da şu. ''Birinin evine haber vermeden gidilmez.''

Dünyada evrensel değerler gerçekten vardır. Adeti, adab-ı muaşereti boşverin bazı değerler vardır. Bir insan taptığı biri bile söylese bu değerlerle çelişen şeyleri savunmamalı. Söylediğiniz cümle aksi iddia edilebilecek veya tersi yumuşatabilecek bir cümle değil. Eş adayınız bunu yapıyor ise, sizi gram umursamıyor demektir. Çünkü ortada iki ihtimal kalıyor, ya eş adayınız zeka yoksunu ya da pasif. Pasif naif bir kelime gibi gelebilir ama aslında çok kötü bir sıfat. Haklıyı koruyamıyor demek. Haklıyı koruyamayan insan beş para etmez.

3. Ailesi de ailesi, annesi de annesi. halası da halası yazıp duruyorsunuz. Tamam felaket insanlar. Benim ailem felaket insanlar olursa umurumda olmazlar bayramdan bayrama dışında. Sizin olur mu? Aileniz gayet olmasını gerekeni rica ettiği halde tam kabullenmiş bile değilsiniz. Bir de olmaması gerekeni dikte etselerdi?

4. Adam bohçaları almaya gelemeyecek kadar pasif. Yani siz bunu olumlu bir şey sanıyorsunuz ama adam bir ilişkiyi bitirmeye de devam ettirmeye de ailesi olmadan karar veremiyor. Ailesinin diğer insanlara karşı nasıl olduğu hiç önemli değil, çünkü o da yanlış zaten.

5. 9 yıldır berabersiniz, belli alışkanlıkları, belli hevesleri vardır, evet belki bitirmek istemiyordur. Ama siz şu an objektif bir gözle söylüyorum, ailesi karşısında bir hiçsiniz. Hiçbir değeriniz yok, sıfırsınız.

6. Başka kimseyle olmaz falan yazmışsınız, 9 yıldır olmadıysa bu adamla olmaz. Başka biriyle 9 günde olur ama.

7. Kendinizi kandırmayın, hayatınızı harcamayın. Bu forumdaki bütün üzücü hikayelerin ana sorunu, ''Ama ne yapayım?(ailemi, karakterimi, vs) Aman düzelir, ya boşver.'' diyen insanlar (eşler) nedeniyle ortaya çıkıyor zaten. Sen bir şey yapamıyorsan sen kimsin? Ne haddine evlenmeye kalkıyorsun?

Yani bu kadar yazdım, kişisel bir kanaatle bitireyim. Böyle bir çocuğum olursa gerçekten kendimden utanırım. Yaptığım haksızlığa ses çıkaramayacak bir insan yetiştirirsem, kendimden utanırım. Siz de bu çocukla evlenmeye utanın. Hayatınıza, değerinize sahip çıkın.

öncelikle, zaman ayırıp, emek verip, bu kadar ayrıntılı yazdığınız için teşekkür ederim.

yazdıklarınızın pek çoğunda sonuna kadar haklısınız, sadece bi noktayı düzeltmek istiyorum.

neden bilmiyorum, aynı şehirde yaşıyor olmamıza karşın, belki de doğu-batı ayrımından, dedim ya neden bilemiyorum, bizim memleketin köylerinde bile en az 30 sene önce bırakılan adetleri uygulamaya devam ediyorlar. aslında gayet modern duruyorlar ama anlamlandıramadım gerçekten. sürü sepet eşya alışverişine gitmek bizde 30 sene önce bitti. gelinlik bakmaya yıllardır kayınvalideler gitmiyor. geline "kardeşini, kuzenini veya yakın bir arkadaşını da götür" deniyor ve damat da yanlarında oluyor. onlarda bu yok.

köyde oturan bi kızenim var mesela, kayınvalidesiyle altlı üslü müstakil evlerde oturuyorlar. kayınvalidesi asla kızın evine girmez. evdeyse işi vardır çünkü. ne zaman kız seslenir, kayınvalide öyle gider. bizde böyle ve pek çoğumuz için olması gereken de bu.

onlarda haberli gitmek de yok. teyzeleri onların evine anahtarla giriyor. kimse kimseye gitmeden önce telefonla haber vermiyor. gittikleri evde değilse arayıp çağırıyorlar çünkü aile en önemlisi. başka işleri olamaz.

yani onların açısından bakınca ben haklı değilim. ben oğullarını onlardan koparmaya çalışıyorum. ben kendimi aileden görmüyorum.

ben bunların böyle olduğunu ne zaman gördüm? sevgilim askerdeyken birkaç kere evlerine girip çıkmak zorunda kaldığımda ufaktan ayıkmaya başladım. ama askerdeki adamı terk etmeyi kendime yakıştıramadım. o da "biz ikimiz ne dersek o olur" diyordu o zamanlar. askerden dönünce de annesi düğün dernek diye çıldırdı, bizim hiç konuşacak fırsatımız olmadı.

bakın, sizin bu forumda yazdığınız pek çok mesajın altına imzamı atarım. yanlış anlamayın, burda da haklısınız. ben karşı çıkmıyorum. sadece onların bu durumu nasıl gördüğünü söylüyorum.
 
bir süredir üzgündüm arkadaşlar, şimdi geldim.
fikirleriniz için teşekkür ediyorum.

"annem seni istemiyor" deyip kenara çekilmiş değil zaten. "gel özür dile de durumu düzelt" diyor.



on numara tespit :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

salaga yatiyor bence.
umarim ozur dileme gafletinde bulunmazsin.
asil kardesin ve annen benden ozur dilesin diye de sen diret bence.
9 yilimi yemek istiyorlar de, uste cik.
yoksa cok ezilecege benziyorsun.
nisanlin da senin yaninda olucak gibi gorunmuyor benden soylemesi.
 
salaga yatiyor bence.
umarim ozur dileme gafletinde bulunmazsin.
asil kardesin ve annen benden ozur dilesin diye de sen diret bence.
9 yilimi yemek istiyorlar de, uste cik.
yoksa cok ezilecege benziyorsun.
nisanlin da senin yaninda olucak gibi gorunmuyor benden soylemesi.

aynen dediklerinizi yapıyorum zaten :KK14:
 
Back
X