Konunuzu tamamen okudum, konunun daha önceki kısmına da hakimim. Çok sinirlendiğim için yazmayacaktım ama dayanamadım üyenin siz olduğunuzu görünce.
Şimdi tamamen içten düşündüklerimi yazacağım, tekrara düşmekten de bıktım aslında ama doğru her konuda aynı doğru maalesef.
İnsanlardan beklentimiz nedir? Yani evleneceğimiz insanı bırakın, karakterli bir insandan ne bekliyoruz?
Haklı haksız ayrımı yapabilmesini beklemiyor muyuz?
1. Haksız olan ailesi olduğunda bu ayrımdan yoksun kalan insan karaktersizdir. Zaten baskın olduğu bir ilişkide karşı tarafı haksız bulması ve yaptırım uygulaması çok normal. Önemli olan ailesinde- ki ailesinde böyle bir baskıya izin vermesi de rezalet- haksızlığa nasıl tepki verdiği.
2. Şimdi evine gelen ve 9 yıldır tanıdığı, sevdiği bir insana yapılan hakaret sonucu, ailesinden özür dilemenizin işleri yola koyabileceğini düşünen bir insan var karşınızda.
Ettiğiniz laf da şu. ''Birinin evine haber vermeden gidilmez.''
Dünyada evrensel değerler gerçekten vardır. Adeti, adab-ı muaşereti boşverin bazı değerler vardır. Bir insan taptığı biri bile söylese bu değerlerle çelişen şeyleri savunmamalı. Söylediğiniz cümle aksi iddia edilebilecek veya tersi yumuşatabilecek bir cümle değil. Eş adayınız bunu yapıyor ise, sizi gram umursamıyor demektir. Çünkü ortada iki ihtimal kalıyor, ya eş adayınız zeka yoksunu ya da pasif. Pasif naif bir kelime gibi gelebilir ama aslında çok kötü bir sıfat. Haklıyı koruyamıyor demek. Haklıyı koruyamayan insan beş para etmez.
3. Ailesi de ailesi, annesi de annesi. halası da halası yazıp duruyorsunuz. Tamam felaket insanlar. Benim ailem felaket insanlar olursa umurumda olmazlar bayramdan bayrama dışında. Sizin olur mu? Aileniz gayet olmasını gerekeni rica ettiği halde tam kabullenmiş bile değilsiniz. Bir de olmaması gerekeni dikte etselerdi?
4. Adam bohçaları almaya gelemeyecek kadar pasif. Yani siz bunu olumlu bir şey sanıyorsunuz ama adam bir ilişkiyi bitirmeye de devam ettirmeye de ailesi olmadan karar veremiyor. Ailesinin diğer insanlara karşı nasıl olduğu hiç önemli değil, çünkü o da yanlış zaten.
5. 9 yıldır berabersiniz, belli alışkanlıkları, belli hevesleri vardır, evet belki bitirmek istemiyordur. Ama siz şu an objektif bir gözle söylüyorum, ailesi karşısında bir hiçsiniz. Hiçbir değeriniz yok, sıfırsınız.
6. Başka kimseyle olmaz falan yazmışsınız, 9 yıldır olmadıysa bu adamla olmaz. Başka biriyle 9 günde olur ama.
7. Kendinizi kandırmayın, hayatınızı harcamayın. Bu forumdaki bütün üzücü hikayelerin ana sorunu, ''Ama ne yapayım?(ailemi, karakterimi, vs) Aman düzelir, ya boşver.'' diyen insanlar (eşler) nedeniyle ortaya çıkıyor zaten. Sen bir şey yapamıyorsan sen kimsin? Ne haddine evlenmeye kalkıyorsun?
Yani bu kadar yazdım, kişisel bir kanaatle bitireyim. Böyle bir çocuğum olursa gerçekten kendimden utanırım. Yaptığım haksızlığa ses çıkaramayacak bir insan yetiştirirsem, kendimden utanırım. Siz de bu çocukla evlenmeye utanın. Hayatınıza, değerinize sahip çıkın.