- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
Pofuduk konunu takip ediyorum hatta cumbur cemaat istemeye geldiklerinden beri ne mal oldukları senin bunlarla asla anlasamayacagin , nisanlinin da asla ailesine karşı gelip seni koruyamayacagi belliydi. 9 senene üzülüyor olabilirsin ama bu is evlenmeden kestirip atilmasi en mantiklisi. Evlenince bu yaşadıklarının kac kati saygizliga maruz kalacaksın.
Bi de bunlar nasil Tokatli yaa benim bebeykenden arkadaslarim var ucu de Tokatli bunlari anlattim da sok oldular
Ya sonucza gelin sen degilmisin teyzesinin mutfakda isi ne yani, asil onlarin yaptigina saygisizlik denir. Yiyemedigin seyi niye zorla yiceksin bi alem bu millet ya. Vallah cnm bence cok iyi dusun, ben evlendim bi ana kuzusuyla malesef evlendikten sonra farkina vardim ana kuzusu diye, önceden bilseydim asla evlenmezdim..ya bak gene aklıma geldi, teyzesi kahvemi yapmak istediğinde ben nasıl "tamam" demezmişim. ben ne nankör, ne terbiyesiz, ne saygısızmışım.
Acaba karşı tarafın ailesi, bu iş bitti diyor mu? Nişanlın zaten kendi fikirlerini söyleyemiyor bunu anlamış bulunuyorsun. Annesi, ayrıldılar diyorsa ayrılmışsınızdırresti çektim zaten?
1 aydan daha uzun süre önce, "oğlumuzun evine istediğimiz gibi girip çıkamayacaksak eşyaları almıyoruz" dediklerinde, "kendileri bilir, verdikleri sözü tutmuyorlarsa güvenmiyorum zaten" dedim.
o benim uyum sağlamamı istiyor, ben onun ailesini geri plana atmasını istiyorum. ben dedikleri her şeyi kabul etmedim yani zaten.
ama gördüm ki ailesini geriye atamıyor, hala annesinin ağzıyla konuşuyor, e ben de geri adım atmıyorum.
"gel eşyalarını al" dedim, eşyalarını almıyor, bunu dediğimi de kimseye söylemiyor.
gelinin ailesinin adetleri onların umurunda değil zaten. gelinin soyadı değişiyor. gelinin ailesi kim?
bunlar, kızı alırlamış. ciddi anlamda ama. söz-nişan-düğün erkek tarafının. kız babasının evinden çöp getirmiyor. elbiselerini bile bırakıyor. kıza baştan dolap düzülüyor. haliyle kızın ailesine laf düşmüyor. erkek tarafı asla taviz vermiyor.
benim çeyizim var. babam nişanımı yapacak. kabul etmediler, babam tavrını koyunca kabul etmek zorunda kaldılar. ve bence bunu da kaldıramadılar. ailemi yok sayıp beni çiğneyemiyorlar çünkü.
o yüzden onlara göre ben her şeye razı olmak zorundayım ama olmuyorum.
Bu kadar ezik karakteri oturmamış sorumluluk sahibi olmayan biri ile nasıl bu kadar seneni geçirdin
belli etmedi mi
ben inanmıyorum ailesiyle ilgili olduğuna sanki bahane gibi
Ya sonucza gelin sen degilmisin teyzesinin mutfakda isi ne yani, asil onlarin yaptigina saygisizlik denir. Yiyemedigin seyi niye zorla yiceksin bi alem bu millet ya. Vallah cnm bence cok iyi dusun, ben evlendim bi ana kuzusuyla malesef evlendikten sonra farkina vardim ana kuzusu diye, önceden bilseydim asla evlenmezdim..
Acaba karşı tarafın ailesi, bu iş bitti diyor mu? Nişanlın zaten kendi fikirlerini söyleyemiyor bunu anlamış bulunuyorsun. Annesi, ayrıldılar diyorsa ayrılmışsınızdır
nerde oturuyo bunlar tanıdığım bi aileye pek bi benzettim
dikmende?
yok bizimkilerin yerleşke Eryaman, sinsi bi oğulları var ailede benzer, olur mu olur dedim
sürekli akraba evliliği yapılmasının getirdiği mental problemler var ailede galiba
ucuz kurtulmuşsun bence.
oğlan sinsi değil ki? salak.
adinin biriymiş desenegerçekten belli etmedi. adam dışarda aslan çünkü. sadece anasının yanında kedi yavrusu.
bohçalar duruyo mu daha
tabi ki duruyor. o da ayrı bi olay.
adinin biriymiş desene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?