9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

kilit yerleri yazmıssınız zaten, anlatmaya calıstıgım tam da buydu, ama kısa cumleler kuramıyorum :/

bu arada en kolay atlattıgınız seylerde bile anne ile es arasında ister istememz kalan bir es ile zor zamanlar yasamıssınızdır muhtemelen.
set cekmesi ne kadar karakterlice olmus! umarım hepimiz oyle yapan eslerle karsılasırız diyim o zaman : )
size de mutluluklar dilerim...

bakın ben burda sizi gerçekten anlıyorum, haklısınız. ama dedim ya, meramımı nasıl anlatacağımı bilemiyorum artık. "benim sınırlarım" yok, "ayıp" zaten yok, "çekinirim" yok, "utanmak" hiç yok, "rahatsız olmak" yok, "benim evim" yok. küçüğe zaten saygı gösterilmez.

ben sadece beni anlasın istedim. anlamadı. 9 sene tek bir bakışımdan ne demek istediğimi anlayan adam, benim derdimi anlamadı. anlatırken saçmaladım, kafayı yedim.

annesiyle karakterlerimiz benziyormuş, ki hakikaten benzediği yerler var, sevgilim çok iyi anlaşacağımızı düşünmüş ve şu an çok şaşkınmış.

bana sunulan argüman bu.

ben hala farklı dusunmuyorum...
ustelik mezun olur olmaz da ne oyle bir teklifte bulunurdum, ne de sevgilimin yaptıkları yapmadıklarını annesinin uzerine yıkardım. burda asıl ofkeleneceginiz kisi bence nişanlınız.
eger askerden once ailelerin tanısması, söz kesilmesi vs bu konuda herhangi bir uzlasma saglamadıysanız iliskinizi gozden gecirebilirdiniz. sonucta bekleyip beklememek de sizin rızanız dahilinde gerceklesmis birsey.
bir de baskaları ne dedi, ne diyecek... bunları dusunmeyin bence. bosuna kendinizi uzmus olursunuz.

belki yorumlarım sert gelebilir ama asıl sorunun ana-baba olmadıgını anlatmaya calısıyorum.
ve olabildigince cumlelerimi de yumusatmaya calısıyorum aslında.
yine de sizi kırdıysam kusura bakmayın...

hayır kırmadınız. konuyu bunun için açtım zaten.
nihayetinde laf anneme babama geliyordu. niye "elin oğlu senin kızla oynuyor bence" dedirteyim ki? kültür farkı bu sanırım. onlarda sözden sonra 2-3 ay içinde düğün olurmuş, yani arası açılmaz, bizde de uzun süre beklenecekse adı konur.

asıl sorun ana-baba değil zaten. erkek dediğin yumruğunu masaya vurup "ben evleniyorum" diyebilecek. orada hemfikiriz.

ama burdan bakınca, ilk gelişlerindeki bağırmalardan başlayıp bitişine kadar, yani 2.5 ay boyunca, ben sözü bozayım diye kasıtlı yapılmış gibi geliyor.

anlatamıyor olabilirim, ciddi anlamda sinirliyim çünkü hala, benim oğlumun 9 senelik sevgilisi olsa, ben ona sürekli kol gibi laf sokup gitsin diye uğraşmam. hadi oğlum pasif, kızı koruyamıyor, bu onun sorunu, ama ben bunu yine de kimseye yapamam. başkasının çocuğuna bilerek eziyet ediyorsam, oğlum onu korusun veya korumasın, bu vebal benim.

gerçekten bu sinirle ifade edebilmiş gibi hissetmiyorum.
bi de şöyle deneyeyim:

"sen git nişanlık seç, ben beğenirsem alırım."
kadın bu lafı söyledi. oğlu "sen karışma" demiş veya dememiş.

sen eğer karşında 26 yaşında bi kız olduğunu biliyorsan, sen kadınsan, sen böyle şeyleri insanın hayatında tek bir kez yaşayacağını biliyorsan, sen böyle şeylerin insanın içine oturduğunu, bi ömür çıkmadığını biliyorsan ve ama yine de o kızın elinden elbisesini seçme hakkını almayı aklından geçirmişsen, üstelik bunu dile de dökebiliyorsan, bu vebal işte.

düğün tarihi konuşmak için biraraya gelinmiş, daha ilk kez bu şekilde muhatap olunuyor, dünürün "benim kızımın çocukluğundan beri sonbahar hayali var, oğlunuzla da öyle konuşmuşlar" dediğinde, sen "onlar cahil, onlar ne anlar, onlar karışmasın" diyebiliyorsan, ağzının payı verilmiş veya verilmemiş, bi kızı kendi düğününden dışlamayı aklından geçirmiş ve dillendirmişsen, bu vebal işte.

annesi cok iyi bir insan demiyorum zaten,
gercekten kk da okudugumuz en kotu kv.lerden birine dusmussunuz,
nikah sonrası nasıl davranırdı bilemem tabii, can ciger kuzu sarması olursanız da kadının zaten bariz olan davranıslarına ciddi dengesizligi de ekler, iyi iletisim kurulması ne kadar memnuniyet verici de olsa bir doktra gozuksun derdim...

fakat size hak verdigim empati kurdugum bazı konularda da bence cok ince dusunuyorsunuz. "sen sec, ben begenirsem alırım" cumlesine totomla guler, gider secer ve aldırırdım. o almıyor mu, oglu alacak zaten.
eş adayım "annem izin vermiyor" diyorsa da "defolsun gitsin, gozum gormesin, guya dedesiyle erkeklik taslıyordu hani, noldu...?" diye dusunurum.
eger arayı bulmak istiyorsa elbise icin bana daha makul bir yaklasımda bulunmasını beklerdim. tabii bir yandan her seyi nikahtan sonraya erteleme egiliminde oldugunu farkettiysem, surekli alttan almamı ogutluyorsa 3ay sonra muziceyle karsılasmayacagımın da farkında olurdum.

dediginiz gibi her seyi kasıtlı yaptıklarını farzedelim.
es adayınız tavırları da mı kasıtlıydı? o kimin gazına geldi?
evlenince anasının evine gidip dolup dolup sonra da eşine kükreyen minik kedilere mi benzeyecek?
konuyu onun yaptıkları-yapmadıkları, anladıkları-anlamadıkları noktasına degerlendirirseniz sonucu olumlu/olumsuz kabullenmeniz ve daha net bir karara baglamanız da kolaylasacaktır.

konu tam da bununla alakalı, gozunun icine baktıgında her seyinizi anlıyor olabilir ancak aileyle ilgili birsey oldugunda herhangi bir konuda sizi anlamayı reddedip sanki cocukluktan kalma bir tavırmıs gibi "saygı"dan, "kisisel alan ve sınırlar"dan bihaber insan oluveriyor...
konu aileye varınca tum bildiklerini unutuyor olmalı. ustelik 9yılın en azından son 20-25 yas arasında bunun farkında olmanız beklenirdi.
neyse hep iyiye yormussunuzdur, aklına gelmemistir, olabilir... fakat su an farkındasınız ve elinizdeki bu, kararınızı da buna gore vereceksiniz sonucta.

ne kadar dogru bir tavır emin degilim ama bazı seyleri onun anlamasını beklemeyin zaten.
mesela sizde gelinin annesi damadı cıplak gorecek diye tuhaf bir adet olsa o buna uyar mıydı? "ne munasebet, sizin neyi normal karsılayıp karsılamadıgınız degil, bu konu kisisel birsey, ayıp vs toplumsal hicbir norma uymasa dahi istemiyorum, kabul etmiyorsan da yapabilecegim birsey yok" dese ya bitirecek ya da saygı gosterecektiniz degil mi?
işte ona dabu ikilemden baska secenegi olmadıgını, ailesiyle buyuk bir kavgaya tutusmasını vs zaten beklemediginizi, ancak bu konuda saygı gosteremeyecek ve kabullenemeyecekse kp ile ister istemez goruseceginızden dolayı boyle bir evliligin icinde bulunmak istemediginiz soyleyebilirdiniz...
fakat yıllardır zor ikna ettim, tam adını koymusken resti cekemezdim diyorsanız birsey diyemem. sonrasında istemediginiz seyleri gordukce farklılıklar hakkında sohbet etmek yerine surekli didismek zorunda kalırsınız -ki bu konuda galip gelecek taraf da belli, "ooh nikah oldu ne de olsa, her istedigimi derim yaparım" rahatlıgı olmamasına ragmen su asamada bile ailesi agır basıyor-

resti çektim zaten?

1 aydan daha uzun süre önce, "oğlumuzun evine istediğimiz gibi girip çıkamayacaksak eşyaları almıyoruz" dediklerinde, "kendileri bilir, verdikleri sözü tutmuyorlarsa güvenmiyorum zaten" dedim.

o benim uyum sağlamamı istiyor, ben onun ailesini geri plana atmasını istiyorum. ben dedikleri her şeyi kabul etmedim yani zaten.

ama gördüm ki ailesini geriye atamıyor, hala annesinin ağzıyla konuşuyor, e ben de geri adım atmıyorum.

"gel eşyalarını al" dedim, eşyalarını almıyor, bunu dediğimi de kimseye söylemiyor.

gelinin ailesinin adetleri onların umurunda değil zaten. gelinin soyadı değişiyor. gelinin ailesi kim?

bunlar, kızı alırlamış. ciddi anlamda ama. söz-nişan-düğün erkek tarafının. kız babasının evinden çöp getirmiyor. elbiselerini bile bırakıyor. kıza baştan dolap düzülüyor. haliyle kızın ailesine laf düşmüyor. erkek tarafı asla taviz vermiyor.

benim çeyizim var. babam nişanımı yapacak. kabul etmediler, babam tavrını koyunca kabul etmek zorunda kaldılar. ve bence bunu da kaldıramadılar. ailemi yok sayıp beni çiğneyemiyorlar çünkü.

o yüzden onlara göre ben her şeye razı olmak zorundayım ama olmuyorum.

aaah burda 2 cümleyle anlatılıyor bakma dışı seni içi beni yakar

bu arada ikinizde kendinizi ne güzel ve ne kadar derin ifade ediyorsunuz dilerim ben 1 mutluysasiz 5 mutlu olun

Kırmızı ile işaretlediğim yerleri doğrumu okuyorum ?

şimdi düşünüyorum bir anne nasıl evladının kötülüğü ister ?
çoooook extrem bir durum yoksa ben o kadının yerinde olsam
sizinle evlenmesi için elimden geleni yapardım bu 1.

2.gelince siz illaki kadının sizi istememsinden dolayı tavır alıyorsunuz ve ipler gerilmiş.

ancakkkk ; Anne baba aile o kadar kolay atılırmı arkadaşım ?

ben şimdi bir evlat büyütüyorum 12 yaşında Allah izin verirse evlenecek eşi deseki aileni geri plana at

bir anne olarak bu beni yıkmazmı

benı anlamaya çalışmanızı istiyorum.

ben hem sizin hemde kayınvalidenizin ayakkabılarının içine girerek yazıyorum.

acaba o taş kalplerini annecim diyerek bir kaç tatlı sözle fethetseniz nişanslınızın

dediği gibi biraz uyum sağlamaya çalışsanız.

çünki ortda bir sevgi 9 yıllık bir emek var.

son birkaç sayfayı okumanızı rica etsem? sondan geriye giderek?

okudum 3-4 sayfa.

bu insanlar nişanlın +annesi sizi resmen oyalamışlar.

bunu başka bir açıklamsı yooooooook.

sizde sevginizden hep bir umut beklemişsiniz.

yerinizde olsam bu işi kökünden keser atardım.

şimdi bana demeyin bekara karı boşamak kolay diye.

aksine çok kolay 10 aylık cocukla ben boşadıysam senin işin daha kolay.

hayatını gençliğini ne istediğini bilmez insanlara yem yapma.

hayat o kadara cımasızkı senın arkdanda yanında güçlü duramayacak bir adama cocukmu yapacaksın ?

kusura bakma belki biraz agır yazdım ama neden ezilen taraf hep biziz.

ne o adam anasından vazgeçer nede senın yanında dik dik durur sana dal olur kol olur.

hayatına bence yep yeni bir sayfa aç yok benım gibi ömrünün 3/1 ziyan olur gider.

tohatta böyleymiş bacım

kaynananın yanında palazlanıp arsızlaşıyorsun zamanla, damat ne olduğunu anlamadan içgüveysi oluveriyor. yaklaşık 50li yaşlara tekabül ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…