9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

beni kendi fikrimin eşya seçmemde yeterli olacağı şekilde yetiştirdiklerini de düşünüyor olabilirler? "evlenecek yaşa geldiyse ne alması gerektiğini bilsin" diyor olabilirler?

yardım istediğimde tabi ki ettiler ama başımı beklemediler.

Senin fikrin esya almaya yetebilir ama annen yanında bulunmazsa böyle şeyler olur işte sahipsiz değilsin senin kızın evlendiğinde böylemi yapıcaksın git çeyizini al banane öğrettik biz sana git eşya al çocuğun annesiyle bize ne öğrettik biz sana mı diceksin çocuğun ya karışmasanda yanında bulunman şartt

O zaman beni sahiplendiler deme ailen hiç birşeyinde yanında olmamış o nedir ya çeyizini git kendin al eşyanı git kendin al ben gelmem. E o zaman düğününe de gelmesinler onlar evlenmiyo sen kendin evleniyosun ya nasılsa....
Seni ailen atmış onların eline ne istiyosan al nasıl ya inanamıyorum şuan bi annenin aklı kalmaz mı naptı acaba kızım bende gitseydm belki istediğini almazlar bişey olur altta kalmasın falan ne alıcak kızım iyisini bilir mi eder mi sonuçta tecrübeli değilsin eşya bu yani çok garip gerçekten fikir alman lazım annenin yanında olması lazım baban gelmeyeblr o neysede

hanımefendi terbiyesizleşmeyin.

evlenen benim, kullanacak olan benim, evleniyorsam kendi kullanacağım eşyayı seçebilmeliyim.
onlar benim istediğim eşyayı almıyorsa eğer, annem parasını onların ödediği şey için ağzını açıp da bi şey demez. gider onların almadığını kendi alır ama onlarla eşya için münakaşa etmez.
kızını iyisini bilecek şekilde yetiştirdiğini düşünüyor demek ki.

işte kayınvalidemin gördüğü de aynı sizin gördüğünüz. ben cahilim, ben bilemem, ben çocuğum.

27 yaşındayım, 3 üniversite bitirdim, konya gibi yerde tek başıma evde kaldım ev çevirdim ama buzdolabı seçmekten acizim. evet aynen bu.

ya lütfen yanlış anlama ama sende görümcemi gördüm vallahi.az önce açtığın konulara baktım adam sana tektaş almış herkes denedi diye ona bile takmışsın kafayı.yani sen biraz değişik bir kızsın bence

olabilir, herkes aynı yaradılışta değil.

huysuzsun biraz bu bariz belli.bak insanlar türkiye koşullarındaki insanların bu devreleri nasıl geçirdiğini söylüyor ve sana fikir veriyor.sen alışverişe tek gidersen bu olur.annen münakaşa etmez sen edersin bu kadar basit ama yanında annen yoksa onlar seni zaten ciddiye almazlar ki almamışlar belli.sen evin anahtarını sana vermesine bile büyük nimet gözüyle bakan dar görüşlü birisin bence.kadın tapuyu sana vermemiş.ayrıca bekar evi ile evlilik yuva evi bambaşka.en iyisini almak istemişler annen de yanında olacaktı.adam kendi demiş zaten ailesi gelmiyor ben neden gidiyim alışverişe diye.sen başına buyruksun ve sözlünden de benzerini bekliyorsun

Kusura bakmayin ama ben tum bu muhabbetlerden ve davranislarinizdan dolayi yasinizin kucuk oldugunu dusunmustum 27yasinda olgun bir bayan davet edildigi yere giderken tok karnina gitmemesini de biliyor olmaliydi o zaman ister onbes ister yirmis bes yasinda olun ANNENİZİN YANİNİZDA OLMASİ DEMEK CAHİL OLDUGUNUZ İCİN DEMEK DEGİLDİR once bunu bilmis olun derim

huysuzsun biraz bu bariz belli.bak insanlar türkiye koşullarındaki insanların bu devreleri nasıl geçirdiğini söylüyor ve sana fikir veriyor.sen alışverişe tek gidersen bu olur.annen münakaşa etmez sen edersin bu kadar basit ama yanında annen yoksa onlar seni zaten ciddiye almazlar ki almamışlar belli.sen evin anahtarını sana vermesine bile büyük nimet gözüyle bakan dar görüşlü birisin bence.kadın tapuyu sana vermemiş.ayrıca bekar evi ile evlilik yuva evi bambaşka.en iyisini almak istemişler annen de yanında olacaktı.adam kendi demiş zaten ailesi gelmiyor ben neden gidiyim alışverişe diye.sen başına buyruksun ve sözlünden de benzerini bekliyorsun

yanımda annem yoksa beni ciddiye almayacaklarsa zaten almıyorlardır. sizin mantığınıza göre allah gecinden versin, anneme babama bi şey olsa benim suyumu çıkarmaları gerekiyor. o yüzden şimdiden yalnız gidiyorum. annem babam beni nereye kadar koruyabilir?

ayrıca orda istediğimi almazlarsa ben de ağzımı açmam zaten.

Kusura bakmayin ama ben tum bu muhabbetlerden ve davranislarinizdan dolayi yasinizin kucuk oldugunu dusunmustum 27yasinda olgun bir bayan davet edildigi yere giderken tok karnina gitmemesini de biliyor olmaliydi o zaman ister onbes ister yirmis bes yasinda olun ANNENİZİN YANİNİZDA OLMASİ DEMEK CAHİL OLDUGUNUZ İCİN DEMEK DEGİLDİR once bunu bilmis olun derim

davet edildiğim yerin yemek saatini biliyordum kendimi ona göre ayarladım, sofraya oturmamış yemek yememiş de değilim.

sizin kız çocuğuna yüklediğiniz acziyeti annem bana yüklemediği için de kusura bakmayın.

valla aileni yanına alman gerek denildiğinde mantığın devrene giriyor ama nedense kadın sana evin anahtarını vermiş dolaptan istediğini al ye demiş diye yere göğe sığdıramıyorsun.mantığın tek yönlü sanırım.kadın seni istemediğini söyleyip geri kıvırmış sen de inanmışsın sonra da burada ailem beni şöyle yetişirdi diyorsun ailen sana onurlu yaşamayı öğretseymiş keşke istenmediğin yerde durmaman gerektiğini filan

Hayır ben ondan bahsetmiyorum bakın anlamadınız cahil olmak altta kalmamak değil mesele, bir annenin evlilik sürecinde kızının yanında olması gereği. İstediğini almazlar sözüm sadece bir örnekti onun için annen gelsn dmiyorumki. Yani büyüdün diye git kendin yap düşüncesi olmamış bence yada ben böyle görmüşüm yetişme tarzı saygı duyarım

valla aileni yanına alman gerek denildiğinde mantığın devrene giriyor ama nedense kadın sana evin anahtarını vermiş dolaptan istediğini al ye demiş diye yere göğe sığdıramıyorsun.mantığın tek yönlü sanırım.kadın seni istemediğini söyleyip geri kıvırmış sen de inanmışsın sonra da burada ailem beni şöyle yetişirdi diyorsun ailen sana onurlu yaşamayı öğretseymiş keşke istenmediğin yerde durmaman gerektiğini filan

bu kadar hakaret etmenizin benimle ilgili sebebi var mı yoksa kötü bi gün mü geçiriyorsunuz?

Hayır ben ondan bahsetmiyorum bakın anlamadınız cahil olmak altta kalmamak değil mesele, bir annenin evlilik sürecinde kızının yanında olması gereği. İstediğini almazlar sözüm sadece bir örnekti onun için annen gelsn dmiyorumki. Yani büyüdün diye git kendin yap düşüncesi olmamış bence yada ben böyle görmüşüm yetişme tarzı saygı duyarım

hanımefendi annem yanımda olması gereken yerde zaten yanımda müsterih olun.

ama beyaz eşyanın markası belli modeli belli, dükkan sahibini kayınpederim tanıyor, parası ödenip adres verilecek. annem neden gelsin?

hanımefendi annem yanımda olması gereken yerde zaten yanımda müsterih olun.

ama beyaz eşyanın markası belli modeli belli, dükkan sahibini kayınpederim tanıyor, parası ödenip adres verilecek. annem neden gelsin?
eğer dediğin gibiyse kp neden ailenden birinin gelmemesini onlar gelmiyorsa ben neden geleyim diyerek kestirip atıyor.anam bu tokatlılar insanı yoldan çıkarıyor lütfen kusura bakma senle ilgisi yok ama sana böyle senin layık olmadığın şekilde davranan insanlara inat ben olsam kendi aileme dört eller sarılırdım.sen istediğin kadar görmüş geçirmiş ol görgülü ol akıllı ol görmeyen tipler

davet edildiğim yerin yemek saatini biliyordum kendimi ona göre ayarladım, sofraya oturmamış yemek yememiş de değilim.

sizin kız çocuğuna yüklediğiniz acziyeti annem bana yüklemediği için de kusura bakmayın.

Davet edildigin yerin yemek saatimi ya cok dar dusunmuyomusunuz. Bi evde illa yediyi on gece yemek yenmezki bi misafir cagrildiysa ona denk getirilir gelmesede illaki biseyler ikram edilir geri cevirmek olmaz. Benim cocugumun her konuda yaninda olmam ona aciziyet degil guven verir smdi siz bunuda cevireceksiniz siz olmayinca guvensizmi hissedecek diye hayir kendine guveni olacak ama annenin yaninda olma duygusu hissiyati baskadir

O zaman beni sahiplendiler deme ailen hiç birşeyinde yanında olmamış o nedir ya çeyizini git kendin al eşyanı git kendin al ben gelmem. E o zaman düğününe de gelmesinler onlar evlenmiyo sen kendin evleniyosun ya nasılsa....
Seni ailen atmış onların eline ne istiyosan al nasıl ya inanamıyorum şuan bi annenin aklı kalmaz mı naptı acaba kızım bende gitseydm belki istediğini almazlar bişey olur altta kalmasın falan ne alıcak kızım iyisini bilir mi eder mi sonuçta tecrübeli değilsin eşya bu yani çok garip gerçekten fikir alman lazım annenin yanında olması lazım baban gelmeyeblr o neysede

26 yaşında evlendik biz de kendimiz aldık maaile gitmeyi gereksiz görüyorum ha sen gerekli görebilirsin ama ailen seni atmış da denmez zira beni de eşimi de ailelerimiz atmış olmadı

kızlar ananın babanın bulunacağı yer var bulunmaması gereken yer var insanlar pekala eşya seçebilir ha kimi insan rahatolur kv görümce ile don sütyen kombinezon alır adına da nişan alışverişi der

ben kına gecesi falan da yapmadım mesela annem çok istedi ama işime gelmedi bu beni saygısız mı yapar, size göre belki evet ama bana göre beni kararlı yapar

ha şu var konu sahibi bence de taziye ya da ev oturmalarında ailesi ile hareket etsin o ayrı ama alışveriş konusu çiftlere özel olmalı

Kusura bakmayında atmışlar ne demek? Bende kendim aldım çeyizimdeki herşeyi kızım istersen söyle gelelim dediler gerrk yok dedim.
Tecrübeli olmayabilir insan ama araştırınca herşeyi öğrenir. Zaten takıldığı yerde insanda sorar ne yaparsan yap demiş değil bu insanlar.
İnsanın kendi koruması için 29 yaşından sonra ana babasına ihtiyacı oluyosa hiç evlenmesin daha iyi.

Yahu ne Kayınvalide ne Kayınpederler var. Bunlar ne ki.. Bence hiç bir problemleri de yok. Kadın seni kızı olarak görmüş gelin olarak değil ve siz bunu sorun ediyorsunuz.. Kadın sana bildiği gibi davranmış. Kendi ailesinden gibi. Bu mu sorun anlamadım. Burada neler neler okuyoruz. Ne yaparsa yapsınlar ben ne karışırım ne para veririm deseydi daha mı iyi olurdu? Bunu mu bekliyorsunuz.Elinizdekinin kıymetini bilin azıcık.
Son sözle kapatayım, gülü seven dikenine katlanır.

teyzesinin kızı gelmiş bana diyor ki "pofuduk abla, nişanda böyle çerçeve yaptıralım, çerçevenin üstünde adınız tarih falan yazar, içinde fotoğraf çektiririz hatıra olur. çubuklu kağıtlarda da "darısı başıma" falan yazar."
1. nişan benim ailemin. sen kimsin ki parasını başkasının ödeyeceği şeyi böyle rahat isteyebiliyorsun?
2. nişanlanacak olan benim, ben bu tip modalardan bihaber değilim. zaten kendim akıl edebilirim.
3. ben hiçbir kuzenimin nişanına düğününe karışmadım. herkesin kendi hevesi kendi mutluluğu, ben yanında olur paylaşırım. insanlar bu hakkı nasıl kendinde buluyor onu anlamıyorum.
4. kız küçük, heves etmiş söylemiş. ne var bunda?
bu öneriye sadece 4. tepkiyi verip geçen de olabilir. ama ben sinirleniyorum böyle şeylere işte.
"yok ya, ben sevmiyorum öyle şeyleri" dedim geçtim. sevmiyorum çünkü.

Bu kısım beni çok şaşırttı açıkçası.

Küçük kızın 15-20 liralık basit bir heves ve muhtemelen hoşunuza gider diye dile getirdiği bir şeye sinirleniyorsunuz.

Annesi siyah giyme dedi diye aldığınız elbiseyi sözde giymiyorsunuz. Sinirlenmeniz ve yok ya ben sevmiyorum öyle şeyleri demeniz gereken kısım burası değil mi?

Koskoca kadın size cahilsin, bilmezsin, vs diyor, bu iyi niyet ve onlara göre normal. (Böyle bir şey kimseye göre normal olamaz, sadece herkes sineye çekiyor olabilir, sizin yaptığınız gibi. Üstelik onların sebepleri var sineye çekmek için, sizin yok.)

Bakın bu ikisi arasındaki tepki farkınız neden biliyor musunuz?

Kıza hayır dediniz diye sevgiliniz sizden vazgeçmez ama diğerinde vazgeçeceğini biliyorsunuz bence.

Back
X