9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

Evinize misafirliğe geldiklerinde mi kitliyceksin girmesinler diye. Nolcak ondan canım mahrem tamamda senin yatak odanda özel şeylerin ortalıkta olmıycak sonuçta eşyalarını karıştırcak hali yok girsin baksn bence sen birazcık bu davranışlarını düzelt tamam onlar hatalı olablr ama snde hataya hatayla karşılık verme sakınan göze çöp batar yatak odanı yicek değil ya sen evdeyken napabilir odanda anlamadım

Bir insanın evindeyken yatak odasına neden girer insan?

Ya da size gelirken izin mi alacağım, elbette habersiz geleceğim neden der?

Genel görgü kuralları da değişmesin artık evlilik uğruna bir zahmet.

cidden ne işi olur yani yatak odasında yemek mutfakta tuvalet banyo zaten ayrı, 3.kişilerin ne işi olur sadece merak kurcalama

cidden ne işi olur yani yatak odasında yemek mutfakta tuvalet banyo zaten ayrı, 3.kişilerin ne işi olur sadece merak kurcalama

Zaten başka odaya da girilmez ki. Mesela kilere giriliyor mu meraktan, ya da merak edip kapalı belki boş bir odanın kapısı açılır mı? Davet edilse neyse.

Sadece yatak odası olduğu için de değil ki.

Yani davete aç gidilir diyen bir insan, (ki davet kurallarına göre yemek mi çay mı kahve mi ne verileceği belirtilmek zorundadır, belirtilmemiş bir davete aç falan gidilmez hatta hiçbir yere çok aç gidilmez) yatak odasına girseler ne olur nasıl diyebiliyor?

Eşya seçmeye niye aile gelmiyormuş. Ücretini başkasının ödediği bir şeyi seçmeye utanıyor olabilirler mi mesela? Gelin seçse neyse, kızları olacak vs. Ailesi gitmedi diye hayırsız aile olacak neredeyse.

Şu evlenecek insanların işlerine burunlarını sokmamayı bir öğrense insanlar.

Kardes hepitopu evleneceksiniz. Bu ne boyle canak comlek gomlek tartismalari.
Amaaan git sevgilinle nikah kiy otur evinde diyecem ama adam onu yapabilecek biri degil.
Su evlilik olayini bu kadar buyutmeye ne gerek var?
Korkunc adetler,gelenekler vs..
Neyse Allah yardimciniz olsun.

Zaten başka odaya da girilmez ki. Mesela kilere giriliyor mu meraktan, ya da merak edip kapalı belki boş bir odanın kapısı açılır mı? Davet edilse neyse.

Yani davete aç gidilir diyen bir insan, (ki davet kurallarına göre yemek mi çay mı kahve mi ne verileceği belirtilmek zorundadır, belirtilmemiş bir davete aç falan gidilmez hatta hiçbir yere çok aç gidilmez) yatak odasına girseler ne olur nasıl diyebiliyor?

Eşya seçmeye niye aile gelmiyormuş. Ücretini başkasının ödediği bir şeyi seçmeye utanıyor olabilirler mi mesela? Gelin seçse neyse, kızları olacak vs. Ailesi gitmedi diye hayırsız aile olacak neredeyse.

şu aç gitme konusunda iki çift laf etmezsem olmaz, geçen sene ilk kez eşimin teyzesine akşam oturmazsına gittik 2 gün önceden haber vererek, eşimle aksama kadar kızılayda gezdik sinemaya gittik sonra kayınvalidemlere geçtik birlikte teyzeye gidicez bende aman aman bişey yememistim ikram edilen şeyleri yiyemem diye çünkü bana gelen misafir yemem etmem diyince ben üzülüyorum, velhasılı gittik pasta yedik çay içtik geldik içim Kıyıldı kalkana kadar ama öğrenmiş oldum demek ki akşam oturması diyince öyle ağırlıyo teyze, biz ille kısır kek sarma kurabiye vs yaparız mesela bir çeşitte meze, artık tok giderim :oops:

pigmecim, isin zor ben sana diyim.

Burda alttan almis olan sen olmussun, ki buna koytu diyemem, belki oyle gerekmistir.
Ama ilerde bir gun su konuyu actigin sebeplere benzer sIkintilara tekrar gireceksin bence.
Umarim bunlari bile bile evleniyorsundur.
Kultur farki cok ama cok etkiliyor iliskileri.
Ki sizde sadece kultur farki deyil gorgu farki da var.
Sana tavsiyem, sorunlarin cogunu ailene yansitip bir de onlarin canini sIkmaman.
Cunku onlarin bu aileden hoslandigini hic zannetmiyorum.

Sahsen ben de yazdiklarin dogrultusunda hoslanmadim.

Iyi insanlar olabilir, ama ben senin yerinde olsaydim,
bir gun iyice bunalip yetteeerr diye ciglik atip iliskimi keserdim gibime geliyor.

Allah yar ve yardimcin olsun.

Davet kurali ? İcecek yiyecek belirtilmesi mi? Canim benim ya seni misafirlige cagiranlar sadece cay icicez tatlim, kahve icicez canim diye cagirdiktan sonra onune koyacaklari ikramlardan mi bahsediyolar. He bi komsu komsuyu cagirir çaya gel der yada bi arkadas cagirir aksam yemegine gel der. Bu cagiran kaynana canim farkindamisin bilmem buyuk insanlar evine cagirmis tabiki biseyler ikram eder gelini olucak sonucta buyukler meraklidir boyle seylere yani bunu idrak edemiycek kadar dar goruslu olmamak gerek. Ne sacma yerlere geldi muhabbet yahu

eğer dediğin gibiyse kp neden ailenden birinin gelmemesini onlar gelmiyorsa ben neden geleyim diyerek kestirip atıyor.anam bu tokatlılar insanı yoldan çıkarıyor lütfen kusura bakma senle ilgisi yok ama sana böyle senin layık olmadığın şekilde davranan insanlara inat ben olsam kendi aileme dört eller sarılırdım.sen istediğin kadar görmüş geçirmiş ol görgülü ol akıllı ol görmeyen tipler

"eşyası alınırken kendi anasını babasını istemiyor ben neden gideyim" demiş. sanki annemi babamı ben istemedim. anlayıp dinlemeden alınmış işte. aileme bi şey dediğimi gördünüz mü ki zaten? farkındayım merak etmeyin.

Davet edildigin yerin yemek saatimi ya cok dar dusunmuyomusunuz. Bi evde illa yediyi on gece yemek yenmezki bi misafir cagrildiysa ona denk getirilir gelmesede illaki biseyler ikram edilir geri cevirmek olmaz. Benim cocugumun her konuda yaninda olmam ona aciziyet degil guven verir smdi siz bunuda cevireceksiniz siz olmayinca guvensizmi hissedecek diye hayir kendine guveni olacak ama annenin yaninda olma duygusu hissiyati baskadir

hanımefendi evde misafir vardı o akşam, erken gitmem gerekiyordu. yemeğe kalmayacaktım. kayınvalidem de hasta babasına bakıyor. bi de bana sofra hazırlamakla uğraşmasın istedim. evet aşırı dar düşünüyorum.

çocuk yetiştirme konusunda farklı düşünüyoruz, anlatamıyorum size, o yüzden uğraşmayacağım.
züccaciyemi alırken annemi ne zaman arasam geldi yalnız. çay bardağının sayısına karar veremedim, aradım geldi. çay bardakları seçildikten sonra tekrar gitti.
benim için güven bu. aradığımda geleceğini biliyorum. elimden tutup gezdirmesine gerek yok.

Buyukler iste kimileri fazla merakli olabiliyor her geldiginde yatak odasina mi gircek bikere girer merak eder bakar ilk evine geldiginde ev gorulur onun disinda her geliste yatak odasina giricekse kafadan biraz noksan olmasi lazim oyleyse de katlanck artk bizmi zorladik evlen diye canim sikayet ediyosunz evlenme o zaman yol yakinken don

Davet kurali ? İcecek yiyecek belirtilmesi mi? Canim benim ya seni misafirlige cagiranlar sadece cay icicez tatlim, kahve icicez canim diye cagirdiktan sonra onune koyacaklari ikramlardan mi bahsediyolar. He bi komsu komsuyu cagirir çaya gel der yada bi arkadas cagirir aksam yemegine gel der. Bu cagiran kaynana canim farkindamisin bilmem buyuk insanlar evine cagirmis tabiki biseyler ikram eder gelini olucak sonucta buyukler meraklidir boyle seylere yani bunu idrak edemiycek kadar dar goruslu olmamak gerek. Ne sacma yerlere geldi muhabbet yahu

Başka bir üye yazmış görmediniz galiba. Bahsettiğiniz büyük yemek ikram etmediği için aç kalmış.

Ayrıca davet kurallarının ''tabi ki ikram eder'' gibi bir mantığı yoktur.

Bir insanın ağzına sevmediği halde hamsi tıkan birinin evine aç giden de pek akıllıca davranmıyordur.

Hiç kimse de evine tok gelen biri için, bir daha gelmesin istemiyorum diyemez. Bu apaçık bir terbiyesizliktir.

kızlar ananın babanın bulunacağı yer var bulunmaması gereken yer var insanlar pekala eşya seçebilir ha kimi insan rahatolur kv görümce ile don sütyen kombinezon alır adına da nişan alışverişi der

ben kına gecesi falan da yapmadım mesela annem çok istedi ama işime gelmedi bu beni saygısız mı yapar, size göre belki evet ama bana göre beni kararlı yapar

ha şu var konu sahibi bence de taziye ya da ev oturmalarında ailesi ile hareket etsin o ayrı ama alışveriş konusu çiftlere özel olmalı

nişan alışverişi ve kına konusunda hemfikiriz de çok bastırıyorlar direnemeyebilirim.

ya eşya alışverişine gelmek istiyorlar, ben diyorum ki "biz gidelim fikir edinelim, istiyorlarsa almaya yine gelsinler". daha ne yapayım?

söz bohçasında dantel gecelik var diye yerin dibine girmiş insanım ben, o geceliği uygun zamanda yok etmeyi düşünüyorum mesela.

ev oturmaları biraz ani oldu zaten, tek olanlar planlı değildi. o an öyle gerekti.

Esya secerken utanmak mi? Neden utansin herkeste kiz tarafi aliyorda bi bjnlarmi erkek tarafina aldiriyor ailelerinizi yerle bir ediyorsunuz resmen insan neden utanir yuzu kizarcak bisey mi yapmis sanki tum yorelerde herkeste adet budur yatak odasni kiz alir diger esyalari erkek. Neden utanilsinki herkes boyledir kizda gitmesin o zaman yazik mahcup istediginizi alin desin ay ne ezik duruma dusurdunuz sanki altin kaplama elli milyarlik esya alicaklar ne utanicakmis annesi ya tobeestagfurullah

Kusura bakmayında atmışlar ne demek? Bende kendim aldım çeyizimdeki herşeyi kızım istersen söyle gelelim dediler gerrk yok dedim.
Tecrübeli olmayabilir insan ama araştırınca herşeyi öğrenir. Zaten takıldığı yerde insanda sorar ne yaparsan yap demiş değil bu insanlar.
İnsanın kendi koruması için 29 yaşından sonra ana babasına ihtiyacı oluyosa hiç evlenmesin daha iyi.

hayır zaten adam parayı verip "ne halt edersen et" dememiş ki. "kendin git al ama ihtiyacın olursa burdayız" demiş. bardağın neyini seçemeyebilirim allah aşkına? ha tencereyi bilemem yardım isterim, eder. süpürgede babama "sen bak" derim, bakar. ama illa beraber gidicez olayı nedir ya?

Yahu ne Kayınvalide ne Kayınpederler var. Bunlar ne ki.. Bence hiç bir problemleri de yok. Kadın seni kızı olarak görmüş gelin olarak değil ve siz bunu sorun ediyorsunuz.. Kadın sana bildiği gibi davranmış. Kendi ailesinden gibi. Bu mu sorun anlamadım. Burada neler neler okuyoruz. Ne yaparsa yapsınlar ben ne karışırım ne para veririm deseydi daha mı iyi olurdu? Bunu mu bekliyorsunuz.Elinizdekinin kıymetini bilin azıcık.
Son sözle kapatayım, gülü seven dikenine katlanır.

işte ben bana kendi ailesinden biri gibi davrandığını yeni gördüm.

Esya secerken utanmak mi? Neden utansin herkeste kiz tarafi aliyorda bi bjnlarmi erkek tarafina aldiriyor ailelerinizi yerle bir ediyorsunuz resmen insan neden utanir yuzu kizarcak bisey mi yapmis sanki tum yorelerde herkeste adet budur yatak odasni kiz alir diger esyalari erkek. Neden utanilsinki herkes boyledir kizda gitmesin o zaman yazik mahcup istediginizi alin desin ay ne ezik duruma dusurdunuz sanki altin kaplama elli milyarlik esya alicaklar ne utanicakmis annesi ya tobeestagfurullah

Hanımefendi ortada evlenecek bir çift var. Kendi kullanacakları beyaz eşyayı neden maaile seçmek zorundalar? Böyle saçma şey mi olur?

Küçük çocuğu elinden tutmuş gibi beyaz eşya dükkanına götür, o olsun bu olsun de sonra da kasaya git öde. Bir kere tablo çok çirkin.

Yardım yapacaklarsa siz alın beğendiğinizi denir baştan fikir verilir, şu olmasa daha iyi olur kullanış için vs diye. Bir hayal edin beyaz eşya dükkanında 6 kişi beyaz eşya seçiyor. 30 yaşına yaklaşmış yetişkinler de kuzu gibi duruyor.

Hayal edin dedim de böyle evlenmiş olabilirsiniz. Yalnız bunu yapmamayı çocukları terk etmek olarak görmek çok saçma. Kendi işini beceremeyen evlenmesin.

Evet 27 yasinda bi insan icin kendisi halletsin diyebilirsiniz ama ben yasinida sonradan ogrendim cunku anlattiklari konusmalari yasadiklari kesinlikle o yasta oldugunu hissettirmedi. Yani sonuc olarak ondan bundan sikayetcisin evlenince evine gelince yatak odani kitliycek kadar dayanilmaz bi aileyle karsi karsiyasin zaten cocukta erkek ama adam degilmis malesef arkanda duramadigi icin o zaman evlenmiyceksin he ben illada evlenicem diyosansa sikayet etmiyceksin o oldu bu oldu olani gorunce donuceksin o zaman yapicak bisey yok. Konu saptiriliyor cunku esya almaya gitmek ne kdrda uzatildi ben sahsen alisveris konusunda kayinvalidem ve annemle giderim babalarin nisanlinin gelmesine luzum yok kayinvalide sikintiliysa nisanlin gelebilir ama kadin kadina secer begenir alirsin benim annem heves eder yani evliligimin her aninda yanimda olmaya ceyizimi almaya baslamak icin bile benden cok isterdi tek kizim cunku annemde kendi dugununde oyle guzel anilari kalmamis icinde kalmis o yuzden benimle cok ilgileniyor bu benim acizligimden degil annemin yasayamadiklarindan dolayi hevesi icin ben anne gozuyle oyle dusundum ama kimi annede vardir boyledir bilemem.

Bu kısım beni çok şaşırttı açıkçası.

Küçük kızın 15-20 liralık basit bir heves ve muhtemelen hoşunuza gider diye dile getirdiği bir şeye sinirleniyorsunuz.

Annesi siyah giyme dedi diye aldığınız elbiseyi sözde giymiyorsunuz. Sinirlenmeniz ve yok ya ben sevmiyorum öyle şeyleri demeniz gereken kısım burası değil mi?

Koskoca kadın size cahilsin, bilmezsin, vs diyor, bu iyi niyet ve onlara göre normal. (Böyle bir şey kimseye göre normal olamaz, sadece herkes sineye çekiyor olabilir, sizin yaptığınız gibi. Üstelik onların sebepleri var sineye çekmek için, sizin yok.)

Bakın bu ikisi arasındaki tepki farkınız neden biliyor musunuz?

Kıza hayır dediniz diye sevgiliniz sizden vazgeçmez ama diğerinde vazgeçeceğini biliyorsunuz bence.

hayır sevgilim vazgeçer diye değil.

kıza içimden sinirlendim zaten, kızı kibarca geçiştirdim. bi şey demiş değilim.
ben parasında değilim. ben hiç kimsenin nişanı düğünü ya da özel günü için "ya şunu da yapın, şu şöyle olsun, şu da olsun mu" demedim. kaç yaşında olursam olayım demedim. demem de. insanların kendi istekleri var çünkü, biliyorum. küçük dedim de 18 yaşında. bunu bilecek kadar büyük. o yüzden sinirlendim.

annesine hiçbir şey demediğimi nerden çıkardınız? "ama çok beğendim, ama çok içime sindi, ama üstümde çok güzel durdu, ama ben onu istiyorum" dedim, "annecim nolur, ilk mutlu günün, siyah olmasın" dedi. sevgilim de yanımızdaydı. ki annesi "siyah giyme" demeden önce o da "pofuduk siyah olur mu ya" demişti. ama "giyme" falan dememişti. annesi benim dediğim hiçbir şeyi duymayınca yapabileceğim bi şey de kalmadı.

kadının bana "cahilsin, bilmezsin" demesini onaylamadım ki. bence yanlış olduğunu hep belirttim.

tepki farkım neden biliyor musunuz?

kadın diyor ki "siyah olmasın, sana başka elbise alalım", kız diyor ki "nişanda çerçeve falan olsun".
biri annesi, biri kuzeni.
biri bi şey rica ediyor, karşılığında öneri getiriyor, diğeri talep ediyor.
ama evet ikisi de müdahale.

Kardes hepitopu evleneceksiniz. Bu ne boyle canak comlek gomlek tartismalari.
Amaaan git sevgilinle nikah kiy otur evinde diyecem ama adam onu yapabilecek biri degil.
Su evlilik olayini bu kadar buyutmeye ne gerek var?
Korkunc adetler,gelenekler vs..
Neyse Allah yardimciniz olsun.

önerdim. yemin ediyorum önerdim. "gidelim nikahı kıydıralım olsun bitsin uğraşamayacağım" dedim. hayatımda ilk defa düğün hevesi olan damat görüyorum, şaşkınım.

şu aç gitme konusunda iki çift laf etmezsem olmaz, geçen sene ilk kez eşimin teyzesine akşam oturmazsına gittik 2 gün önceden haber vererek, eşimle aksama kadar kızılayda gezdik sinemaya gittik sonra kayınvalidemlere geçtik birlikte teyzeye gidicez bende aman aman bişey yememistim ikram edilen şeyleri yiyemem diye çünkü bana gelen misafir yemem etmem diyince ben üzülüyorum, velhasılı gittik pasta yedik çay içtik geldik içim Kıyıldı kalkana kadar ama öğrenmiş oldum demek ki akşam oturması diyince öyle ağırlıyo teyze, biz ille kısır kek sarma kurabiye vs yaparız mesela bir çeşitte meze, artık tok giderim :oops:

bi de bana "uğra da bi konuşalım ne alınacak" dediler. davetin içeriği bu.

Back
X