9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

pigmecim, isin zor ben sana diyim.

Burda alttan almis olan sen olmussun, ki buna koytu diyemem, belki oyle gerekmistir.
Ama ilerde bir gun su konuyu actigin sebeplere benzer sIkintilara tekrar gireceksin bence.
Umarim bunlari bile bile evleniyorsundur.
Kultur farki cok ama cok etkiliyor iliskileri.
Ki sizde sadece kultur farki deyil gorgu farki da var.
Sana tavsiyem, sorunlarin cogunu ailene yansitip bir de onlarin canini sIkmaman.
Cunku onlarin bu aileden hoslandigini hic zannetmiyorum.

Sahsen ben de yazdiklarin dogrultusunda hoslanmadim.

Iyi insanlar olabilir, ama ben senin yerinde olsaydim,
bir gun iyice bunalip yetteeerr diye ciglik atip iliskimi keserdim gibime geliyor.

Allah yar ve yardimcin olsun.

güzel dilekler için teşekkür ederim.

bi kere patladım artık, bundan sonra "ama neden öyle dedin", "niye öyle yaptın", "ben bunu istemiyorum" diyebilirim. konuşunca anlaşıyor gibiyiz.

farklar var zaten biliyorum. ama sevgilimle pek çok huyumuz gerçekten aynı. hani adamla bu kadar aynıyken ailesiyle bu kadar fark varsa o da kadı kızının kusuru olarak görülebilir.

bekleyip görmek lazım.

Evet 27 yasinda bi insan icin kendisi halletsin diyebilirsiniz ama ben yasinida sonradan ogrendim cunku anlattiklari konusmalari yasadiklari kesinlikle o yasta oldugunu hissettirmedi. Yani sonuc olarak ondan bundan sikayetcisin evlenince evine gelince yatak odani kitliycek kadar dayanilmaz bi aileyle karsi karsiyasin zaten cocukta erkek ama adam degilmis malesef arkanda duramadigi icin o zaman evlenmiyceksin he ben illada evlenicem diyosansa sikayet etmiyceksin o oldu bu oldu olani gorunce donuceksin o zaman yapicak bisey yok. Konu saptiriliyor cunku esya almaya gitmek ne kdrda uzatildi ben sahsen alisveris konusunda kayinvalidem ve annemle giderim babalarin nisanlinin gelmesine luzum yok kayinvalide sikintiliysa nisanlin gelebilir ama kadin kadina secer begenir alirsin benim annem heves eder yani evliligimin her aninda yanimda olmaya ceyizimi almaya baslamak icin bile benden cok isterdi tek kizim cunku annemde kendi dugununde oyle guzel anilari kalmamis icinde kalmis o yuzden benimle cok ilgileniyor bu benim acizligimden degil annemin yasayamadiklarindan dolayi hevesi icin ben anne gozuyle oyle dusundum ama kimi annede vardir boyledir bilemem.

iyi de erkeğin de evi olmıcak mı ne demek kadın kadına, ben çatal bıçak setine kadar eşime fikir sordum hangisi güzel diye, o istiyo diye yesil yemek takımı aldım

siz bi değişiksiniz

Davet kurali ? İcecek yiyecek belirtilmesi mi? Canim benim ya seni misafirlige cagiranlar sadece cay icicez tatlim, kahve icicez canim diye cagirdiktan sonra onune koyacaklari ikramlardan mi bahsediyolar. He bi komsu komsuyu cagirir çaya gel der yada bi arkadas cagirir aksam yemegine gel der. Bu cagiran kaynana canim farkindamisin bilmem buyuk insanlar evine cagirmis tabiki biseyler ikram eder gelini olucak sonucta buyukler meraklidir boyle seylere yani bunu idrak edemiycek kadar dar goruslu olmamak gerek. Ne sacma yerlere geldi muhabbet yahu

insanlara sürekli "dar görüşlü" şeklinde hakaret etmenize sebep nedir?

kayınpederim "akşam uğra konuşalım" dedi. kayınvalidemin haberi bile yoktu. kadını neden zor durumda bırakayım ben? önüme koyarlarsa yerim, koymazlarsa "karnım aç" demem. bence sizin görüşünüz çok geniş.

Onu oyle soyleseydin o zaman canim. Simdide cocugun hevesinden mi bahsediyorsun. Yani suan nasil hissettim biliyormusunuz sizi erkek tarafiyla bozusturan kisiler gibi.. Sikayet eden sizdiniz ailesinden de cocuktan da anlamadm dogrusu cocugun dugun hevesi gozlerimi yasartti

annesine hiçbir şey demediğimi nerden çıkardınız? "ama çok beğendim, ama çok içime sindi, ama üstümde çok güzel durdu, ama ben onu istiyorum" dedim, "annecim nolur, ilk mutlu günün, siyah olmasın" dedi. sevgilim de yanımızdaydı. ki annesi "siyah giyme" demeden önce o da "pofuduk siyah olur mu ya" demişti. ama "giyme" falan dememişti. annesi benim dediğim hiçbir şeyi duymayınca yapabileceğim bi şey de kalmadı.

Bu kısım o kadar kötü ki farkında değilsiniz. Bu nasıl bir insan ki sizin çok beğendim, nolur? dediğiniz elbiseyi kendi başına eleyebiliyor?

Gerçekten korku romanı gibi bu kısım. Yani umursamamış bile. Siz de buna iyi niyet diyorsunuz.

Annesi sizin dediğiniz hiçbir şeyi başka bir durumda da duymaz. Hele alt sokaktan mümkün değil size müdahale etmemesi. İmkansız. Bu karakterde bir kadın için aksini gören varsa yazsın.

Her şeyin en iyisini bilen bir despot kadın alt sokağımızda oturuyordu, ancak evlendikten sonra hiç karışmadı. Size tutarlı geliyor mu?

Süspansiyon görevi görecek bir aracı da yok. Sevgiliniz daha çok (lütfen alınmayın gerçekten benzetme olarak kullanıyorum) pamuk görevi görüyor. Sizin söylediklerinizi de çekiyor, annesinin söylediklerini de. En etkili cümlesi de ''Kimse kırılmasın.''.

Ya bu nasıl bir niyet olabilir? Şimdi bir insan salakça şeylere haksızsa kırılıyorsa onu kırmamak mantıklı mıdır?

Esya secerken utanmak mi? Neden utansin herkeste kiz tarafi aliyorda bi bjnlarmi erkek tarafina aldiriyor ailelerinizi yerle bir ediyorsunuz resmen insan neden utanir yuzu kizarcak bisey mi yapmis sanki tum yorelerde herkeste adet budur yatak odasni kiz alir diger esyalari erkek. Neden utanilsinki herkes boyledir kizda gitmesin o zaman yazik mahcup istediginizi alin desin ay ne ezik duruma dusurdunuz sanki altin kaplama elli milyarlik esya alicaklar ne utanicakmis annesi ya tobeestagfurullah

hanımefendi ben kayınpederime seçtiklerimin listesini sevgilimle gönderdim. kendim vermeye utandım. annem gelecek, "benim kızıma bunu alın" diyecek. oldu. kayınvalidem "sözde ne adetiniz var" diye sorduğunda biz kızara bozara "söz bileziği adetiniz var mı" demiş insanlarız.

siz nerelisiniz ya da hangi zamanda yaşıyorsunuz?

iyi de erkeğin de evi olmıcak mı ne demek kadın kadına, ben çatal bıçak setine kadar eşime fikir sordum hangisi güzel diye, o istiyo diye yesil yemek takımı aldım

siz bi değişiksiniz

Ben erkegin fikri alinmaz diye bi cumle yazdigimi hatirlayamadim saptirma konusunda birebirsiniz pesss....

Benim yapicagim odur dedim nasil yaparim tek ben begenirim degil, ben sozlumle daha simdiden biseyler bakiyorm birlikte begeniyoruz konusuyoruz su olsun hangisi olsun bakmaya gidiyoruz bu sekilde nisanlimla begendiklerimizi ayarlayip oyle alisverise cikarim canim alisveristede zaten begendigimiz belli oldugu icin onun olmasina gerek yok ama olmasin demiyorm olabilirde ama zorlamam illa gel diye gelmesede olur diyorum zaten ikimiz begenmisiz onceden, orayada gidip direk olarak alirim yanimda annemi getirmem demek fikir vermesi demek yardima ihtiyacim oldugu demek degildir benim zaten sozlumle istedigim esyalar simdiden bellidir yanimda bulunmasini istedigim icin. Anlatabildim mi kendi dusuncemi acaba.

Evet 27 yasinda bi insan icin kendisi halletsin diyebilirsiniz ama ben yasinida sonradan ogrendim cunku anlattiklari konusmalari yasadiklari kesinlikle o yasta oldugunu hissettirmedi. Yani sonuc olarak ondan bundan sikayetcisin evlenince evine gelince yatak odani kitliycek kadar dayanilmaz bi aileyle karsi karsiyasin zaten cocukta erkek ama adam degilmis malesef arkanda duramadigi icin o zaman evlenmiyceksin he ben illada evlenicem diyosansa sikayet etmiyceksin o oldu bu oldu olani gorunce donuceksin o zaman yapicak bisey yok. Konu saptiriliyor cunku esya almaya gitmek ne kdrda uzatildi ben sahsen alisveris konusunda kayinvalidem ve annemle giderim babalarin nisanlinin gelmesine luzum yok kayinvalide sikintiliysa nisanlin gelebilir ama kadin kadina secer begenir alirsin benim annem heves eder yani evliligimin her aninda yanimda olmaya ceyizimi almaya baslamak icin bile benden cok isterdi tek kizim cunku annemde kendi dugununde oyle guzel anilari kalmamis icinde kalmis o yuzden benimle cok ilgileniyor bu benim acizligimden degil annemin yasayamadiklarindan dolayi hevesi icin ben anne gozuyle oyle dusundum ama kimi annede vardir boyledir bilemem.

kadın kadına secer begenir alır ne demek

HAKARET ETMEMENİZ GEREKTİĞİNİ KAÇ KEZ DAHA SÖYLEMELİYİM?

algılamanızda mı sıkıntı var nedir anlayamıyorum.

siz eşinizi kendi eşyasını seçmeye götürmemişsiniz, bence asıl sıkıntı sizde. evliliğinizi gözden geçirin. eşiniz ne biçim adammış eşyasını almaya bile gelmemiş sizi sahiplenmemiş.
çok affedersiniz adam sevişeceği yatağı bile seçememiş.

sizin eşinizin gelmemesi benim annemin gelmemesinden çok çok daha çirkin.

hanımefendi ben kayınpederime seçtiklerimin listesini sevgilimle gönderdim. kendim vermeye utandım. annem gelecek, "benim kızıma bunu alın" diyecek. oldu. kayınvalidem "sözde ne adetiniz var" diye sorduğunda biz kızara bozara "söz bileziği adetiniz var mı" demiş insanlarız.

siz nerelisiniz ya da hangi zamanda yaşıyorsunuz?

Bakin hanimefendi liste gondermek asil utanilcak bi durum ben hayatta oyle yapamam sahsen liste gondermek nedir isteklerim bu bunlari alin padisah kizi gibi bi mantigi yok dusuncenizin. Benim gorusum olmasi gereken gelin ve damat onceden kendileri aralarinda begenirler daha sonra kiz ve annesi kayinvalideyle birlikte magazaya giderler kiz begendiklerini gosterir anneler fikir vericekse verir sonra alinir onlar budur yani. Oyle kagit gondereyim siparis vereyim o zaman tabi almaya giderken utanirsin ben olsam yerin dibine girerim kagit gondermek ne ya asil siz hangi cagdasiniz

HAKARET ETMEMENİZ GEREKTİĞİNİ KAÇ KEZ DAHA SÖYLEMELİYİM?

algılamanızda mı sıkıntı var nedir anlayamıyorum.

siz eşinizi kendi eşyasını seçmeye götürmemişsiniz, bence asıl sıkıntı sizde. evliliğinizi gözden geçirin. eşiniz ne biçim adammış eşyasını almaya bile gelmemiş sizi sahiplenmemiş.
çok affedersiniz adam sevişeceği yatağı bile seçememiş.

sizin eşinizin gelmemesi benim annemin gelmemesinden çok çok daha çirkin.
Ben evli degilim hanimefendi sozluyum nisanlanicam ve kocaman harflerle yaziyorum ucuncu yazisimdir...

TEK BEN SECERİM ESİM SECEMEZ DİYE BİSEY AGZİMDAN CİKMADİ UYDURMAYİN. BEN SİMDİDEN SOZLUMLE BEGENDİM BEYAZ ESYALARİMİ MODELLERİNİ YAZDİK NİSAN ZAMANİ GİDİP ALİCAZ ANNEM BEN KAYİNVALİDEM, İSTERSE SOZLUMDE GELİR. Budur.

Bu kısım o kadar kötü ki farkında değilsiniz. Bu nasıl bir insan ki sizin çok beğendim, nolur? dediğiniz elbiseyi kendi başına eleyebiliyor?

Gerçekten korku romanı gibi bu kısım. Yani umursamamış bile. Siz de buna iyi niyet diyorsunuz.

Annesi sizin dediğiniz hiçbir şeyi başka bir durumda da duymaz. Hele alt sokaktan mümkün değil size müdahale etmemesi. İmkansız. Bu karakterde bir kadın için aksini gören varsa yazsın.

Her şeyin en iyisini bilen bir despot kadın alt sokağımızda oturuyordu, ancak evlendikten sonra hiç karışmadı. Size tutarlı geliyor mu?

Süspansiyon görevi görecek bir aracı da yok. Sevgiliniz daha çok (lütfen alınmayın gerçekten benzetme olarak kullanıyorum) pamuk görevi görüyor. Sizin söylediklerinizi de çekiyor, annesinin söylediklerini de. En etkili cümlesi de ''Kimse kırılmasın.''.

Ya bu nasıl bir niyet olabilir? Şimdi bir insan salakça şeylere haksızsa kırılıyorsa onu kırmamak mantıklı mıdır?

elbise konusunda hak verdiğimi asla söylemedim, söylemem, söylemeyeceğim. o elbise benim içimden çıkmayacak. sevgilim de biliyor, kayınvalidem de biliyor. o konuda sonuna kadar haklıyım.

Ben evli degilim hanimefendi sozluyum nisanlanicam ve kocaman harflerle yaziyorum ucuncu yazisimdir...

TEK BEN SECERİM ESİM SECEMEZ DİYE BİSEY AGZİMDAN CİKMADİ UYDURMAYİN. BEN SİMDİDEN SOZLUMLE BEGENDİM BEYAZ ESYALARİMİ MODELLERİNİ YAZDİK NİSAN ZAMANİ GİDİP ALİCAZ ANNEM BEN KAYİNVALİDEM, İSTERSE SOZLUMDE GELİR. Budur.

istememe durumu var yani kendi eşya alımına

Bakin hanimefendi liste gondermek asil utanilcak bi durum ben hayatta oyle yapamam sahsen liste gondermek nedir isteklerim bu bunlari alin padisah kizi gibi bi mantigi yok dusuncenizin. Benim gorusum olmasi gereken gelin ve damat onceden kendileri aralarinda begenirler daha sonra kiz ve annesi kayinvalideyle birlikte magazaya giderler kiz begendiklerini gosterir anneler fikir vericekse verir sonra alinir onlar budur yani. Oyle kagit gondereyim siparis vereyim o zaman tabi almaya giderken utanirsin ben olsam yerin dibine girerim kagit gondermek ne ya asil siz hangi cagdasiniz

algılamanızda sıkıntı var. adam bana dedi ki, "BEYAZ EŞYA BAK, NE İSTİYORSAN BELİRLE, NUMARALARINI BANA SÖYLE, TANIDIKLAR VAR FİYAT SORUŞTURAYIM"

okuma zahmetine katlanmıyorsanız yorum yapmamanızı rica edeceğim, çünkü zaten yazmış olduğum şeyi tekrar sorduğunuzda cevap vermeyeceğim.

Back
X