- 23 Kasım 2010
- 2.020
- 6.588
- 198
- Konu Sahibi pigme pofuduk
- #1.101
elbise konusunda hak verdiğimi asla söylemedim, söylemem, söylemeyeceğim. o elbise benim içimden çıkmayacak. sevgilim de biliyor, kayınvalidem de biliyor. o konuda sonuna kadar haklıyım.
Bakın elbisede haksız, balıkta haklı, x için yarı haklı falan diye sınıflandırmanın anlamı yok ki.
Bunda iyi niyet yok, diğerlerinde mutlaka var mı? Balık olunca ayrı, elbise olunca ayrı niyet mi oluşturuyor kadın? Elbise kırmızı çizgisi miymiş mesela?
Kadın sizi çocuğundan ayırmıyor ama çocuğuna da birey gibi davranmıyor ki? İyi bir şey değil yani size çocuğu gibi davranması.
Toz gösteriyorsa gösteriyor, onu ne ilgilendiriyor ki? Sırf görüntüsü için siyah olsun istiyorsunuz belki? Yani iğrenç,berbat, kullanışsız ama istersen onu da alırım diyen bir insana kim inanır?
Ayrıca bu uyarıyı size anneniz yapabilir, ya da kimse yapmaz kendiniz öğrenirsiniz, ya da hiç öyle olmaz çok da beğenirsiniz ileride de. Ama gelip de kayınvalideniz size böyle bir konuyla ilgili ''sesini yükselterek'' hayır diyen bir adamı açıklayamaz. Gerçekten terbiye eksikliği kültür meselesi değildir ki.
Tokat da temelli suçlanıyor bu konuda o kısmı anlayamıyorum. Ne aile ile ne yöre ile alakası var. Eminim Tokat sınırları içinde bir sürü ailesine karşı çıkan, abuk sabuk şeyleri adet diye benimsetmeye çalışmayan büyük bir kesim vardır.
Sevgilinizin öyle yetişmesine de çok bel bağlamayın yani. Başka karakterde biri orada yetişse aynı sizin gibi çıkabilirdi. Herkes pasif olacak diye bir şey yok, her asi çocuğun anne babası da çok anlayışlı değil.